David kan bäst

Louise vaknade av sigsjälvt innan sången. Det var som om att hon visste att vi skulle bort.
Nu sover hon tidigare än vanligt. Hoppas hon orkar med kvällen iallafall. Jag har gjort vit chokladmousse till kvällen som jag ska servera mamma och David med hallon och blåbär till. Egentligen uppskattar nog jag själv dessert mer än dem, men det spelar ingen roll...dom får sympati äta :) Jag är osäker på hur bra den blev, fick inte till fluffet lixom. Jag är alltid nervös när jag lagar mat till David. Till och med snabbmakaroner. Vad jag än gör, så kan han bättre. Men han klagar aldrig...men jag VET att han tänker "varför gör hon inte såhär...", men det hör väl till livet som kockfru. Jag skulle aldrig våga laga kött eller fisk till honom. Någon gång har jag gjort lövbiff, inte ens det blir lika gott när jag gör det. Han värmer till och med fiskbullar bättre än mig.

Louise ligger och vrider sig. Hoppas hon inte vaknar ännu. Då blir det en väldigt lång och gnällig eftermiddag/kväll.


Louise lunchar med sina polare på sången


Ett tråkigt inlägg till om sömnrutiner

Ett tag vaknade Louise före 06 på morgonen, nu vaknar hon lite senare strax efter.
Det är skönt. Men dom gamla tiderna funkade bättre på fredagarg för hon somnade om föra 08 och hann sova ett tag innan sången. Hon sover helst närmre två timmar på förmiddagen. Nu vill hon sova vid 09 istället och hinner bara sova 45 minuter. Jag sitter och undrar om jag borde låta henne sova tills hon vaknar och hoppa sången. Men hon gillar att gå dit. Fast hon blir gnällig heladagen sen när hon inte fått sova som hon vill. Nästa fredag ska jag väcka henne 5.30 så hinner hon sova middag. Det låter kanske konstigt, då förlorar hon ju nattsömn istället...det är inte helt lätt att pussla rätt med sovandet för att få till det. Nu får hon sova till kvart i iallafall. Sen rusar vi dit och har kul. Sen får vi hoppas att hon tar ett längre pass i eftermiddag och är glad när mormor kommer ikväll.

Mamma ska ju sova här så vi kan åka iväg till Krylbo tidigt imorgon. Måste åka så Louise kan sova i bilen.
Ikväll ska David laga pasta med citronsås och skaldjur. En av mina favoriter. Hoppar min kära mor också tycker om det. Men det är jag nästan säker på. My chef is the best chef, alla älskar Davids mat.

Nästa vecka ska jag kolla med Malin om hon vill ta Louise en dag så jag kan gå till frissan. Klippa upp håret, få lite volym. Det skulle göra mig glad. Badhairday everyday funkar inte längre. Jag var hos frissan sist i mars förra året. Jag är rätt billig vad det gäller skönhet. Tvättar håret med billigt shampoo, tvättar ansiktet med tvål och använder vanlig hudkräm. Jag får presentkort varje jul till smink som räcker hela året och jag klipper mig sällan, använder ingen spray eller wax. David...han klipper sig nästan varje månad, köper ansiktskräm lika ofta, använder dyrare shampoo, lyxigt wax, gör av med en deo per månad(!)...Så med gott samvete kan jag gå och klippa mig nu...visst?!  

Fix

Idag har vi en del fix att göra. Försöka packa det mesta till helgen, tvätta slut i tvättkorgen och städa upp lite här hemma. Snart sover Louise middag, då ska jag hoppa in i duschen. Vi måste ner till Apoteket. Och gå och handla engångs-förpackningar med babysemp till helgen och burkmat. Orkar inte krångla med annat närvi åker bort. 
Packningslistan för en natt borta med Louise blir väldigt lång!!! Hur ska jag lyckas underhålla henne i bilen?
Nu ska jag bli lite effektiv här så jag inte behöver vara en tråkig mamma sen när Louise vaknar...


Bortskämd

Usch vad jobbigt det är att gå upp på morgonen när man har blivit bortskämd med att få ligga länge...
På natten vaknar hon ungefär var annan/ var tredje timma. På kvällen lite oftare. Ibland hör David henne före mig, ibland hittar hon flaskan själv och somnar om. Vi får nog sova ganska bra alla tre. Vi går upp mellan 6 ochn 7. Nu sover hon middag och jag ska lägga mig och softa lite. Idag ska vi till en ny lekpark med Amanda.
Have a nice day!

Rothoffsparken

Vi har varit i rothoffsparken och gungat med Malin och hunden Totte. Jag tog en glass och en kaffe på cafét. Lyxigt.
Louise satt och joddlade, undebart! Hon har varit väldigt glad idag. Nu vägrar hon sova middag. Men det skulle behövas...

 


En underbar måndag

Fortfarande utvilad. Övertalade David att ta även denna morgon med lite massage igår kväll. Stackaren han är nog trött nu...hehe...Jag kan det där...

Igår åt vi middag på Grappa och sen bowlade vi två serier efter det gick vi till Grappa bar en sväng. Här hemma hade dom bara haft det jätte bra, inga konstigheter alls, över förväntan. Vi sa att nästa gång blir det en hotell natt eller en kryssning :) Helt underbart att det funkar så bra! Jag och David hade jätte trevligt. Det var så kul att umgås vi två, själva och ha lite kul. TACK MALIN OCH MORGAN!!!

Massagen var skön också, lite svårt att koppla av och njuta helt hade jag men det var skönt. TACK MIMMI OCH AMANDA. Jag fick presentkortet av dem när jag fyllde 22. Jag har även en behandlig på Aqua i Strängnäs att ta ut. Då blir det nog något annat. Lyx, lyx, lyx.

Igår var en underbar dag från morgon till kväll. Jag kom att tänka på att så underbart kommer vi ha det i slutet av sommaren sen när jag slutar jobba och David har semester. Alla tre hemma, lediga varje dag. Vad härligt det ska bli!!!

På lördag åker jag, Louise och mamma till mormor!!!


i bowlinghallen

Utvilad

God dag!
Jag har sovit ut. Obeskrivligt skönt! Louise sover middag och David ligger i badet.
Vi ska snart till bvc sen gå och fika och besöka lekparken.
I eftermiddagn ska jag ta ett SKA JAG PÅ MASSAGE!
Efter det blir det middag ute med David. Malin och Morgan passar Louise. Det blir ju en toppen dag detta!

Kvällen på jobbet

Söndag! Kvällens planerade middag avbokas. Amanda har jobbat sjukt mycket och är förklyd, jag har också jobbat fast inte så mycke med tillräckligt för mig. Vi tyckte inte denna kväll passar för cocktails. Jag behövde aldrig köra till 05. Jag åkte hem 1.30. TACK GODE GUD FÖR DET! Inte just att det var jobbigt att jobba och vara vaken, fast jag blev ganska ofokuserad efter ett tag. Det som var jobbigt var att var borta från Louise. Jag längtade efter henne så det gjorde ont i hjärtat. Det blir lättare nästa gång. Hon hade inte bara sjungit glada sånger för Siwan här hemma innan David kom. Sen hade det gått bra.
Inatt när jag kom hem och la mig låg jag och väntade på att Louise skulle vakna nästa gångså jag fick hålla om henne lite. Sen fock jag sova till 7.30!!! Och nyss sov vi middag, sov ca 45 minuter och drömde massor. Jag drömde att Louise helt plötsligt sjöng en hel värs ur den låt. Det var så sött.

Kvällen på jobbet var en stor och påkostad bröllopsmiddag. Folk var rika och vackra. Vansinnigt många snygga män, och kvinnor också för den delen. Det är jobbigt att vara ny. Väldigt jobbigt. Man vet kanske vad som ska göras, men inte hur dom gör det där eller vart jag hittar det jag behöver. Men det var kul. Fick stå i bar en stund också innan jag åkte hem, det var as kul att blanda lite drinkar.
Jag hade glömt hur mycket man äter när man jobbar på restaurang...p-mat, en dessert, flera kuvertbröd, två korv med bröd. en bit ost...jag kan säkert fortsätta...Jag småäter jätte mycket när jag är nervös. Det får inte bli någon vara att stoppa i sig allt man kommer över varje dag på jobbet:/ Nervösitieten över att lämna Louise och hemlängtandet kommer ge sig också....jävlar vad det var jobbigt att vara ifrån henne, helt sjukt! Jag längtede så...

Jag är väldigt trött idag iallafall...


Min helg

Full rulle nu då. Jobba idag. The big day. Siw ska få den stora utmaningen att vara med Louise. Jag är nervös inför kvällen, jobbet, orolig att vara en trött och usel mamma på söndag. Jag kommer troligtvis inte hinna sova innan Louise vaknar ca 5-6 och David ska jobba vid 7. Om jag inte får gå tidigt. Men man kan inte be att få gå först när man är ny på jobbet. Kl. 03 stänger restaurangen inatt... Känner mig lite pressad över att jag har planer på söndagkväll också. Men jag vet att det blir kul när det blir av. På måndag är iallafall en vilodag med massage och sedan middag ute med David. Känner också viss skuld över att han får dra ett tyngre lass än vanligt i helgen då han är själv med Lojsan ikväll och imorgon kväll. Dessuton kommer jag sova på måndag morgon. Jag kommer att behöva det men mitt hjärta klarar nog inte att lämna över till David då, efter att han haft så mycket....Min lata karl behöversin dos av lathet också. Han kommer få brist på det nu. Och Louise kommer få brist på mamma.

Så från och med imorse 5.20 till söndagnatt kommer jag vara vaken, jobba, vara mamma och ta hand om todos.

Don't call me on monday!

Puckat

Hur fan kan man vara så dum att man åker och handlar, med en bebis, klockan 17 en lönings fredag???
Idioti!!!

Louise har varit jätte, super, mega gnällig ikväll (hoppas inte Siw som ska barnvakta imorgon läser nu...).

Idag kom Amanda förbi. Som vanligt med en present. Ingen dålig sådan. En leksakslåda på hjul som man kan dra. Som en gåvagn fast en gålåda. Dom är ju inte direkt gratis. Tur att jag ska bjuda henne på middag på söndag.

Imorgon jobbar jag ju. Tydligen kan det eventuellt bli riktigt sent. Eller snarare tidigt. Och jag har Louise på morgonen sen, toppen. Skapligt trött jag kommer vara. Och så ska man ut på middag sen...dessutom har vi bestämmt att vi ska dricka en cocktail. Det var ju ett bra jävla tag sedan...kommer bli full tror jag. Skönt att jag är "barnfri" på måndag tulls jag sovit ut. david är ledig. Jag ska på aroma massage...så det gör inget om jag blir lite sliten i helgen...:)


Louise och Malin

Nu har vi helg. David är ledig idag och vi hade myskväll igår. Louise och jag ska på sång strax och David har dragit ut på en fisketur. Perfekt, alla tre gör något vi gillar.

Vi firade lite igår. Firade Statt. Vi får inte tillbaka det vi hade, våra jobb och restaurangen. Men hotellet ska öppna och det är värt att firas. Självklart! Malin kom och tog Louise en sväng medans jag gick och handlade vitt vin, räkor, bröd, aioli och grejs. Sen åt jag och David själva när Louise sov. Jätte mysigt. Och gott. Jag köpte en sån där miniflaska med vin till Malin också. Tyckte det var på tiden att jag visar lite mer tacksamhet över att hon är med oss så mycket. Fast jag tror hon älskar att komma hit. Det skulle jag vara om jag var hon. Den glädjen Louise visar varje gång vi går ner till porten och hämtar Malin är enorm. Hela kroppen sprätter och hon gör glädje tjut när hon ser sin moster genom fönstret. Nästan så jag tappar henne i golvet. Sen fnittrar hon och tjuter hela trapporna upp och blir ivrig över att få hoppa över till Malin. Det är underbart. Vi är bortskämda som har henne. Jag längtar tills jag får vara moster till hennes barn.

Igår pratade jag med mamma. Vi ska åka till mormor valborgshelgen. Det känns bra. Det var absolut för länge sedan vi sågs sist.

Nu måste jag fräscha till mig lite.

Jippi!

Yes! Roliga nyheter. Statt kommer öppna. Det oskadade huset ska få en ny lobby och ett nytt kök. Det här är ju underbart. Skit kul! Jag kommer kunna ta med Louise dit och berätta att här träffades mamma och pappa. Vi kanske inte får jobb där, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att det öppnar. Fan vad roligt! Jag längtar så efter att få kliva in igen...självklart fantiserar jag om det bästa...

Idag kommer Mimmi och Josephine hit, vi ska luncha sushi. Gott. Trevligt med lite sällskap.
Idag är sista dagen på pencilinkuren. Blir hon inte bra såska jag ringa vc imorgonbitti. det kommer jag troligtvis göra för hon slet i öran redan nu på morgonen. 


Detta är vad som står på ekuriren.se:

Home Properties köper halva Statt

Eskilstuna

Home Properties, som äger och förvaltar hotellfastigheter i Norden, har i dag skrivit på avtal om att köpa hotell Statt. Men de köper inte hela hotellet, utan bara den nya delen, den som är relativt oskadd efter branden i februari i fjol.

Relaterat

Affären är värd 38 miljoner kronor. Home Properties väntas ta över senare under april och det är då hotellkedjan Choice som ska driva verksamheten.

I sommar väntar sedan investeringar i ett nytt kök och lobbyområde. Det 120 rum stora hotellet väntas sedan öppna under hösten 2010.

– Förvärvet visar att vi tror på Eskilstuna som destination och att vi aktivt vill vara med och utveckla den, säger Clas Hjorth, VD på Home Properties.

Vad som händer med brandruinen, den äldre delen, är i nuläget inte klart, men enligt den danska ägaren Ejendomsinvest pågår diskussion med några olika intressenter.


God lax

Vårdcentralen tycker att Louise ska ha ont i två dagar till innan vi kommer. Det är visst helt normalt att ha öroninflamation i över två veckor. Fan, vad det är synd om Louise!!! Om jag bara kunde ta över värken...!
Hon har svårt att sova idag och är hängig. Vill åka mamma hela tiden. När jag lagade laxen imorse och använde blendern blev hon så rädd att hon fortfarande börjar skrika och gråta om vi går in i köket.
Nu har jag satt henne på golvet med ALLA hennes mjukdjur. Trettiostycken kanske. Hon tar upp en i taget och säger "hej, hej". Vi lyssnar på en avslappnings cd.
Vi åt nyss lunch och Louise gillade laxen jag gjorde. Lax, morot, ris, dill, citron och curry hade jag i. Hade kunnat äta det själv men jag fick kyckling med kikärtor och sallad istället.

Tiden står typ still idag!!!

Jag vill ha söndag nu!!! Då tror jag att jag ska ner till Grappa med Mimmi och Amanda. Jag hoppas det.
Och ännu mer vill jag ha måndag! För då ska jag på 50min aroma massage sen ska jag ut på middag med David. Första kvällen vi har barnvakt. Får se vart vi går. Blir nog Beirut seller, dit gick vi hela tiden när vi just träffats.

Öronen gör ont

Idag ska jag försöka få en tid på vc till Louise. Hon sliter fortfarande i öronen och så länge ska det inte hålla på. Hon måste få hjälp och bli frisk. Lilla gumman är ganska glad iallafall, hon skulle nog vara världens gladaste opm hon slapp ha ont. Natten var sådär. Jag hämtade henne 1.30 in till mig. Vi gick upp 05, det tycker jag är för tidigt. Den sköna var iallafall att jag sov från 22 till 01.30, det är sällan man får sova så länge utan att väckas. David hade nog varit inne hos henne ett par gånger. Vi delar mycket mer på nätterna och dom tidoga mornarna nu. Känns bra. Jag är sällan så där vidrigt trött längre.

Jag tog fram lax imorse, tänkte laga lite mat till Louise. Men vi hade visst inte några rotfrukter hemma, bara lite morot. Hur gått blir det? Kan ju iof koka ris...Det ska jag nog göra.

Usch hon sover middag så tidigt när vi går upp fem! Då sover hon dåligt på eftermiddagen sen också. Igår bar jag på henne i två timmar för att hon var trött för tidigt. Jag lägger henne inte föra 19, helst inte förens 20. Somnar hon 20 vaknar hon 06 och somnar hon 19 blir det 05. Sen vaknar hon ju flera gånger där i mellan, men hon somnar ju om då.

Nej, nu ska jag sätta fart med laxen slipper jag stå i köket sen när hon är vaken, mamma är så tråkig när hon städar och lagar mat.

Huvudvärk

ÄNTLIGEN!!! Är det kväll. Och David kommer strax, sen middag för oss idag. Försöker vara tacksam för att han jobbar och sliter istället för egoistisk och gnälla över att det blev så sent. Han är underbar som arbetar!!!
Pannbiffar har jag lagat med dundrade huvudvärk och gnällig sömnlös baby på armen. Hon ville inte somna på em idag så kvällen har varit tuff. Fick lägga henne redan nu vid 19, hoppas hon kan sova till 06 imorgon iallafall. Tack och lov kom Malin förbi med ipren. Jävlar vad det är svårt att vara en bra mamma med döds huvudvärk. Tabletterna hjälpte iallfall, skönt. Vi var hos Malin på dan idag och sytte in lite "mamma-klänningar" som egentligen är vanliga klänningar i större storlek. Nu ska jag fixa sista med middagen.

Egen sytt

Oj, jag har visst inte bloggat idag. Själv hemma med Louise. Fast Malin har varit med nästan hela dagen. Vi har varit och lunchat, letat babygungor i stan, köpt nya bodys och babblat. Nu äter Louise böcker. Nybadad och glad. Imorgon ska vi till Malin och ha sy-dag. Ska sy in en del av alla fina klänningar jag köpte förra sommaren när jag var tjocksmock. Också eventuellt sy lite klänningar till Louise av det som inte går att sy om. Fint med unika kläder som man har sytt själv. Nu ska jag sätta mig och smaka lite på böckerna jag också. Jag längtar tills Louise föredrar att läsa ur böckerna. Vi läser lite sagor ibland men hon är mindre road av det.

Kvällsfika

Äntligen kväll. Min plan är att sova tungt hela natten och lämna över helt till David tills jag vaknar av migsjälv imorgon. Hoppas han hör pluttan när hon vaknar inatt. Jag är så trött nu. Vi ska äta lite kvälls fika. Fick matpaj, bröd och sallad plus cheesecake och kladdkaka hos Angela. Gott och väldigt mättande. Men lite fika ska vi ha, annars blir vi hungriga inatt. Imorgon ska jag och Louise hitta på något med Malin.
David har varit ute på en moppe tur. Hoppas jag inte behöver åka den så mycket, jag trivs inte alls.


Bröder på övernattning

Nu är det söndag! Pluttan har halkat ur alla rutiner vi har och vägrar sova. Jag är trött. Hon också. Båda mina bröder stannade här i natt! Vi åt en jätte god middag med kyckling, fläskkotletter och lamm rostbiff. Oliver gick på bio vi andra satt och snackade i soffan hela kvällen. Louise också såklart. Det var jätte mysigt att ha dom här men jobbigt att behöva sova med snarkmannen. Jag kan verkligen inte sova med honom, jag ligger vaken och lyssnar eller väntar på att det ska börja. Jag vet inte ens om jag vill åka utomlands bara för att jag inte vill sova i samma rum. Så illa är det. Det är hemskt egentligen. Jag är verkligen en omysig flickvän som värgar dela säng- Som en gammal tant. Så här kan vi ju inte ha det...kan man inte ta bort snarkandet??? Jag måste ju kunna sova med min karl! Jag älskar honom, när han är vaken.

Mopeden är köpt nu. Har kört lite också. Det är jätte nervöst ute i trafiken. Cyckelrummet är väl tryggt tror jag, men det är upphöjd. As tungt att rulla in den. Nej, det är med moppe känns bara jobbigt.

Vi ska till Härdad på Angelas födelsedagsfika!





Hemma

Jag gick inte igår. Det kändes helt fel att gå party när man är jätte, jätte trött, Louise har ont och är mammig. Mesig jag är, jag vet. Vi åt american pizza och tittade på talang. Louise mådde bra på kvällen men hade svårt att sova i natt. Hon hade jätte gasig mage och jag tror det var snarare därför hon skrek i natt än öronen. Hon sov hos mig. Jag råkade spilla vatten över min mobil...vi  får se vad som händer. Helt otroligt.
Idag ska vi åka på en moped. Hoppas den är bra så vi slipper åka till Stockholm imorgon.

Love<3



Sitter och tittar på bilder.
 Jag kan inte minnas att hon någonsin sov när hon var så där liten...?...men tydligen.
 Hon kanske bara blundar.



Jag är så lyckligt lottad som får ha en så underbar liten louise,
 och en inte så liten underbar david också för den delen.
 I love my sweethearts<3


Bajskaos

Nu är det gjort! Nyckeln är hämtad. Oj vad jag gick fort, som en raket fram och tillbaka till Graflunds. Smygnjöt lite av solen fast Louise inte gillade den. Hur gör man när man bara måste ut och fixa något när bebis är gnällig? Man ger henne en fruktbägare. Då är lyckan total. Hop biter hål i locket och suger i sig purén. Jag utnyttjarde frukt för att gå som jag ville. Vad skulle jag göra? Kladdigt värre! Dessert före lunch, lite som sin pappa. Fick i henne mat efter iallafall, nu är hon på glatt humör. Härligt.

Vilket bajsdrama vi hade här imorse!!! Pluttan bajsar massor, lös i magen av pencilinet. När jag tar av blöjan ställer hon sig på knä och trycker rumpan mot min mage. Snabb som hon är får hon tag i blöjan och slänger den i golvet. Mit "rätt" sida neråt. Fy fan vad äckligt och geggigt. Kanske lite lite lite någon 1000-dels procent mindre älskade jag henne just då. Men det hör till va, det där med bajskaos?

Moped

Nu har jag köpt en moped. Typ. Ska betala och hämta på söndag. Med min snalla pappa som alltid ställer upp när man behöver åka. Sen blir det moppe-tjej av mig. Spännande. Jag måste hämta nyckelnm till cykelförådet idag. Känns mindre lockande att bege sig ut med Louise.  Hon har ont i öronen, är svårsövd och gnällig. Slut på majskrokar också. Kommer gå bra detta. Någon sångstund blev det inte idag. Nästa fredag ska jag och pluttan sjunga! FÖR DÅ ÄR HON FRISK!!! Eller hur?
Nu sover hon så jag får lov att bli lite effektiv och inte sitta här och blogga.
Ikväll ska jag på partaj. Känns inte helt lockande att lämna Louise. Men hon kommer vara sjuk på kvällar ibland när jag börjar jobba också. Hon och David får fixa det där. Jag måste lära mig att släppa. Dom går det nog ingen nöd på. Det blir snarare jag som längtar hem.

Imorse toksnöade det. Nu skiner solen. Ett sent aprilskämt?


Ont i öronen

Denna morgon har Louise haft ont i öronen. Stakars liten nu får det väl ta å ge sig snart!
Imorgon ska jag på middagsfest hos Amanda, i hennes föräldrars hus. Grillning och massor blandat folk. Känns lite jobbigt att lämna Louise. Men hon och David behöver vara själva ibland. Doktorn sa att öronen blir bra på ungefär två dagar med pencilinet.
 Jag har en känsla av att det blir en gnällig dag idag så det är nog inte så aktuellt med utelek. Kanske en liten promenad efter lunch, har jag tur kan hon sova i vagnen.
Jag ska luta mig tillbaka och vila lite nu när hon sover.




Bättre

I natt sov Louise betydligt bättre, hela natten i sin säng också, fast inne hos mig. Nu sover hon redan middag. Solen skiner! Lekpark idag hoppas vi! Får se vad Louise är på för humör efter lunch. Igår gillade hon till och med att åka vagn. Helt underbart! Det roliga är att nu när hon har sittdelen på gillar hon bäst att ligga. Sjungandes ligger hon. Extra kul när det guppar, då darrar rösten, as ballt tycker hon.

Jag tvättar sängkläder. Ska passa på att göra mig i ordning nu också, så att jag är redo för parken.
Nu på morgonen har hon inte slitit öronen, det är ett gott tecken.
Ni kanske tycker jag är en idiot till mamma som tar ut pluttan när hon är sjuk?
Frisk luft är en av dom bästa medicinerna man kan få.
På lördag ska vi ta med oss pappsen dit. Man kan fiska där också. Och ta en promenad när Louise sover middag, ta med kaffe och smörgåsar. Alla tre får njuta av sina favoritsysslor. Gunga, fiska, promenara. Men det kommer regna på lördag eller hur? Annars ska vi jaga 30-moppe hela helgen. Någon som vill sälja en till mig???


Tvätt olycka

Igår kväll skulle jag tvätta alla Louises vita kläder som blivit förstörda vid matbordet. Körde 90 grader med blekmedel, tänkte går det så går det, annars är kläderna inget att spara till nästa barn. Jag slängde in ett par ljusblå jeansleggings också. Inte nog med att vi har en blå vagn....nu är hälften av henns kläder blå också. Folk kommer aldrig sluta fråga mig vad han heter.

Öroninflamation

Louise har öroninflamation. I båda öronen, mest i vänster. Inte konstigt att hon har ont! Hon var så himla duktig hos doktorn. Nu har hon pencilin och hostmedicin. Nu ska det bli bra inom kort. Stackars lilla gumman, snart är det över! Hon har varit gnällig hela dagen, haft flaskan som tutte, det hjälper väl lite mot trycket. Vi gick en liten sväng till lekparken innan doktorn, hon var så glad och lite luft och roligt ska hon väl få ha iallafall. Hon tyckte det var jätte kul där. Hade vantar på idag så hon inte käkar sand. Nu kommer vi nog gå dit varje dag! På fredag ska vi dit med Janna och Maria. Vi går nog imorgon också....om Louise mår bra såklart!

Gung, gungiligung!
 
Full fart framåt!

Hejdå, mamma och moster nu sticker jag!


Projekt töja Jeans

Projekt töja jeans pågår fortfarande föresten. Jag har på mig jeansen någon timma varje dag. Jag vill ha dom på mig på fredag. Utan att mage och rygg hänger över och utan att visa baken. Igår hade jag dom när vi var ute. Men långt linne över. Idag provar jag med string under. Men jeansen gör ont runt midjan och är så tajta kring låren att benen kliar. Men jag ska få detta att gå. När man köper nya jeans vill alltid säljaren att man ska köpa det absolut minsta man får på sig. Men det kanske inte går att töja redan ingådda jeans igen?
Vi ska till vårdcentralen kl. 16 idag. Hoppas dom på något sätt kan hjälpa Louise.

Sängflytt

Nu har Louise flyttat ur sitt rum och in i vårat. Sängen får stå inne hos mig så länge hon är så här förkyld och vaken så mycket om nätterna. Uschså hon skrek sent igår. Sen vaknade hon vid 02 och tyckte inte att hon behövde somna om på ett bra tag. Härligt. Helgen får gärna komma fort. Då ska jag  minsann SOVA UT! Och dessutom ska jag ju på fest. Jag har sagt åt David att den är  "min helg", alltså han får ta hand om Louise, jag får göra vad jag vill. Antagligen kommer vara med Louise och David vara det jag vill. Men det måste inte vara det. Det blir så tomt och stort i Louises rum utan sängen. Så fort hon är frisk ska hon flytta  in till sig igen. Väntar nu på att vc ska ringa upp, ska höra om dom tycker att jag ska komma ner med Louise. Om hon är pigg och glad sen ska vi hon iallafall gå till Rothoffsparken och gunga. Malin frågade om hon fick bjuda mig på lunch idag. På Tingsgården såklart. Vi får se vad Louise tycker om den saken. Det vora jätte trevligt, men hon vill nog inte sitta stilla en hel lunch...
Louise och jag gick upp 06. Jag förstår inte varför hon inte kan ta lite sovmorgon när natten varit jobbig. Istället envisas hon med att vilja sova middag tre gånger. Det gör ingenting, men det stör dom rutinerna vi siktar på. Rutiner är det bästa som finns, när dom fungerar.


Skitnatt och friskluft

Natt i helvetet. Big time. Vakna mellan 00-04. Imorgon ska vi till doktorn och kolla om hon har öroninflamation. Tack och lov är det Davids kvällspass idag och jag fick sova på morgonen istället. Vi skulle till Janna och Maria idag men det får vänta. Jag tog ut Louise på en promenad iallfall. Vi mätte Amanda, köpte kaffe på pressbyrån och gick och gungade Louise i rothoffsparken. Kul tyckte Louise. Jag tror hon behövde frisk luft hon också.
Dit kommer vi absolut gå fler gånger. Nu ligger hon och leker med speldosan i sin säng. Hon ska nog sova snart.


Gissa om det var spännande med sand? Usch, man ska inte äta sand.

Monster-Kråkan

Ännu en vecka över! Yes! Helt ärligt, jag längtar till framtiden!!! Fast jag glömmer inte heller bort att njuta av nuet...Men för varje dygn som går närmar sig den fösta gången Louise kommer sova hela natten. Och DET LÄNGTAR JAG EFTER!
Idag har vi haft mamma och mina bröder på besök. Louise var blyg först men det släppte efter en stund och hon passade på att visa allt nytt hon lärt sig sen sist :)

Louise härjar med sin mormor. Jag tror mamma kommer börja kalla henne för monster-kråkan nu.

Min fina lillebror Oliver

Min just nu mindre söta lillebror Joakim. Vad fan har han gjort med håret?
Han sover inte, han blundar bara lite.

Louise, på alla fyra hela tiden. Snart åker huvet i backen. Shit vad det går fort  nu. Ungen kommer ju gå snart!!!Sötaste ungen på denna jord. Älskade lilla älsklings unge!


Louise möblerar om vardagsrummet...



500e inlägget

Söndag igen. Ursäkta kort och griningt inlägg igår. Det var ingen höjdar dag. Vi fick lite besök på eftermiddagen. Malin, Morgan och Seppo var här. Louise tyckte såklart det var jätte kul att leka med moster.
På kvällen somnade Louise 19.30, det har hon gjort i ett par dagar. Helt OK tid tycker jag. Första timmarna vaknat hon alltid mycket. Hon fick ligga i mitt knä och sova ett tag. Det är mysigt tycket jag när hon ligger så fridfullt och sover så sött. Hennes sömn är värd guld. Min också :)

David har dragit i väg på fiske. Han blir borta hela dagen. Louise är jätte snorig. Magen verkar ha lugnat sig lite nu iallafall. Inga 7 bajsblöjor igår, men ett par stycken...
Jag funderar på att blanda lite skurvatten och skrubba lite i köket. Just nu är det bara en tanke. Louise sover efter en ganska gnällig morgon. I eftermiddag kommer mamma och hälsar på. Kul! Vi skulle till Amanda på födelsedagsfika idag men jag tycker inte det känns helt bra att dra i väg Louise på det. Även om lite frisk luft säkert vore bra. Jag tror vi blir inne hela dagen.

Skurvatten då...kanske
 
Detta är btw mitt 500e blogginlägg. Vad kul det skulle vara att skriva ut delar av allt och spara till Louise. Egentligen borde man ju ha skrivit dagbok till henne. Jag skulle iaf tycka det vora kul att läsa dagbok från när jag var bebis...


Kamerasladden funkar. Jag har helt enkelt tagit fel sladd.
Här har ni en liten nakenfis.

Maybe

Fan vilken dyster och boring jävla skit lördag. Jag vill ha en vacker vår dag!!!
Vi har varit och handlat lite blöjor och sånt. Nu känns det som kväll för vi brukar inte handla på förmiddagen.
David ska kanske fiska, tror han ska, kanske, kanske...Vi ska kanske fika med Malin...


Inte som det ska

Jag har en obehaglig känsla i kroppen. Något är fel, något har hänt. Jag känner att jag vill ringa alla jag älskar och fråga om allt är som det ska. Louise har varit ovanligt gosig och lugn sedan lunch. Vi låg i sängen och sjöng, gosade och bara hade det så bra. Sen gick vi runt och gosade ännu mer. Hon låg helt stilla i min famn och bara tittade. Så gör inte Louise. Aldrig. Något är fel...Det kryper i kroppen på mig.

Too much!

Oj. Jag tror jag har gett Louise lite mycket plommon...lite för mycket. Jälvlar vad hon fyller blöjor!!! Hon var lite trög igår på dagen....inte så trög längre...och här luktar nu hallontårta i hela lägenheten....!!!

Deklaration-klart!

Fredag. Visst är det fredag? Skönt! Nu ska vi ta helg snart! Helg för oss betyder att David är hemma. Det är inte alltid lördag-söndag, men det är en gång i veckan. Sommardäck ska på bilen, sovmornar ska tas ut, goda måltidet ska ätas. David har ett fiske-behov, jag har en promenad-behov. För att få lite extra helg ledigt tvättar jag inte i helgen. Jag tömmer tvättkorgen idag. Bäddar rent. Dammsuger. Tar badrummet.

Natten har varit jätte jobbig för Louise. Hon har varit så ledsen så, lilla gullet. Skrikit och skrikit. Jag tror hon drömmer mardrömmar om nässugen. Hon ramlar ju då och då också. Kan vara det också. Ibland blir det jätte tjockt i näsan också. Då kan hon inte andas så bra samtidigt som och suger på flaskan...och hon kan inte somna utan den. Väldigt vad hennes förkylning  är envis alltså! Dumma snor försvinn ur våra liv!!!
Hon sov hos mig i sängen. Vakna mer än vad vi sov. Försökte få david att ta en stund på morgonen. Men inte så lyckat. Nu har hon nyss somnat om. Efter ett par tidiga morgontimmar och frukost. Jag ska nog luta mig tillbaka en stund också.

Jag har deklarerat nu. Jag får tillbaka. David också. Skönt. Ingen större summa men jag hoppas aldrig på något alls. Det får bli lite resa av dessa pengar. Egentligen borde vi spara, såklart. Men det kommer vi inte göra. Vi ska resa. 


Magsjuk lillebror

Det är något fel på kameran. Jag sätter i sladden men inget händer. Snart har ni väl glömt hur söt Louise är...:)
Idag har hon haft det jobbigt med snoret som bara blir mer och mer, tjockare och tjockare. Malin och Anna-Maria har varit här på kaffe. Ovant för Louise med massa babbel och svårt att somna. När hon väl somnar kommer posten med en smäll och Malins hund Totte skäller högt. Vaken. Nu sover hon iallafall. Äntligen.
Oliver har fått magsjuka. Verkar populärt just nu. Han kommer alltså inte hit. Jag har tagit fram massor med köttförs för att vi skulle göra hamburgare...Nu funderar jag på vad jag ska göra istället med den. Synd att vi åt gräddsås igår annars hade ju köttbullar varit perfa.

Imorgon ska vi gå till Malin och fira Morgan som fyller idag. 21år blir han. Eventuellt går vi dit när Louise vaknar. Malins mamma och hennes man ska dit. Jag får känna av lilla frökens humör innan jag bestämmer mig. Hoppas hon har en bättre dag imorgon. Tänk om det lilla livet kunde tänka sig att ta det lite lugnt när hon är sjuk. Istället kämpar nog på mer än vanligt. Klättrar så hon blir svettig och irriterad. Nu njuter man lite av att hon sover faktiskt...

LCHF, GI, middagsplanering bara?

Morrn morrn!
Jag och Louise har just ätit frukost, havregröt för båda som vanligt. Fast ingen lingonsylt. Det har ju tagit slut. Det kan man ju också blogga om....

Inatt låg vi alla tre i olika rum. Jag och David kom på att vi skulle turas om att ta Louise. Hon vaknade ett par gånger innan vi la oss ca 22, sen sov hon nästan hela natten. Tre gånger vaknade hon. Rekord! Så mycket bättre sover hon i sitt rum. Inatt får jag också sova där. På madrass. Oliver kommer och intar soffan. David ska för en gångs skull få sova i dubbelsängen. Det som vi kallar "min säng" fast det är våran.

Jag försöker ju inspirera min karl med nyttigare mat. Det går så där. Det slutar typ med att jag äter broccoli till middagen och han äter sprips till. Eller att jag skalar morötter och knaprar på som snax medan han gör popcorn...
Jag tycker att GI verkar väldigt enkelt och man kan fortfarande äta billigt. David vill köra LCHF, Low carb high fat. Det vill inte jag vara med på. Bara bacon, ägg, majo, bea, smör osv. No thanx! Hur vi än gör så kommer det inte att finnas någon diet där folköl och cola zero ingår. Nej men helt ärligt, jag blir nöjd om han bara skippar lita snax. Vad vi äter til middag är inte så viktigt. Men kanske inspireras han. Vi har usel middagsplanering det kanske räcker att ändra på det. Borde vi köra LCHF iallafall kanske, han går ju antagligen ner i vikt då. Men jag kommer må illa av allt fett.

Louise sitter faktiskt på golver just nu. Hon klättrar inte. Hon tömmer två lådor med leksaker. Ganska skönt. Hon är inte nöjd med att ställa sit upp mot möbler längre. Hon ska klättra upp på dom också nu....

LCHF frukost                                   GI frukost


Länge leve lördagsgodiset!

Jag och David pratar mycket om socker, godis, glass och läsk. Det är viktigt att vi är överens om vad som gäller kring sånt och Louise. Som jag skrev här om dagen tycker jag att vi vuxna äter tårtor osv. lite för ofta för andras skull. Det är likadant hos barnen. Folk har redan frågat mig om inte Louise ska ha läsk, saft, tårta osv. Detta oroar mig. Det finns absolut ingen anledning till varför hon ska ha det ännu. Det är för att den vuxna tycker hon ska ha. Men vad får den vuxne ut av att Louise suger i sig socker? Hon kanske blir glad, gör roliga miner och roar den vuxne.

Vi har satt 4-års gräns på godis. Lördagsgodis. Så får vi se hur bra det går att hålla det. Men VI bestämmer när Louise ska få sitt första godis, sin första glass och sin första saft. Ingen farfar eller moster, ingen barnvakt. VI BESTÄMMER!!! Jag tycker lördagsgodiset ska vara lördagsgodis. Det ska vara speciellt. Och det ska vara lagom. Och än på länge ska inte Louise bjudas på godis och läsk. 

Naturligtvis ska det inte vara några överdrivna förbud. Självklart ska barnen ha lördagsgodis, om dom vill ha och tycker om det. Klart som ska ha fiskedamm på barnkalasen. Klart vi ska baka fikabröd när vi får gäster. Ha tårta när någon fyller år. Poppa popcorn till Disney dax. Ta en glass i hamnen. Nybakta bullar till mellis någongång ibland. Men inte dricka tre glas läsk till söndagslunchen, inte köpa godis för varje guldtia. Inte ha saft som törstsläckare. Inte äta godis för vuxnas skull.

Det är så onödigt att introducera alla dessa godsaker för tidigt. Louise älskar att få en fruktdessert efter maten ibland. Hon blir jätte glad när hon får en majskrok. Hon tycker om att dricka vatten. Vad ska hon med saft och godis till? Jag tycker också det är jätte kul att se hennes miner när hon testar något nytt. När hon får slicka på en citron eller testa en ny frukt. Men jag tycker det är självklart att vänta med godis. Tyvärr tycker inte hela släkten det. Det är snarare självklart att hon ska ha saft. Hon är ju ett barn. Barn dricker saft, inte vatten.
I sommar kommer inte jag vara med Louise hela dagarna. Ingen kontroll. Kommer Louise sluta tycka om vatten och vill bara ha saft, orkar ingen middag för att hon har fått massa tårta, vill inte ha fisk längre för att dom andra vuxna tycker att hon skulle dricka saft och äta kakor?...Ska man verkligen behöva oroa sig över detta?

GE INTE MITT LILLA BARN GODIS!!! GE HENNE EN KRAM! OM HON BLIR TÖRSTIG: GE HENNE VATTEN! OM HON BLIR HUNGRIG: GE HENNE MAT! OM HON HAR TRÅKIGT: SJUNG EN SÅNG! STOPPA INTE IN EN KARAMELL!!!


Ännu tidigare!

Oki, då halkar vi in på ännu tidigare. Typiskt. Louise somnar redan nu. Men jag kan inte hålla henne uppe för klockans skull. Det får bli så här. Som jag skrev igår, mönstret är det viktigaste. Självklart får det inte dra iväg för mycket åt fel tider. Men lite. Det värsta som kan hända är att hon sover middag en extra gång.
Inatt skrek gumman mycket. Jag tog in henne till mig. Sov väl ok, kunde vart värre.

Idag kommer Josephine och Mimmi hit och lunchar. Vi hämtar mat på innovation. Sen äter vi hemma så Louise kan leka på golvet. Josephine väntar barn. Blir säkert lite snack om bebis.

Nu ska jag göra mig i ordning.


Tidig kväll

Nu sover Louise. Hon har legat före hela dagen med sömn och måltider. Jag tycker huvudsaken är att vi följer samma mönster varje dygn. Frukost, tvätt, lek, flaska, sova middag, lunch, promenad, lek, flaska, sova middag igen, lek, middag, bad, mys, välling, sova för natten. Tiderna spelar inte jätte stor roll. Hon ska sova 20.00, det försöker jag hålla på iallafall men idag blev det 19.30.

Malin kom efter lunch och stannade tills nyss. David kommer snart hem från jobbet. Just nu är det bara jag. Skönt. Jag är trött och ska lägga mig när jag hunnit träffa David lite. Han tar natten inatt också. Han tycker det är helt ok, han har så lätt att somna om. Hon sover bättre i sitt rum, ensam också. Vaknar ca 3-4 gånger. Hos mig blir det oftast 6-8 gånger. Ibland hör han inte henne då skrikerhon. Men då hör ju jag så det är ingen fara. Vaknar han inte ser hon till att han gör det. Annars somnar hon om. Om inte hennes förkylning var så jäklans envis kunde vi testa 5-min-metoden igen. Nu känns det som att det faktiskt skulle kunna ge något.

24/4 ska både jag och David jobba. Jag börjar 15 och David slutar 17. Alltså måste vi ha barnvakt. Siwan erbjöd sig. Det blir första gången förutom dom gångerna Malin tagit ett par timmar ellernärhon varit själv med Amanda medan jag jobbat. Det kommer gå jättebra. Troligen sover hon en stund av dom två timmarna också.

Nej nu ska jag lägga fötterna på soff bordet och slappa.


Kläder

Fan vad jag är trött på min "tillfälliga" garberob med typ 75% gina tricots konstiga passformer och dåliga kvalitet.
Jag vill ha mina "riktiga" kläder. Blä!!!
Allt är bara blä just nu.
Idag jobbar David kväll och Malin kommer hit. Vi ska nog försöka gå en sväng. Hoppas Louise godkänner den aktiviteten. Man vet aldrig. Åka vagn är oftast mindre populärt. Men man är glad för varje kvart ute i solen. I mina......kläder.

Louise gillar mina kläder.


Tårta

Nu har vi varit på lunch och påsktårta hos gammelfarföräldrarna. Jag gillar inte tårta. Gillar inte alls tårta. Men det är ohövligt att inte ta för sig. Så man äter. Vietnamesiskt från Innovation. Dom gör väldens godaste jordnötssås. Jag älskar den verkligen. Perfekt när man vill i sina gamla jeans. Not. Fan vad mycket skit man stoppar i sig för andras skull. Ett par tårtor blir det nog på en livstid. Louise sover igen. Trött efter lunchen. Hon fick en liten docka i ett påskägg som hon blev förtjust i.

Nu ska jag nog lägga mig och lata lite. Inget skönt promenad väder. Fast man borde kanske passa på egentligen....


Gamla jeans

Inte mycket på gång idag. David är ledig. Vädret suger. Jag har tagit på min mina gamla replayjeans i hopp om att dom ska töja ut sig och anpassa sig efter min nya kropp som väger 7 kilo mer än vad jeansen är vana vid. Snälla söta rara byxa, töj, töj, töj!!! Eventuellt kanske min kropp automatiskt kan tänka sig att växa in i jeansen också, det vora helt ok det med. Jag får upp dom och knäpper med magen långt indragen. Sen bullar mage och rygg över och baken tittar ju ut om jag sätter mig. Men jag kan ju alltid försöka. Innan jag blir gravid igen ska dessa brallor användas ett tag. Jag älskar riktiga jeans, är så jävla trott på Gina Tricots snea jeansleggings med dålig gylf. Är ännu mer trött på långa tunikor med knappar. Jag vill ha snygga jeans och snygga t-shirt. Och så en schysst vårjacka och ett par tuffa gympadojjer till det. Och en färgglad skarf. Och långt, vackert LJUSBRUNT gyllene friskt hår med massa volym. Om jag bara tittar på benen i jeansen så njuter jag. Fan vad snygg jag skulle känna mig och jag kunde ha dom här på mig!


Lax

Det blev lite utomhusvistelse idag som jag önskade! Efter lunch (jag var jätte duktig och sparade pålunchpengarna, åt hemma innan fikat!!!) gick vi och mötte Amanda sen fikade vi med Mimmi på kakas ute severing i solen. Louise fick en dessert och var nökd ganska länge. När hon tröttnat gick vi såklart. Handlade på hemköp sen följde Amanda med hem en stund och drack en till kaffe. Och lekte med sin favorit tjej!
Nu har David kommit hem. AIK-Leksand. Han är aikare. Inte jag. Jag harförberedit middagen och dessutom lagat pure till Louise. Lax och rotfrukter med lite citron och dill i. Lax i ugnen med spenat och creme fraiche täcke för våran del. . Gott.
Nu vill Louise ha mamma.

Morgon

God morgon!

Louise sov i sin säng, sitt rum hela natten tills 7-tiden. David var uppe och rättade till flaskan ett par gånger. Jag en gång på morgonen. Annars sov jag väldigt, väldigt gott ensam i sovrummet. Känns bra att veta att jag kan göra det. Att jag inte har tappat förmågan att sova utan att vakna varje/varannan timma. Nu är Louise på dagens första upptäcktsfärd i vardgsrummet. Hon kryper hela tiden til glasvitrinskåpet eller luckan på tvbänken full med dvds, ett tvspel och massa sladdar eller så kryper hon till öppna spisen och ska stå upp not teglet. Det får hon inte, hon kan göra sig jätte illa där. Jag försöker roa henne med leksaker, hoppgunga, gåstol, nallebjörnar. Inte särskilt intressant. Hon vill slå huvet i tegelsten och skära sig på glas, äta upp tvspel och riva ner gardiner. Kan man ju tro iallafall. Mamma är så dum och förstör hela tiden.

Idag ska vi nog inte göra något alls. Måste nog gå ut lite. När Louise sover på eftermiddagen kan det nog bli en promenad. Hope so!


Våran dag


Vi tog bussen till pappa och Siw. Gick ju bra. Vart tusan är vi, undrar Louise.

Deras nya kök. Snart klart. Väldigt fint.

Det bor en liten entertainer i Louise, helt klart.

Lillebror Oliver

Dagen har varit lång men bra. Världens längsta och segaste förmiddag när man väntar på massa kul. C-J och Henki  kom på fika. Jag bakade scones. Som vanligt :) Louise blev rädd för dom främmande läskiga farbröderna men hann charma dem också. Kort men kul att ses!

Åka buss var lagon roligt. Halva vägen gick kanon. Sen vart hon lite rastlös.
Stor kalkon, potatis och sås och GI kladdkaka med vaniljkesella och fruktsallad bjöds vi på hos pappa. Hann också med en kort promenad i Härad och en stund i solen på baksidan. Skönt. Louise sov ute i vagnen. Önskar att hon fick göra det oftare....

Nu är vi hemma och Louise är nybadad och leker av sig inför natten. Än så länge pigg som en nötkärna. Men det slår straxt över.

Ikväll ska jag krypa ner tidigt tror jag. Behöver verkligen sova. Men man får mycket energi av solen, och min älskade familj <3

God natt. Puss och Kram!


Ingen vidare natt

Dålig natt igen. Louise vaknade och tjöt vid 23-tiden. Då hade vi nyss somnat. Sen ville hon leka ett bra tag. Sen ville hon slå världsrekord i flasktömning. Och klockan 06 tyckte hon att det var god  tid att gå upp. Nu har vi ätit frukost och bäddat rent i sängar. Idag kommer mina goa vänner Carl-Johan och Henrik hit! Efter det ska jag och Louise  ta bussen till Hammartorp. Pappa och Siw ska bjuda på middag. David kommer efter jobbet. Synd att vi alltid måste åka hem tidigt, men jag vill att Louise ska somna hemma och i sin säng, helst bada som vanligt  först också. När hon slutat snora funderar vi på att ev. köra 5-min-metoden igen. Men tveksamt. Hon är i en känslig ålder och drömmer mycket. Vi kanske får vänta. Nu har hon börjat krypa och försöka ställa sig upp i sömnen. Det är rätt vanligt att dom små gör så. Tränar vidare när dom sover. Men läskigt...

Nu måsta jag vara lite effektiv igen.


Pigg och effektiv!

Oj, oj, oj vad skönt, jag har sovit själv hela natten!!! Och vad händer när Kim har sovit ut? Jag går ner med massa grejer till källaren, tar ut skrot....plus tvätta, dammsuga, ja det vanliga...! Allt det där som jag tjatar i veckor om att fa gjort...undrar om David blir liiiiite avis på min flitighet? Innersinne önskar nog han att han hade sprungit till källaren och gått ut med skrot....haha...!!!

Glad Påsk!!!

Middag med Louise




Vaaaa? Ska jag ha den stora???

MMMmmm Mums!


Svammelblogg

Okej...ett mer riktigt blogginlägg. Ett sånt långt och svammligt som ingen läser klart. Louise sover. Medans har jag lagat lasange. Bara att vrida på ugnen när David kommer hem. Sen blir det kort helg. Han är ledig imorgon men jobbar lör-sön.

Amanda kommer inte förbi idag, synd. Hon håller på att bli sjuk hon också. Jag tog Louise i vagnen och gick och handlade lite påskmust och lite mer sallad (en jäkla åtgång på sånt numera här!!!). Så lite, lite luft har vi fått iallafall, ganska lagom för Snor-Fia. Förengångsskullganskapigg-Mamma skulle däremot behöva lite mer. Maybe later, middagen, tvätten och dammsugningen är ju klart. Jag dammsuger varannan dag här hemma, eftersom Louise glider runt på golvet. Inte så mysigt att krypa på damm och grus.

Ikväll ska vi ta det lugnt. David har en förkylning på gång. Hoppas den väntar med att bryta ut, det är min sovmorgon imorrn (Jag vet, EGO). På lördag åker vi till Härad, till familjen morfar och äter middag. Påskmat hoppas jag verkligen:) Lite ägg och lax måste man ha... helgen är rätt oplanerad i övrigt.

Jag tänker, såklart, känner oro inför sommaren. Dels hur det ska gå sömnmässigt. Och så tänker jag på allt jag måste släppa här hemma. Kommer David dammsuga och diska, kommer han ta badrummet en gång i veckan som jag? Kommer han tvätta? Hur ska vi dela på allt på bästa sätt? Hur kommer han packa skötväskan? Kommer jag missa Louises första steg? Kommer han köra på med samma rutiner, eller röra till allt? Han skojjade, hoppas jag, och sa att han skulle styra om Louise så hon sover natt på förmiddagen. När han säger sånt blir jag tok-förbannad, tro mig, JÄTTE ARG. Hur skulle det se ut om dom levde så? Vad får människan ut av att provocera mig? Det ska bli jätte kul och skönt att göra lite annat ett tag, ta sommarlov(jobb) från mammaledigheten och sen återgå till den i september. Men dessa 3 månader måste funka bra iallafall...Lägenheten måste skötas, Louise måste ha rutiner. Så jäkla härligt det ska bli under dom fyra veckor vi är hemma alla tre i slutet av sommaren! Utlandsresa troligen. I två veckor, så Louise inte blir för omskakad. Någonstans ganska nära och inte på tok för varmt för Louise. Jag är sugen på Kroatien igen. David vill till grekland. Jag har åkt till Grekland fyra gånger, men tröttnar knappast. Vi ska absolut ha all-inclusice! Lalla runt och bara njuta. När Louise sover på kvällen ska vi dricka mythos och spela yatzy!

Men vad hon sover då!!! Jag börjar längta efter henne när hon sovit en kvart...Hur ska det gå när jag jobbar då?


Iskall Mythos på Santorini 2008

Mina fötter solbrända och lyckliga i Grekland


En lugn stund...


En lekhage. Typ. Får se hur länge det funkar.

Glad Påsk

Jag har en påskkärring här hemma också.
Det är lite svårt att fånga henne på bild men....



Här är hon.

Glad Påsk önskar Louise och Bamsen


Stå upp

Nu är det kört! Ingen mer avkoppling och sitta stilla. Louise har visserligen hela tiden krävt att man har koll på henne. Men nu måste man också vara med och vara beredd. Det är bara stå upp som gäller! Hela tiden ska hon klättra och ställa sig upp. Och gåstolen eller hoppgungan är inte det minsta intressant längre. No way att jag tänker vara fastsatt, mamma!!! Om jag inte får en majskrok förståss, då kan jag tänka mig gåstol i tre minuter!

Jag fick sova själv till 02 inatt. Riktigt skönt. Har väl sovit nästan 6 timmar totalt, och det är guld värt!!! Det ska jag fira med att städa badrummet istället för att vila sen när Louise sover. Kul va?
Senare kommer Amanda tror jag. Då ska jag gå ut med soporna som David vägrar göra. Han lämnar dom alltid. Tänk om han bara kunde fatta att bajsblöjorna inte är så trevliga att ha kvar här uppe hela dagen...

Svårt att missa, tycker jag.


RSS 2.0