Leka med dockor

Jag har lite oplanerad semester här. Helt OK faktiskt. Blev lite mindre jobb än vad jag trodde.
Idag har varit bästa dagen på länge. Det är underbart med Louise. Allt lekande och busande. Hon kommunicerar så mycket. Sista tiden har hon blivit väldigt förtjust i dockor. Hon håller dom i famnen och har lent och ömt tonläge. Klappar och matar med flaskan. Idag var vi ute och lekte lite på bakgården och fick syn på en riktig liten baby. Som hon tittade. När vi vinkade hejdå och gick blev hon vansinnig. Hon ville titta på bebis. Snacka om att hennes lillasyster/bror kommer få världens bästa storesyrra. Om hon får syskon :) <3 Hon ska få en docksäng av mig när hon fyller 1 år. Hon har fyra dockor. Toffsan, Snoffsan, Dolly och en som inte har fått något namn än.
När jag var liten lekte jag konstant med dockor. Bebisar i magen hade jag också alltid. Eftersom jag hade småsyskon hade jag stenkoll på amning och blöjbyten. Mina dockor hade det bra dom. Nästan alltid. Vissa leekar var väl inte så passande... 

David är och fiskar och Malin har nyss gått hem. Hon kom hit på middag. Vi brukar bjuda henne hit ganska ofta. Lite som tack för hjälpen med Louise. Nu bestämde vi också att hon ska sova hos moster när vi flyttar så att hon kan få komma hem till ett fördigt rum. Slippa vara med i det västa stöket.

Imorgon är sista lediga dagen sen börjar sista vevan. Hur ska vi ha det på semestern då? Inget grekland, för tidigt att packa, spara pengar....tips? Kanske ska ragga lite mer timmar iallafall?


Grattis

Grattis Louise på 11-mån dagen!

Nedräkning

Ok, lite update igen!
Min korta arbetsvecka pågår. Fre-sön sen väntar tre dagars ledighet innan min slutspurt på slottet. 6 dagars slit varav ett par heldagar sen ledig en dag och jobba 4 till. Sen har vi i princip SEMESTER. En dag ska jag jobba.
Oh efter fyra veckors semester-MAMMALEDIG 3-4 månader till! Mammaledig med en vild ettåring och springer runt på två ben och härjar hela dagarna, inte med en tuttande kolikbaby som bara vill dammsuga och hänga ui babybjörn. En glad Louise som mår bra och älskar att gå ut och åka vagn, inte en Louise som skriker för fullhals hela promenaden igenom. Fast bebistiden var också härlig, på många sätt. Hela september ska det packas och städas sen kommer vi, STENBY! Och det känns helt OK. Flyttbeslutet kom lite plötsligt. Ok först kändes det lite så där. Som om att jag skrevpå mest för att David var så himla lycklig över nya lägenheten. Men nu börjar jag själv känna att jag verkligen vill dit också.

David fiskar och Louise sover. Idag börjar jag 16. Imorgon blir pluttan 11 månader. Det börjar bli dax för henne att skriva sin önskelista inför ettårs dagen. Vi ska ställa klockan på 5.30 den morgonen, för att vara säkra på att vi för väcka henne med sång. Hon ska få en smörgåstårta till frukost och äta den i sängen. Det ska bli kul. Vi ska filma allt. Första födelsedagen!
Jag fyllar också år snart. Jag har önskat mig att få gå och fotografera Louise. Vi har en vägg i nya lägenhetens vardagsrum som kommer vara omöblerad för att den sitter i en passage. Där behövs vackra fotografier.

Nu ska jag försöka göra lite nytta. Tror jag.

Stenby mot Grekland

Det blir Stenby istället för Grekland.
Vi tar 4an. Det kommer kosta lite därför inget charter.
David tycket visserligen vi kan åka iallafall men med dubbla hyror, köp av diskmaskin och en del enklare renovering vore det dumt att inte sprara resekassan som kommer behöves till annat. Solfuxen here I come.

Jag känner mig rätt så nöjd. Men inte helt. Jag gillar verkligen inte badrummen. Men David blir väldigt lycklig över detta.

Så en gång till........FLYTT HJÄLP I BÖRJAN AV OKTOBER????
Bära NER alla möbler och lådor 4a trappor blir TUNGT!!!

Flytta?

Nu måste jag verkligen uppdatera lite.
Jag har jobbat långa dagar. Igår fyllde david 27 år. Han fick strumpor och kalsoger av Louise. Av mig fick han en kryssning. Först den 16 augusti dock. Birka Paradise, smörgårbord, frukost och grejer. Ska bli så mysigt. Louise får bo hos moster i två dagar.

Idag har vi varit i Stenby och tittat på en 4a med uteplats och baksida. Vi är intressrade men det behövs en del renovering. David han i princip redan flyttat in. Badrummet och toaletten är väldigt fula och gamla och det tycker jag inte om. Även köket är fult, tapeter och lister är fula. Hyran är samma som nu. Lite att tänka på innan måndag. Vi skulle isf behöva lägga ner Greklandsplanerna helt.

Min moped startar inte. Vi hoppas kunna lösa det på måndag. Det är skit jobbigt.

Vi var på coop idag och köpte mat från barnmenyn till Louise. Vad stor hon har blivit! Glass ingick som hon fick kladda med. Sann lycka.

Snart dax för slottet igen. Om en månad slutar jag och 4 veckors semester väntar. Jag hinner jobba väldigt mycket innan dess.

Nån som hjälper till med flyttan 1/10???

Mamma natt

En ovanlig kväll. Sitter ensam i soffan (med massa glass, passar på när lchf-David är borta), Louise sover och jag glor på tv. Det är mysigt nu. Men jag önskar att David kom hem sen. Louise kanske saknar honom och skriker i natt? Hon är ju så van vid att det är pappa som finns där. Jag tar ALDRIG nätter längre. Någon gång då och då tar jag morgonen, men aldrig natten. Oftast jobbar jag ju större delen av hennes nattsömn. Jag undrar hur nattan kommer bli. Jag kommer iallafall inte sova så mycket. Mina rutiner och Louises är helt olika. Tyvärr. Men det är ju tillfälligt. Snart är jag mammaledig igen, då kommer vi ha samma rutiner. Men i natt....kommer jag höra henne?

Länge sen...

Oj! Har jag inte bloggat på fyra dagar?
Rekord.

Jag har jobbat två längre dagar. Ikväll sista dagen innan tvådagars ledigt igen. David ska åka till Älvkaleby och fiska, bo i stuga. Jag och Louise hemma själva. Då ska det lekas och mysas!
Imorgon kommer kanske mamma hit och hälsat på oss lite.

Nu väntar jag bara på att Louise ska vakna...

Skönt väder!!!

Molnen gör mig glad idag!!! Jag tycker det är JÄTTESKÖNT med lite mulet!!! Inget smörjande och sol-aktande för Louise. Inget glass-sug. David fiskar, Louise sover och vi väntar besök av Amanda.
Igår grillade vi med Malin och Morgan. Fantastiskt gott.

Nu sitter jag och fixar Davids present. Egentligen borde jag kunna skriva vad det är, han läser inte här. Men jag vågar inte. Jag är väldigt nöjd iallafall:) Kommer bli skit bra!!!


Morgon

En morgon med Louise. David sover fortfarande.
Jättemysigt att leka hela morgonen, äta frukost och bara låta Louise bestämma vad vi gör. Mycket hinner man med på två timmar. Hon tränar att gå själv mycket nu. Hon gör framsteg. Nu sover hon då hon drabbats av plötslig och akut trötthet mitt i toppenhumöret. Jag ska ta en kaffe på balkongen.
Vi har lånat ut bilen så David kan inte smita och fiska idag. Vi ska vara tillsammans vi tre heeeela dagen. Och ikväll grillar vi med Malin och Morgan. Perfekt!
David fyller år snart.Vad ska jag hitta på?

Törstig karl

Davids dryckes konsumtion fredag-fredag

6-pack Spendrups
6-pack Risingsbo
6-pack Bright
10-pack Norrlands guld
3 st starköl
(31 öl!!!)
2 st 1,5L Cola Zero
Några glas vin

Vad tycker ni???

Studera!

Vilken sommar vi ha i år!!!
Idag har vi varit och ätit lunch med min farmor och farfar. På Tingsgården. Vi hamnar alltid där på något sätt. David och jag åt sallad. Brödet fick våran lilla fågelunge smula i sig.
Nu är det snart dax att fara till Slottet. Idag med buss som omväxling. Ikväll lär det bli en del spring på terassen gissar jag. Måndag-tisdag är vi LEDIGA!!! Då blir det grillning och troligtvis lite bad!!!

Har jag glömt att skriva om mina kommande studuer? Jag ska läsa engelska i höst. I oktober ska jag göra högskoleprovet och sedan söka in på lärarlinjen. Det har jag funderat på länge och väl. MEN, jag kommer ha ögonen öppna för jobb. Mest av allt vill jag ha ett fulltidsjobb, nära stan och dagtid. Så jag kan hämta Louise varje dag. David är ju kock, Kockar måste jobba kvällar. Det ska iallafall bli riktigt kul att plugga!!!

Lilian har fått en dotter!!! Nu är hon tvåbarnsmor. Det ska bli spännande för mig att se hur det är med två små eftersom vi vill ha en till snart.

Nu vaknar Louise!!!


LCHF

Nu har jag gottgjort migtt tonårs beteende lite. Denna vecka har jag gått upp med Louise tre gånger varav två av dom David sovit vidare. Idag fick han sova till 10.30. Nu kan jag med gott samvete sova långt in på förmiddagen resten av veckan, och det tänker jag göra också!!!

David är och handlar. Han går ju på diet nu. LCHF, low carb high fat. Han är ganska duktig faktiskt och har suttit och läst a-ö kolhydrater/ 100g i livsmedel. Max 50g/dag ska det vara istället för normala 250. Ska bli spännande att se vad han kommer hem med. Ostar och grejer. Igår åt han lunch på pizzeria och köpte kycklingsallad!!! Och dagens lunch blev räksallad med fetdressing. Själv tyckte jag han skulle välja GI, det vore lättare för mig eftersom jag gärna äter potatis, bönor och sånt. Men han får bestämma, jag kan äta min potatis på jobbet för där får man potatis nästan dagligen. Jag vill ju äta samma mat som honom hemma. Igår grillade vi massor av kött och till det svamt, tomat, grönsallar och feta såser. Vi har ingen våg så han vet inte vad han väger(90 pannor iallafall tror jag) men jag har föreslagit att han ska mäta midjan istället. Min David ska bli smal:) Frågan är bara hur långt han hinner innan semestern. Han kommer säkert gå ner lite för att sedan gå upp allt och lite till innan Augusti är slut. Men sen får han fortsätta igen tycker jag. Antagligen kommer han må väldigt bra, känna sig snyggare och vilja fortsätta. Fast är det verkligen möjligt att han går ner i vikt om han äter mängder av ost och ölkorv? Hur som helst, LYCKA TILL ÄLSKLING!!!

Louise sover och har varit klänging och lite skrikig av sig. Vi oroar oss över att det är öronen. Varför ska inte våran kolikbebis som vägrar vagn, bil, barnvakt osv. vara ett öronbarn också??

Snart bär det av mot slottet igen, på moppen såklart :/
Har ört den ett tag nu och börjar tröttna, det är trist. OCh stadskörningen suger jag är så rädd för att köra på fel sätt eller något dumt som trafikpolisen inte gillar. Jag har fortfarande inte valt vilken vär haf trivs bäst med utan tar olika varje gång. Usch. Det kräver mod vill jag lova!!!


RSS 2.0