Julklappar

Hallu där ute!!!
Dagarna springer i väg och jag har så lite tid över att jag nästan glömt mitt lösen på fb!
Ikväll väljer jag att skita i allt en stund!!! Imoron börjar jag kk 06 så det känns ok att softa lite. David är och TITTAR på innebandy. Louise har slocknat. Jag slöar fram för tv. Ska göra varm choklad. Gott va?
Hur som helst, jag gillar att ha fullt upp. Vi hittar snart våra nya rutiner...Det känns bara bra att jobba och David trivt också jätte bra på sitt. Louise trivs på dagis. Vi tycker om att komma hem och njuter att att vara hemma på ett annat sätt.

Jag har börjat tänka på julklappar. Jag vill bara köpa till Louise och David. Jag vill inte köpa mer, inte få mer...ja vill skita i julklappar!!! Jag älskar att köpa julklappar. Förut när jag bara hade mig och min lön handlade jag massor. Nu vill jag läga pengarna och tiden på annat. Är det förhandlingsbart? Jag skulle älska att köpa fina klappar till alla jag känner...men...barnen är det viktiga. Räcker det inte om barnen får? Louise!


Och vart tog tiden vägen?

Shit alltså! Dagarna springer iväg och det är konstant full rulle! Är det så här det ska vara? Vi hinner inte ens handla!!! Jag har haft min första arbetsvecka, det han varit kanon! Jag är mycket nöjd. David jobbar heldagar och kvällar...Louise är dunder förkyld och idag gick hela min dag till högskolaprovet. Fick ca 45p...alltså riktigt kasst. Det är stökigt här, tvättkorgen är full och jag har ingen maskin. Louise vaknar konstant av sin hosta...

Äsch det får räcka så! Ett rent gnällinlägg!! Nu ska jag städa! kl 20 på en lördag! Men det blir lite vin till det...
Åh tänk om jag bara kunde släppa allt och smita ut en kväll...lite vin, kanske mat, några vänner....Barnvakt nästa lördag någon???
Får man känna så fast man är mamma? Eller är jag en otacksam idiot som inte uppskattar mitt barn då?

Plugga

Idag skrek Louise vill jag lova! Oj vad arg och ledsen hon blev när jag lämnade henne. Usch. Hon började gråta bara vi gick in på dagis. Lilla gumman! Och imorgon ska jag jobba. David ska lämna för första gången. Dom säger att det går lättare med pappa. Det är säkert sant. Det kanske var dumt att vi var hemma igår? Hon kanske hade behövt en dag till. Imoron blir det 8-16, ganska lång dag för henne.

Jag är klar med min uppsatts. Äntligen. Men det känns inte helt bra. Jag har skrivit några radet lite nu och då. Det borde iallafall vara godkänt. Det är det enda jag begär av migsjälv i denna kurs. Tänk om några månader pluggar jag på heltid...hur tusan ska jag fixa det? Till att börja med måste jag ju komma in på linjen...

Nu ska jag planera miona bussresor!

En bra vecka!

Måndag och en fullbokad spännande vecka börjar!
Idag är jag och Louise hemma och får snart besök av Elin och lille Adrian. Annars är det lungt idag. Imoron ska Louise på dagis och jag ska promenera med Linda och söta Noomi. Sen hämtar vi henne och går till oss på fika. Undrar just hur bebis sugen jag blir efter dessa två dagar? Tur att jag har mens(?)! Jag ska bjuda på grönärtsoppa och två sorters bröd från printz bageri. Alltså Davids soppa och Malins bröd. Känns ju som att jag inte direkt bidrar med någont här...:)
Louise ville promt gå och sova och nu sitter hon och tjattrar i sängen. Knäpp unge! Hon kan väl få leka där omhon vill hon är ju glad iaf.

På ondsdag ska jag ÄNTLIGEN jobba igen. Ons-fre och söndag. Perfekt vekca! Och så derdär högslokeprovet på lördag...inte veckans höjdpunkt direkt...

Nu ska jag gå och kolla vad tösan håller på med där inne...

Ha en trevlig måndag!!!

Sovmorgon

Sitter och känner mig lite missnöjd...alltså, det är skit kul att David bytt jobb och jag stöttar honom till 100%. Men lite måste jag ju klara...annars vet jag inte vem jag är. Han jobbar alltså heldag VARJE fredag och varje lördag från 15(senast)...och Louise somnar runt 19...och här sitter jag...det är fan as tråkigt! Nästan så jag vill väcka Louise och leka lite...SUCK!!! Och ännu värre är att eftersom vår vardag bara innehåller en dag/två veckor där alla tre är lediga finns inte en enda sovmorgon över till mig. Jag har lixom onte hjärta att skicka upp David med Louise titigt på morgonen när han jobbat så mycket...suck!!!

Sitter och njuter av en nybakt vaniljbulle med mandel...jag kan faktiskt baka!!! Imorgon ska jag bjuda på nybakta bullar och nybakt smulpaj!!!

Larz-Kristerz följer med till dagis...

Jag kan verkligen inte hitta min mobilkamera sladd. Värdelöst.
Igår upptäckte fröknarna Louises stora kärlek till Larz-Kristerz så dom tyckte att hon skulle få ha en skiva med sig. Så idag har hon det. Hon bar själv in den och höll hårt. Ganska nöjd tror jag. Hon rät när jag gick men jag såg från förnstret att hon slutade direkt.
Jag har dragit igång tvättstugan. Någon hade skrykt över mina bokade tider...varför? Det är också några ungar som springer och tjuvringer på dörrar på kvällarna.

Igår kväll var Davids vän Dennis här med sin 3veckor liten lilla Noomi. En sån söt tjej! Det var så myyyyyys! Dessutom är hon nappunge så hon är lätt tröstad. Så gosigt. Louise klappade, pekade och tittade. Skrattade när hon fick nappen.

Nu ska jag göra något vettigare.

Tuff natt

Jäklar vilken jobbig natt!!! Louise har varknat jag vet inte hur många gånger. Och inte kunnat somna om. Jag har suttit vid sän kanten och jäspat fram vaggvisor och klappat pannan. Trötta idag! Nu stödsover om en stund innan dagis 11-15. Dom kommer aldrig få henne att somna igen där. Eller? Dom gör ju mirakel där borta. Jag frågade dom igår hur tusan dom fixade Louises läggningar. "Jo vi la henne i vagnen så sov hon" Dom gick inte ens!!! Hur tusan går det till? Jag har ALDRIG lyckats! Och dessutom sov hon 1,5 timma! Helt galet. Ljuger dom?

Idag funderar jag på att smita in till stan när hon är där. Kanske jag ska öra med fröknarna vad dom tror. Det tar ju en stund innan jag kommer om dom ringer då. Kanska ska ta en lunch med Malin på HåPes. Dom har för jäkla goda luncher där alltså! Han kan det där min David. Men vi får se hur det blir. Antaligen stannar jag hemma. Imorgon tänker jag iallafall åka in och gå till AF och kicks. Känner mig som en lantis nästan som måste planera mina turer till city för att köpa ansiktsvatten. Det är inte bara att gå ner och köpa. Åka buss med Louise är ju ingen höjdare heller.

Senare idag kommer Josephine och bäst av allt hennes ljuvliga lilla Kayla hit! Oj vad jag ska nosa i mig bebis då.
Louise kommer bli så förtjust av den lilla. Hon skulle bara veta hur nyss hon var så liten.

Nu ska jag snart väcka. Usch jag hatar att väcka...man väcker inte sovande småbarn!!! Det är mycket elakt. Men jag måste ju.

Barnfri

Nu har Lojsan varit över tre timmar på dagis utam mamma! Jag var bara där 20 minuter! Ska bli otroligt kul att hämta snart. Jag har inte varit orolig. Det blev en effektiv och lärorik pluggstund. Man tror man är expert på engelska, men det är jag verkligen inte! Så mycket det finns att lära!

Igår hade tydligen Louise varit väldigt ledsen och svår när jag var hemma. Dom undrade om inte jag kunde ta med ett gosedjur eller något som tröstar. Hon har aldrig haft nalle eller snuttefilt eller någonting alls sånt som tröst eller trygghet. Jag klippte ihop ett litet fotoalbum istället för det är det vi gör hemma när hon är ledsen och svår, tittar på foton och pekar på alla. Den blev bilder på nästan hela släkten och självklart en idolbild på Larz-Kristerx. Louise kan peka ut alla i bandet. Ganska roligt, hon älskar det.

Snart kommer Malin hit och ikväll ska David koka några av sina fatastiska soppor. Det blir mysigt.
Jag trivs bra här hemma nu. Det känns jättebra. Jag är mycket nöjd med tillvaron. Nu vill jag bara komma igång och jobba sen är allt kanon! Hoppas dom renoverar snart också!

Kan dom inte rina snart nu då??? Jag längtar efter min unge!!!

Louise är på dagis!

Nu har jag lämnat Louise på dagis för ett par timmar! Hon skrek givetvis när jag gick men jag är så säker på att hon klarar detta galant att jag satt på tre maskiner i tvättstugan! Dammsuger och fixa hemma så länge. Imorgon får jag ta ta i enelskan. Härligt med lite bonos tid! Eftersom det fortfarande är inskolning får ja inte jobba utan måste vara tillgänglig och kunna komma snabbt. Har satt mobilen på högsta volym. Jag önskar att jag kunde se henne! Nu har hon grönsakssamling innan lunchen. FIsk idag hennes favorit!...Intressant inlägg? Känns som att jag skriver snarare för att jag har tid än för att jag har något vettit att skriva..:)

Soffan kom ju igår och den funkade ju att sova på så att...ja inga framsteg här inte. 

Nu tvättstugan! 

Salt & Peppar

Ny vecka! Igen! Snart är det jul ju shit vad det går undan!
Idag leveraras vår nya soffa. Det innebär inte bara att vi får en trevligare vardagsrum utan också att David ska flytta in i sovrummet. Och sluta snarka. Vi får se hur det går med det. Jag kan bara hoppas på det bästa.
Vi ska snart till dagiset som idag blir 11-13. Vi ska alltså äta lunch där för första gången. Just nu försöker jag lägga Louise en stund eftersom just 11-13 är hennes normala vilotimmar. Om hon somnar vore det bra för då orkar hon lite bättre där.

Igår jobbade jag min första dag på salt o peppar och det kändes riktigt bra. Jag gillar att ha fullt upp och det har man garanterat hela passet där. Det är också lite tidspress då vissa produkter ska vara klara till utkörningar i tid och det tycker jag om, man jobbar som bäst då. Jag kommer trivas, få jobba hårt och tycka det är roligt. Jag kommar lära mig snabbt och bli riktigt effektiv. Det här blir skit bra! Hoppas nu bara jag får jobba mycket. Det vi gör där i kallköket är alltså sallader och smörgåsar, smörgåstårtor, plankor och säker massor mer som jag inte hann vara med på igår. Det ligger i Barva och jag kommer åka två bussar. Det blir lite jobbigt men så är det för en latoxe som jag utan körkort. Troligtvis kommer jag cykla till stan ibland. Och ibland försöka åka med någon kollega. Varför tog jag inte körkortet förut när jag hade så mycket tid över???

Nu somnade Lojsan. Om 30 min ska vi gå hon kommer bli vansinnig när jag väcker. Men så får det bli.
Lite trtåkigt att jag sällen lägger in bilder. Jag ska snart fixa lite jag lovar.

Ha en trevlig vecka!!!

Kul att ni läser!

Det verkar visst son att ja faktiskt har en del läsare här på bloggen så jag tror jag ska satse på lite tätare inlägg.
Nu har vi varit tredje dagem på Gnejsgången och Louise gör det fantastiskt bra! Om en vecka precis ska jag lämna henne och hämta henne 5 timmar senare. Då ska jag åke och skriva in mig på arbetsförmedlingen. Annars får hon inte gå på dagis. Jag har lagt henne redan hon var helt slut. Förståligt. När hon vaknar ska vi ta bussen in till centrum! Käka på HåPe's! Vi får se hur det går...Måste åka och spana in David i kockrock...ja älskar att se honom i det. Väcker minnen från hur det var när vi träffades. Louise tycker nog också Bappa som hon säer klär i det. Hon pratar mycket om sin Bappa nu. Mamma och Bappa. Hon borde lära sig ett ord för moster snart också.
På lördag ska vi tjejer ha mysmiddag:) Medans våra karlar jobbar och sliter...det bli gött det!

Kockänka

Idag hade vi andra dagen av inskolningen och Louise klarade det fantastiskt bra. Men trött blev hon! Nu sover hon oroligt. Många intryck att smälta. Imorgon ska vi vara där kl. 8-10 och nästa vecka blir det längre dagar en del lämningar och måltider.

Vi fick också lunch gäster, eller alltså mina tjejkompisar kom hit med mat och vi åt...det kanske man inte kallar lunchgäster...Trevligt iallafall! Louise gillar uppmärksamheten. Alltid kul med lite tuffa tjejer att charma:)

David jobbar på HåPe's som äntligen öppnat. Det blir långa dagar nu och jag är tillbaka som kockänka. Men jag gillar att han trivs och har kul på jobbet. Det är värt det. Jag är inte den som inte kan njuta av ett par kvällar ensam. Jag har inte hört något på hela dagen och det är väl ett gott teckan på att dom haft fullt ös? Jag ska ta och se till att luncha där inom snar framtid. Inte helt enkelt att ta bussen in och äta mitt i Louises sovtid. Men någon dag får bli lite annorlunda.

På söndag är det äntligen min tur att jobba! Det ska bli så kul och nu hoppas jag bara på att få så många dagar som möjligt. Och att jag snabbt kommer in i rutiner och att mina nya kollegor kommer tycka bra om mig.

Det finns mycket ätt göra här hemma men så här till kvällen  känner jag mig ganska oinspirerad. Jag har som Louise en del att smälta. Det var dåligt städat här när vi flyttade in och vi får ingen hjälp av hyresvärden så listan är lång. Det är en dålig lukt i sovrummet sedan hon som bodde innan sov där med sina hundar. Och ja har vansinnigt svårt att trivas med badrummet. Hur mycker engelska jag missat ska vi inte tala om...endå sitter jag här...Skärpning Kim!!!

Nej nu vill jag ha hem David...jag är nyfiken!!!

Flyttade och klara

Hallå! Det var ett tag sen...
Nu är flyttandet klart. Vi håller på att bo in oss här i Stenby. Louise trivs verkligen här. Lekpark utanför och smart planlösning för ett barn. Vi har valt tapeter nu men inte fått det fixat. Så jag tänker inte lägga upp bilder ännu. Vi har inte direkt kommit i ordning. Så jäkla skönt att vara här iallafall! Jag trivs bra överallt utom i toan+badrummet. Men vi ordnar det sen. Inget bråttom. Jag tror vi kommer bo här i flera år.

Idag påbörjade vi inskolning på förskolan. Allt gick bra. Louise är duktig.
Allt känns kanon! Hoppas bara mamman får jobba lite nu också:)

Jag har egentligen inte tid. Massor att göra! Mer om allt sen!


RSS 2.0