Förfriskade pojkvänner

En lång natt med ett snarkande monster är över!
Usch, vilken natt det har varit. Jag sov inte en blund förens tidigt i morse när jag gick ut på soffan.
Varför ska överförfriskade män snarka så att grannarna på mittimot ballkongen skrattar?
Och så jag som inte vågar lägga mig i vardagsummet förens det är riktigt ljust ute. Och kryp i benen. Jag har läst att det heter restless legs och att man får leva med det. Ungefär som man får leva med att män inte drickar mindre öl än att det berusar. Jag är iof ganska bra själv på att tycka att en till skulle sitta alldeles förträffligt bra ett par gånger extra. Men nu är jag ju gravid och en ren ängel bland sommarens semesterfirande sesongsalkoholister.

Vi hade iallafall en super trevlig dag och kväll igår! Först fika på Tingsgården med Malin och Morgan, plus att vi på vägen plockade upp Malin Sonestedt. Vi satt vid det enda skugg bordet och jag drog ut min stol i solen så ryggen kunde få lite sol. Oj vad frustrerande det måsta ha varit för folk! Enda skugg bordet och hon drar ut stolen i solen, och vi andra får sitta inne! Efter fikat gick vi och reafyndade. Eller inte vi, jag gjorde. Köpte smyckan på 70% och en jätte nedsatt klänning. Malin köpte en påkostad klänning. Men jag låtsas ju att det bara är rean som är tillsalu. Hennes klänning var dessutom lite finare än min. 



David anslöt ca 17.30 då skulle vi ta en afterwork med honom, på min begäran faktiskt-jag tycker det känns så fel att han jobbar och sliter medan jag sitter hemma och tycker att jag kan hänga tvätten senare. Bishop Arms. Hur kan man tortera sigsjäl med att gå in på fatölets paradis och köpa läsk? Ja, vad gör man inte för att hålla gubben på bra humör...
Vi hade så trevligt att vi satt kvar och åt middag innan vi gick till centro och rundade av med den så nödvändiga sista ölen. Morgan är jätte trevlig att umgås med! Bra jobbat, Malin! Han var nog också lite mosig i huvudet. Malin snålade på vinet. Det gör hon oftast. Inte om jag är med och vinar dock, då brukar hon få sig ett vinrus. Ikväll blir det grillkalas hos oss, Ska ner på stan och handla. Ica Nyfors har så dålig köttdisk.

Snabb fika med Mimmi strax. Snabb fixa migsjälv först. Har sovit hela förmiddagen. Igen.


Larz-Kristerz på Parken zoo

Parken zoo idag och Larz-Kristerz spelning.
Lång dag i värmen. Det är bara skönt när man är vid vattnet eller baren (ogravid). Så är det helt enkelt.
Nu sitter vi hemma glansiga av svett och helt slut. Gullig bränna har David skaffat sig under helgen, som en polkagris. Han har nog lite ont. Snart ska vi laga lyxburgare, vi tyckte att det kan man få när man gått gratis på Parken, och dessutom ätit lunch och skrivit upp den på en lista istället för att betala. Lite får man tillbaka efter telefonräkningarna under dansbandskampen. Det var skapligt med folk och tittade för att vara så varmt iallafall. Kul att se dem igen, man får passa på det är inte många gånger till som pappa ska vara med och hoppa omkring på scenen.
Bebisen tyckte nog att det var lite högt ljud, det var bra drag i magen när dom drog igång. Malin sålde L-Kgrejor i värmen varm och trött. Turnélivet i en varm buss med stora svettiga karlar, långa avstånd, sena kvällar och pressat schema är nog egentligen ingenting för en dam...                 
                       


Jag sov i Härad i natt iallafall. Det var jätte trevligt att sitta uppe och prata med Siwan. Hon är barnsjuksköterska med många års erfarenhet, mamma är barnpedagog så jag har två proffs till rådgivning. Det är jag tacksam för.
Oliver är på väg till hockyläger nu, som han har väntat på att få åka. Egentligen började veckan igår, men pappa skulle ju spela idag och nu efter skulle de åka äntligen. Pappa tyckte han kunde köra hem oss först, sen en omgång till med Malin och Morgan. Vi gick istället, så kommer han fram lite snabbare iallfall.

Nu snarkar David på soffan. Vi som inte ens har ätit midag...måste försöka väcka. Hänga tvätt också. Jag älskar min tvättmaskin och är bara glad åt att hänga tvätt.
Hoppas barnvagns firman ringer imorgon och undrar vad jag har för kontonummer. Hoppas, hoppas!
Kanske ska ringa till babyproffsen och fråga om jag får byta färg på vagnen också....=) Undrar vad David säger då...

Längtar efter David

Nu är jag i Härad igen
David åkte till Älvkarleby i igår eftermiddag och kommer hem först i natt. Jag vill ju inte vara ensam så Oliver har fått bo hos oss. Igår var Elenor också hela dagen i Eskilstuna så vi tre grillade, entrecote och cafédeparis smör. Mycket lyckat! 
Imorse sov vi länge sen gick vi och reashoppade lite, en klänning för mig. Kanske går den att ha på Helens bröllop i slutet av juli, svårt att veta nu hur magen kommer växa vidare. Vi tog bussen till Härad klockan 14, och nu är jag här. Vi har spelat kubb och jag har försökt få lite färg på baksidan men gav upp ganska snabbt. Baksidan får förbli vinterblek iår.

Siw och Pernilla har varit i Grekland. Tänk att  sitta mitt på dagen på ett lunchhak med en iskall mythos, saganaki, David och yatzy. Steka hela dagarna och svalka i havet och baren när man vill. Nästa sommar kanske vi åker, beror på hur snäll våran lille är, om det går att resa så tidigt med den. Annars ska vi iallafall på en weekend på våren, Prag tror jag vi ska testa. Om vi känner oss redo att ha barnvakt. Just nu tänker jag bara på sol och kall öl, drömmer mig bort. Kanske ska tänka på något annat som händer mer snart, att bebisen äntligen kommer ut. Eller kanske något som är kul precis just nu, att pappa grillar och vi snart ska äta..

Jag känner mig otroligt stor i denna värme. Svullo, mega massiv. Plus och minus med att vara gravid på sommaren finns massor av, men jag tror det finns lika mycket att gnälla över alla årstider. Siktar nog på förlossning på våren till nästa gång. Jag brukar njuta gränslöst av sol och värma, gärna hela dagar men så skönt är det visst inte denna sommar. Babyn gillar inte heller att sola, Skapliga protester varje gång jag klär av mig. Jag kanske misstolkar den hela tiden men jag tycker mig känna när den är glad och gillar läget eller när den tycker något är fel.

Ska jag åka hem ikväll och vänta på David eller stanna här? Jag längtar efter honom känns som det var jätte länge sen jag fick hans sköna kramar och härliga pussar. En natt utan honom klarar jag men två? Vi ska till parken zoo imorgon vid lunch och gå där några timmar tills 16.00 då spelar larz-kristerz, ska bli jätte kul och se!

Mamma, pappa, mage

Solsken idag också!
Det är så skönt att ha fint väder då behöver man inte hitta lika många plagg som passar.
Nu kan jag inte ens få på mig mina skor. Det får bli plast flipflop resten av sommaren.
Idag blev onsdagslunchen på Jernberghska med Jesper och Johan. Mysigt att sitta där. Kort lunch dock eftersom jag skulle till mvc kl 13. Kul att höra om deras nya jobb. Kul att prata bebisprat med män också. De flesta verkar tro att jag har en liten tös på g. Det är ganska kul att inte veta vad det blir.

Mvc alltså idag. Järnvärdet oförändrat, lite för dåligt men inte någon fara. Knaprar vidare på mina kapslar.
Hade bra blodtryck och högt socker som vanligt. Nästan 2kg+, hade kunnat vara mer. Inte samma chock förändring som sist. Bebisens hjärta dunkar på bra och huvudet ligger där det ska. Magen följer kurvan. Pratade lite med sköterskan om förlossningen och att jag är rädd att få en jätte bebis eftersom David var stor. Hon sa att dom inte berättar för mamman hur stor bebisen är just för att minska bekymmer. Om 3v får jag ett ultraljud. Hon lovade att försöka kolla mellan benen då, fast nu kan vi ju lika gärna vänta. Får se hur vi gör. Jag vill ju ha sockersöta rosa klänningar med spets om det blir en liten tjej, dock inte om det blir en grabb.

Fikade vidare med nytt sällskap efter mvc, Mimmi och Anneli. Sen blev klockan nästan fem och hungern satte fart så jag väntade in David och åt på Kebabhuset. Ingen kebab för mig, jag åt kyckling. Bara lukten av kebab får mig att må illa.
Nu är vi hemma och jag har haft telefontid först med mamma och  sen med Elle. Får se om jag kanske får ett litet besök på fredag. Tur man har syskon ska skaffa sånna till lillen sen. Tre små barn vill jag ha. Synd att jag inte gillar vara gravid. När jag var liten var det mitt mål i livet, att skaffa bebis i magen. Jag ska inte gå in mer på hur det var när jag lekte mamma pappa mage. Jag kunde alldeles för mycket om sex och samlevnad alldeles för tidigt och delade gärna med mig om mina kunskaper på lekis.

Hänga tvätt och kramas. Leva mamma pappa mage.


Megatrosor och afterwork

Vagnen är skickad!
Hoppas väntan på pengar tillbaka inte blir allt för lång. Måste försöka tänka på något annat medan jag väntar.
Jag drömde om brio vagnar i alla olika färger i natt. Och när jag var vaken kunde jag inte styra bort tankarna från vagnarna. Shit alltså vad detta har tagit energi! Nu får det vara slut med det.

Idag har jag mått jätte bra i rygg och huvudet, dessutom haft bra humör! Känner mig tom nöjd med kläderna. Så jag har hunnit med en hel del socialt!
Träffade Amanda och Mimmi på lunch och fika sen gick jag med Mimmi till Centro och åt massor av glass tills David kom från jobbet. Han  tog en antipasto och afterwork öl. Det var gott att titta på. Två kompisar till honom sällskapade, den ena väntar barn så lite vagn prat blev det och vad det kändes bra och säga att vi har köpt en brio joyful och är jätte nöjda!
När David tyckte att han afterworkat klart gick vi till Åhlens på trosshopping. Yes, nu har jag tre par nya mega trosor och kan vara bekväm betydligt oftare. Skillnaden på trosorna från innan gravid och nu är skapligt stor! Kan inte förstå hur detta gått till. Jag tycker iallafall inte om det.

Imorgon blir det MVCbesök. Mäta mage, lyssna på hjärta, bli stucken och blöda, kissa och vägas. Vägas. Det är inte min favoritsyssla just nu. Varför vill bebisen att jag ska gå upp så här mycket? För jag tycker inte att jag äter så särskilt osunt. 
Om jag bara kunde ha bra humör och känna mig nöjd som idag varje dag så skulle jag kunna rycka på axlarna och tänka att det inte är något fara, det rasar av sen. Kanske för att jag fick myspysa med David igår, det kan vara trixet. 

Jag tror vi ska dela en pizza ikväll, typ nu. Grodans pizzor är kanon! 
Annars favorit maten yoghurt med flingor frukt och honung. 

Åh vad jag är glad att jag lämnat tillbaka jätte vagnen! Hoppas pengarna kommer tillbaka också!
 


Ännu mer barnvagn

Snabbt genom duschen och raka vägen mot babyproffsen.
Så började min dag efter ännu en nat med dålig sömn och barnvagnsångest.
Två timmar på babyproffsen. Nu har jag köpt en ny vagn. En brio joyful turkos/svart,  jätte bra lagom stor duovagn utan massor av detaljer. Först skulle jag köpa en BabyTravel, deras egna vagn som faktiskt är helt om dock massor av skruvar och handtag. Sen fick jag ett generöst bidrag från min far och kunde gå upp en prisklass. Jag är nöjd, vagnen kommer funka jätte bra i vinter. Focusen står kvar i babyrummet. Som jag har svettats för att få ner den i en låda. 90*60*50 stor låda. Man kan säga att det finns tre vagnproblem och nu är 1,5 av dom lösta.
1. Ny vagn som jag trivs med= KLAR!
2. Betala ny vagn: Banken så länge pappa och jag delar på räkningen i juli/aug= HALVKLAR! 
3. Skicka tillbaka/säjla Focus: Frakten kommer kosta nästan 1000kr, och sen när den är framme hos tillverkaren får jag veta om pengarna går tillbaka eller inte(3500kr) ska jag istället behålla den hemma och sälja i andra hand? Ånger rätten går snart ut måste bestämma mig typ imorgon.= OKLAR OCH JOBBIG!

Hela situationen känns fortfarande lika jobbig då den andra vagnen finns kvar och är betald. Tror inte jag kommer sova gott förns detta är klart. Många tårar och svordommar har gått till detta. Det är pinsamt också. Fan vad klantigt av mig.

Efter babyproffsen var jag utsvulten och gick till subway och beställde. Kändes konstigt att göra något sådant ensam.
Tog en is soyalatte choklad på vägen hem också. Lyx. 
David har börjat jobba idag igen efter två veckor hemma. Ganska skönt att få ligga kvar i tystnaden och dra mig när han har gått. Han är inte en av de tystare då han sover om man säger så. Tycker det känns lite orättvist mot honom bara. Tur jag har en karl som drar in lite deg. Håller honom utanför vagneriet dock, känns som det är min grej då det är jag som var missnöjd och inte han.

Det bler räkor och saffransaioli utan vin till middag idag. Lyxigt, men faktiskt inte så dyrt. David bakad bröd. Han är bättre kock än bagare, men gott blev det. Vi har ställt om dygnsrytmen så dumt natt mellan 03-10. Vi är ju nattugglor båda två.
Får försöka komma i säng lite tidigare. Kanske locka med lite myspys. Om om det fortfarande går. Magen är stoooor nu. Personalen på ica frågade mig om det inte var dax snart idag...två månader. Ville svara när som helst. Men då ljuger jag.

 

Barnvagn, barnvagn

Idag fyller min lillebror Joakim 16år. Grattis!

Fast jag firade honom i fredags, och pappa som fyllde den 11e. Mamma fyllde 16e. Juni är en fantastisk månad för man får köpa så många presenter, det är kul. Fast det var inte så roligt i år då det inte ligger så många pengar i fickan. Joakim fick ett par tuffa solbrillor, han vart super snygg i dom så det var kul! Pappa fick en dekorations segelbåt till deras jätte stora uteplats. Mamma fick prasentkort på posten, enormt tråkigt jag vet. Ha fått så dålig presentfantasi, annars brukar jag alltid se till att komma på något roligt och personligt. 

Midsommarafton ute i härad blev roligt, fast vi egentligen inte firade midsommar utan bara umgicks. Vi hann med bussen efter massor av krångel framför spegeln. David och jag hade också en otroligt jobbig diskution kring detta med mitt speglande. Kan hålla med honom till fullo om att det är egoistiskt att ha dåligt självförtroende och så stor fokus på det ytliga som jag har, men kan för det inte ändra hur det är. Han verkar ha otroligt lätt att ruska av sig dumma tankar och ta upp roliga istället. Sånna kraftar har inte alla, men för vissa är det självklart att man gör så. När jag blev gravid fick jag hela tiden höra att jag går nog bara upp 10, högst 12. Själv gissade jag på 16 totalt. David gissade 8 totalt! Nu är jag i v.32 och har gått upp över 20kg. Det är inte helt enkelt att hantera. Jag ställde in min fika med Yasmine på lördagen för att jag inte ville visa mig bland folk. Så kommer nog resten av sommaren att se ut, mina vänner. 

David räknar marker inför pokerspel

Spelande blev av sen iallafall. Poker och frågesport. Man kan säga att alla hann både vinna och förlora. Jag klarade mig utan utbrott, Oliver fick ett. Då gick han upp, laddade en luftpistol och skulle knäppa sin bror. David sänkte många burkar öl, pappa med och en hel del whiskey till det. Mitt i natten tände dom en jätte brasa i en stor tunna och tyckte att vi var hungriga på korv. Det tyckte jag var mindre roligt för eld är det vidrigaste jag vet att se på efter det att Statt brann. Brasan släcktes noga med slang sen såg vi Skulden och la oss tidigt på morgonen. Igår åkte pappa och Joakim ut på golf så Oliver följde med hit tills på kvällen när pappa hämtade honom. David lagde massor av taco så vi åt tillsammans med dem innan de for.



Innan pappa kom hem från midsommardans busade vi lite och testade hur
det känns att vara klädd i han Larz-Kristerz kostym.

Jag visade pappa min enorma barnvagn och han höll nog med om att den är för stor för mig. På måndag kan jag undersöka hur det skulle gå till med en eventuell returfrakt. Har hittat en mindre vagn på nätet som jag kan ha råd med då den bara går på 3000, dessuton får man skicka tillbaks den kostnadsfritt. Vi får se. Börjar bli väldigt otålig. Önskar att vi hade köpt en utvald i butik direkt. Inatt drömde jag om detta och när jag vaknade tänkt jag på detta. Kollade vagnar på nätet tills vi la oss och har redn börjat igen. David är ute på fiske tills i natt och jag funderar på prommenad till babyproffsen. Om de har öppet. Annars barnenshus. Men jag borde vänta tills jag vet om jag kan få något tillbaka för den andra. Lägger den på blocket också.

Det märks att det börjar bli trångt i magen nu för lillen har ett halt nytt sätt att röra sig. Boxningen är klar. Den vrider sig och trycker ut sin lilla bak så huden nästan spricker. Det gör ganska ont. Detta är konstant och inte lite då och då. Men så har det nästan varit hela tiden, ständig action. Ena foten far omkring högt upp på höger sida, mycket under revbenet. Jag har hållit i foten flera gånger nu. Åh vad jag längtar att hålla om hela lilla livet i min famn! Nu går jag snart och lägger mig och krystar!....nej, ska lösa vagn dilemmat först. Vill ha en vagn där jag når min baby!


Midsommarafton

För drygt en vecka sen slutade jag ta en medicin och  märkte ganska snart att jag kände mig yr och konstig i huvudet, synen hängde inte med huvudets rörelser utan kom lite efter vilket ger en elektrisk känsla. Jag tycker att det är lite som när man lägger sig i sängen efter allt för mycket rödvid och man känner hur sängen snurrar upp i luften med en. Detta är helt normalt, men börjar bli jobbigt nu. Funderar hur länge det kommer att förtsätta?

Kanske har jag lite ont i huvudet för jag är så otroligt bekymmer laddad nu också. Kroppen och barnvagnen.
Jag vet mycket väl att det vore hemskt dumt att skicka tillbaks vagnen, dels måste jag packetera den och dessutom betala återfrakt. Vagnens värde får jag nog tillbaka men1000kr har gått till tur och retur. Så ska jag då gå iväg och hämta en ny vagn kanske 6000-7000. Jag försöker övertala migsjälv att vagnen är helt ok, att andra mammor inte kommer att titta på mig och tycka att jah har gjort världens dummaste val. Jag visste inte hur mycket trendkrav man sätts i när man skaffar barn. Jag tycker det är vansinne. Självklart borde man fokusera på glädjen över familjen. Jag har jämfört migsjälv med andra hela livet och såklart även nu. Och så mycket det finns att jämföra! Och jag tänker att jag har valt den fulaste vagnen av alla mammor i hela stan, jag har gått upp flest kilon och kommer tappa dom saktast, jag låter bli att köpa massor av trendiga babyprylar som man "bara måste ha".
Man behöver inte bry sig om hur andra har det. Sköt digsjälv och skit i andra, Kim!
Nej, ingenting hjälper!

Idag är det midsommar jag vi ska åka hem till pappa i Härad, det blir bara vi, pappa och bröderna. Vi ska grilla och spela spel. Mitt tålamod och 5p spela tillsammans! Tur att Oliver är sämre forlorare än jag. hans ilska och fåneri när det går dåligt gör att ingen behöver se att jag är nästan lika. Går det bra för oss tar pappa äran iallafall "Ja, duktiga Pim! Bara för hon är min dotter", förorartroffén får man iallafall "ta äran för".
Det ska bli jätte mysigt. Spel spelandet kanske inte. Tur att Oliver och Joakim är med, pappa och David lär ju få i sig obegränsat med öl.  

Nu ska jag städa av lite snabbt så det är fint här när vi kommer hem imorgon. Sen välja kläder till två dagar. Ska in till Strängnäs och träffa Yasmine på lördagen. Kommer vi hinna med bussen om två timmar?

Trevlig midsommar!


En social dag!

Nyss kommit hem från en jätte mysig kväll i Kvicksund.

Min kära vän Carl-Johan samlade ihop ett litet gäng från Strängnäs i sin mors sommarstuga för lite grillning och myspys. Vi brände maten på grillen så det kändes ganska onödigt att ha köpt kycklingspett, men alla tillbehör som blir på en liten "knytis" räcker oftast till att alla blir supermätta och nöjda. Jag köpte ett gäng schweppes att festa på.
Tydligen så innehåller dom en smakförstärkare som kan ge fosterskador. Den enda läskedryck jag tycker om som inte har koffein. Nu blir det vatten resten av sommaren. Lika bra det.
Bebisen har varit med hela kvällen och dansat till musiken och bökat på. Vad mysigt det är när man ser fötterna och faktiskt kan hålla i dom. Mina fötter är inte så fina dock. Svullna och fulla av myggbett. Jag kommer inte ens i mina flipflop.

Onsdagslunch med mina kära vänner från åren på Statt har jag också hunnit med.
Papas Tapas, gott som vanligt. Sen en snabb sväng på stan med Marie. Har bestämmt mig för att absolut inte köpa fler kläder nu. Jag har så jobbigt varje dag när jag ska klä min gravidakropp. Det finns inte en chans att jag kan göra mig klar utan att ha skrikit minst 10 svordommar åt spegeln och slängt ut hälften av mina kläder på golvet. Längtar så efter att öppna min kartong märkt "Kims smalkläder". Jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan jag kan göra det. Vad ska man ha för kläder tills jag kommer i dom gamla? Kan ju knappast köpa en till storlek. Typiskt att det blir vinter så snabbt efter barnet kommer, jag lär ju inte passa i mina jeans och kjolar så snart.  

Igår hämtade vi ut vår barnvagn. Och jag känner mig såklart med och mer missnöjd med köpet. Den heter novarax och är en duo som Emmaljungas fast till ett lite lägre pris. Vi ville inte att den ska kosta så mycket eftersom vi ska ha den nere i trapphuset. Den har stort chassi och fyra stora runda hjul, känns enorm bredvid mig och går inte att sänka så mycket som jag vill. Det blir säkert stabil och bra till vinterns snöväder, det var det vi tänkte på då vi valde denna typ men jag önskar att jag hade en smidig lite liggvagn. Kommer iallafall aldig använda sittdelen utan köpa sulky ganska snart.
den är iallafall härligt ljusgrön och David är nöjd. Tur det. Den bara står där och ser stor och klumpig ut. Dumma vagn!!!

Nu ska jag se en film med David. Imorgon stanna hemma och göra ingenting.


Arg, sur, ledsen och bitter

Idag har jag varit så arg och sur, ledsen och jävligt bitter.
Mest arg. Jag måste ha vaknat på helt fel sida. Att väckas av telefonen är något av det värsta jag vet, speciellt då först Davids mobil ringer utan att han svarar och sedan min. Då flyger jag upp ur sängen oavsett hur ont jag har i ryggen och svarar för att jag blir rädd att något har hänt. En gång när detta hände stod arbetsplatsen i lågor, så det kan verkligen vara något. "Hej jag ringer från blablabla och söker David, jag ska leverera ett paket till honom idag" Det var alltså inte så farligt denna morgon, men tillräckligt för att sätta fart på mitt dåliga humör. Somnar om och drömmer. Så många drömmar jag har varje natt. Har läst att det hör till graviditeten. Inatt var det ett stort och komplicetar gräl med en vän, jag har bra dramatik i drömvärlden. Tyvärr oftast skandaler. Dom mest återkommande måste vara att jag förlorar David till en annan tjej eller att babyn kommer och inte tycker om mig.
Till frukost som David fixar blir mitt te serverat i fel kopp och jag byter till min vanliga som enligt mig är tillräckligt ren och enligt David smutsig. Jag hade druckit kvällste ut den igår. Detta leder till en patetisk diskution där jag får för mig att David tror att jag sätter använda tekoppas i diskstället. Är detta normala sambotjaffs?
David går till körskolan och jag tar ett städryck. Dammsuger hela lägenheten och skurar badrummet. Nu har jag meddelat min man att jag sjukskriver mig från all typ av golv och list rengörning resten av grav.  
Duschar och ska klä mig. Alltid lika roligt att klä denna gravida kropp när det är kallt ute (not), det är ett under att jag inte har slitit sönder hela garderoben än. Har faktiskt inte ens sparkat sönder dörren eller slängt spegeln i golvet.
Ner till biblioteket under ett värdelöst paraply som ger efter minsta vindpust. Kopiera, kopiera och kopiera. Kö på AF, stående kö alltså utan nummerlappsystem med en vild studsande baby i magen och svidande rygg i en timma. Att dom inte tänker på att äldre, gravida och andra med svaga kroppar också kan bli arbetslösa. Nåja. Framme vid disken får jag hjälp av en man med dålig svenska som undrar vart hotellet jag jobbade på ligger. Nu har jag iallfall fått i väg papper till A-kassa och F-kassa. Båda ska skicka tillbaka nya papper där andra uppgifter ska fyllas i. Sen kanske det blir lite pengar.
Sur och tvär, trött och hungrig kommer jag hem till min semesterfirande karl, hänger tvätt och svär lite över det mesta.
Pizza, några timmars husbyggande med Sims3 för mig och fiska för David och nu känner jag mig faktiskt färdig med ilska för idag. Så jag ska som igår gå och kramas lite med David, så han inte glömmer hur mycker jag tycker om honom när jag är så här arg varje dag.
Igår hade han somnat när jag kom till soffan så det är bäst jag sätter fart. Lite massage kanske. Hoppas jag är glad och snäll en dag snart så jag vågar be om lite sådant...

Blogg!

Här börjar mitt första blogg inlägg. Mitt första blogg försök också för den delen. 
Det ska bli en blogg där vår lilla babys första tid i livet skrivs om. I sommar får det vara en blogg om graviditeten och väntan. I slutet av augusti blir det en babyblogg.

 Nu är det drygt två månader kvar tills jag och David blir mamma och pappa till den lilla som växer och lever i mig. Och vi längtar. 30 fulla veckor och en dag har gått nu. Inte bara längtar jag efter att äntligen få se, känna och höra vår son eller dotter. Jag längtar också efter att graviditeten ska vara över. Det är visserligen hur mysigt som helst att bära detta vilda foster som verkar älska att ta i för fullt med sparkar och boxningar i min stora mage, men nu har det börjat bli mer jobbigt än härligt. Det är mycket man tror att man vet vad det är men inser då man blir gravid att det inte stämmer alls. Halsbränna t ex har jag nog aldrig haft förut. Fantasin om hur det verkar att vänta barn är inte riktigt lik verkligheten. Mindre än 10 veckor, eller nästan hela 10 veckor kvar. Det är varken snart eller lång tid. Dom 10 veckor som gått sedan jag ville fira 20 fulla veckor med tårtbak och kalas har gått ganska fort. Vi har flyttat in i vår trea och gjort så fint här. Det speciella rummet i lila och turkost är jag väldigt nöjd med. Där ska vi leka, kramas, skratta och umgås så mycket. Jag är väldigt nöjd med hela lägenheten. Nu kommer dom här 10 veckorna där jag inte har så mycket mer att göra än att äta, sova, kramas och vänta. Jag har sökt om a-kassa och är alltså arbetssökande, så helt sysslolös kan jag ju inte säga att jag är. Maila gärna mig om du känner någon som söker en höggravid snart mammaledig servitris med höftvärk och kort stubin. Jag hoppas verkligen det kommer lite soliga veckor att vänta under snart.

 Åh, vad jag längtar efter att få hålla lilla älsklingen. 


Nu är denna söndag snart slut.

Imorgon blir en pappersdag. Först ska jag gå till biblioteket och kopiera upp mitt arbetsgivarintyg och sedan besöka AF för att lämna in detta plus massor fler papper. Sen ska jag samla ihop de papper som skall till F-kassan och skicka iväg, och så var det ett kuvert till med uppgifter till A-kassan. Idag har jag betalat nytecknade försäkringar som skulle betalas före 25e. Jag blir stressad och irriterad av alla papper så jag ska göra vad jag kan imorgon för att göra mig av med alla. Ska det verkligen vara nödvändigt med allt detta pappers skickande?

David och jag har fixat lite till här hemma idag. Jag har tvättat alla babykläder vi har plus täcken och frotté i parfymfritt och mildt tvättmedel för att få ur kemikalier, baciller från butikerna och göra  dem mjukare. Ser så rart ut med alla småsparkdräkter, bodys och pyjamaser som hänger på tork. Tänk, snart är det inte bara migsjälv jag ska klä varje dag utan också lillen.

Nu ska jag nog sätta mig i soffan och hålla om min man en stund. Jag har varit så grinig i helgen.  Ska jag göra ett försök att vara underbar.


RSS 2.0