Dela min lycka!

Jag och David har skrivit en seriös månadsbudget inför bilköpet! Känns så skönt att verkligen ha gjort det! Han är ju lite seg med att få sånt här gjort. Jag är mycket nöjd. Känns bra när man i övrigt käner sig lite obekväm denna kväll. Jag har tagit lite bebis ledigt, Louise skriker på david istället en stund. Jag visste att bebisar skriker på kvällarna, men jag visste inte hur ont det gör i en när man inte kan hjälpa!

Kaffepromenad


Äntligen lite vila för Louise! Vi har varit ute och gått med min vän Malin Sonestedt och vovven Totte. Pappersmuggkaffe på pressbyrån. Titta på hennes söta mössa! Svart och vitrandig plyschfrån po.p. Hon önskar sig overallen till. =) Fortf. inget bajs och forts. ledsen bebis. Hon har verkligen ont i magen, ingenting tröstar eller hjälper och det gör ont i mig. Min lilla flicka!

Bada tillsammans

Idag är jag och Louise bara hemma och gör ingenting. Eller någonting gör vi ju för jag har precis just nyss äntligen tvättat mig och borstat tänderna. Vart tar dagen vägen? Louise mår inte så bra. Hon är arg och har trög mage. Hon bara skriker och gråter hur jag än tröstar eller försöker hjälpa henne. Nu sover hon, hoppas det kan hjälpa magen lite att hon slappnar av. Det brukar göra det. Jag fick sova bättre inatt, vi låg i sängen från 23-11 och sov till och från. Men jag känner mig tröttast hittills tror jag, sedan första veckan. Igår badade vi tillsammans i badkaret. Shit vad kallt det är att sitta i 37gradigt vatten! Men så mysigt det var alltså! Det underbaraste! Hon tyckte det var så skönt! Önskar att jag kunde sitta i badet med henne hela dagarna. Jag hade tänkt ta på mig bärselen och gå en sväng med henne här i Nyfors bara. Frisk luft bra för båda och mamma behöver gå lite. Första veckorna krympe magen massor, det var så spännande. Nu händer ingenting. Kanske för att mamma fikat lite väl ofta? Den som tar en bulle får som sagt inte gnälla, så jag ska inte göra det. Amanda och jag bestämmde en fantastisk grej igår. Vi ska totalt avstå från fika och godis i några veckor tillsamans sen ska vi åka till Sundbyholms slott och gå på afternoon tea och moffa bland chokladtårtor och grejor. Ser fram imot det. Bra idé av henne! Imorgon är det en dum torsdag. Min tur att vittna i rättegången om Stattbranden. Det hade jag väldigt gärna sluppit. Elenor kommer med, det är bra. På morgonen. Hur ska det gå att komma iväg så tidigt med Louise? Vi brukar komma ut tidigast 11.30...

 Första badet med mamma!


Snälla vänner

Idag har lilla fisen varit en klängig fis. Men jag kom ut på lunch iallafall. Sen har hon fått klänga på Mimmi och Amanda medan jag varit och köpt lite ramar. Nu har jag ramat in och satt upp Louise lite här och där. Jätte fint! Det var super mysigt att gå på stan idag. Jag har snälla vänner. Dom säger att dom tycker om att bära på Louise och gå med mig på stan. Jag känner mig taskig när jag går där och shoppar, den ena har babys vagn och den andra babyn i famnen. Men dom säger att lika väl som jag njuter av att ha händerna fria njuter dom av att ha händerna fulla med Louise. Bra. Köpte två nya ljuslyktor också. Dom ger jätte fint sken, synd bara att jag inte tänder ljus. När jag har gäster på kvällen. Kanske. Eld är inte vackert. Den är hemsk. Den tog Statt. Men lyktornas sken är mysigt, ljusstakar är fina utan eld. David steker bacon och kokar mackaroner. Louise sover på min arm. Ingen annanstans tänker hon sova. Jag vill duscha. Jag vill inte "ta en snabb dusch innan maten då" Jag vill ta en lång, varn dusch. Blir senare. Middag för mig numer betyder pengar och disk. Stress. Efter maten diskar jag medan Louise skriker sig hes hos David. Jag vill att man diskar efter maten, inte "senare". Jag kan absolut inte sitta och titta på film om inte disken är diskad. Helst ska jag vara duschad också. Den jobbigasta stunden på dagen är efter maten när jag diskar och hon skriker efter mina tuttar. Då vill jag ge henne dom och be David diska. Då blir det "senare". Någon gång vill jag testa och se vad han menar med senare när klockan redan är typ 21. Vi har väldigt olika inställning. Båda har rätt båda har fel. Jag vill få saker gjorda på en gång, vill inte lägga sker på hög när man har ett spädbarn. Han vill lägga dom på hög, ta det lugnt och göra allt en ledig dag. Mötas på mitten? aldrig i livet. Maten klar? Ok, då börjar jag skrika nu då säger Louise.


Vaggvisa

Min pigga baby vill inte sova än. Går och vaggar henne i mörkret men hon tittar med stora ögon nyfiket iallafall. Bra mörkerseende? Jag är så sömnig så. Det är nog lite på gång i fisens mage, inte konstigt som hon har tuttat både eftermiddag och kväll. Hon är inte arg eller ledsen, bara pigg. Super söt och härlig. Jag älskar henne verkligen hur mycket som helst. Tillbaka till vaggandet nu. Sov du lilla vide...

David är ledig!

Davids lediga måndag. Trevlgt med sällskap till frukost såklart. Enda gången på veckan vi sitter vid matbordet tillsammans, eller alls. Middag äter vi ju i soffan. Varför? Enligt David bäst att passa på innan Louise ska sitta med för då blir det matbordet varje dag. Det går jag med på, fast jag gillar mer öga mot öga vid bordet. Tycker man borde passa på med det också? Strunt samma. Trevligt med frukost iallafall :) Mumsiga mackor. Inget godare finns än smörgåsar. Jo rödvid men det passar inte som frukost för en ammande mamma. Efter frukosten körde vi ett vanligt mamma-pappa vem gör vad, städa, tvätta bla, bla, bla gräl. Jag vann såklart. Vann tyvärr samma sak som för två veckor sen men, men. Alltså att David dammsuger en gång/vecka. David råkade säga den förbjudna "du är ju bara hemma och gör ingenting", men tog snabt tillbaka det. tack och lov. Jag visste väl att han aldrig kommer säga så. Jag GÖR. Det vet han och han uppskattar det. Precis som jag tar han i lite väl mycker ibland. Kiss and makeup och mot familje förvaltningen för att skriva på gemensam vårdnad. "Från nu tar ni alla beslut tilsammans tills Louise fyller 18 år". Det betyder att tills idag har jag fått ta beslut helt själv. Varför har jag inte utnyttjat det? Efter det gick vi till BVC, kul för David att få följa med. Jag gissade 4800g och 57cm. David gissade 4900g och 56cm. Hon väger 4800g och är 57cm lång. Jag vann igen! =) Och efter detta gick vi till Åhlens och köpte träbokstäver till Louises sovrums (eller heter det inte lekrum? Eller kanske bajsrum, det är ju det enda vi gör där inne just nu) dörr. Hon fick ju jätte fina av Malin men om sitter på väggen i rummet. Vi köpte också en body med trycket "DDY loves me I love DDY". Gulligt. MMY loves också Louise. Sen gick vi till Tingsgården men det behöver jag väl inte skriva? Gott fika och äckligt kaffe som vanligt. Nu är vi hemma och baby är lite gnällig, fast just nu sover hon i selen på mig. Skamm den som lägger ner Louise! Mammas lilla knävalp. Jag har börjar göra hennes första foto album. Tänkte skriva lite i "Mina första år" också, jag ligger efter. David är ute och kör. Ikväll ska vi äta raggmunk med löjrom, gräddfil och rödlök. Det är en höjdare. Följs helst av pepparstek eller något mumsigt men vi tar hellre det till helgen. Förut brukade vi ha lyxmiddag på måndagar och dricka vin eller öl och bli lite lulliga. Innan magen började växa på mig. Sen brukade vi spela nätjepoardy och tjafsa om vem som är smartast. Helt onödigt, men kul. Jag är smartast. David vet mest.
  
Louise är redan stammis på Tingsgården.

Jag och min Älskling. Louises mamma och pappa. Kim och David.

Min hjälte, min fiende

Min dotter har det absolut bästa morgon humöret! Det är så underbart att vakna med henne. Idag vaknade hon först och låg och pratade på sitt fina språk med mig när jag vaknade. Den känslan jag får när hon är så pigg, nöjd och glad är den bästa. Då kan vi ligga kvar länge och gosa, sjunga och titta på alla spännande sakerna i sovrummet, kanske sova lite till. David jobbar idag med. Vi tjejer har inga planer alls. Igår när Louise hade sin skrikperiod (som blir kortare och kortare) bestämde vi att hon skulle få kvällsbada. Det var jätte skönt och mycket bättre än att skrika. Så nu ska David bada henne på kvällarna istället. Det får vara deras grej. Trist för det har varit mysigt på förmiddagarna men dom behöver den stunden tillsammans. Jag börjar få svåra problem med nätterna nu, det är verkligen jobbigt det här med Davids snarkningar och att han inte kan väckas. Min ilska blir så stor där mitt i natten. Jag vill verkligen bita och slå. Jag menar det. Tack och lov kan jag hejda mig. Igår skulle vi försöka sova tillsammans igen. Jag vill ju så gärna att det ska vara så vi gör. David vill somna till TV och äta snacks. Jag hatar ljuden av både. Sen går det över till snarkningar och då får jag leta upp dosan och äntligen stänga av tvn. Snark...snark....Jag tog med mig Louise och la mig på soffan. Kände mig mörkrädd och orolig därute fortfarande. Fick upp David tillsist och bytte tillbaka. Imorse innan han gick tittade han in och sa -hejdå, älskar er. Jag vinkade och kände lättnaden...nu blir det helt tyst! Är det så man ska känna när ens älskling går till jobbet en söndag morgon? NEJ! Jag är en HEMSK flickvän. Han hade nog redan glömt natten, som tur är halvsover han när han är vaken också och glömmer alla mina hårda ord. Hur länge kommer vi kunna ha det så här? Jag ÄLSKAR David men något sådant fins inte under nätterna, det är helt och hållet borta då. Han blir min största fiende. Och ungefär så här dax varje dag sitter jag med tunga skuldkänsöor och vill säga förlåt för allt och pussa och krama honom massor, berätta hur mycket jag älskar honom och att han är min hjälte.
Öppen och ärlig, kanske är fel att skriva av sig i en blogg. Men vill ni bara läsa öm blöjbyten? Trodde inte det heller...Jag kan ju börja att skriva om någonting extra härligt och bra varje gång jag skriver något jobbigt och dåligt? Iadg får det vara morgonen med Louise! Till det lite om blöjsprak också. Just nu ligger Louise i spjälsängen och tittar på sina fina fjärilar, stånkar och stönar och låter prutt, Prutt, PRUTT! Ju mer morgon bajs, ju bättre dag blir det!


Lill-Fluffo träffar Bull

Davids jobb lördag idag. Trist. Men känns bra att veta om att nästa vecka jobbar han bara 4 dagar.
Jag, Oliver och Louise gick upp vid 08 idag. Det blev en lång natt, Louise ville vakna kl. 00,02,04,06. Men hon vad tyst och snäll och Oliver kommer nog våga stanna fler gånger. David körde på med starkölssnarkning, altså upp en ljudnivå. Och ligga i mitten av sängen-natt hade han också. Jätte kul att bråka med vaggan för att David gottat sig med öl =) Idag har jag visat upp min Lilla Louise för Pernilla. Hon och Siw kom och hälsade på. Jätte fina kläder fick hon också. Oliver drog en liten shoppingrunda i förmiddags också och köpte en super tuff tröja till gullungen. Eller Lill-Fluffo som hon kallas hos familjen morfar. Jag bjöds på kaffe och kladdkaka. Tog Wayne's idag, Tingsgården fick vila. Mamma-Kim har fika-lyxat flera dagar i sträck. Får nog riva en morot till middagen sen. Ska laga lasange om Louise tycker att mammis har tid. Dammsuga först och hänga tvätt. Hon får nog åka lite babybjörn idag också.


Flaskmatning

Ännu en härlig dag ute i solen! Shopping med David och Louise. Amnings bh, en riktig inte dom här tunna från H&M. Jeans till David, välbehövt. Lunch på subway. MUMS. Nu har vi träffat lilla Julia också, så söt! Jätte kul att träffas och prata lite om dom små flickorna. Inspirerad och peppad att köra på lite mer med pumpa och flaska. Nu sitter David med 50ml snabbt utpumpat och testar lite. En gång om dagen tänker jag göra detta. Om jag ska fullamma i 6mån som jag vill kan detta vara väldigt bra att få igång. Det går sådär just nu...hon är lite arg flaskan
som inte går att gosa med...blir nog lite tutte ditt dessert.
 
Titta Pappa har också mjölk! Han älskar mig han med!


Min lilla familj

God morgon!
För en månad sen hade jag krystvärkar nu. Hoppas fisen har haft en bra första månad i livet här hos oss. Jag har haft den mest underbara, värdefulla och minnesvärda tiden i mitt liv. Att vara Louises mamma slår allt. Vi älskar henne sååå! Idag är David ledig. Mysigt tycker lillälsklingen och jag.
Vi ska gå och träffa lilla Julia med mamma Karro och pappa Sami sen. Ska bli så kul att få se deras lilla tös som kom 10 dagar före Louise. Innan dess tänkte vi hinna med att bada igen, så pappsen får se hur skönt Louise tycker det är nu. Om hon gör det idag igen? Nu sussar hon i selen på mig. VI väntar på att det ska hända något i blöjan. Efter morgon blöjan fyllts är hon ju sååå härlig. Ingenting kan rubba hennes humör då. I natt ska Oliver sova hos oss. Han kommer runt 19.30 ikväll. Då blir det middag sen film. David ska jobba i helgen. Hoppas inte Oliver tror att baby kommer vara lika glad och go som på dagarna ikväll. Det brukar ju inte vara så kul med kväll tycker Louise.

Min fina lilla familj. Morgonmys.
Undrar om David tycker det är smicktande att jag lägger upp honom nyvaken? Nåja, jag tycker han är sötast då!


Ännu mer babybjörn

Jag måste visa och berätta lite mer om våran underbara dag!
Efter en pigg och glad morgon och en förmiddag i bärselen badades lilla Louise och hon NJÖT verkligen! Hon ville INTE gå upp! Så himla härligt! Malin har varit med oss hela dagen och därför finns alla foton.  

Åh! Vad jag älskar att bada säger Louise!

Vid lunch gick vi ut mot banken och liten titt på H&M,
jag har henne i selen bara för att jag vill. Hon sov.
Vaknade lite men somnade om på en gång.
Vi fikade med Malin på Waynes, lite amning där ockå.
Mimmi sällskapade lite när hon slutade.

På vägen hem tittade vi in på ica. Louise vaknade och skrek lite, provad nappen och gissa vad?
Hon tog den, sög och somnade om tills vi kom hem. Så smidigt att få upp allt för trappen med sele!
Nu är det dax för att tömma en av dagens flera bajsblöjor. TOTAL LYCKA! Vagnen har åkt med som en shopping vagn idag, Louise har bara åkt på mamma!
David kommer aldrig tro mig...(det gör inget)

Kanske kommer nappen kunna rädda Louises lilla mage från allt jobb. 

Hänga på pappa går också bra!

Mitt nya liv med babybjörn

Vilken underbar dag! NU jävlar ska jag få det att funka med bärsele tänkte jag och bestämde mig för att göra ett nytt försök efter ett par misslyckade. Hon kommer aldrig gå med på det trodde jag. Men idag! Det gick! Och vad gör mamma med sina fria händer?

Sminkar sig!


Bäddar sängen

Diskar

Tvättar

Hänger tvätt

Tack för bärselen! Nästa utmaning blir nappen.


Mitt fina barn


Titta på mitt vackra barn!!! Jag är så lycklig som är Louises mamma!

Mamma lyxar.

Hemmadag? Solen skiner ju! Vi har varit till Tingsgården med tant lill-Malin. Alla mina vänner har plötsligt blivit tanter sedan Louise kom. Snällt av mig och göra dem till tanter bara för jag fått lyckan att bli Louises mamma?
Nåja, så kan det gå! Jag tog iallafall in vaniljbulle och en liten kaffe. Jag inser att man inte kan äta stora bullar och sedan gnälla över bulldeg på magen. Det var en en gångs grej, lite tröstäta efter den jobbiga natten. En kopp kaffe om dagen också, funderar ju på att ta bort den men om jag slutar helt med det kommer jag kunna ta en kopp alls under amningstiden eller blir det kaffefritt i ett halvår nu då? Jätte mysigt avv träffa Malin. Hon hade ett kort med sig till oss med en fyrklöver i som hon plockat. Så fint!

Min älskade tingsgården-vaniljbulle!

Min älskade kärleksbulle!

Louise roar sig i babygymmet medans jag skriver, det är så härligt när hon ligger helnöjd och delar sina hemlisar med bästisen Pingu!


Dagens bild


Så här söt och glad var min gullunge på sötbordet idag!
Gissa vad som hände längre ner?

Natt i Helvetet!

AAAH Vad trött och arg jag är! Har knappt sovit en blund i natt. Mellan Louises vaken perioder har jag fått ligga och lyssna på SNARK...SNARK..SNARK...Jag står inte ut med detta! Jag vet inte hur jag ska få det att gå runt med sånna här nätter! Att Louise är uppe och inte vill sova det är ingen fara, det hör till. Att David håller mig vaken är svårt att hantera! När vi blir gamla ska jag ha eget sovrum...men tills dess? Vad gör jag, kan ju knappast ha öronproppar jag måste ju höra när babyn vaknar. Jag vet att han inte kan rå för detta, jag borde inte bli så arg...men när man har nattat babyn i två timmar och bara vill sova då blir man arg även om det är älsklingen som snarkar. Jag kan ju inte slänga ut honom från sängen till soffan varje natt hellen. Varje kväll frågar han och då vill jag ju så klart lägga mig med honom. Det känns så självklart då, klart vi ska sova tillsammmans. Jag kan väl gå ut själv? Nu när magen är borta. NEJ! Det kan jag inte eftersom jag tar hand om Louise på natten och inte ska väl hon behöva flyttas runt?Håller fast vid en hemma dag idag. Det går inte med något annat. Skönt att hoppa över hela duscha, bada, klä oss-grejen...får se vad vi hittar på. Jag älskar min David jätte mycket, tro inget annat. Men på nätterna efter typ 02 älskar jag bara migsjälv.  

Smygshopping

Nu sitter jag med Louise i famnen sovandes. Grymtande som en liten gris. Idag har hon inte kunnat somna alls. Efter fyra misslyckade läggningar sover hon nu i famnen. Lite hos mig, lite hos David. Barnet måste sova och nu vill hon bara göra det nära ett dunkande hjärta som brinner för henne. Om hon ville sitta i bärsele hade det varit lite lättare. Imorgon har jag bestämmt att vi ska ha hemmadag. Vila mysa och hemmafixa lite. Jag behöver gå igenom mina kläder. Idag var jag och Louise på restaurang Tingsgården med min farmor och farfar som snart ska åka tillbaka till sitt kära Spanien. Oliver har fixat lite filmer till dom som jag överlämnade. Fick också ta hand om hans lön. 1000kr. Oh my god, snacka om välbetald kille! Jag fick lixom ta ut spar pengar för att kunna föra över den till honom. Jag ville inte gå hem efter lunchen eftersom Lillfis var vaken och det regnade. Ammning i gallerian. Ringde och frågade om Mimmi ville sällskapa. Så toh hon Louise på armen medan jag gick på Åhlens. Jag köpte en välbehövd kofta och ytterligare ett par leggings. Säg inte detta till David. Vi har inte råd med kläder till mig just nu. Vi har iof inte råd med ytterligare fiskespö tii honom heller så...men jag vill ju gärna vara lite bättre på att hålla i pengarna....nu är det mat! Halvt lagad av David halvt av mig. Gissa vem som gör slavgörat?

Svårt val för en mor

Bland kuddar, filtar och täcken ligger min lilla guldklimp och sover förmiddag.
Tre alternativ för mamma Kim: 
1. Passa på att hinna sminka mig och försöka se piggare ut
2. Sova med henne och bli piggare
3. Sitta och titta och känna mig piggare av lycka




Fyra veckor

Hejhopp!
Idag har det varit en lång dag för mig och lilla fisen. Lunchen med Mimmi och Amanda blev lunch med flera stattare, kul att träffas. Föredrar dock lunchrast i våran gamla p-matsal hellre än Akropolis under pausen i brand-rättegången som startade idag. I mitten på oktober blir den klar och det blir säkert många luncher innan dess. Trevligt. Så blev det Waynes för oss tjejer, såklart. Mimmi och Amanda sitter och tittar på Louise och tycker om. Jag sitter också och tittar på Louise och tycker om. Undrar om vi pratade med varandra också? Jag älskar att bara sitta och titta på min lilla gullunge, jag får inte nog. Sedan eftermiddagen har humöret varit som på bilden nedan. Speciellt efter att jag gjorde ett bad åt henne. Världskrig! Nu sover hon på pappa och jag har tagit en lång och jätte skön dusch efter ännu en pizza (skäll gärna på oss). Jag ville så gärna slippa disk, David jobbade lite längre än han brukar och jag hade inte kunnat förbereda middag.
Nu är det länge sen jag träffade Marie igen! Måste boka in en fika med henne i min och lillfisens fikakalender. Imorgon står (gammel)farmor och farfar på tur att träffa sötnosen. På fredag är det en månad sen Louise kom ut till oss! Imorgon fyra veckor. För fyra veckor sen låg jag på soffan nu och kollade på tv, drack en jätte kopp varm choklad och väntade på det finaste jag någonsin sett. Tjocksmock och trött på allt! Nu ligger hon i soffan!
Mamma och pappa är så dumma ikväll!!!


Ännu mer bajsblogg!

Första gången på flera dagar har Louise sovit middag länge, länge och gjort i blöjan flera gånger! Kan det vara så att lilla älsklingen mår lite bättre? Jag hoppas! Det verkar så. Idag har vi haft mormor och morbror på besök. Gott med fika! Fisen sov gott nästan hela tiden. Fast Oliver kom tidigare och tog hand om henne medan jag städade av lite. Tänk att babyn alltid börjar bajsa när han tar upp henne! Han får komma hit oftare! Imorgon ska vi på tjejlunch med Mimmi och Amanda. Nej, jag får låta det bli kort och tråkig blogg idag, måste gosa med Louise...har ju längtat när hon sovit så länge! Just det har fixat FB till mammi! Får väl se hur det går för henne...
Brak sa det i knät igen! Jippi, DUKTIG TJEJ!

Mormor Annelie, så stolt och glad för sitt lilla barnbarn!


Stackars Baby!

Inga förbättringar, hon är trög i magen och har det jobbigt. Det är så synd om henne, det märks att hon har ont.
Det stör hennes sömn så mycket hon är nog trött också. Tänkte gå ut idag med pappsen också men vet inte om det går så bra. Nu är hon 4490g tung och 54cm lång. Som David när han föddes ungefär. Mammas stora tjej! Bra att hon växer, det betyder att hon nog mår ganska bra iallafall. Jag ska börja tänka extra på vad jag äter och dricker under amningen. Ingen mer colazero. Annars tycker jag att jag bara äter "snäll" mat. Åh jag hoppas hon mår bättre snart. Igår var Elle här ett par timmar. Jätte kul med sällskap, man blir så mycker mer avslappnad när någon är med om man är ute på stan. Jätte fina presenter till Louise som vanligt. Om inte mamma och pappa skämmer bort hene gör garanterat andra det. Hon har så mycket fint, inte konstigt att hon äter massor och vill växa fort! Jag känner för att skriva ett långt och upprört inlägg om snarkning och sömnslukare. Men jag har skrivit ett par sånna redan va? Nåja, kan iallafall säga att den minuten David somnar tills dess han vaknar finns ingen kärlek. Jag blir så fylld av ilska. Ett under att båda han och jag överlevde natten. Men Louise sov lite bättre i natt iallafall. Jag börjar bli omänsklig. Vi har badat baby idag. Det gick bra hon låg kvar ganska länge. Pappa har också badat. Gick också bra, låg kvar ännu längre. Sen kom Seppo och hämtade för körning. Och här sitter jag med Louise-kiss och kräks på kroppen...jag skulle behöva en dusch. Baby somnar till lite snart då får jag snabba mig. Hoppas vi kommer ut idag också. Men hon borde nog bajsa lite först...stackars baby!

Så här söt och underbar liten klump har vi i sängen, tur är väl det!


Bajsblogg

Passar på med lita bloggande under amningen...jag vet att många kan misstycka detta, när man ammar ska man fokusera på bara barnet och slappna av. Men hon BOR ju under tutten!
Det var vart en jobbig natt. Inte just för mig mest för Louise. Hon har trög mage och sov tillochfrån men knappt tre timmar sedan 23.00. Märktes väl att hon ville bajsa som hon låg och sparka, slog, stöna och skrek hela natten. Men ingenting. Först nu senare på morgonen explotion! Naken i sängen i en handduk. Hon brukar få lufta rumpan någon timma på morgonen. Vilka mängder! Kissade tre gånger och bajsade hur mycker som helst och pruttade värre än båda mamma och pappa! DUKTIG TJEJ! Haha, man lär få tillbaka för att man berömmer hennes brånkos.
Nu mår hon mycket bättre och låg rart i babygymmet medan mamma duschade bort sin del av bajset. Mmm, lita äckligt kanske men jag är bara STOLT över mitt lilla mirakel. Nu ska mage fyllas på igen. Snart kommer Elenor och gosar med Louise så ska jag snygga till mig lite sen blir det BVC. Hur stor tror vi tjejen har blivit? Hon har iallafall växt bra denna vecka, det är jag säker på!


Frisk luft!


Idag har vi fått så mycket frisk luft! Så skönt! Mimmi fick gå och jobba så vi fick gå ut själva, men som tur var ville Malin och Morgan fika med oss. Tingsgården såklart. Där satt vi ute i solan och pratade på i timmar. Louise vaknade såklart och fikade hon med. En gång i timman, aldrig missar hon. Efter detta var klockan nästan 15 så mimmi slutade. Satt ute på waynes och väntade sen följde vi med hem. Första blöjbytet hemmifrån. Där stannade vi tills David kom hem. McDonalds. Jag vet, vi borde LAGA mat...men det är mysigare att gulla med Louise än att diska. Dåliga nyheter idag också för oss. Sedan 18 har det varit en arg bebis här. Hon vill inte slappna av alls. Göra mig i ordning och krypa ner med henne nu tror jag.

God morgon

03.00 är en bra tid att vakna tycker Louise. Och denna natt ville hon inte somna om sen heller utan tutta på tills pappa går upp. Trött idag! Så tidigt vaknade men inte ens som frukostvärdinna. Vid den tiden kom man hem från jobbet för ett år sen. Vilka förändringar. Höll nästan på att bli lite grinig där men det går inte när man har en så vacker och underbar dotter! Jag vill äta upp henne hon är så söt! Eller, nej i magen har hon varit tillräckligt. Sov lite till och från till 08 sen iallafall. Vi klara oss nog idag. Just nu är vi båda jätte trötta och en förmiddagslur vore skönt. Det var bara det att Louise vill ta sin lur på min arm. Vi ska ner mot staden senare, runt 12. Fika med Mimmi. Brun och fin hemkommen från Grekland. Sen blir det nog soffmys hela eftermiddagen för oss tror jag. Lagom för en dag.

Bvc-tant på besök

Bvc hembesök gick jätte bra, hon stod vid bergsgatan och väntade i en halvtimma och jag i porten här. Typiskt!
Annars lugnade hon mig lite kring amningen och sa att det kommer bli mer lagom snart. Verkar som allt som vi oroar oss över är som det ska, skönt! Vill ju att lilltösen ska må bäst! Lite magknip har hon men jag ska få lära mig magmassage på fredag. Tänka på att inte äta lök och sånt som en själv blir trög av. Rutiner är för tidigt att försöka styra men att öke mellanrumen med 15 minuter gör inget.
Idag kom bilderna jag framkallat. Skickade ett kort och ett brev till (gammel)mormor, hon blir nog jätte glad!
Oj vad mörkt det blev. Hoppas det inte ska åska nu. När Louise bodde i min mage blev hon helvild av åskan. I eftermiddag har Malin varit här och myst och bråkat med Louise. Imorgon hoppas jag att vi tar en prommenix med vagnen. Om älsklingen är lika snäll och nöjd som idag på dagen blir det inga problem.
Jag älskar min fina tjej så mycket!
Nu ligger hon och gapar i köket...kan det vara tutte hon vill ha?




Dumma mamma, ge mig MAAAAT!!!

Sovmorgon!

Vi har hunnit med en helt del sedan måndag faktiskt. Måndagkväll gjorde vi ett flaskförsök. Mest för Davids skull, han vill ju också kunna trösta och Louise tycker nog inte att det går att tröstas utan mat. Han provade och hon bara gapade tyvärr. Men jag tog flaskan sen och la henne vid bröstet och lixom lurade i henne, det gick jätte bra. 30ml år hon ut flaskan sen åt hon tutte på det i en timma. Hur mycket kan en bebis få i sig? Flaskan ska vi prova igen snart. Det har jämnare och långsammare flöde det är ju bra eftersom tuttarna skulle kunna släcka skogsbränder. Igår blev som jag bestämmt en riktigt bra dag! Hann med både det ena och det andra på förmiddagen. Louise fick ett bad och det var inte jätte kul men tredje doppet vart hon tyst och lite nyfiken. Det blir nog bra det där med bad. Kanske en pappa-dotter grej? kl 14.00 skulle vi träffa morbror Joakim på stan men vi gick redan vid 13 och tog en omväg. Fick tag i ny handsprit, jippi! Louise sov sött medan Joakim och jag åt lunch på Tingsgården café och gick på Åhlens. Lila klänning med rosa och tuskosa blommor! När vi kom hem fick hon mysa lite med morbror medan jag hängde tvätt! Sen eftermiddag och kväll sen var det bara tutte som dög. det är vanligt att bebisar är lite oroliga på kvällen. Ammade genom en hel Wallander-film, ammade när vi åt och ja hela kvällen. Att ingen tipsade om att öva på livet med en hand när man var höggravid och uttråkad! Jag börjar lära mig iallafall, kan lägga en enkel makeup, fixa håret och hänga tvätt m.m. 
Vi sov jätte gott inatt. Tyvärr var det nog för att David somnade ute på soffan. Imorse var det frukost för Louise mellan 06-08 utan uppehåll sen somnade vi om till 10.00(!) och åt lite till. Sovmorgon och god nattsömn! Det märks väl på henne om hon sovit mycket eller lite. När hon sover mer är hon så mycket gladare och inte lika tuttig. Då ligger hon gärna i babygymmet en stund och tittar på Pingu, eller i soffan och kollar in våran stora tavla.
Idag är det onsdagslunch, hade tänkt gå men vi hinner inte med. 13.00 har vi hembesöket från bvc...får se om hon har några bra tips kring amningen. Gillar inte hur vi har det nu med tanke på hur mina stora mjölkballonger attakerar flickan. När hon släpper bröstet för att hon sätter i helsen sprutar dom vidare på hela henne och på våra kläder. Inte bara någon sekund utan ett bra tag. Skriver nog mer senare. För dom som fortfarande är intresserade av våra tuttdagar! Tack för alla kommentarer igår!

Min älskling


ICA!

Jag har varit och handlat! Helt själv! Vi åt pizza (jag vet, fiskgryta sa jag ju) och så ammade jag sen gick jag iväg, jag skulle köpa frukost och lättluncher till migsjälv, med tanke på att jag åt knäckebröd utan ost till lunch idag var det ganska nödvändigt. Nu finns bröd, ost fil, mjölk, flingor och sånt som är enkelt att ta fram! Bästa av allt är att när jag kom hem satt David och Louise och gulligullade i soffan! Så fin familj jag har! Hon hade gapat lite men inte mycket. Strax skrek hon sig hes och trött tuttade lite lugnt och nu sovr hon. på mage faktiskt, det är väl ok när hon bara vilad och man sitter hos henne? Jag tror hennes lite tröga mage känns bättre så. Imorgon kommer Joakim förbi, han skulle visst till tandläkaren. Mamma ska nog också komma den här veckan men hon är lite förkyld och väntar någon dag till. Just nu dom här bökiga dagarna som gått är jag glad att vi inte haft så mycket besök eller tider att passa faktiskt. Jag har en känsla av att det kommer bli en riktigt bra dag imorgon. Nu ska jag sätta mig hos David och Louise och pussa på dom. När Louise vaknar ska jag öva med bärselan tror jag. Vore perfekt att ha typ imorgon när vi ska gå och möta Joakim eller när jag vill städa... 

En kvart på stan

Det där med långa promenader med barnvagnen är inte våran grej. Trivs bättre hemma i tuttsoffan. Sova mer än 15-30minuter mellan amningarna är för mycket tycker Louise. Idag vaknade hon precis när jag fått ner oss till stan och upp oss i hissen på Åhlens. Men jag han tafsa lite på klännngarna iallafall innan det blev amning på en bänk i gallerian. Efter det hemgång och mer tutte. Men jag ska inte ge upp, imorgon blir det ett nytt försök till att inhandla klänningar, ta en fika i solen och gå en omväg hem. Ska se till att ha lite vuxet sällskap på bänken då. Det där med att försöka låta babyn skrika mer och amma med någon timmas mellanrum går inte. Hon har fått skrika och gapa så jag funderar på att knacka på hos grannen med lite ipren...barnet vill leva med tutten i sin famn och det får hon göra idag också. Nappen är hennes största fiende.
Nu har vi sovit tillsammans på soffan över en timma. Välbehövt för båda lovar jag! Nu tuttas det. Skulle vilja möta David om en timma med vagnen. Men orkar vi ett försök till idag? Vi ska koka fiskgryta idag och behöver handla lite. Det kan man tycka att jag borde hunit med/klarat av men nix. Jag vill ju bara gå in i affär om hon sover så jag kan lägga över henne. Och vaknar hon och får vänta på tutten...då blir det värdskrig! Som folk stirrar när man går med en gapande barnvagn...sådär obekvämt...Nu ska jag gosa med min gullunge som stånkar och stönar, något på gång i blöjan kan tänkas.



Titta vad söt jag är visst ska jag väl få tutte när jag vill?

Världens finaste!

Ny arbetsfördelning

Nu har dammsugan sugit och jag har tagit en dusch, blev lite senare än jag tänkt men så skönt att det är gjort!
Lilla fisen vill inte sova några längre stunder, en kvart hit och dit. Hoppas hon blir lite gladare snart. David och jag har tagit en välbehövd diskution. Jag har såklart gråtit massor och han har varit jätte tjurig och ignorerat. Segt, men tillsist lite prat! För att få det att gå runt hemma utan att halka efter är det bra att veta vem som gör vad. Normalt kör ju vi på att jag tar hela hemmet och han jobbar hårdare och betalar mer... nu behöver vi dela på sysslor och han ska nu köra dammsugare varje helg! Jag är ganska nöjd över detta! Efter att ha gått svettig nerkräkt och äcklig hela dagen med Louise på tutten och drömt om att få dammsuga medan han suttit och sett på film efter film så känns det rätt bra att han tillsist gjorde det. Jag har så dåligt tålamod och tjatar och då gör han helst inget för att han blir irriterad. Ond cirkel. Mer än det lagar han mat oftast och handlar, eftersom det är för mycket att bära upp i trappen för mig redan. Sen när vi har bil blir det storhandla tillsammans. Jag diskar, tvättar och håller ordningen i veckorna. Och är uppe med Louise på nätterna. Lagom fördelning tycker jag. Fast jag tror David skulle tycka om att ta Louise på natten lite, men han kan ju helt enkelt inte...Vi har också bestämt att ha tvn av lite mer. Den är på dygnet runt nästan, vi äter och lever vid tvn. Tyvärr. Jag tycker det är jätte synd, vill hellre sitta i köket och prata med varandra om allt och ingenting, om Louise, veckan som kommer, framtiden, vad som helst. Inte titta på konstiga amerikanska serier som inte intressrar mig alls. Det är inte så bra för Louise med tvljud bakom hela tiden heller. Så nu ska David försöka titta lite mindre på tv också. Prata mer med varandra, iallafall äta tillsammans. Är jag för hemsk och krävande sambo?
Nu sover lilla älsklingen igen, faktiskt över 15minuter sen hon somnade. Borde hon inte bli väldigt trött som inte vilar mer? David ligger i badet och jag är klar med disk och tvätt. Sängen bäddar om jag en annan dag.

Gäsp!


Mamma Muu

Dåligt bloggat igår. Så kan det visst gå när man har en liten bebbe att ta hand om. Dom senaste dagarna tycker jag nog att Louise har varit väldigt tuttig och kinkig. Hon vill ligga vid bröstet eller bli buren mest hela tiden. En gång/timma skulle inte räcka. Hon har sovit mycktet mindre nu sedan i torsdags. Men nätterna går fortfarande jätte bra, hon vaknar två gånger och skriker inte utan vill bara mysa, äta och kanske byta blöja. Man vill ju inget annat än att låta lillan få det som hon vill ha det. Bättre tålamod behöver både jag och David. Kanske är det snart dax att låte henne skrika lite mer och försöka öka tiden mellan målen lite? Skillnaden mellan mig och en kossa är att mina bägare varken behöver klämmas på eller sugas på för att få det att rinna. Det bara sprutar. Det är som två kranar som inte går att stänga av! Och pumpar jag, då kommer det mer. Funderar på att gå över helt till bara ena tutten och pumpa ur den andra tills jag får ner mängden. Det och låta henne vänta lite mer. Målet idag är att från hon släpper bröstet till nästa gång hon får det försöka låta en timma gå iallafall. Och att David går med henne lite mer mellan. Lite pappigare skulle hon behöve bli. Det måste vara jobbigt att vara nybliven pappa och inte ha tuttar. Önskar att jag kunde ge David min ena. Han vill att jag ska tömma i flaska så han också får mata, men jag vill inte det ännu. Hon klarar av all mat bättre nu men hon får fortfarande kräkas lite för mycket. Annars har hon också blivit väldigt nyfiken nu, nyfiken och jätte söt! När hon är mätt och ligger kvar på armen, då gillar hon livet och är så glad!
Vi fick våran lyx middag igår. Lammytter, chevreostcreme, rödvinssås och rostade rotisar. David köpte en miniflasta rött på bolaget till såsen, sista lille, lilla skvätten smuttade jag på till middagen. Det handlar om mindre än ett halvt glas. Otroligt gott, men syndigt! Vi väntade tills Louise somnat med att lägga på köttet, perfekt ska det vara. Fast när köttet vilat och vi satt oss vaknade snart skruttan och ville vara med när vi åt. Så det fick hon, jag skar upp all min mat och det var precis lika mysigt om inte mer. David gör så goda såser jag skulle kunna dricka som ur glas...han vet hur man får mig att känna mig älskad!
Nu sover flickan fint, och David har kommit hem från övningskörning och börjat med en senare tidig söndagsmiddag. Blit rotfruktssoppa med köttfärs. Skulle vilja baka lite bröd till men ingen jäst. Får bli scones kanske. Jag borde dammsuga och bädda rent i sängen. Det var en vecka sen vi dammsög och kanske två sen jag bäddade rent. Så långt brukar det inte gå. Fast om det var något jag hade under graviditeten vad det tid....då gick det aldrig fler än 7 nätter i samma sängkläder...bäst att sätta fart! Vilken ordning? Tvätta migsjälv får nog gå först idag...
 

Familjen tar helg

Nu sussar Louise lite igen. Bra det för jag känner mig lite ledsen, gråtmild eller hur säger man? Ekuriren.se skriver mycket om stattbranden idag då den som suttit häktad nu blivit åtalad för grov mordbrand. Det ligger korta filmklipp ute också från när branden började och gärningsmannen flydde. Det är så ruggigt och vidrigt att se på. Han läst uppdateringar om åtelet hela dagen. Louise och jag har varit ute och gått och då tog jag vägen runt Statt, framför hotellet där jag brukar undvika att gå och om jag går förbi tittar jag bort. Idag ställde jag mig och bara tittade och tänkte. Bra att dom åtalat någon nu, såklart. Men fy fan för det som har hänt!
Nu kommer David snart hem och vi ska äta kinamat. Förhandlade bort mcdonalds som vi var inne på lite tidigare. Imorgon blir det lyx, nu är det bestämmt. Nu börjar våran första riktiga pappa kommer hem från jobbet och helgen börjar-helg. Mysigt! Imorgon blir det lördagstutte till Louise. David ska ut och köra lite tror jag men annars ska vi bara vara med varandra och göra inget speciellt hela helgen.

Kiss & bajs

God förmiddag!
Tänk vilken morgonmänniska jag har fått bli! Och vad bra det går! Det är nog för att jag har fått så lätt att somna sedan Louise kom. Jag somnar alltid om fort efter att vi varit uppe och dessutom mycket tidigare är förut.
Denna morgon har vi legat och myst till ungefär 08 sen var lillis hungrig. Lugn och glad var hon sen och då tänkte jag att det var läge för ett bad. Inte så kul tyckte Louise. Skrik och gap! Snabbt bad och tvätt sedan kissar och bajsar hon ner sigsjälv, mig(renakläder) och handdukar. En babys sätt att säga mamma jag vill inte bada! Nu är flickan ren, mätt och naglarna är nyfilade (igen!). På dagens agenda står INGENTING! Känns jätte konstigt. Inget fika inbokat, inga tider att passa. Så vi tar väl och går ut när det passar oss bäst helt enkelt. Ganska skönt! Skulle vilja gå och handla lite, tycker det skulle passa med lite lyxmiddag ikväll. Men det får nog bli imorgon så David kan följa med. Det blir ju iallafall han som får laga. Lammrostbiff, chevrécreme och rödvinssås. Det känner jag för. Vill ju inte gå på hemköp med Louise, och ännu mindre gå och köpa vin till såsen. ÅH vad spännande bloggning! Not. Ska försöka ställa till med något spännande snart, promise. Kan ju berätta lite om min hemska dröm jag hade inatt. Jag drömde att det hände något hemskt nera på stan, vet inte vad. Det flög brinnande polishelikoptrar och polisbåtar in genom lägenheterna utanför vårat vardagsrumsfönster och tände eld på husen. Precis när jag vaknade flög en båt mot vårat fönster. Jag är fortfarande lite orolig nattetid, speciellt 02-05. Men jag låter det inte påverka mig. Det går inte. Louise behöver ha en lugn och harmonisk mamma då hon själv också verkar lite orolig när det är svart ute. Eftersom jag satt och tänkte mycket på hotellet och branden igår kväll förklarar väl det varför jag skulle få en jobbig natt med rädslan. Idag ska jag tänka på något bra. Igår innan vi somnade pratde jag och David lite om hur det är att ha Louise. Vi älskar henne så mycket. Annars brukar tvn vara lite väl spännande för honom på kvällarna, inte så mycket småprata direkt... Jag börjar redan längta efter lite vuxenmys, det händer mycket när man lägger det åt sidan. Det måste man ju efter en förossning. David är lite all or nothing typen också. Igår sa han att allt utom riktigt sex bara är frestelser och det vill han inte utsättas för. Inget hångel för mig på ett tag med andra ord...puss och kram that's all.
 
Mina Älsklingar

 


Statt

Blir lite sentimental när tidningen idag visar bilder från Statt. Börjar tänka, gråta och längta tillbaka. Hormonerna är väl på högst nivå just nu också, det hjälper knappast. Shit vad känsligt det är att prata om, tänka på hotellet. Minnen, förhoppningar, sorg, ilska. Det går inte att beskriva hur illa branden gjorde oss alla. Så jävla ruggigt. Sätter punkt där. Vet att många känner som jag. Önskar att vi hade kunnat gå ner på Grappa för aftarwork med stattare idag, det hade varit fint att få vara omkring dessa härliga människor.

Voff alla voffisar

Sitter och lyssnar på barnlåtar och försöker få Louise att kunna sova lite middag. Hon har varit vaken hela morgonen, det är ovanligt. Så nu är hon trött och gnällig. Jag tror hon helst vill ligga i famnen och sova, när jag lägger ner henne vaknar hon snart och skriker. Vi ska gå ut med Malin om en stund, så då sover hon nog i vagnen i flera timmar. Och Malin får bli besviken igen över att inte få gulla med lillan. Det blir ju så att man beger sig ut just när hon sover. Hon har nog ätit för en hel armé denna morgon. Somnar 10 minuter efter varje gång hon får bröstet sen vaknar hon och vill börja om. David jobbar. Idag kändes det inte lika konstigt när han gick. Tråkigt men OK kändes det. Pappa, Oliver och Angela kom hit igår kväll och klippte hår, hälsade på Louise och åt fiskpinnar. Pappa plockade med Louise och pysslade om henne fast hon gnällde massor, märks att han har god babyvana med fem barn! Nu tror jag bestämmt att lilla damen har somnat. Borde jag då kanske passa på att plocka lite här hemma? Fast vi ska inte ha besök idag så jag kan ju faktiskt strunta i det mesta. Tvätta lite bara. Ligger babykläder, tvättlappar, pappakläder och filtar överallt. Varför har jag köpt orange bäddset till vagnen när jag vissta att jag skulle få en dotter? Passar knappast hennes söta rosa kläder...
Ikväll måste vi ta ett till badförsök, det är bra om hon vänjer sig. Vågar inte bada henne utan David ännu.
Nu leter jag barnlåtar på youtube, jag kan inte så jätte många. Just nu lyssnar jag på "Voff alla voffisar", blir så glad av detta! Voff alla voffisarna ringer i klockan och lägger sen huvet på sned, vi vill bara att du gillar oss och att du vill vara med, varje gång vi kommer tillbaka till dig en jätte kram vill vi ha, då bjuder jag på blåbärsmaräng och saft och mandelchoklad. Tänker på att vara liten och alla lekar jag och min bästis lekte medan bandspelaren spelade denna och många andra underbara låtar. Hoppas Louise får det lika bra som jag hade det som liten.

Min gullunge!


Bvc besök

Nu har jag och Louise varit på bvc. Det gick bra. Hon somnade när jag stoppade henne i vagnen. Tungt att få ner liggdel och väska och baby, men det går. Vi somnade om lite imorse efter att David gått och sov till 09. Det hade jag inte riktigt räknat med så det var lite stressigt när vi vaknade. Sköterskan var jätte trevlig. Louise vart såklart arg där inne, men inte hela tiden jag tycker hon var super duktig. Vem gillar att läggas naken på en våg av en främmande tant? 4100g väger hon nu. 170g över födelsevikt alltså. Jätte bra, precis på kurvan. Dom mätte 53cm, men sa att längden ska man inte te så exakt på för det blir lite olika siffror vid olika tillfällen. Efter bvc fick jag amma lite ute i väntrumet för att trösta. Insåg då att jag hade två stora blöta fläckar på brösten. Oups. Inte glömma inlägg igen. Vi svängde in på Hm iallafall, la en filt över vagnen så ingen kunde andas på henne. Köpte ett par blommiga tajts och en varmare mössa, fast lite för stor men hon växer ju. Nu har jag fikat lite lunchmacka, Louise har snuttat lite och somnat om. Fick papper från skatteverket, ett om att jag och David har blivit flyttade till rätt adress och ett med Louises personnummer och namnpapper. Typiskt nog hade dom folkbokfört henne på gamla adressen...men det skulle dom fixa sa dom efter 30 minuters telefon köande. Just det, hon kissade tre gånger på skötbordet inne på bvc. Bra där! Nu vaknar stumpan och ropar på mig.


Att vara gravid, föda barn och bli mamma

Väldigt vad aktiv bloggerska jag är idag då...Vi har ordning och reda, David kollar tråkig tv och Louise sover. Laddar inför en vaken natt?
Kom att tänka på en sak. Den där väntan, sista veckorna innan Louise kom. Jag hatade det, jag mådde, dåligt var så bitter och sista dagarna var jag nog redo att genomföra vad som helst för att få igång det. Så besviken varje dag ingenting hände sedan 37e veckan. Dagen innan natten det började satt jag och vräkte ur mig ilska inför Malin på en parkbänk i Nyfors. Berättade om hur jag tyckte alla var idioter. Jag var hatisk!
OCH NU SAKNAR JAG DET! Eller, jag vill ju inte tillbaka. Men åh, vad mysigt det var att vänta på något så stort och så häftigt som förlossning och att börja livet med vår dotter! Att varje gång jag reste mig upp ur sängen på natten undra om det inte vattnet kommer gå nu? Alla spännande förvärkar! Jag är nog glad att jag gick över ett par dagar istället för att få tidigare, för den sista väntan var verkligen speciell. Ett minne för livet, inte likt något annat. Har sorterat alla bilder vi tagit hittills, skrivit kommenterer till alla och lagt på en skiva som Louise ska få sen tillsammans med massor av annat från första tiden. Tittde mycket och länge på graviditetsbilderna. Känns som länge sen. Känns så fint att det var älskade lilla Louise jag bar på. Vad mycket min kropp gått igenom. Vad förändrad den är på olika sätt. Ni som känner mig väl vet att kroppen är ett känsligt ämne för mig sedan tonåren. Men jag kan ställa mig framför spegeln nu och bara titta, tänka vad häftigt; Jag är Louises mamma! I min kropp har hon blivit till. Så fint. Så speciell just min kropp är som burit detta vackra barn...
Jag tror alla andra mammor känner igen detta. Att vara gravid, föda barn och bli mamma är så mycket mer än man anar innan det sker. Jag längtar redan tills Louise vaknar till nästa gång och gapar efter mina tuttar! Undrar om jag inte hör henne grymta lite nere i soffan.    










Familjebekymmer

Imorgon börjar David jobba igen. ÅH NEJ!!! Jag som ville att vi skulla vara alla tre här hemma och mysa ett par veckor till. Två veckor har gått redan. För två veckor sen var vi på bb nu, kanske bajsade Louise för första gången? Jag är helt ärligt riktigt nervös inför morgondagen. David kommer väl sticka runt 07. Sen är det jag och Louise kvar. Har tvättat håret ikväll och tagit fram kläder till båda för att underlätta. 10.30 ska vi vara på bvc. Oftast har inte Louise somnat ännu då, så vi får se hur det går. Ner med alla grejor för trappen, ut med vagnen. Till bvc, av med kläderna och upp på bebisvågen. Spännande och nervöst inför imorgon alltså. Idag har vi fört dagbok över mattiderna. Hur många gånger tror ni jag har tagit fram bröstet än så länge? Tänkte det kan vara bra att ha lite koll så jag vet vad jag ska säga imorgon. Hon komer ha växt iallafall, det är jag säker på. Kan inte förstå att hon är så "ny", hon har så många ansiktsuttryck, hon styr och ställer, har personlighet och är hur härlig som helst. Det är så fint att få ha henne.
Imorse var jag arg igen vill jag lova. David har fortfarande inte bytt en nattblöja. Detta är en knepig situation här hemma. Riktigt jobbig. Grejen med David är att han är svår väckt och otroligt seg, dessuton ganska dum på nätterna. Jag kan få liv i honom och be honom ta Louise och gå upp och gå lite, eller byta hennes blöja och han kan faktiskt svara nej då. Eller han svarar nej, vänder sig om och sover vidare. Vad gör man? David är en underbar och jätte snäll sambo annars men nattetid är denne man inte att leka med. På morgonen är han på det sämsta humöret och jag är jätte klen och har alltid nära till gråt då. Kanske eftersom jag är upprörd efter natten? Och så säger han "har du provat att amma?" när jag varit uppe med Louise i 2-3 timmar. Kan ni tänka er hur arg jag blir när han frågar det? Eller "har du inte provat att ligga ner och amma?" Erm...jag har stått på huvudet och ammat svarar jag då! En natt fick jag upp honom för att gå runt lite med henne, vagga henne. Det gick sådär. Så han har nu provat det och kommer föralltid tycka att det inte funkar. Jag gör detta varje natt och hon tycker om det jätte mycket. Men han har ju provat...Så tycker jag jätte synd om migsjälv och är arg, och han tycker synd om sig eftersom han ju inte kan rå för att han inte funkar på natten och ställer så dumma faktiskt ganska kränkande frågor. Jag vill ha förståelse från honom och han från mig. Inget av detta finns. Även om vi kan prata om det så kommer vi ingen vert eftersom vi vet att det inte blir någon skillnad. Han är och förblir världens sämsta nattmänniska. Jag tycker det är ganska mysigt med Louise på nätterna, hon är lugn och go då, och social och pigg ett par timmar mitt i natten. Men jag kan ju inte låta bli att tycka det känns frustrerande att David sover nätterna igenom. Han missar massor! Här är vårt lilla familjebekymmer. Sånna ska man väl ha, eller hur? Jag måste skriva på detta att jag älskar David gränslöst, han är min super goa älskade stora björn. Och Louise är min lilla gris.  
Idag har jag köpt jeansleggings och en kofta. Lite billiga "sålänge" kläder. Jätte snygga. Glömde mitt leg hemma så David fick betala med sitt konto. Letade efter en mössa till Louise också med hittade inte någon som vi ville ha. Jag har rabattkuponger på hm och åhlens...men vet inte om jag vill gå in på butiker med vagnen...tänk om vi blir sjuka! Önskar att man kunde slappna av lite mer ute bland folk. Jag är bara rädd för att någon ska hoppa på oss och andas in svininfluensa i vagnen. Nu ska jag gå och sätta mig hon grisen och björnen i soffan.

Underbara Louise


Amningskudde!

Nu har jag varit och köpt en amningskudde. Louise verkar tycka den är jätte skön. Jag tycker den underlättar. Sitter tex nu med henne på den, sovandes. Vaknar hon är det bara och ge bröstet, inget krångel. Tror inte den hjälper så mycker sittandes i sängen dock, men jag ska prova. Den passar på David också. Han ammar ju då inte men hon kan ju sova på den också. Eller bara ligga och spana in honom. Nu bara sover hon, hon var vaken lite mer på eftermiddagen än hon "brukar". Hoppas hon vill vakna några timmar snart. Så hon sover inatt. Ska se på roast på Berns sen vid 22. Imorgon ska jag ner på stan och köpa en kofta och nya leggings. Jag kan inte gå i pirat leggings längre och jeansen går ju inte på, måste ha typ jeansleggings eller något så länge så jag inte fryser. Shit vilker onödigt och trist inlägg...jag ville bara passa på och skriva lite nu när jag kommit på att jag kan ha fisen ligga på amningskudden vid datorn också. Får man väcka sovande bebbar? Nej...det blir nog en lång natt...

Den hungriga babyn

Igår ca 19.00 vaknade Louise efter att ha sovit hela eftermiddagen nästan, en matpaus tog hon. Jag tror jag har haft henne på bröstet sedan dess! Hur hungrig är flickan? Vart tar all maten vägen? 19-23 vägrade hon släppa bröstet helt. Ochinatt har hon legat bredvid tuttarna och tagit dem tillochfrån. Småttingar äter alltså från 40-160ml/mål...här gäller definitivt 160ml. Minst! Och hur många mål? Ingen aning...15-20gånger drar jag iallafall ner bhn. Nog för att hon kräks lite och fyller blöjor, men så mycket mat...vart tar den vägen hon har ju så liten mage? Hon vaknar sökande, söker i sömnen, hela tiden. Och så arg hon blir när hon inte hittar tutten! Hennes älskade tuttar! Bäst sover hon såklart på tuttarna. Den som flyttar på henne riskerar världskrig. Och det vill vi inte ha...så flickan får väl tutta på...bara hon mår bra. Hon är så underbar. Hoppas vi kan hitta något annat hon gillar att göra när hon är vaken snart. Så lilla magen får vila. Hon kanske har bråttom att växa? Nu är det dax att bråka på skötbordet.

Babybad

Idag har vi provat badet igen. Ungefär två minuters bad, lite argare än så här var hon snart vill jag lova, men visst är hon söt? Prommenad ner på stan och kafé men Amanda och Mimmi idag. Shoppade ett par söta tajts och mini vantar till Louise också. Under influensans tider är söndagar en bra dag för shopping. Vi tjejer måste ju få shoppa lite iallafall...Imorgon åker Mimmi och Amanda till Lefkas, hoppas dom får det jätte bra. Nästa höst kanske det är våran tur? Hoppas det. Nu ska jag gå och ta en riktigt lång och skön dusch. Om jag får för tuttlisa, men det tror jag hon verkar trivar bra i soffan hos pappis. Vi har kört ett liten städryck idag också, ja precis VI. Gissa om jag är nöjd över att skriva så? Chassit står nere i trapphuset nu. Fast låst och ensamt. Känns jobbigt men jag måste kunna gå ut själv och då kan jag ju bara bära liggdelen. Måste nog gå ner och kolla till det sen.

Tuttar, blöjor och staro

Blev en liten lucka i bloggandet igår. Dagen flöt förbi med blöjbyten, tuttande, vilande, skrikande, fikande och gosande. Vi blev inne hela dagen, natten var lång för lill fisen vill gärna ha natt på dagen och dag på natten.
Inatt sov hon bättre, sov 00-04 utan uppehåll och jag har läst att fyra timmar på raken ska vara en dröm för en mamma, för mig var det verklighet. Så snäll och duktig hon är. Vi ska väl försöka börja forma fram lite rutiner snart, just nu vill vi bara låte henne få som hon vill. Tuttarna fortsätter spruta. Jag skulle tveklöst fylla ett mjölkglas med varje bröst. Ibland vill hon ha ver 30e minut, ibland går det 4 timmar. Inget tjafs om det ännu heller, hon får det som hon vill ha det. Tyvärr blir det lite för mycket för den lilla magen ibland. 
Idag gav vi oss ut med vagnen igen. David gick runt smedjan ett varv medan jag sprang in på hm för att testa en jeansklänning jag spanat in. Den var tyvärr slut. David tycker nog jag är lite fånig som vägrar låta vagnen rulla in i en galleria, men jag är så rädd för influensan. Vi gick till kaka och satt ute och tog varsinn smörgås till lunch, David tog en staropramen, jag smakade två klunkar...oh my god, det är ju så gott! Höll mig till kaffe dock. David fick absolut inte dricka starköl för mig två veckor innan BF och tills Louise kom ut så han njöt allt av denna öl. Det blev sedan till bolaget för att köpa med sig några hem...När jag står där med vagnen utanför systemet och väntar börjar lillan och gapa...det var pinsamt. Vi typ sprang hem, jag bar henne en bit tillochmed. Ingen vill synas utanför bolaget med en skrikande baby. Hemma somnade hon om. Jag har legat och lurat lite med henne på soffan medan David varit ute på körning. Lägger in bilder på både stora och lilla älsklingen idag, Davids leende fastnar tyvärr inte på kort men jag lovar, det är vackert. Och Louise är mammas lilla söta puppa i flisfilten.


Ost!

Varsågoda, en titt i vårt kylskåp! Dela lyckan med mig, ammande kvinnor får äta ALL OST!
Vit, svart, grön, blå...detta ska vi ha till middag framför tvn ikväll tillsammans med chickenwings, grönsaksstavar, ölkorv och dipp. Rödvinet avvaktar jag med, även om ett-två glas ska vara OK så vill jag inte "förgifta" min renade kropp ännu. Känner absolut ingen stärre längtan efter vin..eller jo kanske...men inte ännu. Undrar vilken flaska jag ska köpa till vinpremiären? Vad har jag missat för nyheter?
Nackvärken håller i sig men ipren hjälper tillsammans med veta kudden så jag mår mycket bättre. natten var lite jobbig faktiskt, Louise ville inte sova. Fast hon var inte grinig eller så bara nyfiken och social. Mamma var trött, men kunde inte sova när hon ligger och tittar på mig med sina vackra ögon. Lite sömn fick vi iallafall. Nu väntas besök av marie, det är nog en tre veckor eller så sen jag träffade henne nu.
Imorgon tror jag att vi ska ta en höstpromenad med syster Malin. Hon är tydligen med i senaste hänt extra det måste jag kolla in...Idag hade jag "eftervärkar" det gjorde super ont, som dom första värkarna jag hade efter vattnen gått ungefär. Hoppas magen sögs in lite till med värkarna. Snart så går det att knäppa mina gamla diseljeans iallafall. Men det får ta den tiden det tar...det kanske inte går fortare för att kylen är full med ost, men jag bara måste få unna mig detta...! Måste ju äta bra med kalcium iallafall.
Mina älsklingar sitter och gosar i soffan...älskar att se dom två tillsammans!


Jo, jag kan fortfarande gnälla!

Jag börjar jag likna migsjälv lite igen...topphumöret börjar störas. Idag har jag både tyckt synd om migsjälv och gnällt på David. Jag har alltså hur ont som helst i vänstar sida av ryggen och ännu mer nacken. Ipren hjälper lite och värmekudden men stundvis kan jag inte vrida på huvudet. Det är jätte tungt och louise hänger helst på vänster sida. Alltså synd om mig. Jag vill ju må perfekt nu och bara fokusera på Louise så det är så tråkigt att det hela tiden gör så himla ont i kroppen. Men det är lite bättre med kissandet nu iallafall, jag behöver inte stå i duschen och spola med varmvatten som jag fått göra dom andra dagarna. Och så hade jag gnällt lite på David också ja...han går ju inte att väcka. Inga nattblöjor ännu för honom.  Men såklart blir jag jätte glad av lilltjejen!
Nu ligger hon och jäser på soffan efter besök av mormor och morbröderna.
Förbannade jävla nackont! Jag kan snart inte röra mig mer!


Kontroll på bb

Familjen trött är hemma och myser i eftermiddag. Imorse kl. 10.00 hade vi en veckas kontroll på bb.
Allt som vi oroat oss över är helt normalt, flickan mår bra och är perfekt!
Hon har ökat 200g sedan vi åkte hem och väger nu 3890g.
Två timmar fick vi sitta på bb och vänta, dom har verkligen det sämsta tänkbara system!
Alla familjen får tid kl. 10.00 sen får de sitta och vänta. Vikt ett rum, undersökning av hörsel ett rum och resten i ett annat. Louise är så pigg och social nu. Jag har fått nackvärk, eller egentligen hela vänstra sidan gör ont. Jätte jobbigt! Inte sitta, inte ligga inget går, och bära på Louise går inte. På vägen hem från bb satte vi oss på tingsgårdens ute servering och köpte varsin lunchbaguette. Salami & brie, men får tydligen äta det som ammande. Gott, gott! Louise provar babygymmet, egentligen är det nog pappa som är mest nyfiken på alla sakerna, men hon spanar in pingu och vännerna. Mest håller hon koll på oss, tittar när vi rör oss eller går förbi.
Imorgon kommer morbror Joakim hit och hälsar på, och Mimmi. 
 

RSS 2.0