Avundsjuk

Jag är en väldigt avundsjuk människa.
Det är jobbigt.
Speciellt när man är avundsjuk på sin egen sambo.
Som tittar på filmer, myser i soffan, badar och slappar, sover på nätterna....
Eller sin egen bebis.
Hon sov middag en timma, på ett villkor att hon fick ha min tutte i munnen.
Så bara hon fick sova.
Själv ligger jag och sväller och känner hur det kryper i kroppen. Vill ut, vill röra mig, vill vara pigg och glad!
Imorgon ska jag förnya recept på mina nattdroppar.
Jag är en svettig tråkig grå klump!

Självömkan

Natten. Fy fan vilken natt! Jag la mig redan vid 21 igår för jag ville få ut max med sömntid. Grannarna hade fest. Inte en chans att sova. Kl 23 gick dom iallafall ut och det blev lite tystare. David sov gott med två datorer, tv och ostbågar framför sig. Men jag kunde inte somna. Det bara gick inte. Någon gång efter 03, kanske 04 när grannarnas efterfest slutade somnade jag. Jag kan inte somna för att jag känner "måste skynda mig att sova, måste sova, är så trött..." Och så vaknar Louise ill titt som tätt. 6e gången vaknade hon 23.30, då slutade jag räkna men det var deffinitivt 6 gånger till. 05.15 vaknade hon och var pigg. Då gick jag faktiskt upp med henne till David och sa att han fick gå upp innan jobbet och ta henne. Första gången jag gjort så. Hade ju bara sovit runt en timma typ. Efter en halvtimma kom han tillbaka med henne, hon ville vist tutta sa han. Tror ni jag hann sova något? NEJ. MEn sen sov vi nästan en timma innan hon vaknade igen. Nu sitter jag här. Babyn leker och mår som en prinsessa. Härligt. Jag svettar, känner mig klen i armar och fingrar, snurrig och dödstrött. Jag som skulle träna ikväll och har längtat. Nu kommer inte det gå. Jag tycker så synd om migsjälv. Jag är så ledsen. Det var inte världen självklaraste sak att ta Louise i morse för David heller...Nu fick han ju inte sova ut...kommer han väl vara trött som tusan ikväll.

Mitten lördag!

Helg! Jobb helg. Trist. Fördelen (eller?) med Davids jobbhelg är att det blir så många lördagar. Fredagen innan är han ju ledig därför blir torsdagkvällen lördagkväll, och även fredagkvällen. Sen kommer den riktiga lördagkvällen som faktiskt är lördag trots arbete. Sen kommer söndagen som är som en lördagkväll, eftersom måndagen är ledig. Och måndagkvällen blir ju då också lördagkväll, eftersom det är på den lediga dagen. Fem lördagar på reken alltså. Är det verkligen så illa med jobb helg, älskling? Du får ju mer chips då än annars...;-p

Igår var det bums i säng för mig när Louise somnade. Jag la mig redan 21. Mycket bättre sömt inatt. Nog för att hon vaknade mer än 5 gånger men det var aldrig länge och jag kunde somna om rätt fort varje gång. Fast en jobbig grej, jag drömde en skakande mardröm. Usch! Jag vaknade med jätte klappande hjärta och var skakis. Drömde om hotellet, att det brann igen. Vi hade samlats vid hotellet för nån slags info och då började det brinna igen, var några små killar som lekte där inne men det blev hysteriskt och massor av folk som sprang runt i dom brinnande hotellruinerna. Sen blev det skottlosning och jag vart jagad. Jag sprang och sprang och då vaknade jag. Hemskt. Påmindes om hur brand-, mörk- eller rädd för det mesta-rädd jag var i flera månader efter branden. Eller ända tills Louise föddes när jag mirakuläst kunde släppa det. I somras vågade jag inte gå in i vardagsrummet på nättera, var tvungen att kolla om någon satt på ballkongen, i garderoben osv varje gång jag skulle sova. Jag var helt besatt. På våren vågade jag inte gå ut ensam, inte heller vara hemma själv. Jag var med David dygnet runt och om han vr tvungen att gå i från mig åkte jag till mamma eller skaffade annat sällskap. Tack lilla Louise för att du kommit hit och knuffat bort demonerna. Nu är det hon som gäller! Jag är hennes trygga mamma som hon ska må bäst i världen hos, då kan jag inte ligga och vara rädd. Men i natt gjorde jag det. Började föreställa mig alla möjliga olyckor som kan hända. Tänkt om vårat trapphus brinner och och måste springa ut på ballkongen i 25 minus med Louise i pyjamas och ingan kommer och räddar oss?

Elle är på väg hit. Vi ska baka scones och hon ska gosa med sin lilla söta fina älskade systerdotter. Kul med lite besök. Gå ut idag kommer inte på frågan! Iskallt. Jag får gå ut en sväng när David kommit hem. Det är skönt att känna sig som människa igen. Så himlans mycket sömn behöver man faktiskt inte för att funka. Imorgon ska jag äntligen träna igen. Blir gym Sen blir det nog gympa både måndag och tisdag. Försöker ju på tre pass i veckan och då får man ta dom dagarna som passar bäst.

Nu vaknar min tjej. Hon sover sina 15 minuter sen får det vara bra...!

Hon är så glad och så söt idag! Härligt!!!

Låt mig sova!

Louise skrek i natt 01-efter 04. Efter det sov jag en liten, liten stund. Klockan 08 hade jag ammat tre gånger efter det långa vakan. Då fick David henne. Men jag kunde inte sova på morgonen. Svettningar och svartnande framför ögonen. OCh av allt man kan göra en sån dag åker vi till ikea.....hur dum får man bli?
I natt soV David 7 timmar i sträck. Det är mer än vad jag sover på två dygn. Jämnställdighetsbonusen tack! (?!)
Varför Louise inte behöver sova det undrar jag starkt. Hon sover max 10 timmar på ett dygn, men oftast mindre. Hon vaknar bara 4 gånger mellan 23-06 på en bra natt. Hur mycket sover era bebisar? Louise måsta vara något av en extremist. Hon är så pigg så det är inte klokt. Hela tiden! Fast i natt var hon ju ledsen också...men det har hon glömt nu.


Till Louise, en saga från mamma

Det var en gång en vinternatt
Det var lördag och efter jobbet på baren jag satt
Jag var smygkär i en kock
Visste inte att det skulle göra mig tjock

Han följde med hem till mig
Och så föddes den kärlek som skapade dig
Jag blev en lycklig flickvän
Mycket skulle hända sen

En dag var stickan positiv
Du skulle komma in i våra liv
Jäste gjorde en bulle i min ugn
En bulle som aldrig var lugn

Som liten lekte jag ofta mamma, pappa, barn
Det här kommer gå bra, man är ju veteran
Det är nog lätt att bli mamma
Byta blöja, vagga och amma

I fyrtio veckor växte magen
Sen kom den stora dagen
En morgon kom du äntligen till oss
Välkommen ut, vår nya boss

Nu är jag din mamma Louise
Och det är jag på mitt vis
Hur det än går för mig
Så finns jag alltid här för dig

På några månader har mycketm skett
Det har inta bara varit lätt
Många gånger har jag blivit trött
Då är det skönt när du sover sött

Mitt barn jag älskar dig så
Hur mycket kan ingen förstå
Men en sak är säker min skatt
Min största lycka finns i ditt skratt

Välkommen till världen lilla tös
Ditt liv har börjat med fullt ös
Idag vi döper dig och firar med skäkt och fika
För att jag och pappa har blivit så rika

Lunch på stan

Vi har varit ute i snön idag. Bökigt med vagn alltså! Seciellt när passageraren skriker. Fick kånka som vanligt. Jag vet, hon blir bortskämd. Men å andra sidan kanske det är jag som är sortskämd som får gå ut på stan? Vi åt lunch och drack kaffe med Mimmi sen gick vi till Malin. Lite oplanerat. Nu är vi hemma, väntar på David. Jag ska gymma. Själv. Trist. Men jag måste fan hålla i gång nu! Tre träningar i veckan ska det vara. Om 2-3 månader ska jag sluta amma då ska jag OCH DAVID äta nyttigare! Lite iallafall. Jag gick upp 25 kilo med Louise i magen, tre veckor efter förlossningen gick jag ner 14 av det, och resten är kvar ännu. Trodde faktiskt man skulle tappa naturligt medan man ammade men inte då. Inte jag. Siktar inte på min ursprungsvikt men gärna halvvägs dit iallafall. Louise kryper nästan nu. Coolt. Farligt. Hon tar sig fram till dvdn och höjer och sänker. Kul. Nu börjar det bli dax att barnsäkra..

Cooling


Vi var ju på Maxi igår och veckohandlade. Köpte sånna där majskrokar som mammor stoppar i munnen på gnälliga små barn...Louise gillade dom! Hon fick en imorse när jag åt frukost också. Ich till lunch idag fick hon morot/palsternacka och efter det blev dethallon/päron dessert. Visst är hon cool?


Sömnjakt

Hemma och jagar sömn idag! Möjligen lite tvätta och städa. Mest försöka vila. Men det är ina alla som vill vila...

Liten på strång!


Fullfart! Se upp här kommer jag!

Sömntuta!

Bara för jag stannade uppe så bara sover och sover hon...jag räknar minuterna jag hade kunnat sova...SUCK! Jag trodde ju hon bara skulle vila en liten stund...Typiskt!

Ett längre inlägg

Nu har jag bloggat jätte dåligt jag vet!
Igår var det ju kvällspass på jobbet för David så vi hade frukost och grejer här hemma tillsammans. Jag ville jogga men har ont i knäet eftersom jag stått vriden och belastat det under medelpassen. Så går det när man är amatör. Iallafall skulle jag kunna skriva en hel uppsats efter våran frukostdiskution men jag hoppar det. Låt oss säga att David vet mindre än han tror om dagarna vi har här hemma. Att ordet jämnställdighet togs upp och det var väldigt jobbigt. Pyttsan!

Hur som helst så var jag rätt sur och tvär och ville bara se allt jag ville göra hemma men inte skulle hinna. Då ringde jag Malin och vi packade in Louise i vagnen och tog bussen till Tunapark istället. Orkade inte vara hemma. Och det gick hur bra som helst. Nu har jag inne gympadojjer och ute gympadojjer. Slipper man lera ner på gymmet.

Sen for vi videre till Hällby och besökte Marie, ännu en lyckad bussfärd med pluttan!
Mysigt att träffa henne och hennes familj. Louise kommer nog tillbaka dit har jag en känsla av ;-p

Sen åkte vi hem och då fick det vara nog med bökande tyckte Louise och skrek hela vägen hem från stationen. Kallt var det också! Väl hemma så var det dax för ett väntat bajskalas och sen ett lågnt skönt bad för henne. Visste ni att man kan skura toan samtidigt som man vaktar badande baby? Ska jag tipsa David om. Han badar Louise oftare än mig. Jag brukar diska under tiden.

Kollade på familjen Annorlunda på kvällen medans hon rullade runt på golvel och tuggade på favoriterna. My god! Vad hemskt att ha så många ungar att man tappar bort dem. Tänk om ett av alla barnen skulle få speciella svårigheter, och behöva mamma och pappa jätte mycket? Nej Louise ska nog mest ha en massa kusiner. Möjligen ett litet syskon om 3-4 år. Inte 6 systrar!

Idag är jag som tidigare skrivet mycket trött. Men jag hade ju bokat Malin och allt så jag gick ner på ett litet gympass. Saknade Amanda. Blev inte så intensivt. Kändes inge kul idag. Nästa gång jag ska träna själv får det bli pass. Bara knät vill sluta värka. Nu har jag ätit lunch...eller fika heter det väl. Knäckebröd med ägg och grejer. Äntligen kaffe också. Jag skulle kunna sla något världsrekort i knäckabröds ätande tror jag. Finns det något godare än krispigt brungräddat leksandknäcke med smör, ägg och kaviar, eller ost, kalkon och avocado? Jag kommer nog aldrig börja äta matlådor till lunch, älskar smörgåsar för mycket =)

Louise sover, och jag vet! Jag borde också! Men hon sover bara en halvtimma och jag tror det ger mer om jag dricker kaffe och bara softar lite istället för att ligga och skynda mig att somna några minuter.
Ikväll ska vi till maxi, Malin och Morgan ska åka med. Dom behöver lära sig laga mer mat och handla hem lite råvaror kan ju bara en bra start. Vågar inte ens tänka på deras tomma trista kyl och frys. Här hemma är det annat. Med en egen kock blir det många grejer.

Nu har jag bloggar massor istället...ska se om det går att hitta någon bild också....

Stackars lilla Louise har så tråkigt när mamma och moster äter lunch på Amarant i Tunapark. 

Kliar så mycket i munnen! Två vassa tänder har hon också. Och hon vet hur man gör för att bita mamma. Sluta amma snart kan det tänkas gå?

Blä!

Dåligt med sömn. Nu håller detta inte längre snart! Jag kämpade med pigg tjej 05-08 och vad fick jag sen? sova en halvtimma. För att inte tala om hur många gånger vi hade vaknat redan innan dess. Nä, nu ör jag bara trött. Inget annat. Jag som ska ut och träna idag....:-( Då vill man ju vara pigg och må bra.

Kort inlägg

Själv hemma med pluttan så vi skriver lite kort idag. En morgon med mycket känslor och en dag med många äventyr. Rätt nöjd allt som allt. Nu ska jag och Louise bada!

Vill sova

Usch! Idag är jag så trätt så jag mår illa! Även fast Louise sover ganska bra så ligger jag vaken. I natt vaknade hon ca 01, 03.45, 05, 06. Jag var vaken hela den perioden, sov lite innan 01 och en stund efter 06 plus lite efter 08 när David tog henne. Totalt kanske 2-3 timmar. Ändå gick jag på medelpassat som jag hade planerat. Där kände jag hur trött jag var och bestämmde mig för att vara hemma och vila idag. Fast Louse har varit pigg så jag har inte sovit någonmiddag- Hon ligger lite efter i tider idag så hon som sent därför kommer hon nog vara upe sent också. David är på hockey med kommer om en timma då blir det middag sen bad för Louise. Jag är dålig på att busa idag. Tur att Malin och Totte tittade förbi en sväng. Kaffe och bullar. Jävla chokladask som viskar efter mig hela tiden också...


Babybad





Janelingskrans och annat

Idag har vi varit på 84-års kalas. Smörgåstårta, gräddtårta, bullar och grejer. Så mätta och trötta vi vart! Innan dess var vi ner på stan en sväng. Bara för att jag ville visa David hur duktig Louise har blivit på att åka vagn ville hon verkligen inte sitta i den. Men allt är enklare och annorlunda mot sist han var med iallafall. Vad köper man till en finsk 84åring? Blomma, lotter, nivole och praliner.


En Janelingskrans. Frukost buffé på statt....dom röda backarna med dom färska kransarna....snyft!


Kalasklädda hjärtegullet fin för farfarsfar


Lilla stumpan med gummirumpan (som mamma kallade mig som liten)


Hon slocknade minsann trots(tack vare?) att det var så många röster.

Min kock gör fläskstek ikväll. Gott med hemlagat efter allt fettigt och gräddigt vi åt på dagen. Han kokar såklart god skysås till detta. Och han skulle mixa den. Då nästan kokande sås i hela köket. Och på hela hand hand. Han verkar klara sig skapligt iallafall. Stackars klantarsle!!! Hoppas han inte måsta sjukskriva sig nu.

Imorgon förmiddag ska jag på gymmet. Själv. Får se hur det går. Sen ska David åka med min bror, sin bror och kanske en vän till Stockholm och gå på hockey. Jag och Louise stannar hemma och tvättar och sånt. Lite sällskap vore perfekt. Bra att david hittar på lite grejer tyckr jag fast det är trist när han är borta också. Även han behöver se lite mer än mig, Louise, salt&peppar. Det är hans "gymtid".


Massa stök i Davids kök


En bra dag!

Idag har det varit en lång dag. En väldigt bra lång dag. Malin, Morgan och Louise hade det så bra så här hemma medan jag var på friskis. Jag var lite nervös dock. Eller väldigt. Kunde inte sluta oroa mig för att Louise skulle sakna sin mammis. Men hon tänkte inte på mamma utan passade på att njuta av moster istället. Sen fikade vi frallor och grejer här uppe. Amanda kom med upp också, hon ville ju såklart hräffa sin favorit tjej också.
Sen gick alla och Louise somnade då tog jag en lång skön dusch. Tänk att jag kan göra sånt fast vi är ensamma hemma! Efter det gick jag och louise till stan....ja...helt otroligt. Var iof inte helt smärtfritt men jag kan ju tänka tillbaka på alla kaoser med vagnen så var det nästan njutbart idag. Sen mötte vi david och gick och handlade räkmiddag på ica. Nu är det bara vänta in 21slaget, då vi ska natta Louise och ha godismys. Tidigare än så kan vi absolut inte lägga då blir det en konstig natt och en väldigt tidig morgon. Dessutom är det viktigt att barnet är trött för natten när man kör 5-minuters metoden. Hoppas det går fort och att hon inte vaknar första timmen ikväll igen.
HA EN FIN HELG!

Nattlek nej tack

God morgon! I natt har vi haft en pigg bebis härjandes. Hon babblade på som attan i timmar. Nu är hon äntligen uppe och leker med sina saker efter en tirist natt man en mamma som vägrar leka...
Nu sitter jag med min gröt. Lingonsylt och mjölk idag. Hoppas Louise vill sova en liten stund med mig snart. Sen kommer Malin och då blir det gympa för mig!

Have a nice dag ;-p

Gymmet ikväll!

ÅH! Vad skönt det var att gymma! My god you are good! Amanda och ja svettades bra idag. Tiden sprang iväg! Jag tyckte iallafall vi gjorde ett bra styrkepass. Under uppvärminingen kom ett litet mess från David att allt var lugnt hemme, Louise sov så då var det bara att slappna av och köra på, jag vart väldigt fokuserad efter det. Nu blir det gym varje torsdag kväll och en dag i veckan till som Malin får välja. Hoppas hon väljer tisdag. All övrig träning på friskis eller jogging får vara bonus. Två gympass räcket gott som fast rutin. Jag får så mycket minnen inne på friskis. Från innan lat David gjorde mig till latoxe...jag har haft många sköna stunder där. Jag ska tillbaka imorgon på medelpass. Då ska Malin vara själv med Louise, ge henne sin lunch och grejer. Lite av en milstolpe för oss alla tre tror jag. Dom kommer nog ha en mysig stund.

Oj, nu vaknar Louise. Då får vi börja om från början med sövandet. Hon hann bara sova en stund. Ikväll tog det 15 minuter. Hon vaknar ju tyvärrr lika ofta medn det känns som att en bättring är nära. Om dom vaknar innom en timma ska man inte ta upp utan köra en ny start med skrik....det känns sådär...vi vet ju inte varför hon vaknade.

Åh....min lilla är så arg och ledsen.

Yes!

Då har vi varit ute på en föatastisk tur på stada. Louise är så glad och så nyfiken och snäll. Lunch, en sväng på stan (somna i vagnen!!!!) och fika plus prommenad hem. Inga problem. Minska gnäll och jag gjorde pruttljud eller skakade på skallran så var allt bra igen. Louise är en solstråle!
När David kommer hem ska jag gå till friskis och gymma med Amanda. Tänk att hon klarar sig så bra utan mamma nu. Det är mycket bra nu! Kul! Ska bli spännande ikväll och se hur det går för L att somna, hur fort det går. Hon vaknade tyvärr 4 gånger som vanligt så större delan av natten sov hon med mig men det är ju på väg mot det bättre, ingen tvekan!

5-minuters metoden är grejen!

Ikväll har vi haft middag med Malin och Morgan. Louise blev galet glad när dom kom hon bara viftade och sträckte sig efter dem. Så roligt att se, hon väljer sina favoriter väl. Vi åt länge och mycket, tortilla med fläskfilé, quesdillas med svarta bönor, sallad och massa annat. Morgan är intresserad av mexikansk mat så det blir nog lite mer sånt. På fredag ska dom vara ensamma med Louise i två timmar. Känns stort.

Louise ligger nu i spjälis efter puré middag med oss ett långt bad med Malin och lite sagläsning och lek på rummet. Det tog ca 15 minuter ikväll. Jag blir så glad så jag gråter! Våga pröva 5-minuters metoden. Det är värt det. För både baby och föräldrar.

Blir det ett fotbollsproffs av vår tjej?


"Jag tävlar hos knoddis.com om en
nappflaska, haklapp & pipmugg!
tävla 
HÄR du med!"

Vi försöker igen

Nu försöker vi igen med Louise. Det är lättare ikväll för mitt mammahjärta, hon skriker mindre intensivt och är nära att somna in hela tiden men väcker sigsjälv för att fortsätta skrika. Stackars lilla hon tror ju att hon måste ha sin mamma. 35 minuter har gått nu och jag låter David göra alla besöken inne hos henne. Det känns som att det kanske kommer att gå. Men vi tänker inte hålla på längre än en timma. Och inte heller misslyckas för många kvälar. I så fall gör vi ett uppehåll på en vecka och försöker igen. Men just nu håller vi tummarna. Det vore så skönt för louise, och oss också om hon kunda få det lite lättare att somna. Lära sig somna själv.

Det gick jätte bra att gå ner till stan idag. Jag tod en sväng på åhlens medans Louise satt i vagnen och lekte med lite saker. Hon pratade med flera där inne, ingen blyg tjej. Sen fikade vi med Jessica och Maria och ammade lite. Louise undersökta Jessica, jag tror nog dom gillar varandra :) Sen hängde vi med dom på stan en stund, bärandes på pluttan som gnällde när vi försökte köra henne i vagnen. Hon somnade och jag gick hem. Hon somnar alltid när man bör runt henne i tråkiga affärer. På vägen hem vaknade hon men låg kvar och var hur glad som helst. Jätte häftigt! Imorgon ska vi gå ut igen. Ska handla inför mexikansk middag med Malin och Morgan.

Hon somnar till...jag tror nog detta kommer gå...nu har det varit tyst en minut...Louise sover nog nu.
21.31 jag la henne 20.50. Wow! Tricket var nog att jag höll mig undan.

Hurra!!!



Louises häst


Kära gudmödrar.....varför? Varför denna häst?
*tack för att ni finns*.....men varför en mega häst? 

Ny rättegång

Försöker förstå varför jag ska behöva vittna igen på nya rättegången om stattbranden. 16 februarui är det alltså dax att igen försöka minnas det som då var en helt vanlig arbetskväll.
Jag och Louise ska ner på stan om en timma. Jessica ringde och tyckte vi skulle vara lite impulsiva och ses idag. Inte riktigt våran grej men det är bra att mamma-kim blir lite utmanad. David får hämta oss på sen. Det hade jag velat ringa och säga till honom, men det är ju som det är han går inte att ringa när han jobbar. Vågar inte ringa till hans jobb för det har jag bara gjort en gång. Jag är visst lite blyg. Jag får ju lov att klä mig och sminka mig och fixa håret och sånt nu då...jobbigt varje gång jag gör det slutar det mest med att jag känner mig fulast på jorden. Dax att bryta isoleringen och bete oss som folk...
det kommer nog gå bra iallafall för Louise sover en extra stund nu, det är ju inte så ofta hon gör det. Hon vill nog ut, det är det hon försöket säga genom att vara en pigg och glad tjej. Mamma är en fegis tycker hon....

Misslyckande

Tråkigt att skriva om hur det har gått tycker jag. Det enda vi lyckats med är att plåga vår dotter i en hel timma. Det och ligga i in säng i 4 timmar. Och dom gångerna hon vaknade igen under sena kvällen igår plockade jag upp henne och vaggade. Ingen tutte iallafall. Jag var för trött för tt vagga om när hon vaknade 4e gången då klockan var 01. Kanske slutar hon vakna hela kvällarna om hon lär sig att hon inte får tutte? Vi kommer hur som helst försöka få henne att somna själv ikväll igen. Alla tips är välkomna! 
Börjar verkligen gilla det här med gröten nu alltså...gott!

Ge upp

Nu har vi snart låtit Louise ligga ensam och skrika i en timma. Vi går dit. Mest David för jag kan inte låta bli att smeka henne och stanna kvar. Snartska jag ta upp henne. Då har första kvällen gått utan nytta. Men vi kommer göra det imorgon igen. Då får nog David gå varje gång. Jag kan inte göra om det här. Inte en chans Nu gick det inte ikväll, så kommer Louise fortsätta lika länge imorgon tills jag ger upp?

8 minuter

Nu har hon skrikit i 8 minuter, helt otroligt.
Fan vad det är synd om henne nu.
Men det leder till något bra.
Visst då?
Jag vill hålla henne.

Lite andra bilder

Charlie har inte varit här med bilderna så jag lägger upp lite av dom få som tagits med min kamera.

Innan skrikandet sätter igång

Mimmis dop tidigare under dagen


Min lilla bad tös nu ikväll

Här i sin säng alldeles själv ska Louise somna ikväll.






Helgen som varit

Måndag! Helgen över, dopet över. Vi är väldigt nöjda. Lite trist att festligheterna är förbi men mer kommer.
I fredags bakade jag och Amanda vårt inför dopfikat och när David kom hem gick vi och solade. Jätte kul med lite tjejsnack och sällskap. Det blir nog en resa för mig Louise och hennes underbara gudmördrar om ett år.

Lördagen började jag med en kort jogg för att stressa av, sen en lång lugn frukost. Louise sov till 09.40, kan ni tänka er det? Snart var vi i församlingshemmet och det var inte riktigt som jag tänkt mig. Jag vart nog en stressad bitch där ett tag men det vr nog oundvikligt att hela dagen skulle få flyta på helt sm jag ville. Mimmis dop var jätte mysigt. Louise ville inte sova något på eftermiddagen, när det var dax att tåga in i kyrkan var hon vansinnig och trött. Försökte amma och trösta en stund medans alla väntade. Det slutade med att jag själv fick bära in henne vrålandes och sen ha henne vid bröstet när prästen pratade. Under första psalmen somnade hon. Sen sov hon tills dopet var klart. När prästen blötte huvudet, när han gick runt med henne, när vi sjöng och då han talade till henne....Hon sov. Cool tjej. Försökte skojja till det lite sen på dopfikat med att man inte behövde vara tyst eftersom Louise redan sovit middag...

Buffén blev precis så rosa som jag önskat. Rosa blommor och ljus, det var fint. Presentbordet fylldes. Louise har fått så mycket fint. En liten bänk, en jätte fin pall med tomtebo barnen, smycken, pengar, mer kläder, böcker, ett till sparkonto, en mega häst(jippi kul tycker mamma & pappa) cd-spelare....hon har fått så mycket!
Nästan alla kom och jag hann inte prata med alla och tacka dem. Givetvis ska vi göra fina tackkort till alla sen. Charlie som fotade åt oss kommer nog med bilderna ikväll. Ska bli kul att se.

Kvällen spenaderades hos oss med pizza och vin. Amanda, Elle, Gustaf och Dennis vad här. Mimmi jobbade tyvärr. Amanda och jag satt ganska sent i köket och pratade om allt och ingenting. Värdefull stund för mig. Giock och la mig först kl 01. Härligt med pigg tjej vid 04 sen...

Och så vad det igår, första gym passat. Förr var jag inredning på gymmet, nu vad jag amatör. Jobbig skillnad. Men det var kul. Tänkte en del på gumman hemma när jag var borta men inte för mycket. Det blir f&s minst en gång/vecka från nu.

Idag blir dag 1 då vi ska lära Louise somna själv i egen säng. HAr möblerat om på dagen och hon har sovit middag där inne det har gått bra. Malin har varit med oss idag. Hon hade Louise medan jag joggade en sväng. Trodde hon var vaken när jag kom hem efter 30 minuter men hon sov fortfarande, helt otroligt!

Nu kommer David hem från jobbet.

Mycket pågång

Dop, gymträning, middagsgäster och storhandling...här händer grejor! Bloggar senare...

Gröt, bakning, amning och spjälsäng

Havregrynsgröt. Vilken tur att jag inte behöver fundera över vad jag ska ha till frukost. Jag äter annars mackor. Två skivir ost på mackan, en i munnen...en skinka på mackan, en i munnen...ja ni fattar hur jag menar? Jag dubblerar alla pålägg genom att smaka lite på allt innan jag äter själva mackan. Och det är ju på förbannat gott med mackor. Jag springer tillbaka till kylen och gör en extra, och tar en till skivaost på sidan.....det är enkelt, billigare, nyttigare och smartare att äta gröt!

Idag ska vi baka till dopet. Rosa, rosa, rosa! Louise vaknde bara fyra gånger i natt mellan 23.09, helt otroligt skönt! På måndag ska vi försöka lära hene somna själv, i sin säng. Och David i sin säng! Så han kan hjälpa mig lite. Vi har pratat om att börja ta bort amningen dagtid innom en månad. Första amningsfria dagarna kommer nog vara jobbiga så det för bli när han är ledig. Sen blir det nattamning någon månad till tror jag. När hon är 7-8månader och jag ska börja ev jobba någon pass då och då för att lära mig inför att börja bobba i maj måste hon vara amningfri.

Min blogg har blivit tråkig jag vet....bara svammel. Det var roligare när jag var gravid. Jag skriver ett helt inlägg om att jag har ätit gröt och att jag ska natta Louise i spjälsängen och sluta amma på dagarna. 

Barnvakt

Yes! Det gick fantastiskt bra för Louise och Malin, och Morgan idag. Nu blir det barnvakt en gång i veckan för hennes del. Nästa gång tänker jag vara borta längre. Då ska jag gå på+ pass. Om vi inte börjar vänja Louise nu redan hur ska hon då klara sig när mamma börjar jobba i maj, ev lite redan i april? VAd bra jag har det att dom bor nära och tillsammans med gudmödrarna kan hjälpa mig. Jag hade såklart klarat mig iallafall, jag och Louise har så fina dagar tillsammans, jag klagar inte på det. Men det är jätte värt att fö ta ett brejk och gå ut och jogga/gå och träna. Speciellt eftersom Louise aldrig har kunnat tas ut på prommenader i vagnen.
Nu ropar hon på mig.


Stank

God morgon!
Håller mig fortfrande till havregrynsgröt. Det är faktiskt ganska gott. Idag kommer Malin och tar Louise medan jag joggar. Får se när det blir. Shit! Det luktar bajs...har min lilla söta fina tjej gjort en såndär vidrig stank blöja nu igen? Jag gillar inte när hon gör så! Hon får lära sig att bajsa bara när pappa är hemma. Det gjorde hon igår när jag var ute en kvart. Då passade hon på. Så snällt mot mig. David var alldeles förskräckt när jag kom hem över vad som hade hänt. HAn en känsla av att det kommer bli fler bytan för hans del nu. JAg kanska helt enkelt inte kan byta fler än det som blir på dagarna. Om man andas in för mycket av det dät, ja då blir man nog sjuk...

Trista tjurskalle

Sovande baby, tvtittande sambo.. Inget att göra. Har haft en bra dag. Nästam bara bra. Så mycket som är känsligt. Typ att David säger att han ska gå ut och gå med louise när jag går till gymmer för första gången på söndag. Då kommer jag ju inte kunna slappna av. Louise vrålar ju nonstop så fort hon ligger i vagnen. Varför skoa ha utmana detta just när jag ska ha min egentid? Han tror fortfarande att jag går mysiga prommenader med Louise. Det gör mig lite ledsen. JAg har verligen försökt. Han verkar inte tro mig. Plus att jag undrar om han någonsin lyssnat när jag berättat om hur det har gårr att vara ute när vi varit det....jag tror inte det. JAg ska nog skicka ut hopnom med Louise så han får veta. Men inte just precis på min träningstid som jag ska njuta av. Då ska hon vara hemma och leka, vara glad och äta gröt.

Fullspäckat!

Fullspäckat idag! Kul! Besäk av Lilian, Rebecca, Helen, Mimmi och Amanda. Sn ikväll kommer Malin och Morgan hit och äter middag med oss. Laan tong. JUst nu äter jag apelsin, vad gott de är, och dricker kaffe. Louise går i gåstolen, stannar lite här och där och sträclersig efter något att sätta i munnen.  Dax att baka!


Småtänder

Tänder. Skrik. Skrik och skrik. Vad kan man göra? Alvedon och kärlek. Det är en som håller på och vässar fram sig nu. Amanda har varit här. Hon var joggingbarnvakt. på torsdag ska Malin vara det. Lyxigt för mig att få komma ut, sen ducsha och därefter ha sällskap till lunch. Alla som kommer hit och tar Louise en timma medan jag motionerar bjuds på lunch som tack. Imorgon kväll kommer syster och Morgan hit, vi ska hämta thaimat och bara softa. Kanske spela lite buzz. I så fall måste jag nog bara kramas lite med Louise just då. Ikväll ska vi laga burgare. Gott och nyttigt, eller hur! Jag och David kör två dietar samtidigt, den med fett och kött och den med kolhydrater. Så smala vi ska bli!

Gårdagens inlägg

Skrev ett inlägg igår kväll som försvann...jag skrev att dagen varit bra, att vi hunnit med mer än jag trott och att Louise var glad och nöjd. Hon sov gott ett tag. Somnade på plantagen och då åkte vi hem och hemtade ett papper sen till åhlensparkeringshuset och ner till nordea, till hemköp och sen en sväng på åhlens, där vaknade hen efter allt bök och stök. Helt otroligt. Nu sitter jag med grötfrukost för 3e dagen i rad. Duktiga jag ;P
Senare idag kommer Amanda. Då ska jag ut och jogga och ta en skön dusch medan hon har Louise. Imorgon kommer Lilian, Rebecca, Helen, Mimmi och Amanda hit och jag ska bjuda på dinkelscones.
Just nu väntar jag på att fröken morgonpigg ska vilja somna en stund till.

Sömnlös natt

Davids lediga måndag. Tur det. Louise somnade jätte tidigt igår kl 20.00. Hon vaknade och tjöt till en del men sov gott i min famn. När jag la mig vid midnatt kunde jag inte sova. Hon vaknade igen vid 02 och trodde det var morgon, såklart när vi låtit henne somna så tidigt. Jag somnade alltså första gången efter 06. 07.40 gick jag upp med henne och fick sen sova en timma, sen amma och sova en timma till. Hade David inte varit hemma hade jag nog fått ha ett vakendygn. Får inte lägga Louise så tidigt! Nu sover hon middag och David har åkt till frisören. Jag förösker övertala david att dom 400/månaden han lägger på frisyren läggar jag bara per år och däför borde jag få ett träningskort av honom. Gå på banken får vi göra en annan gång, en varmare dag. Men vi ska åka ut till Tunapark iallafall. Mest bara för att jag ska få komma ut lite. Vi ska fika och köpa en ny blender. Kan tyckat lite onödigt men jag vill göra någonting. Sen blir vi väl hemma och inne restan av veckan. Fast vi får nog en del sällskap som tur är....

Ska jag gå ut imorgon?

Frågan är ju om jag ska våga gå till banken och sätta in sparpengar till Louise imorgon som jag tänkt. Vågar nog inte gå ut mer. Hade tänkt en dag på stan med David. Lite lunch, gå till banken och telefon försöljaren. Hjälpas åt med Louise och bara se till att hon är nöjd.

Sårad

Nu är jag arg. Och ledsen.
Det finns mammor som inte gör annat än drar runt på sina ungar bland folk och baciller på stan....struntar i mössa och vantar och tar med dom ut fast som är förkylda. Jag tillhör inte dom mammorna. I veckan har jag tex avbokat lunch som jag hade tänkt gå på för första gången på mycket länge, istället bjöd jag hem mina vänner för att jag inte ville ta ut Louise i kylan. Jag avbokade dopsamtalet i tisdags för att det var för kallt. Idag när det var lite varmare hade vi ny tid och jag pölsade på Louise och gick till prästen. Såklart vrålade hon så fort hon blev satt i vagnen. På vägen hen gick en kärring bakom oss och suckade högt troligen ihopp om att jag skulle vända mig. Då berättade hon på ett otrevligt sätt för mig hur farligt det är att dra ut en sån liten i kylan och att när hon skriker är det farligt för hennes lungor....Det var rätt hårt för mig att ta den utskällningen med tanke på att det är första gången jag går ut med Louise när det är så kallt, vi var tvugna att gå på dopsamtal! Att Louise skrek....det kan jag inte rå för. Hon hatar vagnen så är det bara. När jag tog upp henne blev hon nöjd på stört. Jollrar på och mår hur bra som helst. Jag är hemma med louise nästan varje dag, går ut själv en stund när david kommer hem utan henne för att få luft. Jag mår inte jätte bra att detta och känner mig ibland instängd, men jag biter i hop för min dotter. Jag har varit väldigt försiktig med kyla och även med svininfluensan och vinterkräksjukan. Jag har inte låtit vänner vars sambo är förkyld hälsa på oss ens. Jag kanske tar åt mig extra för att jag var medvetan om att det inte är jätte bra att gå ut med min vagnhaterska...jag mår inte så bra just nu. Vet inte hur jag ska känna.
Hade gärna fällt den tanten och betalat eventuellt skadestånd. Det hade knappast varit oprovocerat om jag misshandlat henne.

På vägen ner var hon faktiskt ganska nöjd.


Våra osunda vanor

Äter havregrynsgröt med hallon och blåbär. Tänk om jag kunde börja äta detta oftare, vad billigt och nyttigt. Fast bären är ju inte så billiga iof men lingonsylt är. Vi har precis sovit lite en stund efter en tidig morgon. Men det blev inte så länge. Nu har hon kört in i en kant med gåstolen...frustrerad blir man då och byter till babygymmet en stund. Hon har bjudit på mer av det där nya bajset. Det är inte sammasak längre att byta blöja. I några minuter kändes det som om hon hatar mig och vill att jag ska lida. Inte förens ren blöja var på och hon ler mot mig mår jag bra igen. Usch äckligt!

Louise fick sig lite katrinplommonpuré igår. För att få igång magen. (WHY?)
Det åt jag själv tills jag var 10-11år. Jag gick och köpte det för att jag tyckte det var gott.


Våran goda citronpasta från igår och fredagens goda lammrostbiff. Helt ärligt, David lagar så god mat att jag äter såsresterna med sked. Undrar varför jag slutade gå ner i vikt helt några veckor efter förlosningen? =) Allvarligt talat jag och David (speciellt David) lever så osunt. Ni skulle inte tro mig. Igår hade vi popcorn och smågodis, då undrade David om inte han skulle ta fram lite ost? Vi har lätt ätit minst 10 pkt, 1250gram castello svart sedan Louise kom, och på det massor av vitmögelost, förskost, get ost...you name it. Hur många lådor finncrisp vet jag inte ens. David dricker 3-4 folköl dagligen, vi delar en flaska cola zero nästan varje dag, Ja han dricker både och samma kväll ibland nåt glas vin också. I fredags fick han i sig en hel påse chips. Inget ovanligt. Hans nyårs löfte var att dra ner på chips och sånt. Det betyder att typ nöja sig mer 3 gånger i veckan. När vi äter kvällsfika blir det chickenwings och dipp, ellet toast med bacon och chevre, nyligen åt vi pannkakor...vi är äkta gormander. I torsdags var det kvällen innen hand lediga dag=mofforsak. I fredags var det hand lediga dag=mofforsak. Lördag=lördag även om man jobbar. Ikväll är det kvällen innan hans lediga måndag. På måndag är det hand lediga dag....ja så fortsätter veckan...Så här kan vi ju inte ha det när Louise växer upp! Tack och lov för det annars kommer han dö när han är 45! Tur att Louise får honom att dansa och vara aktiv med henne hela kvällarna. Soffan står faktiskt tom och tvn av den större delen av varje kväll. David skulle aldrig få för sig att träna heller. Jag försöker iallafall jogga lite. Ska börja gå på träning när jag tyckler det känns ok att lämna Louise någon timma. Amanda säger att hon är redo att ta henne så det blir nog snart iallafall. Ser fram imot att börja gå på gym! Jag vill njuta av livet, äta precis så gott som David gör det. Men jag vill bara ha en lördag i veckan. Och jag vill ha hand om mig. Men nu har jag iallafall ätit havragrynsgröt till frukost...det var ju....gott?

Idag ska jag plåga Louise med kylan och vagnen. Prästsamtal inför dopet. Som är om 6 dagar nu =)
Så fort kylan är mildare ska jag bya ut liggdel mot sitt del. Våran liggvagna har ju varit.....välanvänd? Not so much. Vi har inte kört måna kilometer med den. Och av dom kilometrarna vi har kört var typ mer än hälften första veckan när hon bara sov och resten med henne vrålandes. Men allt har funkat bättre senaste tiden. Kanske även vagn åkandet? Synd att hon sover middag tisigt idag, annars hade hon kunnat vara nyvaken och glad när vi ska gå. Nu kommer hon vara trött och grinig.Som barn brukar vara när föräldrar lägger domi vagnen. Dom säger "Så ja nu ska du få sova" sen lägger dom ner bebisen i liggvagnen och trampar på...så blir bebisen tyst och somnar. Det är sant, jag har sett det på stan. Helt overkligt att det kan vara så. Hoppas Louise gör så.


Mer godis

Helt otroligt att det kan vara så skönt att gå till ica! Har precis kommit hem från en sväng ute. Kort med njutbart. Nu stödsover lillan och storan ligger i badet och värmer sig. Vi ska laga pasta med jättegod citronsås och kräftor till middag. Råkade köpa lite godis idag igen...det går bra det här. Sen gnäller jag över att jag stannat i vikt. Blir mys framför tvn igen ikväll, hoppas Louise ska sova gott och att det inte blir så många springningar till sovrummet mitt i filmen. Igår blev det tre. Man lär sig uppskatta det lilla...

Doplängtan

TRÅKIGT! Eller nja....SKÖNT kanske, vi ha legat och vilat länge idag. David har ringt och bett om ursäkt för att han arrangerade disco på morgonen med hjälp av mobil signaler.
Louise har gjort nr 2 nu. Typ 2 nr 2, alltså shit! Jag kommer inte att tycka det är mysigt med blöjbyten mer. Idag har hon fått gröt två gånger. Hon vill ha tutte för det, men lite mindre nu. Sluta amma dagtid blir nog inte så svårt.
Har pratat telefon med Elle, druckit kaffe och ätit en hel rund knäcke. Ringt Amanda. Jag längtar tills dopet. Jag ville ju göra egna blad till kyrkbänken med psalmerna+texten på låten Malin ska sjunga. Så alla kan läsa och förstå varför hon sjunger just den låten. Skulle också vilja skriva imin lilla "dikt" jag skrev. Den är mer som en saga. Men jag har ingen aning om hur jag ska fixa detta? Tror Louise vill sova igen...whats going on?

Idiotist sambo

Jodå det blev tidigt. Imorse var jag tvungen att anstränga mig till max för att inte gå upp och knocka min karl. Ni vet det där med snooze.... sätt fyra larm med två minuters mellanrum och snooza alla fyra olika melodier på högsta volym minst tre gånger var. Det var oväsen här kan jag lova. Skickade istället ett snällt sms "Som du beter dig nu gör man inte där en bebis försöker sova!!!" "IDIOT! Inte ett ljud till vi har bara kämpan minst en timma härinne" Jag är nog fortfarande lite arg måste jag erkänna. OK det är liiiite synd om stackars David som måste upp och jobba, ut i kylan och iväg...Men han har fan sovit hela natten också medan Louise och jag har hanskats med första sötpotatisen. Lång natt och en vansinnigt dålig morgon tack vare David. Om jag sa att det ringde en klocka 10 gånger skulle det inte räcka. Det är sant. Jag tar inte i, det är verkligen sant. SÅ dum är han på morgonen. Sen när jag smsat honom blev det helt tyst, men han gick inte upp. Då blev jag tvungen att gå upp och kolla att han var vaken. ÅH vad jag är trött idag! Är lite sugen på att gå på stan, brukar vara så mysig stämning på lördagar. Men jag ska ju ut imorgon. Dopsamtal då. Det är för kallt för Louise iallafall. En prommenad vore skönt. Det gillar inte Louise jag tänker inte ens försöka. Någon som vill vara barnvakt en timma? Jag betalar bra!....Ne då inte skulle jag lämna min tös till någon främmande barnvakt utan mjölkbar...OCh när David kommer hem är det mörkt då vill jag inte gå ut.

Go'natt

En super bra fredag. David tog över medans jag drog mig imorse, morgonjogg, jätte god frukost som jag inte tagit fram själv, shopping, en jätte nöjd liten tjej som somnar redan 21.30, super god middag och lite gott vin till det, ett kvällsbad med tända ljus. Vi turades om alla tre och gick och tog ett bad faktiskt. Mys i soffan med min älskling, kollat på the mentalist. Jag är nöjd, Hehe;P. Skulle inte vilja vara någon annastans än här hemma med mina två. Skulle inte vilja vara någon annan än just migsjälv, jag har det bästa. Så är det.
Nu ska jag gå och sova. Hoppas det inte blir så jätte tidigt imorgon.

Våra inköp

Dagens shopping:
6 flaskor vin (vi behövde fylla ut lite på vägghyllorna i köket)
2 set gardinvepor, till vardagsrummet, inga speciella bara billiga
1kg lammytterfilé
500g lammrostbiff
10 pkt matlagningsgrädde, 2kr styck!
Duntofflor för 12kr
Ett stycke babybody, en skarf
Diverse mat
Plåtburkar, också till hyllan i köket
Säkert lite annat också...

När vi kom hem hade vaktmästaren varit här och röjt ut vårad badrumsskår och bytt det. Dom hade lovar ringa först så jag fick tpömma själv men, men...jag kan endast spegla ögonen och luggen nu, tack. Som om inte vaktmästaren viste att jag är kort? Jävla idiot!
Louise har ätit två ggr på 6 timmar. SKÖNT! Ikväll får hon lite sötpotatis.
Jag och David ska se film och äta godis....inte lördag idag? Ehm....Jo jag tror minsann det är det här hos oss!!!
Louise har inte gjort någon guling på snart två dygn....annars bajsar hon 2-3 ggr/dag....ibland 5 gånger det är inget konstigt.


Shopping

Nu sitter David och jag och väntar på att Louise ska vakna ur sina drömmar. Då ska vi fara på shopping. Hade gärna åkt på ikea, men Louise verkar skum i magen, och dessutom är vi på tok för soffsugna för att vistas på ikea utan att göra ett köp vi inte har råd med. Vi ska istället på jysk och sen åker vi till Tunapark för att gå på coop och apoteket. Vi lyssnar på relax cd medan Louise sover. Jag tycker det är skönt.

Bra lunch

Dom åt min köttfärspaj. Tack och lov den var god. nu vill jag bjuda på lunch fler gånger. Det är otroligt kul att ha lite gäster faktiskt. Så kul med Lilian som har en liten Rebecca som snart blir 14 månader. Tänk så mycket som ska hända med louise på 10 månader! Oj, oj, oj håll i hatten! Lilian lugnar mina bekymmer. Hon är gravid i v 13 med sitt 2a barn. Jag tycker hon är så tuff som vågar på det hela igen så snart. Många tips från henne som nyss var där jag är nu. JAg går och bekymmrar mig över hur jag någonsin ska kunna sluta amma, även om det inte är dax ännu känns det som om det kommer bli omöjligt. Fast idag drack hon 40ml ur flaska. Hon sög rätt bra faktiskt. Känner mig lite mer hoppfull och peppad nu.

Ikväll är det helg för oss för David är ledig. Han jobbar lör-sön. Men vi ska nog inte ha film och godis förens lördag iallafall. Jag tycker det är lördag på lördag och inte idag även om han är ledig fredag. Men blir ju inte bakfull av smågodis och film.

Louise vill leka med mig nu.

Köttfärspaj

Nu har jag gjort en köttfärspaj. Känner mig mycket tveksam. Det kan mycket väl vara god.....men den ser inte god ut. Man använde majo istället för äggstanning. Det blev nog inte så krämigt. Men vad vet jag om vad som döljer sig under ytan? Nej, vi skulle nog ha hämtat mat idag. Jag är nervös över en paj.
Mer matprat så kan jag säga att jag och David planerar att fira vår 3e förlovnings dag med trerätters någon kväll snart. Vi firar den 16e, då Louise döps. Vi har bestämmt att det blir lammrostbiff. Det måste nästan vara det godaste köttet man kan äta. Och chokladfondant med lyxig vaniljglass. Något gott vin.

Barnvakt känner vi är för tidigt. Louise äter duktigt annan mat men vill fortfarande ha tutte också. Annars blir det ett jävla liv. Hon somnar sällan på annat sätt än vid mitt bröst. Men det vore mysigt att ha David för migsjälv en kväll. Ta ett bad tillsammans och kanske få till det på något trevligt sätt. Vi har bestämmt att vi ska gå ut på restauganr, eller göra mys middag hemma en gång i månaden sen när louise är lite större, ha barnvakt. Nu låter det som att det enda jag vill är att lämna bort mitt barn, så är det INTE. Men lite mer tid för <3 skulle inte göra något.

Louise kör egna tider idag. Om en timma kommer Lilian och Mimmi. Louise har klätt sig i kläder från Mimmi. Brukar försöka komma ihåg vem som gav vad och se till att dom får se henne i kläderna. Hon har också converse skorna hon fick av M&M i julklapp. M&M föresten är på båt nu, sen spelar dom i Umeå. SEN kommer dom hem. typ på söndag. Sen ska dom återhämta sig i en dag. Så på tisdag är dom back om track. Tycker dom är borta lite för mycket. Dop snart också...dax att planera bakningen bättre.


Majspuré och kramdans

Ikväll har Louise fått majspuré till middag. Nu skriker hon då och då. Tror snarare att hon bara är gnällig än att magen stökar faktiskt. Sen är det ju det där med att få tänder...är det på gång mån tro? Vi spelar relax cd och nu dansar hon kramdans med sin pappa. Vi år från Lilla Tuppens pizzeria. Jag har varit och handlat till att laga lunch imorgon. Ska ju ha gäster. Blir köttfärs paj, nu gäller det att lyckas. Iallafall, jag köpte varsinn tidning till mig och david, tyckte vi skulle ha lite vardagslyx. Jag glömde dom och fick gå tillbaka efter maten och hämta. SUCK! Fick iallafall lite extra luft. Hoppas det är lite varmare iallafall på fredag för då ska jag ut och jogga. Nu får det vara nog med blogg för idag. Börjar spåra ur känner jag, det är mycket svammel nu. Det betyder att Louise har sovit bra idag. Nu ska jag nog ta över dansandet. Älskar att kramdansa.

Vad gör du?

Just nu sitter jag och njuter så jag får rysningar av att min kaviar macka är så god, och ångrar att det är ost på nästa skiva. Jag har tajts och en trasig kofta, ingen tröja under, ingen bh. Har inte tvättat mig idag. Spelar siguros så att Louise ska kunna sova. Fundrar över hur mycket jag ska städa innan imorgon när Lilian och Mimmi kommer hit och äter lunch med mig. Det finns inte mycket att göra när man är henna med en nöjd bebis. Visst lite bus och lek, lite äta gröt och sånt blit det ju.....men jag tycker det är lite trist när hon sover. Jag litar inte på Louises sömn ännu heller så jag vågar inte sätta igång med något. Göra en macka till kanske?.....


Gammalt

Tänker inte gå ut med Louise alls idag. Synd att prästen inte vill svara telefonen, eller ha en telefonsvarare.
Louise hoppar hoss gunga. Vi har stödsovit en stund. Skönt! I den här gammla mobilen jag har nu finns massor av gammalt. Bilder och sms. Davids alla kärleksfulla sms som han skickade till mig för jag var sjukskrivien. Han är bäst! Ingen tvekan.


Santorini sommaren -08

Jag, Malin och Oliver bakar jultryfflar -08

Jag ska gå på dansbandskampen och se L-K

Jag i kort lugg

Vårat kök på bergsgatan förra julen


Piggelin och mamma

Har precis ätit godaste frukost mackan och dricker koffeinfritt kaffe. Väntar på att Louise ska sova frukost. Tanken på att gå ut med mitt vagnhatandeutomhusmonster lockar inte. Vi har tid för dopsamtal idag kl.13. Ena gudmoran har iof rymt från Eskilstuna, vet inte om de ska vara med? Tror det bara är föräldrarna. Kanske ska ringa och kolla. Denna kyla är mysig och jag älskar att klä på massor och trampta ut på motinonsrunda...MEN inte denna vinter när jag har Louise som liten bebis. Min mamma skulle komma idag med fick lillebrorshockeyförhinder. Suck! Försökte stanna kvar i sängen så länge som möjligt idag, gav henne några skallror och blundade. Hon vill bara leka med mamma på morgonen. Dra i håret, slå mamma och skrika på henne. Tillsist gav jag upp och nu åker hon runt i gåstolen medans jag ätit frukost. Hon leker bra själv på morgonen. Stöd sova lite strax nu då???

Dammsugaren ut-panflöjten in!

När Louise vaknade och bara sovit en kort stund tog jag upp henne och kramades till lite musik. Hon somnade om. Sen vaknade hon, gjorde samma sak och nu sover hon tung. Spelar panflöjt, jag älskade nämnligen att somna till det förut. Inatt blir det panflöjt! Hoppas Louise får en cdspelare i dopgåva. Ska köpa massor georghe zamfir och dana dragomir. Vackert. Nu blir det ingen mer dammsugare och mer försäk att söva om utan bröstet. Känner mig lugn och lycklig. Detta mys kan hon dessutom även ha med sin pappis!

Ingen natt i sin säng

Davids kvällspass idag. Så morgonen blev kvar i sängen för mig. Jag tar varje ledig morgon David har. Kan verka orättvist, men han har ju hittills inte behövt ta någon natt alls på 4 månader. Så det är OK, eller hur? Jag stack ut en sväng imorse och testade skorna också, funkar bra med för kallt ute för jogging. Iallafall med byxa som åker ner och tröja som åker upp. Hua kallt!

Om Louises sovande i sin säng...hon sover middag där, det går bra. Blir lite kortare stunder bara. Natten blev inte så bra. Innan midnatt gav jag upp. Inte för att jag inte orkade utan för att jag hörde Davids snarkande in dit, och tvn. Det går inte för mig. Så inatt får nog pappa också sova i sin säng om jag ska kunna kämpa med Louise. Hon vaknar hela, hela tiden. Minst en gång/timma.

Nu vaknar hon för andra gången på sin sova middag...får nog låta henne komma upp. Vill leka med mamma, inte sova! Ikväll kommer Lilla-Malin och vi ska äta rödbetssoppa med chevrékräm. Trevligt! 

Så är bor jag och Louise just nu.

Min gullunge!


Hon sover i sin säng

Ok nu sover hon, i in säng. Amning och lite skrik gjorde henne trött. Oftast vaknar hon till 3-4 gånger första timman innan hon sover 1-2 timmar tills första nattmålet. Men vi får se hur det går. Göst madrassen är pumpad och bäddat till mig. Nu ska nya vanor införas. naturligtvis ska jag flytta ut ur hennes rum sfort hon vant sig. Ränkar med 2 veckor. Nu ska jag och David ta varsitt glas med lite vin. Jag ska göra lite frukt att småäta på.

Önska oss lycka till!

Är detta bra vanor för Louise?

Igår kväll fick Louise gröt igen, tredje middagen. Vi sitter alla tre tillsammans och äter, super mysigt. Idag ville jag ge henne det till lunch också, det var jätte gott tyckte hon men ville såklart ha amning också eftersom hon var trött. Vad dum jag är. Nu har jag tänkt lite igen här...Hon ska få tutte(senare välling) när det är sovdax och på natten. Övriga mål=fast föda. Inte allt på en gång såklart. 

JAG VILL FÅ DET SÅ HÄR:
09 Flaska somnar till en stund om vi vaknat tidigt.
11.30 Amning/flaska
12-13.00 sova (i sitt rum, sin säng, vagnen)
13.30 GRÖT/PURE
16.00 Amning/flaska
16.15-17 sova
18.00 GRÖT/PURE Middag med mamma och pappa!
20.00 amning/flaska
20.30-08.30 NATT=amning/flaska (förhoppningsvis bara en-två gånger snart!)

Verkar detta bra plan att styra in på?
Det kommer ta tid, men det ska väl bli bra?

Ikväll flyttar jag in i hennes rum. Hon ska sova där, lära sig. Det är inte farligt att bebisen sover i eget rum, det är bara bra för henne har jag lärt mig nu. Och bra för mamma och pappa. Bara det inte blir så ofta man får gå upp, men det ska väl minska det också? Jag ska inte göra något alls de närmaste veckorna förutom dopet, så det är bra dagar att vara trött på, därför börjar vi ikväll.
Just nu sover hon sin 12-13 i sin säng efter protester. Började lägga henne 11-30 så det tog en halv timma, en del skrik men nu sover hon som en stock. Jag funderar på att göra lite lunch nu.


Morgonpigga ungen

04.15, då får man vara berädd på att louise sätter igång och snackar, sjunger, gapat och vill ha morgon om man håller hene sovandes redan från 21. David var på bio igår kväll så jag kudade upp i sängen och låg och godde tv, åt dessertyoghurt och försökte hålla Louise sovandes. Nu sitter hon i gåstolen och fyller blöja efter en lååååååååång morgon med en tråkig mamma. Hon har lyckats trampa framtill tvätträcket och mumsar nu på dom rena kläderna...dax för blöjbyte! 

En perfekt morgon!

Jätte skön söndags morgon! Louise vaknade tidigt och David och jag hade bestämmt att ta varannan timma eftersom vi var uppe igår och såg film. Så efter att jag gosat och lekt i säbgen med henne en timma tog David henne tills hon ville somna om. 10.30 gick jag sen upp med Louise och David väntade med dunderfrulle. Äggröra och korv, turkisk yoghurt med honung och tunnbröd. Sen tog jag en lång dusch och klädde på mig i lugn och ro. Nu sover hon middag strax blir det pulka åkning bort till Davids farföräldrar. Hoppas hon tycker det är skoj. David går och trampar, vill inte väcka Louise så vi kommer bli liiiiite liiiite sena...det är väl OK?

Läs detta!

Hej gott folk!
Vet ni vad?
Vi har världens bästa, snällaste underbaraste tjej till dotter! Louise, vilken stjärna hon är!
Det har gått hur bra som helst idag! Vi åkte tll Tunapark när hon var nyvaken, inga konstigheter ganska spännande. Rullade in på tuna och rätt snart ville hon komma upp, det fick hon. En liten amning där också innan shoppingen tog fart. Joggingskor(tokbilliga!), kläder till mig på h&m och ginatricot, tog en sväng på cervera...Louise nickade till lite och sov middag i vagnen undertiden. Innan vi åkte vidare tog vi varsinn macka och lite amning på Amarat. Sen for vi till Barnenshus och vår bortskömda dotter har nu en tripptrappstol, vit med fin dyna, hon fick en babypulka och nya pyjamaser och ett par leksaker.

NU HAR DET SLÄPPT, det där skrikiga, ÄNTLIGEN! Visst har hon temprament, och visar vad hon vill och tycker, och hon kommar nog aldrig bli någon vagnfantast, eller gilla sitta länge i bilen men hon är betydligt mycket lättare att ha å göra med numera. Mysigt att ha henne med idag.

Nu ligger hon nyäten, nyammad och nybajsad-bytt och rullar omkring på sitt fina rum. Vi har nog allt man kan ha till en liten tjej nu. Hon/vi är vansinnigt bortskämda. Jag bara njuter av det haha! Snart är det dop också...Hon har önskt sig cdspelare och insomningsskivor för barn. Vet nästan inte vad hon ska önska sig mer! Fårfäll. Och namnsmycke. Annars är det mest sånt som kommer till användning om något år. Jag visste att vi skulle få en bortskämd dotter....men inte så här, vi köper ingenting annat än blöjorna själva!

Jag älskar Louise så mycket, jag är stolt som en tupp! Ni som hängt med här i bloggen vet nog hur mycket det betyder fös oss att gumman mår bättre och är lättare. För en månad sen hade detta varit en dröm. Imorgon ska vi ut och testa pulkan. Perfekt får David och jag lite prommenad.

Kram på er från den stoltaste mamman med den goaste dottern....(jag kan fortsätta i evighet och skryta om hur bra vi har det men det räcker nog, ni har fattat va? Jag är lycklig!) Nu ska jag gå och assistera min kära kock i köket! Mums!


TunaPark

Vi ska åka till TunaPark. Med Louise. Önska oss lycka till.
Joggingskor på inköpslistan sen är det jag och vida världen...
Annars blir det lugnt idag, inga besök eller hej och hå.
Bara mamma, pappa, barn.


Ett lugnt nytt år

Vi hade en väldigt lugn nyårsafton med Malin, Morgan, Oliver och Martin. Libanesiska meze till middag hur gott som helst! Alla höll sig nyktra, det tycker jag om det blir bäst så för Louise. Tolvslagen tog vi med en skål. Jag, David och Louise i hennes rum vid fönstret. Efter det sov Louise äntligen, alla gick hem och vi la oss. Lillan var vaken och med hela kvällen, såklart inte missar hon en stund. Det var inte lätt att hålle henne lugn inatt med alla bobbmer som smälldes tills tidig morgon. Jäsp! Har börjat tveka över detta med att sova i hennes rum. Är det för tidigt?

Så filosofisk man blir när ett nytt år tar start. Man funderar över året som gått. Två minnen från 2009 kommer stanna föralltid. Statt branden och graviditeten, förlossningen, dom första månaderna med Louise. Det var höga toppar och djupa dalar förra året. Detta 2010 vill jag ha lugn. Njuta av familjen, låta dagarna rulla på slippa tragedier och må bra. Vad det gäller nyårslöften håller jag det för mig själv.

Idag har vi haft släkten här på fika. Davids sida. Rabarberpaj mitt i vintern kändes rätt. Det kändes bra att få tillfälle att tacka för julklappar. Vi fick också pengar till att köpa den omtalade tripptrappstolen. Det gör vi nog imorgon. Vi ska också kanske titta in på TunaPark, om Louise mår bra. Det är ju bara det där med vagnvägran.....hon får hänga på sin pappa. Jag ska köpa mig joggingskor, så jag kan ut och njuta av friskluft och springa av mig lite. Har ju varit ganska instängd dom här kolik-månaderna.

Nu sussar Louise i mitt knä. David ser på film. Vi har ätit god middag, Laxfilé med citronsås och potatispuré med spenat i. Jag tänker inte låta henne sova för länge. Men det är som så att hon är uppe till tidigast 23. Oavsett hur vi gör. Vi har fortfarande inga rutiner. Olika varendaste dag. Känner mig som en lat mamma då jag tänker på detta. Det krävs mycket från både mig och Louise för att få fasta tider på mat, vila, bad och nattsömn. Nej....jag borde bli en envisare och tålmodigara mor. Hjälp mig att bli det.

Lite fin försökte jag vara iallafall. Hittade en klänning som ville släppa in min "mammakropp"
Idag har jag skavsår från den.


Louise laddar lite innan middagen

Buzzspelande, jag och louise höll oss utanför

Vår nyårs mat

-Hallå, vart tog ni vägen?!

Gott nytt år önskar oss tre




God fortsättning

God fortsättning på det nya året!
Jag skriver säkert lite mer senare!


RSS 2.0