Pluggpaus

Sitter och pluggar engelska. Pausar med ett blogginlägg mellan övningarna.
Idag är det grammatik. Jag ligger bra till.
Vi har nyss ätit lunch. Köttbullar, bacon, äggröra och stekt potatis. Man tar vad man har. Luncherna är sällan särskilt planerade men middag är vi bra på att planera innan.
Louise sover middag. Hon och jag har haft en jättemysig morgon med dockorna såklart. Hon kommer vara en riktig liten docktjej som släpar med sig dockorna överallt. David vill fortfarande köpa bilmatta. Jag hoppas han inte gör det, hon leker inte med bilar. Skulle hon börja göra det och ofta då kanske...men för pappas skull blir det ingen. Pappa är väldigt förtjust i leksaker. Ang. detta med leksaker som jag skrev igår. Det är inte så farligt som jag sa, hon har inte så mycket nu när allt har fått sin plats. Inte så mycket som jag tyckte det var iallafall när allt stid överallt. Men hon behöver absolut inte något mer. Absolut inte.

Just det jag joggade i förmiddags! En kortis såklart jag blir ju helt slut. Yr och ont att andas. Tur man är envis.

Back to english....


Leksaker

Igår hade Louise kalas igen. Gammel farfar och farmor, hennes farfar, mormor, farbror m familj, davids kusin, farbror och faster m fam kom hit på tårta.
Paketen välde in. Jag menar det. Louise har nu allt man kan tänka sig och behöver nog största rummet i Stenby också. Det är jättekul att alla tycker så mycket om henne och firar henne och ger henne presenter.
Men jag är orolig också. Jag ska försöka förklara hur jag tänker. Louise har 7 dockor, en spis,en buggycar, massa nya leksaker massa nya böcket, massa nya kläder och ännu mer leksaker som låter och lyser. Hon får det bästa, nyaste och tuffaste av allt. Hon blir överstimulerad. Hon får för mycket att göra. Hon kan bli stressad över att behöva ta hand om 7 dockor. Hon alla lysande och ljudande saker kan stressa henne? Jag vet inte jag kanske är dum? Jag tycket det känns helt vansinngt att hon har så mycket. Borde vi rensa bort lite? Kanske tre dockor räcker? Kanske en visp och en kastrull räcker till spisen? Kanske behöver hon inte ha både syntoch piano? Självklart inte. Hon har så mycket. Är så bortskämd. Hon kommer sluta säga tack innan hon ens lärt sig uttala det ordentligt. Hon kommer aldrig bli glad för en påse kulor på sin namnsdag. Hon kommer aldrig kunna leka med samma sak en längre stund förhon ärsåvan med att ha moassor att göra. Det kanske upprör folk att jag skrivet detta? Hur otacksam och dum kan man bli? Men jag är inteotacksam, jag är jätte glad att Louise har såmånga i sitt liv som älskar henne. Men jag är orolig att det börjar bli lite för mycket leksaker...lite många dockor...snart är det jul också. Men då får hon vara lite duktigare på att skriva önskelista på vad hon behöver och har nytta av istället för på massa tuffa prylar.


Tårtorna dom David bakade

Louise gullar med sin nya favorit docka som självklart kan röra sig och låta

Sticker iväg med bilen

Glad somen solstråle hela kalaset.


Jag vill inte ha semester!!!

Okej, nu börjar det bli liiiiite jobbigt att vara henne och lediga alla tre. Är vi halvvägs nu? Näääe. Över två veckor kvar. Det blir så jävla mycket att göra hemma när alla är hemma. Det ska lagas mat flara gånger om dagen, det ska stökas till dygnet runt.

Jag ligger efter med min engelska. Tårtor ska bakas, räkningar ska betalas, lägenheten ska städas...och så drar David iväg och fiskar i flera timmar!!! Nu sover Louise och jag ska plugga på så mycket jag hinner. Sen vaknar hon och då är det hennes regler som gäller. Hon sysselsätter sig inte länge på egen hand. Hon är rädd för dammsugaren. Hon slänger saker i toaletten om jag städar där. Hon drar i mig och gnäller om jag gör något alls utom att vara med henne. Datorn kan inte vara uppe när hon är det för då är det kört. Räkningarna ska betalas från Davids konto. Det är david som håller på att baka tårtor. Jag kan inget göra någonting fast det finns massor att göra. Men att fiska är som att äta. Det ska göras. Det är självklart. Jag blev igår lovad en joggingtur. Den vill jag göra innan kvällsmaten. Även duscha efteråt. Totalt 30 minuter om jag låter bli att stretcha. Han föreslog att jag skanska ska göra det ikväll istället så att han kan fiska en femte timma...DET ÄR INTE RÄTTVIST!!! Men såklart, han har ju låtit mig plugga i drygt en timma. Tagit ut Louise och unnat mig lugn och ro. Klar han ska fiska. Tårtorna och räkningarna kan vänta. FISKA OCH PLUGGA ÄR SAMMA SAK. Jag får njuta av lite roligt pluggande sen får han fiska hela eftermiddagen eftersom jag latat mig med plugga. Det är inte så illa som det låter. Jag tar såklart i. Han kommar baka tårta och betala räkningar ikväll när Louise sover. Jag ska få städa imorgon, kalset är först klockan 14. Det är lugnt, det är bara jag som tycker att dagarna är en dragkamp mellan våra viljor/behov/måsten här hemma. Jag hade helst sett att allt var klart. Jag kan såklart hoppa över den halvtimma som skulle gå åt till min fjuttiga lilla joggingtur och min blixtsnabba dusch så kan han betala räkningar då istället.
Nej, nu vill jag få slut på "semestern" och all den här jävla tiden som finns men endå inte räcket till!!!
VARDAG OCH RUTINER!!!NU!!!TACK!!!

Kanska dax att ta på sig kläder och borsta tänderna nu såhär efter lunch....

LOUISE ETT ÅR!!!



Nyfödd

1 månad

2 månader

3 månader

4 månader

5 månader



6 månader

7 månader

8 månader


9 månader

10 månader

11 månader

12 månader

Mysiga bilder från förskottskalaset i Härad


Elenor, Oliver, Joakim, Louise, jag och Malin

Louises fina tårta

Amanda, Louise och Mimmi



Ett trevligt kalas med massor av fina presenter till Louise.
Fina kläder, ett piano, fotografering, cykelstol och Elsa Beskow saga.
Men mer kalas blir det på onsdag då hon fyller 1 år och nästa helg också.

Hårda tag!!!

Sorry...det går inte så bra det här med att blogga längre:/
Dagarna går ganska fort nu. Vilket känns helt ok. Flytten närmar sig och den innebär en nystart på många sätt. En ny start som behövs.

Vi har varit på kryssning. Bäst av alla fick Louise ha det som fick bo hos sin favorit på jorden. Hon ville nog helst stanna en natt till:) Att bara vara jag och David var ovant. Att sova tillsammans ännu mer ovant. David snarkade. Jag sov 1-2 timmar på morgonen. Tänk att snarkningar kan förstöra så mycket!!! Jag vill vara Svensson och ligga i dubbelsängen med varsinn bok på kvällen. Fast det skulle vi inte göra iallafall. David vill ha tv, öl, chips och dator. Men jag skulle vilja ha det så. Prata om dagen, planera, lyssna på varandra och prata om sånt man aldrig tar upp framför tvn. Hur ser morgondagen ut, vem gör det vem gör det andra? Vem handlar, vad ska vi äta i veckan? Men så länge David föredrar dom kvällsvanor han har får det vara såhär. Vi har lovat varandra att försöka "flytta ihop" igen i Stenby.

Jag har pluggat idag. En stund. Louise och hennes pappa har lite svårt att låta mig vara ifred. Det tar sin tid. Jag lär mig inte så mycket som jag borde. Hur ska det gå när jag pluggar heltid? Måste skaffamobiltbredband. NU! Jag försöker införa tvförbud här hemma fram till 20, kanske 21. Så att vi lär oss att man kan ta hand om tvätt och sånt även på kvällen. Jag är inte såmycket för att glo på tv, men det känns rätt surt att gå och plocka närnågon annan götter sig...Om jag tex pluggar engelska är det inte självklart att tvätten ska vänta tills imorgon bara för att det är kväll. Kväll och louise sover behöver inte nödvändigtvis innebära soffläge. Visst, jag är mammaledig i 4 månader och hinner nog styra upp detta hem själv. Men sen...det kommer aldrig hålla att lata sig så. JO, man får klara på sin karl i sin blogg!!! Vi har också inköpsstopp. Vi behöver varje krona till Stenby. Jag har satt david på diet igen (shit jag är verkligen värsta bitchen!), jag tror det kommer leda till bättre måltidsplanering och bättre handlingsvanor. Jag önskar att det fanns någon diet som förbjöd cola zero också. Ok, jag dricker det också. Men jag köper det inte. Bara när David ber mig. Nej, vi är inte panka. Vi är bara väldigt ovuxna i vårt sätt att planera inköp. Idag kom en faktura på Louises sulky. Det hade vi glömt helt att vi inte betalat kontant. Bilskatten kom, "oj jag trodde det var nästa månad"...TUR att vi inte åkte till Grekland. Jag lovar. Vi har druckit cola, folköl, vin, snusat, ätit chips och dyr mat i år för mycket mer än vad grekland hade kostat!!! Våran livsstil kommar aldrig tillåta ett hus köp. ÄNDRING NU!!! Jag vill verkligen, VERKLIGEN ha ändring. It takes two...

På söndag ska vi fira Louise. Hon fyller på onsdag men kalaset blir på söndag. Hos min pappa i härad. Han man ingen egen villa får man bjuda på kalas i andras! Det kommer bli kul. Det är stort att hon fyller ett år. Att lilla hon finns här hos oss och förgyller varje dag. Hon är bäst min gumma!!!
Nu sover hon efter en, som vanligt, vild kväll. Tempot är högt. Hon är stilla som mest 5 minuter på en timma, jag lovar. Klättrar upp på allt. Hon är väldigt upptagen. Jag längtar tills hon blir lite äldre. lugnare och har tid att kramas lite med mamma:) Det blir nya rutiner för henne nu också. Det kommer bli tufft första dagarna men det blir bra. Flaskorna ska bort. Hon är ETT ÅR om en vecka och har fortfarande aldrig sovit hela natten. ALDRIG. Det är sant. Nu när sommaren är över och jag är mammaledig igen har jag all tid i världen åt att hjälpa Louise att få fasta rutiner, lugnare dagar. Ja, det blir hårda tag för alla tre denna höst. Om jag får bestämma, och det får jag väl?

Snart ett år nu

Sitter ensam och belåten i soffan. SKÖÖÖNT! Louise sover sött, David fiskar och det dröjer nog innan han är hemma. Idag har Louise varit fröken svår. Inget dög åt henne. Hon sov middag sent och fick lunch föst kl 14. Upp och ner på hela dagen. Till sist var prommenad det enda som funkade. Sitta lite i gräset. Härja som en glad kalv. Hon har varit sur och grinig sen kl 16. Sen kom moster. När moster kommer leker livet. Kl 20.30 fick Malin låtsas gå hem så jag kunde lägga henne.

Jag och Malin har suttit och tittat i mina album. Jag och Louise är faktiskt lika nu. Hon är sötare förståss. Önskar att jag fick se hur David såg ut som ettåring. Tyvärr finns inga bilder från först i 10-årsålden. Det är inte så viktigt i deras släkt. Vilket känns väldigt trist. Vi rotade också igenom Louises "nyfödd påse" med alla kort från presenter hon fick, förlossnings journaler, dopkort, tidningar, bb-kläder allt super gulligt. Tänk hur jag gick runt här för ett år sedan. Störst på jorden. Hur jag drack litervis av ingefära och citron, promenarade, grät och led av längtan. Vad magiskt det var. Sen kom hon. Nu blir hon ettåring. Vilka mirakel hon har ordnat! Vilken personlighet hon har fått. Nu älskar hon att vara utomhus. Hon älskar att dansa. Hon äter själv. Hon går. Hon klättrar på möbler. Hon ger kärleksfulla kramar, säger massor med ord. Hon leker. Hon luras, busar och skrattar så att hon kiknar!!! Hon mår bra våran tjej. Hon ärs sällan sjuk. Jag har bra mätt feber på henne två gånger. Hon växer så det knakar. Och mamma och pappa, så mycket som har hänt med oss sedan hon kom hit! David är en äkta hemmapappa och jonglerar med flaskor och blöjor. Det är undarbart att vara familj. Att uppleva den villkorslösa kärlek som råder i vårt hem.

Nu är det läge att knyta sig. Imorgon händer det massor!!!


Full rulle

Goddagens!
Helt plötsligt går dagarna fort, hur kan det komma sig?
Jag sitter med lite kaffe och funderar på morgondagen. Party! Ut och fira mig födelsedag(fredag) med några tjejer. Vi ska unna oss en kalasmiddag på stan. Jag ska vara snygg. Det känns overkligt att Madda ska kunna fixa mig snygg då jag har två bölder i facet. Uttvättat hår och massa "amningsfjun" som står åt alla håll. Inga kläder får mig att känna mig varken bekväm eller snygg. Kläderna som passade för en månad sen passar plötsligt inte igen. Och jag har inte tvättat dom. Vad hände? För många dagar bakon cafédisken?
Nej, jag vill känna mig snygg fräsch och bekväm imorgon. Gode Gud i himelen gör så att mina bölder försvinner inatt!!!

Jag har varit på gyn nu på morgonen. Jag har haft massa smärtor och konstant ömhet. Jag var ganska länge stensäker på att jag var gravid. Men det är jag inte. Det var ingenting. Ägglossning. Stressmage. Hur klen får man bli? Hur som helst fick graviditetssymtomen mig och David att inse att vi är redo för ett småsyskon till Louise nu. Men hade jag varit gravid redan då hade jag kännt mig liiiiite bitter. Jag vill ju, absolut. EFTER SEMESTER!!! Jag ska ut på fest, åka på kryssning, njuta av livet. Sen när jag fått ha detta roliga är jag helt redo att bli tvåbarnsmamma och bära barn igen.

David ska fiska hela dagen och kvällen så jag och Louise blir själva. Men vi får nog sällskap av en och annann Malin. Det finns ju ett par stycken. Imorgon ska vi hälsa på höggravida Josephine och  på torsdag ska vi till Lilian och hennes lilla nya Felicia. Vi fyller våra dagar.

Nu sover Louise såklart, inte en chans att man kan ha datorn framme annars. Det blir problem med pluggandet. Jag vet inte hur jag ska få mina uppgifter skrivna och mina test gjorda. Jo,när hon sover. Men et är ju inte varje dag. Och om  jag pluggar när hon sover när ska jag då städa och tvätta???

Semestern börjar nu

Så, nu börjar det roliga!!!
En tung och lång helg är över! Jag har bott på slottet.
Men så underbart det var att åka hem igår. Två nätter och tre dagar uten att vara med Louise var mer än vad jag klarade. Nu har vi semester. Jag är nöjd.
Sommaren på slottet har varit värdefull för mig. Det har varit kul och jag har träffat fantastiska människor.

Idag börjar mina engelska studier. Jag stänger in mig i köket och loggar in nu.
Hoppar jag förstår hur det fungerar.

I eftermiggad åker vi till Strängnäs. Mina servitrisfötter ska på massage!!!


Final countdown...

Här verkar behövas ett blogginlägg!!!
Dagarna går och just nu är dom väldigt långa. Har jobbat långa dagar och inte mått helt bra. Jag väntar på semestern. Den är för nära för att tiden ska kunna gå fort. Ni andra som redan börjat jobba är lite avundsjuka va??? Jag, David och Louise ska gotta oss och bara njuta av långa lugna dagar tills mitten av september! Då börjar en av oss jobba och det är inte jag:) Men jag börjar ju plugga på måndag. Det får jag inte glömma!

Men nu jobbar jag fast idag och imorgon är jag ledig. Vi bjöd hit min farmor och farfar på lunch. Louise var inte alls blyg och ville gärna sitta i farmors knä. Hon sov en stund på eftermiddagen och jag passade på att ta en sväng på stan. Det blev en ny jacka. Ikväll har vi busat. Hon har börjat leka kurragömma, det är fantastiskt kul! Imorgon ska vi vara med Amanda. På kvällen ska David bort och vi kanske får sällskap av Malin och Morgan.

Louise fyller snart ETT ÅR! Jag har varit och köpt paket idag. En vit dockvagga. Hon kommer älska den. Dolly dockan kommer sova så sött i den. Idag har hon fått majskrokar av Louise. Hon får också dricka vatten ur hennes pipmugg. Ungen går 10-12 steg nu. Hon kan också nå tredje hyllplanet i sitt rum och klättra upp på soffan själv. Hon får absolut inte lämnas ur sikte! På kvällarna när hon vill busa som mest och kroppen är trött kan det bli en och annan duns i golvet. Men hon klarar sig oftast oskadd. 

Mindre roligt är att hon slåss. Hårt. Jag får massor av örfilar hela tiden. Hon nyps, bits, sliter håret och rivs. Och stångas med huvudet. David är hon snäll mot men jag får stryk varje dag nu. Är det för att jag är borta så mycket? Hon måste sluta med detta innan dagisstarten! Och innan mamma blir ledsen:) Hon är jäkligt stark!

David har lagt till en IKEA grej i sin iphone och vi längtar så till att flytta, fixa, inreda och bo in oss i Stenby.
Jag kanske ska ta och umgås lite med honom istället för bloggen nu:) 



 


RSS 2.0