Vidare!

Okej.....nu har vi varit hemma i sex dagar! Även David sista två. Och jag kan bara säga att FY FAN så det har varit! Ville bara säga det.
Nu går vi vidare!!!

Hemma några dagar till...

Det går framåt tror jag. Louise vaknade som en solstråle. Hon har vaknat många, många gånger  natt men somnat om fort. Samma här. Men förmiddagen har varit till och från. Ingen feber och hon har ätit ett par skedar men hon gråter ibland. Och skriker. Pekar överallt och jag vet inte vad hon vill. Vi gick ut och då fick hon syn på grannarna och blev jätteglad. Dom kommer strax och leker hon kommer bli så glad. Tjejerna har båda varit sjuka med samma dagisbacill så jag tror inte någon smittar. Louise har ju varit bra i magen länge nu.

Medan hon sover nu förbereder jag mig för mitt muntligaprov imorgon kl 11. Louise kommer vara hemma så vi får se hur det år att genomföra. Söker någon vuxen som kan komma och ha henne ute en stund då. Moster Malin vår jourhavande barnvakt jobbar ju nästan heltid numera så där är det kört. Någon som kan???

Nu ska jag plocka upp lite saker här...fan vad stökingt det bli under sjukdom! Och tvätten...synd att david var på innebandy på min tvätttid och även nästa...jag föreslog att ja också skulle få lite egentid....alltså få tvätta.
Han tycker ja får skylla migsjälv som valde bort tvättmaskin. Jag älskar tvättstugan och behöver bara ha den 4h/vecka. det är ingenting! Men det var inte så lätt att få till det som jag trodde. David påstår att han ska åka och köpa en, ta hem den, betala den och installera den idag. Vi får de. Annars är det gratis att låta mig lägga en kväll/vecka på att tvätta i vår nyrenoverade supermoderna tvättstuga. Min enda hobby! Allt jag betöver är tvättmedel och sköljmedel!

Just det..precis i detta nu föds Louises kusin!!! Spännande!!! 


 

Sjukstuga idag

Nu är Louise så hängig! Feber och elende! Mindre hosta och snor och inga större besvär med magen. Två lösa blöjor på förmiddagen bara. Hon vill mest sitta knä, somna till, titta youtube.Hon är sig inte lik någonstans! Hon har knappt ätit på två dagar nu. Idag har hon smakat lite fruktpuré, glass och blåbärssoppa men inget vill hon ha! Inte ens vattan eller flaskan! Nu sover hon i hallen. Hon ville ha på sig sitt fleece och ligga i vangen ute, som på dagis.Det fick hon såklart. Nattpasset tog jag inne hos mig i sängen. Hon ville vara nära. Halvsov till och från. Sen sov vi hela förmiddagen tack och lov. Känner lite oro över natten som kommer då jag ska upp 05 och åka till jobbet. Sa till David  att han får ta natten vet ni vad han svarade? "Vi får se om jag orkar". Kul för honom att han har valmöjliheter! Jag sa att eftersom du sovit så gott inatt i åtta timmar kan det väl passa bättre att du tar hand om henne? "Jag har fan inte sovit gott" Så jag räknar med att ha Louise. Det gör inget, men jag tycker endå man ska dela. Fast egentligen vet jag ju att jag helst tröstar henne själv, man vill hålla om sitt barn då hon gråter, man vill inte sova då.

Snart kommer Malin. Hon riskerar smitta för att få träffa sin älskade systerdotter. Knäppa! MEn vill hon så får hon, vi blir bara glada. Louise kommer bli glad. Får se hur hon mår när hon kommer upp igen...just nu är hon som det där spädbarnet jag kunde önska ibland att hon var...sover i vagnen, famnen, sängen, soffan överallt utan flaska eller någonting.

Sjuk flicka:(

Nu har jag feting tröttnat på detta!!! David är borta VARJE fredag VARJE lördag.
Det suger. Jag åt makaroner och ketchup på en fredag!!!
Jag tittar på postkodmiljonären!!! Imoron får vi iallafall ha sällskap av Malin.
Hoppas hon inte vill titta på så mycket bättre:)

Louise är sjuk!!! Dagis ringde kl 15 och hade mätt feber. Hämtade henne så fort jag kunde och hon tyckte det var så skönt att komma hem. Men det var ett jäkla tjat efter pappa. Om David bara visste! Inte populärt att pappa är borte. Varje gång hon ser ljuset från en bil tror hon att det är han som kommer. Det är aldrig han!
Jag är inte säker på vad hon är för sjuk.Hosta och snor. Men hon har kvälningar hela tiden men kräks inte. Massor av barn från dagis är magsjuka. Hon badade som vanligt och länge men har knappt ätit. Vi satte oss i soffan och hon slocknade i knät på mig. Utan flaska. Louise bara somnade helt rakt upp och ner. FÖRSTA GÅNGEN hon somnade i mitt knä utan flaska/tutte/vaggande. Hon låt på min mage under filt. Oj vad jag njöt. Fult va att jag njuter när hon mår dåligt? Men det är ju lixom det mysiga jag njuter av! Så mysigt kan inget annat bli!

Ledig imorgon. Eftersom Louise somnade 18.20 två timmar tidigare än vanligt räknar ja inte med sovmorgon. MEn kanske längre är 05 iallafall.
Söndag blir en tuff dag på jobbet. Men nästa söndag då är ja banne mig ledigare än ledigast! Jag och david ska handla kulklappar, äte middag och mysa, fira 5 år. Louise ska vara med moster. På måndagmorgonen ska david åka och jobba. Jag ska sooooooooooooooooooova sen hämta hem Lola. Först sova riktigt länge!!!

Nu ska jag suga i mig theralen och flaska Louise. Hoppas somna innan david kommer hem och för oväsen!


Denna vecka!!!

Ja men just det! Jag har ju en blogg!!!
Här kan man ju svammla, gnälla och tjata lite!
Jag är så less på att vara ensam varje fredag och lördag!!! Snart får håpes skicka hit en ersättnings karl till mig!!!  En helg man! Denna vecka har jag jobbat varje dag(med söndagen kvar), Louise varit på dagis och David på håpes...och tisdag var jag halva kvällen i tvättstugan,onsdag föräldrarmöte(Vuxenpoäng?!) och sen Davids innebandy...ska det vara såhär??? Jag vill umgås med min familj! Inte med migsjälv för fan!!! Louise somnar ju skapligt och sen sitter man här och trycker...skvätter upp lite, lite vin som mest frestar(mer vill jag inte dricka som mamma ensam med sitt barn), springer fram och tillbaka till kylen och letar ätbart, varför? Tittar på idol med ljudet avstängt...

Hur som helst mer om veckan!!! Louise har alltså varit mycket på dagis 8-16 varje dag och nu är hon jättenöjd! Hon kramar sina fröknar på morgonen och dagarna år bara bra! Jag har varit mycket på jobbet och det är lika bra det. Jag kramar inte mina kollegor(som Louise gör med fröken) men jag är glad hela dagen jag också. Börjar komme in i det hela och det är perfekt för mig. Grund schamat är 3 dagar en vecka och 4 en annan vilket räcker bra. Men jag jobbar gärna mer ibland. Ibland. Jag håller på att bli skogstokig av att inte hinna med att ta hand om hmmet som jag vill!!! Men imorgon lördag med David hemma tills 14-tiden då ska jag baske mig skura!!!

Första snön kom! Louise tycker det är fint att titta på. Hon har ingen hjälm men vi köper en imorgon så ska hon få åka pulka. Selen är veck också så en sån måste vi hitta sen åker vi och hon kommer ha så kul hon älskar ju när jag kör rallyvagn.

Annars då...FARSDAG på söndag!!! Och världensbästa pappa(David) ska få en heldag med sin dotter!!! Någonstans i alla tankar om att fira david lömde jag att jag också har en PAPPA, men jag kom ihåg det i tid!!!  Vi har inte köpt present åt David...När tusan skulle Louise hunnit det hon är ju på dagis hela dagarna!!! Men jag ska göra en liten smörgås tårta och köpa champange. Givetvis tar vi det när Louise somnat. Vi kan ju fira att han är en bra pappa då också! Tänker mig lite skumbad, tända ljus och sånt...

Lite annat som jag skrivit mycket om här på bloggen är ju våra matvanor. Vi har bott i Stenby i 37 dagar. Vet ni hur många gånger mitt kort är draget på ICA Stenby??? 32 gånger!!! Vad säger det om oss? Oftast vid 19-tiden. Då handlar man inte kvällsmat utan snarare det man äter enfter kvällsmaten. SUCK!!! Help us! Jag brukar ju hålla lite räkning på Davids överkonsumtion(min också men den är hemlig)...denna gång handlar det om ölkorv. Förra veckan åt han ett halvt kilo. Haha!!! Han gick ner något ynka kilo när han bytte jobb vilket ledde till ännu bättre samvete när han köper sitt snax...självklar varvar han korven med chips, folköl, vin, ost och smågodis.

NEEEEEEEj Ett par droppar theralen på detta!!!

GOD NATT!!!

Skriva ut blogg?

Någon som vet vart men kan bästella sin blogg utskriven???

:-)

Halloj:)
Dagarna försvinner!!! Jag känner inte att jag har tid till mer än familjen när jag är ledig. David jobbar mycket, jag jobbar också 3-4 dagar i veckan, Louise går på dagis...Tiden hemma tillsammans blir väldigt värdefull. Men nu spelar David innebandy match och Louise sover så det fick bli lite surf...Plugga är vad jag borde göra. Duscha..gå och lägga mig...värdefullt inlägg? Jag gillar hur vi har det, även om tiden inte verkar räcka till. Det är underbart att komma hem varje dag. Underbart att hämta Louise. Idag gick lämningen kanon också! Hon är så dukti...och så STOR!!! Stora tjejen!!!

Och det var allt från mig för idag. Vi ses nästa gång! 


Soppa!!

Måndag och mammaledig. Dagen började med frukost hela familjen och sen for David till jobbet. Vi försökte leka, gå ut, lyssna på musik men Louise vill inget. Hon ville läga sig igen. Egentligen gillar jag det inte, jag vill hålla på rutinerna. Men hon ville verkligen och jag ser ingen anledning då varför hon inte ska få, alla dagar kan inte vara lika. Hon måste också få bestämma. Hon får sova en stund nu och en stund sen. Dom här lediga dagarna är till för henne. Om det är så tråkigt att lika men mamma att man blir trött...ja då är det väl inte så mycket att göra åt.

Idag kommer Josephine och Kayla hit. Jag har kokat blomkåls soppa. Jag är helt såld på att koka grönsakssoppor. David brukar göra dom och jag brukar älska dom. Nu har jag kommit på att jag kan göra lika goda. I helen gjorde jag pumpasoppa med curry, chili och apelsin och sparrissoppa. Man mixar dom så dom blir släta och har skum. Det är så jävla gott! Som att äta sås med sked! Och dom är magra och nyttiga bara lite, lite grädde, vitt vin, lättmjölk och vatten i. Buljong, lök, vitlök, grönsaker. Det är allt. As enkelt det tar 15 minuter sen har man en gudomlig soppa klar! Louise illar dom också. Man äter oftast sånna här soppor till förrätt eftersom dom är väldigt smakrika. Men jag kan äta en jätteskål. Det är så trevligt att vi alltid har massor av bröd från Printz bageri till. Malin fyller på frysen då och då med överblivet bröd. Mums:)

Nu ska jag gör någon nytta av den här stunden innan jag väcker henne!!!

RSS 2.0