7 tänder!!!

Louise har väldigt ont i munnen märker jag. Så jag har undesökt den nu för att se om hon har någon blåsa, torsk eller så. Som hon skrek när jag höll fast henne och pillade runt i lilla munnen!!! "Bara" tänderna. Men jag såg också att tand 6 och 7 har börjat titta upp så smått. Det blir nog alla tänder på en gång. Fy fan stackrs henne.


Mumsig lunch!

Louise vaknade lite tidigare än hon ska, därför gnällig såklart. Nu har vi nyss ätit lunch. Om två timmar kommer Malin. Hopps Louises humör bättrar sig. Jag lagade ännu en sallad idag. Räkor, ägg, crabsticks, avocado hade jag på. Jag är en jätte dålig lunch-människa. Inte det att jag inte äter, utan att jag äter ute för ofta och hemma bara gör gröt eller mackor. Sen småäter jag hela eftermiddagen. Jag är inte så förtjust i varm och tung mat mitt på dagen. Min favorit lunch skulle nog vara mackor, alltid mackor och massor av dom! Olika pålägg och mycket smör. Men detta är ju lite bättre...:) En god och matig fräsch sallad passar mig perfekt. Köper man sallad ute är det ju tyvärr oftast 75% isbergssallad, stenhård kall pasta med äcklig marinad och blaskig vitlöksdressing, men hemma kan man ju blanda till den precis som man vill ha det!
 
Gott va?


lekhage?

Ännu en trötthets dag. Louise sov hos mig. Vaknade och skrek flera gånger. Vet faktiskt inte riktigt varför. Säkert tänderna. Kan det inte lugna sig lite med tänder ett tag? Men rutinerna vi hade ett par dagar innan förkylningen halkade hon tillbaka till igår. SKÖNT! Idag gick vi uoo 7.30 och åt frukost 8, som vi ska. Hoppas hon orkar till 11.30 nu. Sen sover hon två timmar. Det ska jag också försöka mig på. Idag kommer Malin. Då får jag gå ut en sväng och vara barnfri. Hon är själv hemma så hon stannar här på middag också.

Vore det helt dumt med en lekhage? Man kan ju inte släppa Louise ur sikte. Hon ska bara stänga alla dörrar och klämma sig. Eller banka på alla speglar och få dom över sig. Eller äta små saker och kvävas. Eller bita sönder varenda cdskiva vi äger. Äta upp telefon efter telefon, tvdosan...nu kan hon ju ställa sig upp vid möbler också...

Idag fyller min storasyster 26år. Grattis!


Dagens middag=sushi!


Inte denna tårta dock, men ge mig några dar så är den slut också.
Oj vad gott det är! Måste kompensera att jag inte upptäckte det förns jag var 21!!!
Betydligt bättre än pizza också. Tyvärr lite dyrare. Fast knappt det heller, med tanke på vilka lyxpixxor David alltid beställer...brukar gå på runt en 150 spänn när vi käkar pizza, och ännu mer på mcdonalds...:-P

Jungfru baby

Jag kikade runt bland lite bloggar och hittade babyhoroskop Jungfrun, som Louise.
Läs!

22 aug - 21 sep Jungfrun
Din lilla Jungfrubaby är nästan outtröttlig,
 med en ork och en envishet som ofta sträcker sig långväga över din.
För Jungfrun är det viktigt att förstå och göra sig förstådd så fort som möjligt.
Lika viktigt är det också att lära sig världen runt omkring.
Hon är därför sällan tyst, och har heller inte tid att sova särskilt långa stunder i sträck.


Vad tycker ni, kan det stämma bättre än såhär???


Födelsadagsmaraton

Imorgon fyller Elenor år! Jag har inget paket ännu men som tur är har jag ett tag på mig till att fundera. Jag har en idé men den är inte helt bra...funderar lite till :) Min fina syster förtjänar det bästa!!!
Vi har också Angela som fyller 19 snart. Mimmi och Amanda, Louises gudmödrar som hon självklart vill fira. Och så Malin Sonestedt min kära barndomsbästis...Värsta födelsedagsmaraton! Snälla hjälp mig med lite idéer på presendet till dessa tjejer!!!

Se hela bilden


Jobbig förkylning

Usch vilken lång och jobbig natt vi hade. Specielt pluttan. Hon ville så gärna sova men förkylningen störde hela tiden. Vi "sov" ända till 7.40 idag det var ju positivt iallafall. Sen hur mycket av natten som var sömn är en annan historia. Frukost har vi ätit och jag dricker nu kaffe. Louise har lagt et jätteblaj och ätit massor med gröt så nu är hon riktigt pigg och glad. Malin kommer idag igen och tar henne nån timma, jag skulle gå ut och gå sa vi. Hoppas jag gör det. Jag har lagt ner drömmen om träning så länge denna sömnbrist varar. Så fort vi sover bättre kommer jag börja igen. Nu ska vi hitta på något kul!

Stackars Liten!


Ännu mer färg

Louise sover igen. Hoppas hon sover en stund för jag har satt i hårfärg igen. Det känns vansinngt bortkastat med allt färgande. Men jag ville ju så gärna försöka!!! Håll tummarna nu på att det iallafall kan bli lite fint...

Lunch


Jag kör på en nyttig lunch idag igen. Tycker det är kul att göra goda sallader och ta lite av varje av vad som finns hemma. Idag röktskinka, keso, svartabönor, avocado, groddar, rucola, champinioner och majs.

Långtråkigt idag. Tiden går sakta. Malin kommer om några timmar. David och jag ska börja planera middagarna varannan vecka. Jag först ut. Det är inte helt enkelt faktiskt. Speciellt inte när personen som ska äta maten är världens bästa kock. Enkla med goda middagstips???

Stackars liten

Vi som hade så bra rutiner på gång!!! Så kom en elak förkyning och förstörde allt. Louise har varit jätte, jätte snorig. Hostar och nyser och verkar riktigt besvärad över detta. Enda hjälpen är nässugen och sprayen. Men dessa två är hennes största fiender just nu. Och elakast av alla är mamma som helatiden attakerar med dom. Om hon bara ville förstå att det hjälper!!! Natten var lång och jobbig, hon sov hos mig igen. Nu vilar hon middag. Tidigare än vad vi hade siktat på. Det får bli lite så när man är sjuk. Hoppas vi hittar tillbaka till det som var på gång.

Så här såg det utan innan sjukdom kom:
05-vaknar får flaska, somnar om till 07
09-gröt, sen tvätt och klä på sig
11.30 trött får flaskan- sover till ca 13.30
13.30 lunch
16.00 Mellis
16.30 sover en halvtimma
18.30 Middag sen bad, pyjamas och lugnare lek, sång eller sagor
20.00 Sova natt!!!

Hemma och sjuka idag och säkert imorgon också.
David jobbar kväll. Om jag har tur kommer Malin förbi och leker lite med sjuklingen.
Jag vill färga håret så jag ser hygglig ut igen.

Dagens


Den här nyttiga lunchen bjöd jag David på idag!!!

Den här underbara middagen bjöd David mig på ikväll!!!
Louise åt fisk som ni också ser :-)

Hon är förkyld!!! För första gången förutom heshet. Snor och hostande. Kladdigt och jätte jobbigt för henne.
Nu har hon stupar i säng, kl 20 som vanligt. Hon fixade det där med ställa om klockan hur enkel som helst!
Hon sov en gång på dagen, och 5 minuter runt 17. Hoppas det blir en bra natt trots allt. Hon är Davids inatt också. Jag ska ligga ensam i stora sängen och gotta mig. Utan den blå nattlmpan som vi ha annars. Mmmmm!

Mina älsklingar!!!

Dåligt resultat

Som ni ser blev det misslyckat. Som jag egentligen visste. det gick inte att avfärga mitt svarta. Utväxten blev brandgul däremot. snyggt va? I'm going back to black! Imorgon blir det svart igen. Som att äta upp ett par hundra spänn och tappa lite hår på det. Bra gjort, Kim!!!!!!!!!!!!!!!!!


Let´s go crazy!!!

Nu sitter jag med avfärgning i håret. Sen ska jag tona ljusbrunt och hoppas, hoppas det blir fint! Jag vill att det ska bli som mitt riktiga hår!!! Spänningen är olidlig!!!

I natt hade David Louise i sitt rum. Tydligen gick det jätte bra. Vi la oss vid 23, då hade hon sovit 2-3 timmar men vaknat två gånger. Sen sov hon till 4(3) och vaknade igen vid 6(5) Och gick upp vid 8(7), det kan möjligen vara den bästa natten någonsin med Louise!!! Nu har hon sovit middag i två timmar. Som igår. Hon sover nog bara en gång om dagen från nu. Känns jätte bra!!! Inatt ska vi fortsätta.

Jag har släng ihop en varsinn räksallad till mig och David, det ni! Sen lunch idag för alla tre. Det blir så på söndagar speciellt när man ställer om klockan....

Sweet dreams


Brrrrrrrrrrrrrrumbrum på er! Nu går jag och sover i min säng, i mitt rum!
Dröm sött allihopa, det ska jag iallafall, i ny fin pyjamas och allt!
Kram Louise

Väldens gladaste och sötaste tjej heter Louise

Idag har jag jag fått mycket gjort! Han bytt och strykt gardiner till sovrummer, börjar sy på ett drapperi till hallen, dammsugit lägenheten, bytt till sittdelen på Louises vagn, tvättat liggdelen, tagit ner julbelysningen från balkongen(den har varit insnöad, därför så sent!!!). Vi har också varit till Tunapark och köpt lite t-shirts och strumpor till fisen. När vi kom hem gick jag till stan för att köpa ett par tajts och kolla på en jacka som David ville ha. Och så har jag köpt blöjor. Helvita blöjor. Det är så fint!!! Louise sov nästan två timmar på förmiddagen och är nöjd och glad. Jag känner mig lika, eftersom jag fått så mycket gjort kan jag softa resten av dagen. Nice. Imorgon söndag ska vi eventuellt till pappa en sväng. Lördagsfrid precis som hos Alfons Åberg! I natt ska Louise sova i sitt rum. Jag ska gå och lägga mig själv och sova tills jag känmner att jag vill gå upp. Undar om det går att sova en hel natt när man haft sönder hackad sömn med minst 4 väckningar per natt i sju månader? Blir dubbeldos sömndroppar och ett stort glas rödvin innan, då ska det nog gå bra!!!


Louise är hur glad som helst idag! En anlednign att tro hon kommer sova bra inatt!!!
Sjumånaders magiken!!!



En bra dag!

Härliga fredag! Sångstund var kul som vanligt. Louise var pigg och nöjd. Efteråt fikade vi lite. Janna och Maria var också där. Maria är underbart gullig! Efter detta somnade Louise i sin vagn med ett hårt tag om flaskan. Jag träffade Amanda och vi lunchade på Waynes. Sen mötte vi Mimmi på stan. Jag skulle hem och mata lillan men ville så gärna umgås med tjejerna så Louise fick äta lunch på Kaka. Sen tröttnade hon på stan och ville hem. Nu leker hon för fullt här på golvet. Senare ska vi nog åka och handla. Beror lite på om Lollo tänker sova middag något nu på eftermiddagen eller inte. Bara glada tjejer får åka med till affären. Det ska inte vara jobbigt för barnen. Men jag bara MÅSTE med och handla...vi behöver annat än folköl och snax!!!

Påskkläder från Amanda.
 
Sötnosan på café kaka

I vagnen


Äntligen fredag!

Fredag!!! Idag sov Louise ända till 06.20! Fast hon var vaken till 21 igår och uppe en ganska lång stund i natt. Men hon sov ca 2,5 timma utan att vakna, det ni....inte alla her en bebis som sover så bra på natten...?
Vad händer idag? Snart sångstund sen ska vi träffa Amanda lite. David slutar 15 så jag tror vi fixar storhandlingen idag! Om Louise somnar skapligt kanske man tittar på någon film. Som det varit just nu har jag försökt lägga mig samtidigt. Krångel jag tar ju 2-3 timmar på min innan jag somnar. Igår kollade jag faktiskt på tv i sovrummet. Lyxfällan. Louise sov så oroligt och vaknade och stönade sen somnade om till och från så jag kunde lika gärna vara vaken.

Dom här lekstunderna som vi har på morgonen börjar bli kortare och kortare, kanske snart räcker det att hon får leka lite i sängen och sen dricka välling för att somna om utan att vi behöver gå upp? Hoppas verkligen det. Idag hoppar jag över morgongröten på henne. Hon dricker ju så mycket under nattten och vaknar mätt. Sen äter hon igen när hon vill somna, idag efter 1 timma och 20 min. Så gröten känns överflödig.

Nu ska jag försöka få på mig like smink! Jag kom på igår att jag har 500kr presentkort på makeup store som ligger och väntar på at utnyttjas. Men jag tror jag spar det till sommarsmink. Brukar alltid vilja ha lite nytt till sommaren. Ska fråga Angela om inte hin kan komma och klippa mig snart. Jag behöver lite volym. Hon går frisörskolan. Jag ska nog boka tid där kanske. Jag längtar väldigt mycker efter ljusare hår. Brunt vackert glansigt hår. Inte urtvättat svart, slitet och trist. Idag får jag nöja mig med plattången.

Hur länge ska hon sova nu då?

Tänk om hon nån gång kunde berätta att hon tänker sova i nästan två timmar! Då skulle jag våga lägga mig!!!
Jag förvänter mig aldrig med än en halvtimma när hon somnar om efter tidig morgonlek. Och lägger jag mig då gör det bara mig tröttare. Nu hade jag ju kunnat somna!!!

Manligheten

Har ni någon gång tänkt på hur ofta killar skyller på sin manlighet?
Så länge det är manligt är det lixom självklart.
Allt David gör är så jävla manligt.
Dat är manligt att äta chips. Det är manligt att titta på sport istället för att träna. Titta på tecknade serier hela nätterna. Det är manligt att slänga strumporna på soffbordet. Det är manligt att bajsa i en evighet. Det är manligt att köpa kallepocket. Det är manligt med kreditkort. Det är manligt att spela mobilspel. Det är jätte manligt att dricka folköl dagligen. Det är manligt med pizza, kebab och hamburgare. Att ta bilen till stan. Cola Zero är manligast av allt, det har vi ju sett på tvreklamen.....


Jag tycker inte det är helt omanligt att dricka vatten, äta grönsaker, träna på gym, stryka skjortan, gå en promenad, spara pengar, ta en kycklingsallad på pizzerian, dricka te framför tvn...köpa blommor...

....men jag är ju kvinna, vad vet jag?

David är iallfall väldigt manlig.


Min baby 7 månader!


Nu har Louise funnits hos oss i 7 månader.
Här ligget hon pluttig i babygymmet.
Nu står det i källaren, eftersom hon kan lyfta hela grejen och sopar golven med den.

Pizza

Ikväll ska jag göra min karl lycklig. Han ska få pizza. Själv tänkte jag välja sallad. Vi åt pizza i söndags och det räcker för mig så. När jag var liten bodde jag i Länna. Då åt man pizza kanske ett par gånger om året. När David var liten bodde han i Årby. Då åt han pizza kanske ett par gånger i månaden.




Vackert!

Vackraste som finns, min sovande dotter.
Så fridfullt. Så underbart.

Pigg och glad blit man sen, såklart.

Det härligaste som finns.


Bärbar dator

Våran dator har börjar luktar bränt. David ska köpa en ny. Det var inte särskilt inplanerat i vår budget. Jag tyckar han kan använda min bärbara. Jag använder den nu. Tycker inte om att skriva på den, så ni slipper nog mina megalånga inlägg ett tag.

Igår var Malin och Morgan här på middag. Sen gick dom när Louise skulle läggas. Jag och David satt uppe en liten stund iallafall och snackade. Jag försöker övertala människan att man inte behöver folköl och chips eller annat gott. Vi ska storhandla i helgen, verkligen STORhandla. Jag vill att det ska vara mat och nödvändigheter. Inte massa extra.

Vi pratade om att gå och kolla på några andra treor också. Ett husköp ligger ju flera år framåt minst. Vi ska bara titta inte flytta. Vi ska titta jätte noga. TÄNKA PÅ ALLT! Kommer det att dyka upp något perfekt med hiss, kvällssol, fräschare badrum osv. kanske vi funderar på att flytta.

Det blev ju inte helt kort detta. Idag ska vi fika med mamma Sara och hennes Nova. Vi har tänkt gympa i flera veckor på mammapasset med det har inte passat småtjejerna som oftast sover vid 11.


Längtar till helgen!

Jag sov inne med Louise inatt iallafall. Hon vaknade och skrev mycket fram till midnatt. Sen vaknade hon bara tre gånger tills 05 då gick hon upp med pappa och jag stannade kvar!!! Kände mig som elakaste på jorden som väckte David så tidigt, han brukar inte gå upp förens närmare 07. Men Jag behövde den sömnen mer än honom just nu.

Igår var vi och fixade en ny telefon till mig. Louise har ätit upp alla vi haft på lager här hemma. VI hämtade också ut mina droppar på apoteket och tog en "skrammelkaffe", alltså en fika för alla småpengar i plånboken. Jag, Malin och Louise såklart! Vi ska nog träffa Malin idag också. Sen åker dom och jobbar tills på söndag. Vad vi hittar på det får vi se.

I helgen ska vi till tunapark!!! Och kanske barnens hus. Louise behöver lite grejor. Snart dax att fixa ny bilstol också. Vi funderar på att köpa en brio sitty till sommaren, om man kan få suflett till. Fick jag spola tillbaka tiden hade jag köpt en vagn som inte var blå...Fast många tycker den är fin...jag tycker också den är ganska fin.....och ganska blå...Inte sådär tufft turkos spm jag hade tänkt mig...Louises eventuella lillebror kommer nog gilla den...

Louise sitter och tuggar på mitt nattlinne. Hon har gjort det ett bra tag.  Jag spillde ersättningen på det i natt, kanske är därför....sur mjölk är ju gott...?

Natti natt


God natt och sov sött!!!


Sova sova sova

Nu är det lite jobbigt här. Jävligt jobbigt. Natten har variten av dom jobbigare. Täta vaknanden. Jag är trött. Jag är så trött att jag blir orolig att jag ska vara en fara för Louise. 05.15 vaknar hon och vi går snart upp. David ligger på soffan som vanligt med tvn på och sneglar lite på oss. Jag säger att han får ta henne en halvtimma eller så om han vill, så jag får sova en stund. "Hm" säger han och sover vidare. Börjar snarka. Jag blir så avundsjuk att han äcklar mig. Klockan ringer och ringer. Han låter den ringa klart soch sen börja om...ringer och ringer... 
Sen sätter han sig upp och blundar. Sen börjar vi diskutera och jag gråta. Inför Louise och allt. Han smäller igen dörren och går till jobbet. Förbannad på att det går ut över honom. Hur jävla underbar vill han att jag ska orka vara? Jag har inte sovit en halv natt på 7 månader! Louise vankar minst 5 gånger per natt. Det är 35 gånger på en vecka!!! HUr många gånger blir det på hennes livstid? Det är inga två uppvaknanden vi ska vänja av....det är inte någon enkel match. Jag läste nyligen ett repotage om en familj med liknande sömnvanor. Deras vaknade iof bara var 3e timma, men det är mycket det också. Dom körde 5-min-metoden i en månad kväll, natt och dag. Sen sov ungen. Såklart. Men helt ärligt....hur fan skulle jag kunna låta Louise ha det så? Är det så konstigt att jag vill låta tiden gå och räkna med att det blir bättre? Göra som vanligt i natt igen, det bekväma, det vi är vana vid det jag vet att jag kan hantera bara kaffet bryggt väldigt fort på morgonen.

Och sen får jag ju skylla migsjälv. Det ska jag inte glömma. Varför kör jag inte någon annan metod för att lära Louise sova undrar David. För att man måste SOVA UT innan man på börjar något sådant. För att jag är så jävla mån om varje minut hon och jag sover på natten. Det är en ond cirkel och jag kan faktiskt inte bryta den. Så är det.

Han frågade mig varför inte vi byter rum. Varför jag inte åker bort och sover. Jag har inte direkt kännt att jag får det. Men får jag sova på soffan i natt gör jag det. Det blir första gången förutom dom fyra timmarna vi bytte plats för att jag var så magsjuk att jag inte klarade av att ta hand om henne. Han tyckte också att jag skulle packa väskan och åka bort och sova hela helgen. Jag suger på den. Men jag skulle inte klara att sakna Louise på det sättet.

Nej nu kanske jag ska ta pch plocka upp Davids tvätt på golvet och hans blöta snus från vardagsrums bordet.
Vika ihop sängkläderna orkar jag inte. Skönt att det inte finns ölburkar och chipsskålar att ta undan idag....vilken skön morgon, verkligen!!!


Dagens bilder

Nu har vi varit på lunch hos gammelfarföräldrarna. Där bjödt två familje pizzor, köttgryta, strömming, chips, godis, bullar och kaffe. Vi är så mätta att vi fundrar på att strunta i den planerade middagen.
Nu är vi hemma och Louise ligger och sover, David har dragit i väg för att "dra några kast" i detta väder, idioter sägr jag bara! Men, men...

Davids bror Charlie, hans flickvän Yllka och deras Angelina.
Tillökning i november. Louise ska få en till kusin.
Om jag får bestämma är det fler kusiner än så på väg ganska snart!!!
Alla dess små liv, underbara älsklingar!
Lite, lite längtar jag nog tills vi ska skaffa Louises syskon. Vi ska vänta...Men jag måste ju får längta....en liten Anna?

Det stora ritar och den lilla äter upp alla teckningar. Så himla tacksamt!
Angelina visade fotoalbum med sina babybilder i. Det var gott att smaka på det också.

Louise blir väldigt mammig när det blir många människor och stökigt.
Hon försöker äta upp mig, så jag inte kan gå ifrån henne. Jag låtsas att hon pussar mig. Slemmigt värre! Mamma är så goooo!!!

Så länge mamma håller sig nära går det bra att charma hela släkten med lite blablabla, lite pappappapa och lite brrrbrrr, aaaaAAAAaaaaa. Hej sa hon också föresten. H-E-J!

David himself.

Ja, jag snusar!!! Så nu behöver ingen fråga!

Farfaster Pirjo


Sovmorgon

Nu har jag haft min sovmorgon. Blev lite si och så, men jag har iallafall lyckats fylla på med lite extra sömn. Lilla damen här har haft en förmiddag med sömnvägran. Hon började 4.30, krånglade i sängen en timma sen fick det bli pappatime. Hon kom tillbaka och sov en stund på morgonen sen har hon varit uppe tills nyss. Gnälligt värre. Om en timma ska vi på lunch hos gammelfarföräldrarna. Davids farmor är sjuk och det känns viktigt att träffas när hon orkar. Efter det var min plan en solig promenad ner till stan för fika med Mimmi. Men det får vi hoppa över när gumman är sån här. Soligheten verkar ju också gansla avlägsen. Kanske ville inte Louise sova för att det var annat innehåll i flaskan än det hon är van vid. Hon kan ju inte få ersättningen i all evighet, vi skulle ge henne den medans jag slutat med bröstet och sen byta till välling. Och nu kan vi väl säga att jag har slutat? Förra veckan använde jag tutten vid två skrikiga tillfällen men bytte snabbt till flaskan. denna vecka ingen tutte alls.

Ska bli skönt med en ny vecka. En bra vecka, en vanlig vecka. Inga konstigheter som att mamma går och jobbar. David jobbar dagar mån-fre och har ledighenl. Lönehelg. Sånna helger brukar ha en extra guldkant. Mån el tis ska vi ha Malin och Morgan på middag. Trevligt. Louise bara älskar när dom kommer hit! Det är så kul! Jag älskar också när dom kommer och David älskar middagsgäster. På onsdag SKA vi gå på mammagympan. På fredag är det sångstund.

David skackar med sin vän Dennis som var på Louises dop. Dom väntar baby i oktober, så himla roligt!!!
Alltid trevligt med glada nyheter! Underbara ungar!!!


Jävla chips helvete!!!


Vi gick ut en sväng. Inte mycket till promenad.
Jag har varit och handlat på morgonen också. Mat till hela nästa vecka. Och Davids jävla chips helveten. Jag är så jävla trött på hans äckliga snaxande dag efter dag! Helt ärligt! Ursäkta utbrottet men FAAAAN!!! Han har redan ätit två påsar popcorn och en burk oliver denna vecka. Vad hände med lördags gott? Ja just det det är ju lördag idag...antagligen imorgon också....vad vet jag, jag är ju mamma ledig...
Och nu behöver han visst ny vårjacka och kläder...massa pengar till sånt för att vi också lägger massa pengar på snax...så jävla onödigt alltihopa! Han har så otoligt mycket kläder!!! För smått. Så ta en extra påse chips i helgen, älskling! Gör det!!! Snart tänker jag börja kalla honom för fetknopp! Jag vet, det är elakt och jag vet det kanske sårar honom. Men det är fan elakt att snaxa upp massa pengar också!!! Hans trick är typ att komma på att vi behöver något till maten, eller bara utnyttja att jag behöver komma ut en stund och kanske ska gå till ica och sen när jag står i dörren säga "chips och dipp vore gott"...Då suckar jag men jag köper dom där viriga chipsen iallafall för det är så man gör honom lycklig...och det vore ju as taskigt att komma hem utan folköl eller cola, helst båda. Och dipp måste man ju ha, iallafall på helgen! Igår fanns det inget hemma till stackaren och jag jobbade ju så då fick han nöja siog med att värma buffalowings. Stackar sate. Han måste ha gått ner flera kilo!!! Nu är han och hjälper sina kompisar att flytta. Om han har tur bränner han någon liten chipssmula på det. Eller dom kanske kör med fluttöl? Vet ni...han skulle ta bilen ner till stan tyckte han. Det kan ju bli jobbigt att gå hem...vi bor ju SÅÅÅÅ långt från centrum...och pakeringarna i sta är ju SÅÅÅÅÅ billiga. Jag ska nog inte känna så mycket skuld över som pengarna jag lägger på kaffe...

Kerstin

Lördagmorgon

Igår var jag och jobbade på Sundbyholms slott. Det var en väldigt lugn kväll jag fick köra en middag med Amanda och också titta lite i matsalen. Louise och David hade en helt vanlig kväll hemma och jag tänkte inte onödigt mycket på dem. Jag kom hem redan kl. 23. Lagom långt pass att börja med. Allt känns bra. Jag vet att man kan komma hem ifrån ett nytt jobb och tycka "usch, fy och blä jag vill aldrig mer tillbaka, men jag måste". Men jag känner bara positivt. Nä'r jag var nera i matsalen kände jag att jag längtar jätte mycket efter att börja jobba där nere! Vad kul det ska bli! Att duka, putsa, servera, diska och allt fick mig att längta väldigt efter Statt.

Idag är jag uppe med Louise. David får sova. Visst är jag bara för snäll? Jag har sovit lite lite men planerar att ligga och sova hela förmiddagen imorgon. Så det känns OK att vara uppe nu. Hon har fått gröt och gjort en blöja, nu leker hon. Busig som bara den! Hela tiden på alla förbjudna saker som eluttag och dörrar. Just nu är hon i tvbänken och ska slakta alla dvd och cd vi har. Förut fick hon inte göra så men vi har lixom gett upp...hon kan vara nöjd där i en halvtimma. Att offra en cd för att hon ska ha det bra känns ibland självklart.

Idag ska David hjälpa några kompisar med flytt. Jag och Louise ska gå och handla lite. En god middag ska vi ha sen. Vi får se om vi hittar på något annat också. Efter denna dag blir det sova ut iallafall!


Nej, jag vill inte!!!

Oh my God!!! Nu har jag börja-jobba-ångest på riktigt!!
HUR SKA JAG KLARA MIG UTAN LOUISE IKVÄLL????!!! HUR SKA HON KLARA SIG UTAN MAMMA???!!!
Nej fy fan. Jag vill inte jobba. Jag vill vara mammaledig tills Louise börjar på dagis. Då kan jag jobba någonstans på dagen och sen hemta henne och vara tillsammans hela kvällen, varje kväll!!!
Det dunkar hårt i bröstet och jag är rastlös. Snart kommer Amanda, hon brukar peppa mig med sig sköna "Det kommer gå så bra"-inställning till allt. Hon kommer berätta för mig att David och Louise får en fin kväll, att Louise kommer sova gott och jag kag kommer klara mig fint på jobbet.

För en vecka sen tyckte jag det kändes som att det skulle bli så skönt att få jobba lite. Träffa vuxna människor, ta hand om gäster och göra nytta, få timlön! Jag tyckte att det var bara bra för mina två att vara för sigsjälva hela kvällen och halva natten. Varför kan jag inte känna så just nu???

Snart sitter jag i bilen med Amanda och brummar på mot slottet. Jag kommer få skriva på mitt anställnings bevis. Kanske får jag en schema...

Louise min lilla gumma!!! Åh!

Önska mig lycka till!

Jaha då vad det fredagen. Den fredagen! Ikväll börjar jag jobba. På mitt nya jobb. Och hur känns det då?
Nervöst som tusan! Nytt, nytt, nytt!!! Och så ska jag ju missa en kväll med Louise. Inte vara här när hon vaknar och tjuter som hon gjort sista kvällarna. Igår skrek hon något vansinnigt. Tänder, mage, drömmar....snälla någon berätta vad det är!!! Jag börjar klockan 17 och har ingen aning om när jag slutar. Hur ska jag orka vara vaken om det blir jätte sent? Har inte fått så mycket sömn dom senaste dygnen. Nåja, jag för sova ut på lördag förmiddag har David lovat mig. Jag kommer drabbas av Louise brist!!!
Önska mig lycka till nu, detta är stort för mig!

Min babygirl!

Ni vill ju se Louise, såklart!


Föräldrar och Barn

Nu har jag fått nya Föräldrar och Barn i lådan. Föräldrar får berätta om sina babyliv i tidningen. Hur ser ett dygn ut med din bebis? Jag tycker det är jätte intressant att läsa. Så börjar jag fundera...våran dag. Den känns stökig och inte särskilt inrutad. Men nu ska jag försöka. Ett dygn hos oss. Just nu dom senaste dagarna.

Mellan 05.30-06.45 någon gång vaknar Louise pigg och glad. David går också upp en stund efter vi vaknat. Jag brukar passa på att bära på henne, kramas och mysa för hon är som lugnast när hon är nyvaken. Lugn men nyfiken, vi går ett varv genom lägenheten och hon tjoar högt när hon ser alla favorit saker. Sen får hon leka lite på rummet medan jag sätter mig här en stund. När David åkt till jobbet gör jag gröt till mig och gröt till Louise. Aptiten varierar.

Efter frukosten leker hon i sitt rum och river ut alla leksaker som jag plockat tillbaka till sina ställen innan jag gick och la mig kvällen innan. En sväng i vardagsrummer med gåstolen blir det. Då bajsar hon oftast. Ibland två blöjor. Jag kanske laddar tvätt och diskar, jag tar med henne dit jag är för att hela tiden kunna se henne så hon har sina platser och saker i varje rum. Om hon vaknat tidigt vill hon sova redan runt 8-9, ibland är hon vaken till 10. När hon ska sova visar hon det genom att gnälla, hon förlosar sitt underbara humör snabbt och blir pipis. då värkar jag hennes flaska med ersättning och lägger henne i spjälsängen. Hon dricker själv. Hon är lugnast så, i famnen blir hon rastlös och får svårt att slappna av. Tråkigt men också praktiskt. Hon dricker ca 1-1,5 dl, en ganska liten portion, det är hennes mellanmål.

Somnar hon tidigt på förmiddagen vill hon sova tre gånger, somnar hon sent blir det bara två. Hon sover från 20 minuter och ibland upp till två timmar. Det är fantasktiskt att hon kan sova så gott tycker jag. Svårt att veta hur mycket hon behöver sova när det kan vara totalt bara en timma på en dag men också fyra timmar. Att hon sover på olika tider rör till det lite för mig. Det kan vara svårt att veta när det blir lagom med lunch. Jag äter oftast lunch samtidigt som henne, jag tycker det ska vara så. Hon äter puré och jag äter ofta sopa, gröt eller smörgåsar. Jag är en usel matlåda människa. Efter lunch leker hon på samma sätt som på morgonen. Ibland sitter jag med henne, ofta pysslar jag med något annat i samma rum. Hon blir inte orlig när jag går en stund, hon trivs bra själv också. På eftermiddagen sover hon som på förmiddagen, med flaskan och i sin säng. Då vilar jag ibland. Tittar lite på tv kanske. Tvätten kan jag faktiskt hänga när Louise är vaken, har jag insett. Jag får vila jag med :)

När David kommer hem runt 17-17.30 brukar hon fortfarande vara ganska nyvaken och glad. Hon och David brukar sitta i hennes rum och umgås en stund, jag brukar gå och handla. Sen badar David och jag lagar mat, eller så lagar han mat efter badet. Louise brukar bli lite intensiv och gnällig här. Vi äter middag tillsammans. Ibland längre och lugnare och ibland kort och rörigt. Beror på humöret. Sen badar David Louise och jag diskar, eller tvärt om. David badar henne i baljan jag föredrar att bada med henne i badkaret, om inte jag är så trött att jag känner mig yr då tycker jag det är farligt.

Sen är klockan ca 19 och vi leker lite lugnare. Igår gick jag med Louise i famnen och sjöng lite visor. Det tycker hon om. Sen satt vi på golvet och tittade i böcker, jag sjöng för henne och hon var lugnare än på dagen.
Ibland är hon inte så lugn och jag vill inte tvinga henne att sitta och lyssna på sånger och sagor utan hon får leka hur aktivt hon vill.  Jag förbereder sovrummer in för natte. Mäter upp pulver och värmer vatten i termos. När Louise vill sova brukar hon vilja komma till mig, hon är ju van med att få flaskan från mig. Men det går bra med pappa också. På kvällen försöker vi verklogen mata henne i famnen men hon vill ligga i sängen och det blir alltid så hon somnar. Mellan 19.30-20.30 ungefär.

Kvällarna är olika. Hon vaknar ibland väldigt mycket första timmarna och då är det oftast lite närhet hon behöver. Är hon väldigt gnällig får hon sova i mitt knä. Jag och david ser på tv och pratar till ca 22 då lägger jag mig och han sätter på någon film men snarkar snart på soffan han med. Louise vaknar varje timma, varannan men max tre timmars sömn utan att vakna. Hon vill ha flaskan. Den är den enda nappen hon tar. Någon gång har det hänt aatt jag kunnat ta upp henne hos mig och bra hållit om henne tills hon somnar om. Andra halvan på natten brukar vara den bättre halvan.


Ungefär så....vi går ju såklart ut också, ofta senaste tiden. Men det är Louise som bestämmer hur det sak gå till. Jag vill inte att hon ska få en stökig och stressig upplevelse när vi tex fikar med moster. Vi går inte ut id bestämda tider, vi går när Louise är glad. När vi har tider att passa brukar jag ibland gå extra tidigt för att hon ska kunna somna i vagnen, så jag aldrig behöver väcka henne.

Vi siktar såklart på bättre rutiner. Men det viktiga är inte fasta tider det är samma mönster. Visst?
Hon ska sova två gånger. kl 9.30 och kl 14.30 är det som känns närmast. Senare kommer hon ju bara sova en gång där mitt i mellan någonstans. Mat 07.30, flaska vid fm-luren och lunch vid 12 flaska vid 14.30-luren, fruktstund vid 16 och middag 18-tiden, välling vid 20. Sen är det ju tyvätt två fulla flaskor som går år på natten. Försökar ibland med vatten och napp. Just nu är hon i en känslig fas och verkar drömma mardrömmar. Jag tro faktiskt inte vi kommer ta tag i hennes nätter på någon månad. som det känns nu. Det känns också som att det börjar bli bättre och bättre iallafall. Jag märker ju hur mycker snabbare och enklare det går när hon vaknar på natten nu än för 1-2 månder sedan. Om en månad är det säkert ännu lättare!

Life is good!

Idag har jag och Louise varit på mottagning Syd för ett återbesök efter allt krångel som min oroliga själ ställt till med tidigare år. Vi gick igenom det mesta. Jag har ju minst sagt en journal med mycket innehåll.

När jag var 14-17/18 år hade jag anorektiska besvär. Vi pratade därför om kroppen och maten efter graviditeten. Vi konstaterade att jag är trött på sådanna besvär och dissar alla eventuella tankar kring sådant. Jag har en normal inställning till min kropp efter graviditeten. Jag vill komma i mina kläder och om jag har tur får jag göra det en vacker dag. Bulldegen som är kvar efter kalaskulan behöver man inte älska. Någon bantning kommer inte på frågan. Jag tänker inte räkna en kalori till i mitt liv. Det gjorde jag tillräckligt i tonåren. Skulle vi ändra på våran kost här hemma vore det för att David blivit så väldigt....kramgo? Jag tränar ibland enbart för att det känns roligt och givande, inte för att jag känner att jag måste. Alltså mår jag bra på det plan. Det finns personer i min omgivning som har problem med kroppen och maten och att se det får mig verkligen att känna mig säker på att jag är färdig med det.

Förra hösten/vinterna (08) hade jag en jobbig period och det blev till sist en otroligt kämpig situation på många sätt. Det kan jag faktiskt se på som något viktigt idag trots att jag på många sätt betedde mig vansinngt barnsligt i mitt mående. Vad allt handlade om orkar jag inte gå in på, pusselbitarna var många. Men jag lärde mig en hel del. Jag känner migsjälv väldigt bra idag och den Kim jag var då är visserligen föralltid en del av mig och mitt liv. Men jag är långt ifrån henne och det trivs jag med. Ingen risk att det blir som då igen. Jag har en helt annan syn på livet nu. Men jag vet att jag är en orolig person som känner mycket. Det är inte bara dåligt! Jag har efter graviditeten hört en del om deprisioner som många mammor får. Men inte jag! Jag har bara älskat det hela. Mitt i kolik, skrikighet och extrema sömnbrister han jag älskat livet!

Dom problemen jag haft har handlat mycket om självförtroende. Jag har alltid jämnfört mig. Som alla. Mycket eller för mycket eller på en sjuk nivå. Och det får jag erkänna att det ibland har varit på ett sjukt sätt. Men jag har lärt mig lyssna på migsjälv och blivit medveten om vad jag gör när jag låter andras lycka störa mig. Men inte alltid är det lätt. Det finns mycket jag vill ha och vill vara. Och det finns andra som har och är vad jag drömmer om. Så visst blir jag avis när folk omkring får till det med mina drömmar. Men det är inget konstigt med det. Så är det väl för alla. Jag har många drömmar. Alldeles normalt. Men att glädjas med andra istället för att bli avundsjuk kan ju vara en idé! Det ska jag bli bättre på.

Familjelivet pratade vi om, och kärlekslivet. Doktorn påminde mig om att jag får enormt mycket närhet från Louise på dagarna. Därför kanske jag inte känner ett behov av att krama om David. Det gör att jag glömmer det. Det är vanligt. Och ännu mer tillfälligt än vanligt. Första året med första barnet är en period då välgit mycket händer även med båda förädrarna. Våran fokus som brukade vara på varandra finns inte på samma sätt längre. Det var bra att prata om det. Vart vi har varandra vet vi ju endå alltid. Framtidstänkt pratade vi om. Jag och David pratar faktiskt mycket om framtiden och lyssnar på varandra. Det finns absolut inget mörker framför oss.

Skräcken som kom in i mig efter att Statt brann tog hon upp. Vad det handlade om, vad den innebar då och hur det ser ut nu. Att jag reagerar så stark på saker som händer kan vara svårt när man har ett barn. Och det kan komma att hända fler traumatiska och skakande saker i livet. Men nästa gång vet jag hur jag fungerar. Det är knappast något att gå och oroa sig för nu. Jag tror inte att någonting så mäktigt sker fler gånger. Min rädsla vart stor också för att man under en graviditet är extra mån om sin trygghet, då man bär ett barn. Och jag har ju släppt det nu, jag är inte livrädd för mörker. Vi har fortfarnde tre brandvarnare och brandsläckare, men det är knappast negativt. Jag kan vara ensam utan att känna obehag. Jag njuter faktiskt dom stunderna jag är ensam.

Sömnen, har ni ju läst om förut. Jag kommer att gå på vårdcentralen om den. Jag har också insett att jag inte behöver kämpa för att bli "normal" kring sömnen, jag är en svår sömn person. Men jag kan lära mig mer om hur jag ska fixa det, släppa fixeringen. Just nu har jag ju en Louise som stör min sömn och därför är det svårt att se hur det fungerar annars.  Jag kommer hitta en "normal" sömnvana för mig. Inte ha bråttom.

Lite om jobb, karriär och utbilding också. Vad jag vill och kan och vad David vill, vad vi vill. Jag och David är olika där. Det är väldigt, väldigt bra. Vi passar otroligt bra tillsammans på det sättet.

Summan av kardemumman. Jag behöver absolut inte komma tillbaka på Syd. Vilket jag mycket väl visste innan idag. Men visst var det värdefullt att prata om allt på detta sätt. Idag ältade jag minte. Idag lämnade jag in plats i stolen på syd. Dom kommer inte ens att ringa och fråga mig hur jag mår igen. Bye Bye! Och tack.


Scones och kaffe

Idag vad det 05.20 som det passade drottning Louise att vakna. Ok tyckte jag, eftersom David jobbar kväll och det var hans morgon. Men det gick vist inte att få upp honom före 06. Hm...en sån spärr skulle han ha...eller kanske inte? Jag blev irriterad. Irritation skapar energi så jag diskade gårdagens sena middag och satte på tvätt, plockade leksaker och sånt hur tidigt som helst. Sen kom David upp men då var det snart dax att stöd sova lite för Louise. Hon brukar göra det när det blivit väldigt tidigt.  När hon vaknade igen efter en kort stund fick David henne. Jag ropade på honom så han kom och hämtade henne sen sov jag en timma eller något. Sen väckte han mig. Skumt. Men han hade visst gjort kaffe och scones. Gulligt. Nu är det snart dax för ordinarie sovstund för Louise. Hon sjunger idag aAaaaAAAAaaaaaa prrrprrr papapaplablabla å så lite eeeheeeeeeheeeeeeeeh bajsblöja nu?

David jobbar kväll och vi har inget att göra i eftermiddag. Får bli en promenade. Hoppas Louise gillar läget i vagnen.

Vägning

Idag är David ledig och vi har hunnit med massor! Till att börja med frukost och en rätt så lugn morgon med en kanon glad tjej. Kl.10 skulle vi till BVC på en extra vägning. Jag vägde henne hos Malin i onsdags för att ha koll nu när jag inte ammar och allt. Då vägde hon 8300. Hjälp tänkte jag, hon vägde ju 8400 på 6-mån kollen!!! MIN BEBIS HAR GÅTT NER I VIKT. Vi skulle inte till bvc förens 8mån-koll. Så vi bokade vägning idag. Då visade det sig att det var viss 8040 hon vägde sist...SUCK! Men nu vägde hon nästan 8,5kg och växer som hon ska!!! Lilla pumpan!
Efter det somnade Louise och vi gick till banken och så var vi och fixade jobbskor till mig (aaaaaa bara 4 dagar kvar nu!!!). När hon vaknade köpte vi kaffelatte och matade henne på fik. Latte mamma och latte pappa men framför allt lattebebis för Louise hade jätte kul på fiket, åt med jätte bra aptit och var så nyfiken! När vi kom hem ringde jag Malin sen gick hon och jag en sväng innan jag skulle handla. Nu har Louise somnat igen och vi har ätit en sen lunch och bläddrat i tidningar. Båda två samtidigt. Sällan skett sista halvåret.
Ikväll blir det lammytterfilé, rödvinssås vitlökskräm och ristade rotfrukter. Mums!

Bakfylla

Snart kommer David hem. Han ringde precis och sa att han befinner sig någonstans mittimellan fylla och bakfylla. Mysigt. Hoppas han inte är allt för sliten. När jag tar mig en helg hemifrån då ska jag vila ut och njuta av spa eller någonting. Inte åka på trance kryssning och festa till tidig morgon. Usch. Jag är nog faktiskt inta så avundsjuk. Vi har haft en bra helg hemma också.
Louise sover middag och mamma har åkt hem. Vi åt fiskgryta och tittade på melodifestivalen igår. Louise var lite kinkig och vaknade ett par gånger. Men natten gick bra. Sov bättre när mamma var här är i fredags.
I eftermiddag kanske jag ska gå och sola lite. Drömma mig bort.
I augusti kanske vi ska åka utomlands. Sista två veckorna. Eftersom David är pappaledig hela sommaren kan vi ta sen semester. Men är det för varmt för Louise att åka i augusti? Tänk då fyller hon år!

Nej, usch jag hoppas verkligen inte David kommer hem med en bakfylla. Ni kan aldrig tänka er hur en bakfull David kan bete sig....Men man ger och tar. Snart får jag hitta på något kul och komma hem sliten.


Tidigt idag!

Vi börjar tidigt idag. Inte så oväntat. Frukost är intagen. Varsin skål med havregröt. Ska väl klä oss strax också fast vi inte iska iväg förens om tre timmar. Tre timmar kan gå fort med Louise. Nu leker hon med sittsatsen till hennes vagn. Bra att hon bekntar sig med den, det har blivit varmare så snart är det dax att byta.

Hur gick natten utan David? Jag kände mig jätte orolig i magen. Ovan. Väldigt ovan. Först låg jag vaken i två timmat och tänkte på olycklor. Nervös-moffade bullar och längtade tills louise vaknade så jag fick ta upp henne till mig. Det gjorde jag 23.30. Hon var lite gnällig och svår sövd en stund där. Efter det somnade vi båda. Natten gick ganska br. Inga längre vakor. Har sovit en 4-5 timmar och det är ju rätt bra, inte sant?
Inatt kommer min mamma vara här det känns bra.
Undrar hur högt David ligger och snarkar in på förmiddagen i sin hytt? Åh stackaren får nog en tung bakfylla han dricker ju så sällan numera.

MEN vad envis hon är! Hela tiden hasar hon sig till dörren i sitt rum och försöke stänga in sig. vad är det inte mamma får se? Hon är så duktig och leker själv. Men lite för liten för att stänga in sig. Eller hur? Dumma unge!

Igårkväl när Malin var här och Louise var på strålande humör tog jag ett jätte långt bad tillsammans med lillgumman. Der var så kul och mysigt. Hon stoppade hela ansiktet i vattnen en gång och fick en liten kallsup men det gick bra. Senare spelade jag och Malin Yatzy, åt frukt och drack cola.

Nästa på agendan är att klä oss, morgontvätta och sova middag. Sen blir det familjesång med Malin på pingstkyrkan. Louises kompisar Leoga och Maria kommer också! Kul!


Ikväll


Första pappafria kvällen So far so good. Louise har ett underbart humör ikväll. Och min fabolösa syster Malin är här med oss. Vi har ätit denna goda indiska gryta med kikärtor och naan. Till det drack vi folköl. För att få lite pappafeeling.

Vi har badat som vanligt. Fast roligare. Vi badade tills Louise blev skrynkig.



Nöjesweekend

Jahapp då har David packat väskan för en nöjesweekend på båt. Svensexa närmare bestämt. Det är på tiden att han roar sig lite, men jag och pluttan kommer nog sakna honom. Tur att moster Malin och mormor mamma kan komma och hälsa på! Mamma ska komma imorgon och sova kvar. Jag ska bjuda på fiskgryta. Innan vi mäter henne ska vi på pingstkyrkans familjesång med Malin. Ska bli skoj! Förhoppningsvis kommer hon hit lite ikväll också.
Idag ska jag äntligen posta tackkorten! TVÅ månader efter dopet...jaja...
 Spa, middag, fatöl, massa vänner....jag är inte alls avundsjuk på David. Inte det minsta!

Min första....


Här har i den på bild. Min första fatöl på 15 månader. Minst 15 månader.
Min syster Malin bakom.

Igår vid 18 gick jag. Lämnade David med gnällig bebis och mötte Malin för att gå på Grappa och äta.
Jag hade ont i magen och det kändes inte jätte bra att gå, men jag tänkte på hur viktigt det är att Louise och David får köra kvällsracet ett par gånger själva innan jag börjar jobba om snart en vecka.
Det första jag gjorde när jag gom ner till Nybrogatan och Grappa för första gången sen försommaren var att beställa en stor stark. Yes! Vad god den var. Magiskt god. David skickade MMS till mig då och då på Louise som lekte och skrev när hon somnade vid 20-tiden som vanligt. Det var snällt av honom att göra så då kunde jag koppla av.
Det var jätte mysigt och trevligt. Pasta och öl, vin och dessert dessert. Sen stannade vi på håPees också (stavas?) och tog en öl till. Två öl och en vin. Det var vad jag drack. Inget fylleslag. Hemma vid 22. Då hade Louise sovit sen 20.20. Hon sov fantastiskt bra inatt. Visst vaknade hon en del som vanligt en hon somnade om själv några gånger och snabbt med flaskan dom andra. Upp 05.30. Vi bestämde att vi skulle försöka ta en sån kväll varje månad. Jag och Malin. Vi bestämde också att vi ska skicka ut våra karlar någon kväll. Kan dom båda behöva. NU ska ju iof David iväg på partaj hela helgen men det är mycket ovanligt. 

Nu ska Louise snart sova. Hon blir trött tidigt när vi går upp tidigt. Senare idag ska jag packa vagnen och gå med henne till Malin. Och lämna henne där för att gå ut och gå en timma eller något. Därför är det inte sol idag. Men Malin och Morgan tycker det ska bli kul att ha henne hos sig en stund. Jag tycker det är kul att det går att göra så. Nu ska jag ta och försöka få Louise på mys humör. 

Hjälpa Louise

Louise är ju en väldigt aktiv bebis. Hon är också ovanligt pigg. 14-16 sömntimmar känns som vanisinne. Jag läste någonstan om kronisk övertrötthet. Intressant. Våra dagar är ganska lika varandra, men på tok för dåliga rutiner iallafall. Louise behöver ha rutiner. En gång när hon var 2-3mån stannade jag inne i tre veckor. Då kämpade jag och skrev upp alla tider och försökte se ett mönster som jag kunde utgå ifrån. Det var omöjligt. Men nu skulle det nog kunna gå. Men det jag vill göra är att ha en tom kalendervecka och bara fokusera på att köra in fasta tider på mat och sömn. När ska nu detta klunna gå undrar jag bara? Nästa vecka ska vi inte göra mycket. Mamma-bebis gympa oh sångstund. Om jag stannar där i planeringen kanske jag kan få till det? Jag vill att min skrutts ska må bäst!!! Det gör hon ju inte. Hon har så svårt att komma till ro.

Jag har krånglat med min sömn sedan jag var liten. Jag brukade under en period bädda upp familjens sängar och sätta tandkräm på allas tandborstar innan mammas dagbarn äns hunnit gå hem för dagen. Blev stressad av klockan på kvällen. När jag jobbade som frukostvärdinna var jag helt besatt av min sömn. Det var många, många detaljer att ordna innan jag sov. Mascaran skulle stå i ett glas på handfatet, skulle inte behöva öppna sminkväskan, skjorta, bh, kjol och sånt skulle hänga på rätt sätt så det gick så fort som möjligt att klä mig...och på nätterna innan David kom hem, då brukade det vara runt 23.30 kunde jag inte somna innan för om jag vaknade en gång skulle det vara kört...Och efter branden blev jag vansinnigt mörkrädd och olycksrädd, vågade bara sova när det var ljust ute. Och om båda var hemma. Och så nu när jag har Louise....ja jag är väl inte så förvånad att hon är en knepig sömnmänniska. Men jag tycker synd om henne. Hur kan jag hjälpa henne från början så hon inte blir som mig???


Lattemamma?

Idag var vi ner på stan på ännu en lunch. Jäklans lattemorsa jag börjar bli det är ju skamligt. Jag måste börja hålla hårdare i pengarna!!! Det var iallafall jätte trevligt att träffa Mirjam och lilla Leoga som är så tok söt! Tuff tjej! Louise körde med något helt nytt idag, ho somnade i vagnen 11.30. Precis när jag skulle äta. Så lägligt. Hon och Leo byttes av i barnstolen. Louise tyckte också det var kul. Det är märkligt hur förvånadne Louise kan vara ibland. Sova mitt på lunch fast hon sov 9-10, inte likt henne. Hon sover ju som en bebis! Sen sov hon igen 16.30. TRE gågner! Nu är det slutspurt här. Leker med pappa tills det brister. Då blir det bums i säng. Ingen idé att syssla med mys och nedvarvning, hohn blir vansinnig när man bär upp henne. SLÄPP MIG MAMMA!
Imorgon skulle vi på mammagympa men det unkar inte riktigt, och mamman jag skulle träffa svarar inte på sms....hm...


Sunshine!

Hallå!
Idag är det kvällspass på schemat för David. Rätt trist men hittills har vi haft en kanon dag iallafall, jag och Louise! Fick just roliga nyheter också, vet inte om jag får presentera det här så jag väntar med det.
Vi gick ner till stan för att shoppa lite flytande alvedon, salva och en hudkräm. Så blev det lite Amanda och tingsgården på det. Jag som inte skulle lägga pengar på ute luncher denna månad nu blir det lucher typ hela veckan :-P....Efter maten gick vi och Louise somnade så det blev nog en 45 minuters promenix för mamma och gudmor. Så skönt i detta väder! Nu är vi inne och Louise leker själv, det gulligaste jag vet är att titta på i smyg. Vad rör sig i huvudet på denna lilla? Nu blir det mys och senare middag och bad i vanlig ordning. Och sen kommer min lilla stund för migsjälv som jag har när David jobbar kväll. Louise somnar nog lagom till Familjen Annorlunda så då blir det fötterna på soffbordet, något gott att dricka och tv! Ganska mysigt att ha den där stunden.

Nu ska jag packa om skötväskan inför en ny dag hemifrån!


Korv grillning i Sundbyholm

Helt slut ikväll! Louise somnade just, hoppas hon sover en stund innan första vaknandet. Vi ska äta färdig pizza och försöka se en film. Det var skönt att vara ute i dag, blev ca 2 timmar mer än så ville inte pluttan. Tur det för jag frös. Massa grillkorv och kaffe blidde det. Och mina bullar. Bilderna vart lite trista.


Sköter sig själv minsann!

Angelina i sina tuffa solglasögon

Undarbara stunder


Lördag igen

Lördag! Imorse fick jag sova ut! Klockan 06 typ gick jag upp med Louise och sen låg jag till 10, sov från och till men det var det skönaste på hela veckan! Efter god stabil frukost drog vi till Salt & Peppar för att hämta Davids kvarglömda telefon. Så nu har jag sett hans jobb också. Efter det tittade vi in hos pappa och kollade på deras nya kök. Dom renoverar för fullt, det blir hur fint som helst! Jag blir ju lite avis. Efter det åkte vi he och jag har sysselsatt mig med bullbak och muffins bak. Muffinsarna blev visst lite degiga så dom ska jag inte bjuda på. Men kanelbullar och vaniljbullar blir det till imorgon. Då ska vi åka till Sundbyholm och grilla korv med Louises farfar och farbror med familj. Skönt! Får packa termos och flaskor till Louise. Blir väl blöjbytan i bilen...får se hur det går. Jag tycker det ska bli kul. Nu har vi tryckt i oss massa bullar. Typiskt lördag, massa frukost ingen lunch och sen massa skit på eftermiddagen. Och kvällen. Godis är inköpt. Igår hade vi inget och såg på film, då gick jag och stekte pankakes efter halva filmen. JO, jag vill visst fortfarande ha mina Replayjeans...men jag vill tydligen hellre ha gott i magen. Jag har ju hela livet på mig att komma i jeansen. Louise börjar väl springa runt lite snart så får jag lite motion. Gymkortet dammar efter magsjukan. Har inte velat gå. det är så mysigt hemma med älsklingarna. Nästa vecka ska jag gå två-tre gånger.
Louise vägrar sova middag. Hon har varit lite gnällig men nu leker hon själv och jätte bra med en nallebjorn som jag börjar tycka lite synd om. Ska sätta på någon lugn musik och ta en tryckare med henne :) Hon börjar bli så tung...9kg säkert! Dax dör lite styrkaträning nu med andra ord...

Louise sover gott...


Har ni sett så underbart? Min älskling somnade i vagnen på vägen hem idag.
Gissa hur glad jag blir när hon gör så? Tänk om hon hade lärt sig det för 6 månader sedan...Visst är hon vacker?

Louise och Maria leker efter sångstunden idag, båda lite trötta här.

 

 


Fuldag!

Allt går så fort...när man får barn. Hon blir mindre och mindre bebis och mer och mer barn. För drygt 6 månader sen kom vi hem från BB med en nyfödd flicka...hur mycket som helst har hänt sedan dess. Det är heltotroligt. Det är inte lätt att hinna med Louise!

Inte mycket visste vi om babyliv här...


Inte här heller....


Nu vet vi mer.



Det blev inget powerwalk igår. Men det blev middag. Och lite vin. Och smågodis.
Vad hände med friskis träningen liksom?
Just nu stöd sover Lollo lite. Natten har varit jobbig. Hon ville vaggas, vara nära. Det blev en amning tidigt i morse också. Synd jag had inte ammat på nästan 3 dygn. Men tuttarna gjorde ont, Louise letade och jag vill sova. Hoppas det inte kommer så mycket mer nu.
Strax ska jag ta upp henne och gå till sångstunden. Det ska bli kul. Men usch vad trist att behöva vada så trött. Känner mig så där trött ful. Sminket blir bara kladd, kläderna sitter illa, kroppen känns pösig...Usch!
Men vi ska ha en bra ful dag iallafall!


Lilla Louise


Känns som evigheter sedan...

Malin är här, vi tittar på alla hennes miljoner bilder på Louise

Powerwalk!

Väntar på att höra från Amanda...hon ville komma och ha lite mys med Louise idag. Jag skulle då typ gymträna. Men jag vill inte. Fast om hon kommer ska jag powerwalka. Vad tufft va? Med Malin. Ikväll blir det vego meny. Har suttit och försökt komma på något smarrigt som passar mig, David och Malin. Får se vad det blir. Kul att laga mat med syster iallafall. Kanske blir det vin till...maybe baby. Vore ju gott.

Nils Karlsson Pyssling-Fast Louise

Jobb och fika

Idag har jag varit på lunch med Maria, min CHEF på Sundbyholms slott!!! Nätsa gåbng vi ses skrivs det anställningbevis! 15/5-14/6 blir det deltid, David får fortsätta jobba två dagar i veckan. Sen restan av sommaren blir det heltid för mig. Blandade känslor men absolut mest positiva sådanna!
Idag har varit en händelserik dag med massor av intryck för pluttan. Födelsadagsfika hon Malin.
Tog lite bilder idag iallafall!

Pulkaåkning är skoj! Lagom att ta den gatan bort till Malin.

Louise trivs mycket bra hos Malin. Kanon tycker jag :)



Finklädd i supersöt förklädsklänning!

Hon provade soffan lite men det gick visst inte att sova där.

Lite annorlunda att äta middagen med morfar och morbror, men kul som omväxling!

Loouise har egen stol hos moster också!

 This is me!


Kladdmuffins

Jaha då hade man bakat en plåt med kladdiga chokladmuffins till kvällen kalas hemma hos Malin. Hon fyllde ju år här om dagen och ikväll ska hon firas. Tyvärr måste vi gå hem tidigt, vill hålla på Louises kvälls vanor.
I natt sov jag rätt bra. Två flaskor gick åt. Hon har börjat lära sig hitta dem själv nu. Typ just nu ligger hon och sover, med flaskan som napp och ett hårt tag om den.
En mamma jag träffade igår hade hört mång skrickhistorier om amning och valt bort det när hennes son föddes. Jag blev nästan lite avundsjuk. Han sover 12 timmar om natten och två gånger på dagen. Jag tvivlar på om jag kommer amma nästa bebis. För vi vill absolut ha ett till. En liten Anna ska det bli, eller en liten kille. SENARE.
Men vi pratar mycket om "nästa gång..."

Vi är inte ensamma

Jag borde väl inte glädjas men det måste jag iallafall, bara lite. Inte över andras trötthet men över att få prata med någon som känner igen sig, på riktigt. Vi är inte ensamma jag och Louise, med våra nätter. Idag har vi varit nere på stan och fikat med andra mammisar och bebisar. Då träffade vi lilla Leoga och hennes mamma Mirjam. Deras nätter är väldigt lika våra. Och dagarna med. Leoga har inte velat åka vagn eller bil, hon har haft kolik, hon är jätte snuttig och vaknar varje timma, Mirjam blir förvånad om hon sover längre än så. Precis som här alltså.

Vad är det med dessa små töser som inte kan komma till ro? Vi kände igen oss mycket i varandas situationer. Detta med den onda cirkeln som mycket väl måste brytas nu. Vi måste offra sömnen ett par dygn och tuffa till oss-lära bebisarna sova hela natten. Avvänja allt snuttande. Fast man tvivlar på om det går att göra. Och man är ju så trött...så inte i natt...och beisarna skriker ju så, inte ska dom väl behöva gråta....Hur ska jag få migsjälv att ta steget? Kan Louise fortfarande lära sig? Hon är 6 månader nu och har i hela sitt liv vaknat minst 4 gånger per natt-sista månaderna mycket oftare än så. Trött som man är låter man det effektivaste sättat vara det enda-låta henne snutta. Det är klart Louise tror att allt är som det ska vara, hon vet inget annat. Hon vet inget om att sova gott och länge. Hon är slav under flaskan. Så många som möjligt ska tömmas, det är hennes uppdrag i livet. 
Jag har slutat amma och lärt henne ta flaska....till vilken nytta? Nu kostar mjölken pengar och måste värmas. Bra där Kim! En förändring men ingen framgång direkt. Jag står och trampar jag har bara fått nya skor att trampa i. Framåt kommer vi inte. Jag är för mesig. För rädd för att bli det minsta tröttare. FAAAN vad det är seeeeegt!!! Men, vi är iallfall inte ensamma....som om det vore bra...


Dagens outfit-så jätte tuff!

Hon får nästan inte plats i vagnen, liggdelen alltså.

Hon vill ligga ner och äta. Mes mamman låter Louise få det som hon vill.

Blev bara en bild med mobilkameran


RSS 2.0