Sjukhusbesöket

Läkerbesöket gav inget. Orkar inte skriva mer än så. Louise skrek i bilen fram och tillbaka. Badrummet är fortfarande inte städat. Vi har inte gått ut fast David är ledig. Jag trivs dåligt med att vara inne människa. Jag vill ut. Vill röra mig. Vill att min dotter åtminstone en gång i veckan kunde sova lite mer än 2,5 timma.
Jag vill bara gråta idag. Orkar inte tänka. Middagen blir trist mat från frysen för at jag inte planerat något annat.....
Mysig dag för familjen? Absolut inte. Värdelös och onödig dag som jag helst sluppit!!!


Soppa & hembakat!


Rotfruktssoppa med falukorv och hembakta rågsiktskakor.
By me =) 

Louise skriker inte ikväll. Kanske saknade sitt hem och sin pappi?
Fast hon släpper mig inte. Men det gör inget. Fortsätter att ta hand om mitt barn afrostyle.
Eller kängrustyle, har upptäckt att man kan vända henne i babybjörnen. Hon gillar det.
Undrar om jag ska ta en brödbit till...
Farligt gott med hembakat!
Jag är sugen på allt man gör av komjölk ikväll.
Tänkte unna mig chips som David köpt. Tror ni jag ör sugen på det nu då? Näää.
Vill ha ost, varm oboy och andra saker med komjölkprotein i.
Jag tror ju inte ens hon har allergi med han lovar att fortsätta utan tills vi träffat läkaren.
Imorgon. Då blir det gräddig middag och ost till det!

Louises helg i Strängnäs!


Min lilla pepparkaksgumma i Strängnäs hos sin mormor


En arg gumma....
Mesta dels såg man ut så här i helgen :(


Mormors kran lugnar lite...
En fullt godkännd dammsugare hade hon också,
vilken tur!

Jag och Joakim

Louise och Oliver

Favoriterna hade vi med oss såklart!

1a Advent idag!


Nöjd en stund

Vackraste flickan på jorden!

Musik unge? I think so...


Hemåkning

Söndag och hemåkar dag. Vi ska ta tåget. Hoppas det inte är så mycket folk.
Louise fortätter panik skrika och gnälla. Hon har utan tvivel ONT!
Hoppas doktor räddar henne!!! Mamma har feber och halsont, hosta. Jag är så orolig att Louise smittats. Jag låg vaken inatt och oroade mig...föreställde mig det värsta. Svår svininfluensa och magoperation. Låt oss hoppas på en lite mildare vecka är så...
Längtar efter David!

Strängnäs

Lite Strängnäs rapport.
Vi har det bra här hos mormor/mamma men Louise håller gnället på nivå 100. Dels har hon nog sin magknip och på det är hon lite påverkad efter 3mån sprutan tror jag. Ont i kroppen. Möjligen lite låg feber. Sover inte så bra, svårt att komma till ro. Tur att mormor har en dammsugare hon också!

Bilturen hit vet jag inte ens om jag vill berätta om.....vi åkte när hon somnade, men hon vaknade såklart av att jag satte ner henne i bilen. Innan vi var ute ur Eskilstuna panikskrek hon och vi stannade för att trösta med mammas tutte. I Härad stannade vi igen då hade hon panikskrikit så att hon tappade andan och rösten, jag trodde hon skulle dö och grät själv. Sen skrev hon sista biten hem och somnade på stört av att jag spreng in med henne och rotade fram dammsugaren. Vad ska jag göra då??? Kände mig som den uslaste mamman på jorden som tvingat min dotter att åka bil. Vi tar troligen tåget hem.

Blev inget träffa Jessica utan full fokus på Louise igår. Hon höll oss sysselsatta till sent och jag gick och la mig med henne utan något alls fredagsmys med mamma och Joakim som också var hemma. Natten...ok, hon kan ju inte ens ligga still när hon sover min lilla trollunge. Nu sover hon i sin sele till ljudet av mammas bloggande...som vanligt vid den här tiden alltså. Vi har varit ute lite iallafall. Dammsugning och tutte och bära runt räckte inte så hon fick åka sele tills hon somnade då hoppade hon i vagnen och jag fick gå ett varv i präntarn.
Köpte middag och lite julkläder på lindex till lillgumman. Jag lägger upp lite bilder imorgon kväll eller på måndag.

Jag känner inte för att vila just nu. Louise sover nog ett tag. Hoppas jag. Mamma ska nog vila hon med. Hon håller på att bli sjuk. Tänk om Louise blir det? Gode Gud i himmelen låt min älskade baby slippa influensan hon har ju så himla mycket besvär iallafall!!! PLEASE! Jag kanske inte hade varit riktigt lika orolig om Louise var en "lättare" bebis....men hon har ju et redan så jobbigt!!! Be en bön för min dotter....tack!

Vi längtar efter David!

Mot Strängnäs!

Nu åker jag och Lillfluffo hem till hennes mormor för helgen. Kanske blir lite glest i bloggen undertiden. Vi ska bara stöka till, äta mammas mat och lata oss. I eftermiddag kanske vi ska träffa Jessica. Mormor är ju Louises favvo så det blir nog tillfälle för mig att gå och sola lite kanske, ta ett varv i präntaren med lillebrorarna om de har tid. Louise har hängt på sin pappi hela förmiddagen så jag har fått en skön dusch och packat väskorna, helt sjukt vad packning det går åt till två nätter med en liten kräkfia! Extra kläder till både henne och mig. Tur man har mammas garderob att rota lite i om det behövs. Tvättmaskin har hon ju också. 
Nu åker vi! 

Dagens middag

Det var ett tag sen, men vi har naturligtvis ätit gott hela veckan =)
Fortfarande komjölksfritt för Louises test skull.

Fläskfilé, klyftpotatis, rödvinssås och svampsås.
Louise sov sött medans mamma och pappa myste med middag.
Bra tid att ta en lur på tycker jag.

Kim Lindéns bekännelser del 2

Jag har världens bästa dotter! Hon är så galet duktig och värsta stålbruden! Det gick hur bra som helst när tanten stack in dom långa vassa nålarna i hennes fluffiga lår! Snabbt till tutten efteråt och sen sken hon som en sol, och visade sina bästa sidor för tanterna. Vi har fått läkertid på måndag, på barnmottagningen så då får vi hoppas att bonusmormor jobbar! Bra att det blidde på måndag för då kan Louise få ha med sig både mammis och pappis.

Fick en del råd redan idag. Men det gäller att mamma orkar också. Nu håller vi tummarna på att Louise snart är en 3-måning med bra mage och djupare sömn. 6060g, 61,5ch och huvudomfång 40,5cm. Hon ligger på medelkurvan. "Medelvärdig" sa sköterskan. Hon är ju supervärdig för mig...

Amanda har varit här och fikat smörgåsar med mig. Louise deckade en stund. Hon har nog bra ont...Dumma nålar! Men dom är ju bra egentligen...Snart kommer Malin förbi. Tänkte hon kunde ta fisen ett tag så jag kan förbereda middag innan David kommer hem för en gångs skull. Men jag tror inte Louise kommer tillåta det. Fast hon behöver sussa lite till nu. Dammsugning pågår...=)

Det var skönt att vara på bvc, känns bättre efter att fått påminnas om att det faktiskt finns andra föräldrar som också har samma bekymmer. Bara att jag råkar vara bekant med just bara föräldrar vars bebisar älskar att åka vagn, äter max var 3e timma och sover 10-12 timmar i följd.....Louise är iallafall världsbäst på att charmas! Hon kommer nog showa för mig och Davis som jag gjorde som liten(och stor tyvärr) ......





Kim Lindéns bekännelser del 1

OK, jag erkänner jag är världens sämsta mamma, jag förtjänar inte min dotter och jag tar inte hand om henne någe bra alls. Jag är världens mest otacksamma och omysiga sambo till David, jag förtjänar inte honom heller.
Jag kan inte få min baby att sova utan dammsugarens hjälp, jag kan inte sova bredvid min man och bilden av vår bäddade dubbelsäng med vackra lakan och den underbara lillavaggan med dom söta små djuren i symboliserar bara det jag inte lyckas med. Min baby har jätte ont i magen och jag vet inte varför. Hon vaknar helatiden och verkar känna sig otrygg fast jag finns hos henne dygnet runt. Hon har för stort närhets behov eftersom jag varit för lat för att lära henne ligga i vagn/vagga, de är mitt fel. Hade jag gjort allt annorlunda från första dagen hade hon sovit hela nätterna, älskat att ligga i sin vagga och tyckt att långprommenader är det mysigaste som finns. Hon skulle aldrig ha ont i magen för jag skulle ha klarat att ta reda på vad hon inte tål...

Jag älskar ju mina två! Jag vill att dom ska vara så lyckliga! Att vi ska gå och lägga oss tillsammans på kvällarna, beundra vårt sovande barn, hålla om varandra hela natten och vakna lyckliga tillsammans varje morgon för att njuta av en ny dag. Jag vill vara Davids vackra, härliga, glada tjej. Jag vill vara Louises lugna, harmoniska, kloka mamma......


Suttit hemma klart snart?

Good morning all!
Louise sov i natt, fast somnade sent och vaknade en gång i timman fram till 06 så hon vaknade och hade en pigg, glad period på ca  en timma sen sov vi igen till 08. Nu är det dax att sova middag. Inge snack om att vi får tiden att gå här iallafall, det går åt en del till att hjälpa Louise att sova. Imorse släppte hon ut jätte mycket luft som legat och spökat i magen på henne hela natten. SÅ MYCKET! Varför bildas att denna luft? Sväljer hon så mycket? Jag gör vad jag kan för att hålla henne lugn när hon äter. Man kan absolut inte sitta nära en tv eller några andra människor längre för då flänger hon fram och tillbaka med huvudet, ska ha kollen på allt samtidigt som hon "småäter".

Kl. 12.45 ska vi till bvc på 3-mån vaccinationen. Är mer bekymmrad över att ta oss dit än att hon ska få sprutor faktiskt. Hoppas verkligen hon inte tänker skrika hela vägen! Får ta och bära dit henne i så fall. Overallen är torr nu, men om jag tar på den kommer det väl hända en olycka...Bebisar ska ju ligga i sina vagnar så några varma overaller finns knappt. Louise får gärna lära sig trivas i vagnen snart! Nu? Kanske!

Vi ska åka och ta svininfluensa vaccinet först på fredag. Verkar som det inte har tagit allt för lång tid att köa. När kan man börja gå och ta en kaffe på stan igen, eller gå och shoppa julklappar? Jag har inte råd med så fina julklappar i år. Och jag har ingen fantasi om vad jag ska köpa alls! Men jag gillar att julshoppa. Men inte om det innebär att jag riskerar att Louise får dödsinfluensan. Jag längtar verkligen ner på stan, jag är en riktigt citygirl, haha! Shopaoholic maybe, men jag är nog "nykter" från det just nu. Annars skulle jag välm ha handlat massor online under dessa veckor? Och det han jag inte. Han lixom inte klickat på "bekräfta order" utan bara klickat lite.  Jag "fönster shoppar" på internet! Vad är årets julklapp?

Louise önskar sig iallafall en tripptrapp-stol med kuddar till. Klossar och sagoböcker. Man ska börja läsa för sitt barn tidigt, även om dom inte förstår. Gåvagn kan hon behöva också. Hon håller på med sitt brev till tomten....inte riktigt klart ännu. Jag önskar mig en glad dotter med en snäll mage och lite mindre vaknanden på nätterna. Och en massa, massa mer!!!

Lilla magen gör så ont!

Favorit i repris! Mamma bestämmer sig för prommenad och klär på barnet sin varama nytvättade overall, ligger på säkra sidan och tänker ta henne i bärselen. På med jacka och stövlar, i med den sömniga babyn och KRÄKS!!!
FAN FAN FAN!!! Jag ger inte upp för det! På med torra men tuna overalen och ner med åkpåseoch napp. Fram och tillbaka på Nyforsgatan med gnällisen tills hon sover och sen en prommenad på 40minuter tills hon vaknar med ett skrik!

BVC ringde tillbaka nyss och jag fick berätta lite om Louise. Dom ville ge oss en läkertid utöver 3 mån-kollen som hon har i morgon. Ska fortsätta med komjölksfritt också. Hon måste få sova längre stunder snart. Igår kväll ramlade jag och krockade med väggen en gång och allt blev suddigt framför mig flera gånger. Förstå om jag tappar Louise! Jag kan inte anpassa mig till att sova en kvart, vakna 5 minuter, sova en halv timma, vakna fem minuter...det blir vaaaaaaaaaaaaaaaaken för mig.
Hon skrek som en galning innan hon somnade igår. Sen sov hon! 4 timmar!!! Underbart! För mig är det nu mera=mirakel! Sen sov hon två till efter en kort mat paus! Detta trots att hennes mage var hårdare och mullrade mer än någonsin! Hon har väldigt ont idag också, och hon skriker. Nu sover hon. Tur att hon kan det, så hon får en vila från det onda. Ingenting gör henne glad idag.

Varför kan inte min lilla älskling få må bra? Hoppas vi kan hjälpa henne snart! Problem med magen brukar vara över helt vid 3 månader. Så det är ingen vanlig spädbarnskolik. Det är nog allergi. Jag tror det.

Idag är det tre månader sedan Louise kom!


She's the sunshine in my life!

Han vaknade och som en sol sken upp allt. Härliga unge!!! Nu är vi gladast på jorden. Och jag är den lyckligaste mamman. Jag behöver inte vagnprommenader och jag behöver inte sova långa stunder. Och jag är lyckigaste flickvännen till en underbar man. Älskar ju min David något otrolig mycket. Är bara inne i en ond cirkel just nu som vi hittar ur när vi kommer på hur man gör. Och Louise kommer börja må bättre och bättre, vi kommer kunna göra saker vi också snart. Hon är ju tremånader gammal imorgon! Det får vi fira!


Lata jag

Om det inte vore för influensan skulle jag gå ut med Louise mer, såklart. Så rädd är jag inte för att prommenera med min dotter! Då kunde man ju svänga in på kafé eller så och trösta om hon blir arg. Nu är det influensa och bara utomhus vistelse som gäller och då tycker jag det är onödigt bökigt att hålla på med kläder, vagn, trappor och allt för att ta ut en vaken baby och hoppas att det sak gå bra. Jag vill och längtar något otroligt efter frisk luft. När David kommer hem på kvällarna är det midag, diska, bada Louise och oftast något att tjaffsa om sen är det nattning, tuttar och full fokus på baby för mig. Blir inte av att jag går ut själv heller. Bara när David inte orkar hämta pizzan. När vi byter ut laga mat och diska till hämta pizza då hinner jag gå ut. Till pizzerian.
Nu har Louise sovit en timma. Så länge sover hon nog inte fler gånger idag. Så vi stannar inne. Jag är lat va?

Fan jävlar och helvetet!!!

Den som inte tycker om när jag beklagar mig, tycker synd om migsjälv och gnäller kan sluta läsa nu!!! För jag är upprörd idag!!! Har precis dammsugit en sväng med Louise som bara gillar dammsugaren när hon har ont. Hon gillar inte mig, inte David, inte tuttarna, inte nappen utan bara babybjörn+dammsugare. Man kan ju undra hur vi kan ha så dammiga lister och hyllor....men jag kör inte så avancerd dammsugning med henne på mig. Och inte en chans att jag sätter på den en extra gång...NO! NO! NO!

Inatt har vi som ni kanske kan gissa sovit dåligt. Louise vaknar så många gånger. Ni tror att jag ljuger och överdriver men det kan faktiskt vara 10 gånger på 6 timmar som jag söver om henne. Och det är inte för att hon är pigg, så dum är jag inte! Jag säger inte att jag vet men jag tror det är ont i magen. Otrygg, sover så lätt... Hon ska snutta sig tillbaka till sömns och inget annat. JA VI FÖRSÖKER MED NAPP!!! Sen sover hon en timma (+/-  men ca) Och jag ska då passa på att sova. Det är inte helt enkelt att bara somna om så snabbt. Det där med att sova när hon sover kanske skulle funka om hon sov längre stunder. Men jag kan inte sova 45 minuter. Det finns ingen on/off knapp på mig. Nu har det gått ett par dåliga dygn och jag börjar bli klen, svag i kroppen och snurrig i skallen. Gråtmild och omöjlig. Arg på allt som står i min och Louises väg. Då blir man extra upprörd över att behöva plocka efter andra...Jag kan bli så arg på en ölburk, en öppen toalettstol eller ett par strumpor att jag börjar gråta just nu.

Min hjärna sprängs snart!!! Suset där inne! "Jag vill gå ut och gå men då kan det bli si och så...det är så stökigt här, måste göra det och det, önskar att David kunde fatta det och göra det...dom andra mammorna tar så bra hand om sina bebisar och tycker jag är värdelös som inte ens får till det med en prommenad...har Louise ont för att jag ätit det, eller för att jag gjorde si eller så när jag ammade, får hon för mycket, eller för lite...kommer jag trivas i min kropp igen?...hur kunde vi flytta till den här lägenheten?....Hur ska jag göra för att kunna passa den där tiden om två veckor?...vårat badrum är så ofräscht...måste ringa hyresvärden, måste ringa bvc, banken, f-kassan,a-kassan...) Jag har säkert spenderat två-tre timmar med att fundera över vad jag behöver packa till helgen sedan i söndags. Jag ska packa om två dagar. VARFÖR GÖR JAG DET FÖR??? Vad ska vi handla för mat när vi storhandlar om en vecka? Vad ska jag ha på mig på lördag? När ska jag stryka, får inte glömma stryka...så fortsätter det i min hjärna mellan snuttningarna. Eller så ligger vi och sover middag som idag och David gör något som låter och Louise vaknar, eller hans telefon råkar ringa så jag blir pigg precis när jag höll på att somna...

Det är så onödigt att jag skriver om detta. Det går ju inte att ändra på det. Visst jag skulle kunna låta bli att tänka så jävla mycket. Men vore det bara att låta bli så skulle jag låta bli!!!!!! Vore det bara att sova när louise sover så skulle jag göra det. Lägga henne i vagnen och gå ut och gå är inte så kul när hon vaknat och skriker sig hes efter en liten stund. Jag ser bara smutts och saker att göra. Och jag kan inte göra allt. Jag vill inte tjata på David heller, vi tycker så olika och då blir det bara ännu mer onödigt tjaffs. Hur ska det gå för mig och David av detta? Kan inte låta bli att vara rädd. Jag är ju aldrig snäll, underbar och vacker. Jag är bara arg och otacksam. Han är ju också trött...han sover ju bara 6-8 timmar i följd varje dygn...Men grejen är att han kan inte komma in och rädda mig heller. Han har ju inte tuttarna. Så han gör sitt genom att ligga på soffan faktiskt. En grej mindre som stör på natten. Fast jag måste fotf stänga av tv, dator och släcka lampor efter honom. MEn jag behöver inte höra när han snarkar. Tänk om vi kunde ta beslut om saker och hålla det. Att han ansvarar för det och jag dör det. Han gör det och jag det. MEn han tycker inte man behöver ha en ren toa....att man inte behöver torka bordet eller fluffa kuddarna, man behöver bara ha rena lister varje halvår...Om jag endå bara kunde göra ALLT så skulle vi ha det så bra. Kankse jag kan det när det blir lättare med Louise.

Min man van att man pratar om hur man mår, pratar om känslor eller bekymmar. Det har aldrig varit hans grej. Jag försvarar honom innan jag kritiserar. Kul. Han går bara inte att prata med! Det slutar alltid med att jag försvarar mig, känner mig dumförklarad och gråter floder när jag försökt. Allt är ju så enkelt eller så onödigt. "Sluta jämnföra då" "Det är väl bara att klä på er och gå ut" "Jag kan fixa det i helgen"

Gäller att mitt i allt det här komma ihåg kärleken. Vi älskar ju varandra. Vi har skaffat barn tillsammans, förlovat oss...det är klart som fan vi älskar varandra!!! Bita ihop och komma ihåg varför. Göra det bästa av denna utmanande period. Låta den passera utan att göra skada. Hjälpa varandra att komma ihåg. Se till att ta hand om varandra fast vi är trötta. Försöka hålla tillbaka ibland istället för att släppa ut. Komplatera varandra på rätt sätt.
Vi har våra stunder också. Just nu är jag för jävla omöjlig...

Detta inlägg har säkert massor av stavfel och massor av konstiga meningar. Vill att bloggen ska vara såhär ärlig.

Nu ska jag stänga av dammsugaren och försöka lägga mig med Louise. (Får bara inte glömma hänga tvätten, diska frukosten och skriva packlista till helgen och ringa prästen och vad var det nu igen???) Hoppas nu jag inte råkar titta i spegeln eller något dumt på vägen till sängen så jag slipper påminnas om påsar under ögonen, fläckig blek hy och bulldeg på magen...

Hoppas Louise är glad när hon vaknar så vi kan gosa och leka och sjunga. Hon är så härlig när hon mår bättre i magen. Hon strålar som en sol och verkar ha glömt alla gånger hon skrikit, alla gånger magen knipit och alla gånger hon blivit rädd och alla gånger hon blivit övertrött! Så smittar hon mig och jag glömmer att jag är sur och missnöjd. Åh vad hon är härlig. Hoppas hennes mamma kan bli lite härlig snart. Jag vill inget anat än att Louise och David ska vara lyckliga och må bra. Jag vill verkligen tömma mitt huvud och börja om från noll med tankar. Kan inte jag få bli sådär överdrivet positiv och lättsam? Det skulle nog min familj tycka om!

Orkar inte läsa igenom vad jag skrivit...vad skrev jag egentligen?

Inte på topp

Lilla söta fina Louise mår inte helt bra. Det är så svårt att sova när magen krånglar. Jag tror inte att hon har mjölkprotein allergi för då borde hon ha mått bättre nu. Hennes tarmar har helt enkelt fortfarande inte mognat. Sista testet skulle kunna vara glutenallergi. Hoppas stackaren inte har det. Får se om bvc har bra råd. Så hon kan få börja sova i lugn och ro utan att vakna hela hela tiden. Hon hade en rejäl pruttstund här och fick utt massor av hemsk luft efter det var hon glad och sitt goa underbara nyfikta hon men sen började det om igen. Hon är inte skrikig med väldigt gnällig. Snart kan tänder börja komma också, hade hoppats att magproblemen skule vara över tills dess. Åh vad jag vill att min älskling ska få må bra! Jag blir så förtvivlad för hennes skull. Nu måste det väl endå vara nog? Hon har inte velat äta idag. Det är inte likt henne. Har ammat tre gånger sen imorse. Hon sover iallafall bättre än igår. Men fortfarande inte långa stunder. Jag är också trött. hade kunnat sova på morgonen då sov hon två-tre timmar(fast med två snuttstunder), det hade jag mått bra av. Stackars David har inga roliga tjejer att komma hem till idag. Hoppas han kan lysa upp tillvaron lite. Annars har Malin och Morgan gjort det, dom kom förbi och fikade, Malin stannade ganska länge. Det är mysigt med sällskap. Är Louise lite bättre imorgon ska jag gå dit och spendera kvällen. Skönt att komma bort från lägenheten en stund. David jobbar kväll imorgon.


Räkfrossa!

rakor
Plock med räkor framför tvn ikväll. Alkoholfri cider till det.
David kokar fond.


Louise har haft en gnällig dag. Jag har faktiskt inte varit så gnällig. Fisen har fått på tok för lite sömn. Svårt att koppl av när hon blivit för över trött och får ännu svårare att somna. Nu sover hon som en stock. Jag tror faktiskt hon kommer göra det ett tag.
Tur att man har vänner som går med på att man står upp och fikar med babyn i selen och skriker över dammsugaren. Louise deckar innom fem bara man sätter på den. Vore bra om det var en vaggvisa eller något istället. Nu börjar dopplanerna ta form. Kommer bli ett mycket fint dop. Det betyder mycket för mig.
Min syster ska sjunga en låt för dopgästerna som är från mig till Louise.
Ser dopet som ett sätt att fira att våran fantastiska dotter kommit till oss. Att hon finns här.


Söndagslunch

Söndagslunch hos Davids farmor och farfar. Panik över allas pillande på louises händer och alla nysningar. Vill inte agera bacill polis heller. Jobbigt hur ska man bete sig? Smet i förväg hem med henne för hon är så trött, han inte kunnat komma till ro och sova så gott någon längre stund idag. Och natten var dålig, morgonen var tidig....hon är gnällig. Jag också. David har satt upp balkongbelysningan (!). Det blev fint, får se när det blir mörkt sen. Mamma skulle komma men det blev avbokat och nu kommer Amanda och Mimmi strax. Ska fika och försöka planera dopet åt lilla fisen. Troligen 16/1. Hoppas det. Annars senare. Imorgon ska vi göra ingenting, tvätta sängkläder och softa. Så det är ok att vara lite trött idag. Eller mycket.

Hon kunde inte låta bli att testa....

Påväg till lunch


Pasta köttfärssås


Man tar vad man har och så blir det vad det blir.
Lite tråkig lördagsmiddag. Brist på planering.
Ingen rödvinssås denna helg.
Ingen vinskvätt till mamma alltså.
Ingen njutning.
Men jag är glad endå.
Jag ska istället äta en mango och dricka julmust.
Känner mig inte belåten.
Men mätt.
Eller?


Fika i TV-soffan

Nu har folket varit här på fika. Louise sov sött i sin säng en stund när dom kom och lät mammis njuta av varmt kaffe. Inte väcker man Louise när som sover i spjälis, no, no!  Sen vaknade hon iallafall och charmade slälken som vanligt. Jag tycker att skillnaden mellan träff med Davids sida och med min sida är ganska stor. Kommer mitt gäng och hälsar på stänger man av tv och dator och fikar. Kommer Davids gäng sätter man sig vid dator och tv och fikar. Det förklarar ju våran tv konflikt kan man säga. Vi får se till att Louise inte blir nån tv-nörd tycker jag. Nu ska jag fixa köttfärssås. Louise har däckat. David smet iväg med bilen såklart. Man kan inte låta en stackars bil stå ensam i det mörka garaget hela dagen.

Angelina, Yllka och Louise som bara vill titta mot tvn(som sin far)

Rullar omkring på golvet och underhåller oss med sin sång
Latar sig med Pappa, man måste ju ta igen sig lite ibland! Lite mätt i magen. Snart kommer en pizza upp.

Ombytt för tredje gången idag, flyger omkring och spanar in världen från nya höjder.


Pappadag

Tjohej!
Lördag och "pappadag" för Louise (och mig). Lämnade henne till David vid åtta imorse när hon var jätte pigg efter en ganska bra men endå ganska dålig natt och tog sov morgon. Jag vet, David kanske också ville ha det på sin lediga dag....men han hade ju fått sova hela natten...Jag tycker iallafall att det vart rättvist såhär. Men Louise ville snart krypa ner hos mig igen. Vi gick upp klockan 10 och åt frullebulle iallafall. Sen gick vi ut, men Louise vaknade och ville inte alls åka vagn. Eftersom hon kräkt ner sin varma overall och jag inte tvättat ännu fick jag kånka hem henne i åkpåsen. Det gick bra tyckte hon. Super glad direkt vi kom upp såklart. Hon trivs hemma iallafall, det är ju bra! Jag hoppade in på H&M iallafall för att köpa tomteklänningen till henne som vi ska ta på och fota lite julkort. Vad mycket jag ville köpa åt henne därinne! Blir nog att gå ner dit med David imorgon när mamma är här och ska ta Louise en stund. Korta stunder tycker jag att det känns ok att lämna hene. 2-3 timmar. Mamma är Louises favorit dessutom. Självklart får dom lite mammamjölk på flaska att värma om det blir hungrigt.

Jag och David vart bjudna på glöggiskväll hos Marielle ikväll. Synd att plutten är en liten kvällsgnällis fortfarande annars hade jag tyckt det var kanon kul. Fast jag ska också skriva att Louise somnade tidigt igår och tog natt innan hon ens fått bada. Hur jag vet att hon tagit natt? Jo hon vill somna om varje gång hon vaknar under en viss period varje dygn som brukar vara 00-09 men nu börjar bli som jag vill 20-08. Det kan vara detta med komjölk som är knepet kanske? Synd för matbiten, men ofta lär sig deras magar att kuna äta lite komjölk senare, när dom blir äldre. Just nu får det vara vad det vill bara vi kan hjälpa henne känner jag. Än så länge är det ju mest trist för mig att äta sojaäckel grejer. Men det gör jag gärna för hennes skull! 

Snart väntar besök av hennes farfar och gammelfarföräldrar kanske fler(man vet aldrig) så hon tar igen sig lite i min famn nu innan. Finklädd är hon minsann. Jag vill ha min fina röda klänning, mamma sa hon när jag sa att farfar kommer. Får se om det blir någon fotagrafering. Nu kommer dom nog. Får man lov att vara lite trevig en stund. =D

Dubbelburgare


Min komjölksfria ser lite tråkigare ut, men här är Davids med bland annat ost, lök och jalapenjos som är mindre bra när man ammar. 

Louise äter också på någonting...vet inte vad det är, fråga henne. Mumsigt iallafall.


Vi gick ut...

Jag tänkte att vi skulle gå ut. När Louise började bli lite trött gnällig var jag redan klar och berädd. Längtade ut. Hade sminkat mig och klätt på mig. Försmå kläder, kladdigt smink och ingen frisyr. Känner mig hopplöst ful sedan jag födde Louise. Jag klädde på min trötta baby sin tjockaste overall till det lugnande ljudet av dammsugaren och satte henne i selen. Då kräktes hon. Mycket. Blöt överallt. Hon, kläderna, min nya jacka byxorna allt. Och hon blev ledsen. Av med allt, trösta och på med torra kläder tunna overallen och siktar på en prommenad med vagnen istället. Går med henne i selen tills hon somnar, ganska snabbt. Ner för trappen, ut med vagnen i med babyn, av med selen, på med jackan och iväg. Det var ju inge problems att ta sig ut...... 


Make up store kanske jag kan hoppa in på tänkte jag. Där är aldrig mer än 2-3 personer. Ingen sininfluensarisk. Köpa en ny bra foundation som förhoppningsvis kan få mig att någongång ibland åtminstone trivas med min sminkning. Känner mig annars alltid så fläckig och ojämn, värre än utan smink. Dyrt blev det såklart. Jag hade ju inte råd med det där. Skyller på att man spover så illa att hjärnan inte funkar som den ska. Beslut kan bli lite tokiga ibland. Säger absolut inget till David om detta. Han snusar iof, och spelar lotto för mycker mer/månad tror jag. Han brukar inte säga något om det.

Louise vaknade därinne och skrek när vi rullade ut. 15 minuter sov hon i vagnen. Högst. Hon sover annars 1-2 timmar. Hon lugnade sig en stund och skrek sen hela Nyforsgatan, som vanligt. I Nyfors är jag känd som den elaka mamman. En gubbe frågade om hon hade ont i magen, en tant tittade på mig och sa "det där är inte roligt" och en ung tjej med en sovande bebis som jag absolut aldrig träffat förut tittade ner i vagnen. Obekvämt med alla ögon.


Vid porten lyfte jag upp Louise och en påse med skötgrejor som jag undrar varför jag hade med mig, jag plockade ur nallen och vagnleksaken och backade upp för trappen in genom dörren. Tre byggjobbare stod och glodde på oss och flinade. Så låste jag vagnen och trampade upp. Inne skiner Louise upp som en sol och ligger och jollrar för fullt. Nöjd som tusan. Jag svettig så det kladdiga sminket rinner, det fula håret krullar sig och dom för små tajta brallorna åker ner så att bulldegsmagen jäser över kanten. Ville bara ta på mig sköna kläder, tvätta ansiktet, sätta upp håret i en slarvig toffs och åtminstone känna mig bekväm...

Allt detta för att jag ville ta en liten promenad. Jag gick till och från make up store. Känns ju ytligt. Min stackars lilla baby straffas för att jag är ytlig och försöker bli snygg. Kände mig lite gråtfärdig där en stund när jag insåg vad jag hade gjort. Men det kunde lika gärna varit en oskyldig prommenad utan sminkköp. JAG SKA ALDRIG MER GÅ UT OCH GÅ MED LOUISE!!!! Förlåt lilla vän för att du fick vakna i vagnen och förlåt nyforsbor för att jag finns. Nu stannar vi hemma ett bra tag. Jag har precis ätit lunch och Louise sover nu, det blev ju inte så länge sist. Försöker tänka positivt, på glada trevliga saker. Men det blir typ tvärtom i huvudet just nu. Jag är inte nöjd. Den här Kim vill jag inte vara, jag vill ju vara super vacker med långt fint gyllene hår, smal midja och tajt rumpa, bo i ett jätte mysigt perfekt hus, vill att vi ska vara gifta, vill göra min man jätte lycklig, vill att vi ska tjäna mer pengar, ha ett jobb att komma tillbaka till,  vill att min dotter ska må bra, jag vill kunna trösta henne och hjälpa henne med magen...Här sitter jag och har ännu en gång behövt ta hjälp av dammsugaren som tar bättre hand om Louise än vad jag gör, väntar på att David ska komma hem och sätta sig i tvsoffan eftersom det är bättre än att prata med mig....vilken kvinna!

Vilken jävla gnäll på henne det är då tänker ni nu. JAAA!!! Just nu behöver jag gnälla!!!

Nyheter om hotellet!

På ekuriren.se läste vi igår...........

"Choice köper Statt-huset
Det blir sannolikt fortsatt hotellverksamhet för Statt i Eskilstuna. Nu står det mer eller mindre klart att Choice hotels-koncernen köper Statt-fastigheten.
– Vi är glada över att någonting händer. Vi hade själva nästan tappat tålamodet, säger Pär Eriksson, kommundirektör i Eskilstuna.

Det var just Choice hotels som hyrde Statt-lokalen före branden. Fastighetsförvaltaren heter Ejendomsinvest och har sedan branden på Statt försökt hitta en ny hyresgäst, som kan ta över verksamhet.

Nu tycks det alltså vara Choicekoncernen som köper upp fastigheten. Under torsdagen bekräftade Eskilstunas kommundirektör Pär Eriksson att affären är nära förestående.

– Om köpet fullföljs enligt planerna räknar vi med att det blir frågan om en konferensanläggning.

– Kommunen kommer inte att utnyttja sin förköpsrätt, säger han."



...............sen värmde vi lite glögg och skålade.


Min älskling David i köket på hotellet förra året. Tycker mig se en Jennie där bakom också. Ser ni Davids julbords påsar under ögonen? Men visst saknar man julborden? Visst vill vi känna doften av prinskorvar och köttbullar? Farliga kockar och stressade servitriser, fulla gubbar och omättliga tanter...Kanske om något år får man vara med och duka upp julbord på Statshotellet i Eskilstuna igen. Det får vi hoppas nu. Det vågar man hoppas nu. Äntligen!


Om kolik

Gick upp lite tidigare idag och då somnade Louise såklart om lite tidigare också. 1 timma, inte mer eller mindra från att vi går upp är hon vaken. Skillnaden idag var att hon inte ätit mellan. Hon är visst mätt. Tror att hon har svårt att känna sig mätt ibland, att det är så mycket luft i magan att maten inte får plats. Snälla, kan inte min dotter få må bra nu? Det är så hemskt att höra hur det mullrar i magen på henne om nätterna. Hon vaknar hela, hela tiden varje gång det går en hel timma mellan blir jag så glad. Måste nu detta med mjölkfritt vara grehen! Vd annars kan jag göra? Dricker inte kolsyra, nästan aldrig kaffe, äter inte sånt som man kan eller brukar bli gasig av, ger miniform och nu semperdroppar också, masserar hennes mage och rygg, pumpar ut innan amning om jag har mycket.....Är det någon som har något annat tips, alla råd är så värdefulla? Annars brukar magarna mogna runt 3 månaders ålder, kolik-besvär avta.

 Många frågar mig om kolik. Jag säger alltid nej. Inte för att det skulle finnas någon skamm i det utan för att jag inte trott det. Kolik är värre har jag tänkt. Men det är visst kolik detta. Jag har inte tyckt att Louise varit så skrikig. Men det är också så att vi är med henne varje minut och sekund och gör allt vi kan för att hon ska slippa skrika hela kvällarna. Så lyckas vi väldigt bra. Om det inte vore för dammsugaren och bärselen skulle både jag och Louise ha sömnbrist. Jag har haft svårt med sömn mycket tidigara och är "proffs" på att hantare trötthet och bita ihop under dåliga nätter. Det är faktiskt sant att Louise endast två gånger sedan förlossningen sovit 4 timmar i följd utan att vakna. Hon sover just nu sällan två timmar i sträck. Inte ens varje dyng. Däremot så har hon börjat somna om väldigt mycket fortare. Ibland innom 5 minuter. Jag hoppas så innerligt på att hon kommer att må bätte snart. Nu helst. Det är tur att Louise är en sån fighter och är så go om dagarna fast det är så mycket stök i magen. Stackaren vet väl inget annat än att magen gör ont. Att det inte ska vara så egentligen. Men jag tycker det känns som att dagarna tagit form och blivit lättare och roligare för både henne och mig. Nätterna och matvanorna hänger ihop med magen och det är magen vi måste hjälpa. Sen kan vi försöka med det andra. Hon är hur underbar och otrolig som helst. Jag och David är så lyckliga som har henne.

Nu vanknar hon nog hungrig om en stund sen blir det lite lek och mys, jag ska göra mig i ordning också. Sen går vi ut och går till nästa lur. Vi har bara varit ute två korta stunder i veckan. Plus att jag fick gå och handla igår kväll. När jag kom hem och packade upp två stora tunga papperspåsar stod David och tittade på och såg bara mer och mer besviken ut ju längre ner jag kom. När jag var klar tittade jag upp på honom och sa "ja, det är sant och köpte ingen folköl till dig"  för det var precis vad han stod och väntade på. Jag köpte julmust light. Haha! Inga ölkorvar, ostar eller chips heller för den delen! Bara en liten påse pompinne. Dom öppnade han såklart snart...

Vill Louise åka sele ute idag så blir det sele. För bådas skull faktiskt för då vet jag att jag kan gå lite längre. Önskar verkligen att vagnprommenader funkade bättre ska ni veta, då skulle vi vara ute så mycket mer. Men hon skriker så när hon vaknar i vagnen. Om hon ens somnar. Så är det. Efter lunch börkar helgen. David är ledig denna helg. Mamma kommer kanske på söndag, då ska jag och David gå och fika har vi bestämmt. Louise tycker så mycker om sin mormor. Men hon kommer säkert bli sjuk nu idag när hon börjar jobba igen. Hon kommer få svininfluensan och vi kommer inte kunna ses på en vecka till. Jag lovar. Kommer inte kunna vara i Strängnäs nästa helg som jag vill...Jag är så trött på att akta mig för influensa. Men jag vill inte smitta Louise så aktandet får fortsätta. Men vad mysigt det skulle vara med fredags lunch på stan. Sitta på kaffe och känna helgglädje. Sånt är väl bra mysigt?

Lövbiff


Lövbiff, bea, wookade grönsaker och romansallad

Nu kör vi komjölksfritt en vecka, testar för louises skull. Känndes lite jobbigt att kluta ut vad man lagar, gillar inte sojagrejerna. Men jag har varit och handlat och det var inga problem att få ihop ett gäng måltider. Man måste ju inte ha grädde och ost till allt ;p Det var skönt och kulö att gå och handla, tog mig god tid. När jag kom hem fanns en nöjd tjej och en nöjd pappa väntandes. Fik laga mat och diska också. Rätt skönt att få pyssla med sånt faktiskt. Men nu är det kvällning och jag är Louises. Kommer nu upp från badet skrikandes...dax för mammis!


Mjölkfritt

Idag har vi en så där hemma dag när det inte händer någonting utöver det vanliga. Malin kanske kommer hit.
Louise har sovit dåligt. Va uppe till midnatt sen har hon vaknat oräknat många gånger inatt och velat snutta. Vi har spenderat förmiddagen i säng. Samma sak där. Hon vill snutta. Hon har gaser i magen som gör ont. Kanksei inte semperdropparna hjälper. Då blir det prova mjölkfritt nu. Har tusen frågor till bvc nu. Känns som om att jag borde ha kommit någonvart med hennes snuttande och sömn vanor nu. Jag är väl för "snäll", men ine ska man låta en sån här liten fluff skrika och gapa? Hon får i sig för mycket lite för ofta bara och då känner jag mig som en monster mamma. Vi försöker verkligen minska genom att sysselsätta och vara med henne hela kvällarna. Ge henne nya saker att bli nyfiken på, ge henne badet, leka med henne, gos allt vad det kan vara men till natten sen går det inte längre. Hon söker tutte så fort hon vaknar till och det är MÅNGA gånger/ natt. Det kan vara 10 gånger. Hugger efter allt som kommer nära munnen och blir argare och argare om det inte är tutten. Stånkar och stöner kan inte ligga still. Jag vill hjälpa henne. Nu prövar vi mjölkfritt i en vecka.
Dax för en mjölkfri lunch....hm....thairester!

Efterkontroll

Jag skulle ju gått för en månad sedan men avbokade. Nu är det gjort iallafall. Hade bra blodvärde. Skönt, vill inte ta järntabletter. Man har inte tid med järnmage och bebis! You know what I mean. Hade bara gått ner ett kilo till. Blir lite besviken eftersom det gått 2 månader sedan sist på vågen. Alltså 9kg över min "startvikt" fortfarande, är nöjd om 4-5kg till ville trilla av. Resten kan jag tänka mig att låta sitta. Men jag inser också att jag inte kan bry mig om figuren just nu. Jag ammar och får lov att, eller måste äta ordentligt. Jag är mamma till Louise också, inte glömma varför man gick upp. Min baby har inte varit världens prommenad vänligaste heller. Jag kommer börja röra mig mer när jag kan, då kommer det naturligtvis kännas bättre. Att vara aktiv gör att man trivs med sin kropp. Jag har räknat kalorier förut så det räcker för en livstid och kommer aldrig göra det igen, inte när jag slutat amma heller. Det gäller att utgå från sig själv när det handlar om kroppen. Det är inte helt lätt. Det är däremot väldigt lätt att läsa på tok för många mammabloggar och hitta just dom som "rasar i vikt" och börja jämnföra.... Jävla bloggträsk! Jag skyller på svinis som håller sig hemma. Vad ska jag göra när Louise sover? Läsa bloggar och småäta! Jag får lägga till på min graviditetvikt att jag dessutom slutat servera och röka/snusa. Om jag ska försvara mina 24 kilon som "borde" varit mellan 12 och 18 om jag skulle gått upp "lagom" kan jag ju skylla iallafall 5 kg på det. Det hade kunna vara mer som satt kvar också.
Gynkoll slapp jag. Lite dumt kanske. Hon frågade om jag ville och jag sa nej. Louise var vaken och hade dessutom skrikit på vägen ner. Fick bära henne i åkpåsen. Borde egentligen haft en undersökning när man endå var där. Fick minipiller iallafall. Ville inte hämta ut dom nu för Louise ska inte vara på apoteket och få svinis. Men jag ska. 2-3 år tycker jag att Louise ska få ha mamma och pappa för sig själv. Och så vill mamma ha mamma för sig själv lite mellan vänta barn/amma lillesyskonet också. Vill ju ha mina älskade replayjeans, ta några långa bad och dricka ett par flaskor vin innan det är dax igen...;P

Malin Sonestedt har varit här och fikat ett par timmar. Jätte kul. Börjar känna mig lite tråkig som pratar om bajs, sömn och sånt. Jag träffar så lita folk så jag babblar sönder som stackarna som vågar sig hit. Men med Malin kan man prata om mycket. Vi har följt varandras liv. Man behöver aldrig förklara sig, berätta hur det började. Hon vet. Vi får ta och träffas oftare. Vi bor 100 meter från varandra.
Ikväll kommer Marie hit. Vilken festlig dag! David hämtar ju mamma. Jag skulle tro att hon är en riktigt bränd pepparkaka efter två veckor i Thailand...passar ju fint så här års.
Gick förbi en tygaffär på vägen hem idag föresten, det var ingen där så vi gick in. Nu har jag nya gardiner. Röda. Blir deet för rött i vardagsrummet nu? Men det passar till jul. I vår kommer jag vilja ha något annat. Men det är ett senare problem. Dessa var billiga.
Louise har lite sådär med magen idag. Typiskt att hon fick störas på förmiddagen när hon ville sova också. Blev en extra tuttstund av det. Ska gosa lite med henne nu. Så varm och härlig när hon nyvaken. Mysigare tjej finns inte. Jag älskar henne mest av allt på jorden.

Ingen bra natt

.....det blev inte alls en bra natt. Men man får inte sluta hoppas för det. Hon är alldeles för söt och härlig nu för att jag ska vara trött iallafall. Nu provar vi det där med att passa tider igen. Barnmorskemottagningen nästa. 10.30. Får vi se hur det står till down there. Blir väl blodvärde och vikt också. Har inte vägt mig sedan ett par veckor efter förlossningen så det är två månader sen. Då hade jag gått ner 14 av dom 24kg jag gick upp... Skulle jag gå ner som där naturliga amingens 0,5 i veckan skulle jag vara på min start vikt nu och det är jag ju inte. Jag har inga höga förhoppningar. Så jag inte blir besiken. Vet ju själv att jeansen inte går på alls. Järnvärdet borde vara kanon eftersom jag dricker minst två koppar välling/dag och den är berikad med järn och massa annat.
Nu ska jag pyssla om Louise. Hoppas hon vill sova när jag hoppar upp i gynstolen. Vill ju inte undersökas till en skrikande bebis heller. Då kan det bli jobbigt....

Älskar sin pappa

Kväll igen. Louise badar, sen när hon kommer upp lär det bli tutte, så får vi se om hon somnar och är lugn hela natten eller hur det blir detta dygn. Hon slumrade till lite en stund nu nyligen det var lite synd. Idag när David kom hem blev hon verkligen glad. Hon låg i min famn och var jättte lugn, lite sömnig så hörde hon honom och fick stora ögon och började leta med blicken. När hon fick syn på honom kom värsta smajlet så var hon på topp humör ett bra tag. Så härligt att se! Hon har varit kanon hela dagen för den delen. Kankse semperdropparna? Hon får fortfarande på tok för mycket luft i magen. Försöker endå göra så att hon bara får lugna amningar och inte monstertuttar. Det snuttas inte så mycket sånna här dagar, det blir nog en bra natt också då. Nu kommer Louise upp ur badet. Bäst att var berädd. Tror inte att det var hon som tröttnade....snarare pappa?

Pasta tonfisksås


Ikväll har JAG lagat mat!


Pigg och glad!



När man har vilat, bajsat och ätit ser man ganska alltid ut ungefär såhär!


Åh denna natt

Louise tog natt 20-08! Vad var det jag sa att jag ville? Jag har antecknat i mobilen hela kvällen och natten. Så här har det sett ut precis:
Somnar vid bröstet i soffan efter lång amning strax före 20.00
Hon hade inte hunnit få bada, varit lite små gnällig hela dagen och velat vara nära.
Gladare på kvällen.
Lägger mig i sängen med henne efter en stund.
Sover väldigt lätt fram till 22, hon vaknar till och söker tutte ett par gånger, får den och tar ungefär en minut sen somnar hon om eller jag kan byta mig mot nappen. Hon tar tyvärr inte napp på en gång utan måste ha bröstet.
22.30 vaknar och hon jag vaggar henne i famnen, hon somnar om
23.10 äter hon lite, pruttar ut luft och somnar om innan 23.30
23.40 vaknar hon och vill äta klart. somnar
00.40 vaknar hon och vill ha tillbaka igen, får bröst och somnar om direkt nu somnar jag också.
Sen sover hon till 03.25 och jag med. då äter hon igen.
Nästa gång var 04.30, 05.50, 06.50 och sen 08.20

Låter som hon äter vansinigt mycket min amnigngsstunderna är max 1-5 minuter. Det är mest nappfunktion tutten har. En gång åt hon länge och mycket. Ett blöjbyta var det också.

Hon är jätta glad nu på morgonen och har fått ur lite som besvärat henne i magen. Hon har stånkat och stönat mycker i sömnen, ligger inte still.

Jag är jätte nöjd med denna natt. Klar jag vill sova längra stunder, sov bara över en timma utan att jag var vaken en gång. Och Den långa stunden mellan ca 01-03.25 är viktig.

Tack Amanda

Eftermiddagen har sprungit iväg. Amanda har varit här. Så himla trevligt för mig att få babbla lite med henne! Stackare. På söndag blir det dop-planerings träff! Så kan vi äntligen spika hur vi ska ha dopet snart. Vi har också pratat om hur sommaren skulle kunna se ut jobbmässigt och lite sånt. Louise har somnat för fjärde gången nu, blev inte riktigt som jag tänkt. Men hon sover korta stunder iallafall. Jag har inte hjärta att störa hennes sömn idag för hon är gnällig. Magen. Jag har inte ens satt på tvätten idag. Har haft för trevligt. BRA! Jag är säker på att David inte bryr sig om att jag har varit lat. Började iof plocka lite i louises skåp nu när jag ska packa in nya kläder måste jag börja lägge undan lite annat. Hennes BB-påse är klar nu med första kläderna, förlossnings journal och berättelse, kvällstidning från födelsedagen mm. Men har en hel del annat att plocka med där inne. Får inte plats! Sätta upp en vägghylla behövs och så måste jag ha plats till sängkläder, filtar och sånt någon annanstans än i skåpet. Intressant? Mitt liv i lägenheten här hemma är inte så spännande att läsa om kanske. När influensavågen är över/mindre ska vi ut på äventyr igen. Fast jag tycker dagarna är så spännande med Louise vart vi än är. Hoppas familjen pappa är friska snart så jag kan åke dit och våldgästa. Känner för lite barnvakt och bastubad =) Pappas goda mat också. Mamma kommer hem på onsdag David ska hämta på Arlanda. Dumma, då får Louise och jag vara själva hela dagen!!! Klart han vill ställa upp för sin svärmor! Känns som det var igår mamma åkte...två veckor går fort! Inte nu i helgen men nästa tänker jag åka till mammi, när David jobbar. Första advent helgen.
Nu sitter jag mest och planerar och tänker...onödigt att skriva i blogg om det. Kanske ta fram papper och penna....eller en vanlig kalender!

    Louise & Amanda                     Sötnos och mammis-jag


Hur blir det idag?

Idag gick vi upp 10. Är Ungefär 00-10 våran natt just nu? Då vill jag göra den till 22-08 istället. Och redan från 20.00 för Louise kanske vore något. Mamma och pappa time två timmar varje kväll! Tror Louise kommer vilja sova ungefär kl.12 i en-två timmar idag då. Och igen vid 14-15. Och igen vid 18-19. Fast Vore bra med mellan 16-17 BARA för då kanske hon kan somna till 20 för natten. Men nu var det vad jag tror inte vad jag vill. Om hon ska sova 15 timmar/dygn kan 3 vara på dagen och 12 på natten vara perfekt. Just nu vill hon nog fortfarande sova tregånger/dag men jag tänker att det kan bli två gånger snart.
Vi får se hur dagen blir. Jag känner mig helt OK, behöver nog inte sova middag idag. Amanda kanske kommer tror jag. Vi vaknade visserligen många gånger inatt men det var korta stunder och vi gick aldrig upp. Nu dricker jag min frukost välling, dubbelkopp och Louise sitter för sigsjälv i sin stol. Tror både hon och jag väntar på att hon ska få något i blöjan..... får se om det blir någon prommenad. Tror inte det faktiskt.

Varma mackor

 
Svamp stuvning med skinka och räkstuvning
Medans vi moffar på dessa provar Louise en ny napp...
Vi känner och lite kaxiga efter att hon sov så länge idag och dessutom sovmiddag själv senare så vi vågar tro att en tredje sort kan göra undervärk med henne...Det går ganska bra.


Kalas!

Kusinkalas idag. Mina kusiner Marie-Louise och Ann-Sofie med familjer åkte ner från Avesta och hälsade på. Och Elle kom från Stockholm. Full rulle uppe på Nyforsgatan 9 med andra ord. Louise har varit glad och snäll. Hennes garderob innehåll är dubblerat då vi fått ärva från tremänningarna. Jätte fina kläder.Nu behövs inga kläder i stl. 68 längre ;p. Jätte kul att träffa alla!

Gissa när vi vaknade idag? 10.45. Det händer inte hos oss. Vi är alltid vakna före 09. ALLTID. Ställa klocka fanns inte en tankte på då vi inte fick Louise att sova förns 02 och migsjälv förns efter 04 igår. Jag brukar alltid kolla på klockan när jag nattammar med gjorde inte det för jag nådde den inte. Och att det var ljust ute tänkte jag inte ens på...Älskade underbara BUSUNGE! Stressigt värre när vi gick upp. Självklart massor av tjaffs då vi ville prioritera olika saker innan dom kom vid 12-12.30 tiden. Tack Louise för att du inte vaknade på fel sida idag, för det gjorde verkligen David. Jag fick blandade känslor av panikstress och total lycka. Tar gärna repris på sovmorgonen, men inte nattvakan. Spännande att se hur nästa dygn blir. När ska Louise få rutiner? Just nu är allt upp och ner och helt oförutsägbart. Jag tycker mycker om mina kusiner och deras härliga kids.

Louise sover nu i Davids knä och jag ska vika med alla nya fina kläder. Ikväll blir det varmamackor och te har vi bestämmt. Inspirerade av Elle. Hon har också åkt. Vi träffades drygt fyra timmar men hann knappt prata. Lite synd men vi ses snart igen. Min fina syster!

Birck, Frej, Charlie, Felicia, Louise och Nellie!
Många knän att sitta på för Louise!


Köttgryta



Köttgryta på högrev med bacon, rotfrukoter och svamp
Så himla gott vill nästan värma resterna redan :)
Team Ola vann körslaget, synd för Älvdalen och Stefan. Hur mycket dom än tokröstat är det för många i Lund...Lund-Älvdalen är det riktigt rättvist? men dom förlorade inte, dom kom TVÅA!
Louise skriker nu. Trött? Hoppas sova snart, både hon och jag. Natti natt.

Louise


Lördagsfrid

Jag måste skriva lite om min bebis. Vad go hon är! Nätterna och kvällarna är inte på topp visserligen men hon är den bästa baby man kan få på dagen! Hon är så glad och sjunger och babblar. Intresset för leksaker har väckts och hon klämmer och smakar på allt. Hon har börjat upptäcka att hon kan få saker att prassla, röra sig och låta, hon ser sigsjälv i spegeln och härmar oss hela tiden. Rullar runt på mattan. Om hon sitter i sin stol eller ligger i gymmet och jag eller David tittar till henne blir hon jätte glad att se oss men utan att bli ledsen när vi går. Är inte det underbart? Hon har inget behov att snuttas på dagen längre och snart har vi fasta mattider med bra mellanrum. Hon somnar vid amning och dammsugarens ljud behövs inte längre. Man märker att när magen är bättre sover hon djupare och vi kommer nog kunna lägga henne i sin säng, iallafall på dagen snart. Hon är mycket mer lugn hos David nu också, dom är tillsammans massor utan att störas av tuttlängtan och det gör oss alla tre så glada! Hon är inte arg på sin tuttlösa pappa längre! Om jag bara kunde få igång pumpandet igen skulle dom kunna få ha flaska men just nu äter Louise upp så mycket att mina bröst inte behöver pumpas. Då måste man ligga en måltid före henne med pumpen.

Jag kom iväg till ICA, tyckte det var skönt att andas friskluft! Nu är köpfikat inhandlat. Kändes stressigt på affärn, inte för att komma hem fort utan för att jag bara kunde tänka på influensan för det var köer i kassan som jag fick lov att utsätta mig för. Hade David haft två flaskor med mat till fluffo hemma hade jag kunnat vara borta hela dagen. Bra att veta till nästa helg.

David har åkt till Torshälla för att se på innebandy. Tänk att han faktiskt tränade innebandy i 10 år. Jag kan inte se det. Jag kan inte se David gå i rask takt heller. Louise har somnat. Perfekt läge för mig att vila. Så varför tog jag nyss veckans första och enda kaffekopp och är super pigg??? Smart där! Börjar iallafall känna viss lördags frid. Som Alfons Åberg. Det som är kvar på todo "listan"(in my head) är mest Davids todos. Inget jag kan göra just nu iallafall. Så jag borde väl kunna känna lite ro.

Innan David gick påminde jag honom om att det finns en Kim som älskar honom och är omtänksam, snäll och härlig. Bara att hon inte orkar vara med när jag sover så lite. Han sa att han vet det. Så pussade jag på honom flera gånger och det kändes som att allt är så perfekt. Vi hör i hop, vi alskar varandre. Vi två, vi tre. Som jag skrivit förut blir kärlekslivet lite, eller mycket drabbat just nu. Dels av min trötthet, dels av att Louise är krävande på kväll och natt och inte kan sova i sin säng och såklart av hela förändringen i att bli familj. Och att vi inte sover ihop, inget ligga sked, inget ligga nåt. Vi har iallafall lovat varandra att just nu kan det få vara såhär, men det kommer inte att bli så. Det kommer bli mycket, mycket bättre. Det är ju inte så illa att vi går om varandra helt utan det är bara lite annorlunde just nu. Vi vet vart vi har varandra.

Nu sitter jag och skriver bort hela eftermidagen känns det som...Igår kväll satt vi i sovrummet och pratade lite. Det är skönt att prata med David, han har äntligen förstått att även om han inte behöver/vill prata så vill/behöver jag det ibland. Jag har kännt mig lite nere hela veckan. Kännt att något är fel med migsjälv, något är inte som det brukar. Och jag har försökt förstå vad det är. Jag har fött vår dotter och blivit mamma, klart det inte kan kännas som vanligt då. Men det är inte grejen. En tomhet finns. En saknad. När vi pratade kom jag nog fram till att det är hotellet som saknas. När jag började på hotellet var jag 17 år och när jag "slutade" var jag gravid, förlovad och vuxen. Det var en jätte del av mitt liv under dom 4 åren jag var där. David känner nog precis lika. Jag vet det för han sa att han förstog hur jag menade. Många känner nog lika.

Nu räcker det.


Fan vad trött jag är idag!

Vi somnade sen. Efter 06 någongång och sov till strax före 09. Nattsömn? Känner mig skaplig dock. Står på benen och har fått lite gjort iallafall. fick David att gå med en dammtrasa och dutta lite medans han hade louise i selen. Haha. Är så där tröttbultande i hela kroppen, gråtfärdig, irriterad och stressad. Finns inte så mycket att skriva om idag, inte heller något värt att skriva. Hade ju tänkt ta lite "egentid" mellan 10-12 och gå till stan men jag hade inte hunnit det, ville heller inte. Jag strök, duschade, åt frukost, ammade och sånt istället.
Nu väntar jag på att Louise ska vakna så jag kan amma innan jag går och handlar köpfika tills imorgon. Det tänkte David att jag nog skulle tycka vara kul att få gå och handla lite. fast egentligen vill han nog åka själv till maxi eller något så bilen inte blir oanvänd idag. Det vore ju illa...men jag vill nog gå. Hur det än blir så ska louise inte med. Jag har under 200kr på kortet. Illa eller hur? Pinsamt. 
När jag la upp Louise på mitt bröst efter amningen inatt(imorse) då kräktes hon ut mjölk och det rann på min hals, mitt bröst och mina axlar plus att hon la sin kind i det, vände på huvudet och somnade. Väcker man för att torka då? Nej, man sover i kräkset. Usch. Har alltså fårr en kort äcklig livsnödvändig natt här tidigt på morgonen. Nu får jag det att låta som att vi inte hade sovit något innan men det hade vi. Hon vaknade strax före 04 ju och jag somnade strax efter 01, där mellan två amningar. hann till och med drömma.

Sent eller tidigt

Jag har gett upp... Mitt barn vill inte sova. hon vill leka. Så nu ligger hon i sitt gym.
Inte en enda lägenhet i nyfors lyser, jag lover. Klockan 05 på lördagar sover alla utom vi.
Hela helgen kommer bli ett trötthets helvete och jag kommer vara ett stressat vrak. Tänker på allt som ska fixas. Vill stänga in mig i sovrummet med Louise och sova allt vad det går när hon blir trött.  Daavid ligger och sover på soffan. Hoppas att Louise ska somna vid nästa amning. Långt dit för hon kräktes nyss för att hon fått lite för mycket. Jag vill inte vara med just nu!!!

Wienerschnitzel


Wienerschnitzel med stektpotatis, skysås ansjovis, kapris och citron


I bilstolen på köksboredet. Yes middag i köket idag, två på en vecka!


Mina bullar eller andra bullar

Just nu, runt 09-tiden är Louise lyckligast på jorden, varje dag. Hon sprattlar och tjoar vad jag än hittar på, vart jag än lägger henne. Det är så härligt att se. Jag äter min frukost, läser tidningen och så medan hon sitter i sin stol och leker på sitt sätt. Sen säger hon till rätt vad det är för då blir det bajsblöja. Sen byter vi och leker lite tillsammans innan hon blir trött igen och vill sova. Då vill jag också sova. Jag tror hon sover lite för mycket på dagarna. Men jag gillar inte tankten på att hålla henne vaken när hon är trött. Bara det att hon är uppe till midnatt sen. Fast vi sover ju till (med massa uppehåll) 09 också + 2 timmar på förmiddagen. Inatt har hon varit snuttis. Igår kväll var det sk. skrikfest 21-00 ungefär. Vi gjorde allt vi kunde. Hon får verkligen magknip och verkar ha så ont, stackaren. Det slutade med bad och faktiskt, fast det var sent, dammsugaren. Bara en liten stund. Då somnade hon. Fast hon sov otryggt hela natten. Pruttade som tusan på morgonen, hon hade verkligen haft massor med luft. Hon får ju miniform och massor med massage men det hjälper inte helt. Vi ska pröva semperdroppar nu. Lilian sms-tröstade mig lite igår med att när hennes Rebecca var som Louise hjälpte sempers massor. Och att det vände vid tre månader och bebis blev en härligare bebis. Jag har ju helatiden tänkt att vid 3-4 månader kommer det bli lättare. Om det inte blir det måste vi verkligen börja styra mat och sov-tider det kan bli kämpigt om man är väldigt trött själv. Vilket jag är just nu. Skrika massor kommer hon göra då. Nu orkar jag knappt ta upp tutten på natten för jag är i värsta koman...ska jag lära henne ligga i sin säng blir det massor av trampande. Idag kl 14 skulle jag och Louise träffat två mammor från föräldraträffarna men jag har sagt att vi stannar hemma. Detta för att jag inte vill fika i ett köpcenter under influensatider...jag hade verkligen gärna gått egentligen. Ingen lunch med tjejerna heller. Fast det kommer bli bättre skant efter vaccin och sånt. Louise blir nog inte smittad så lätt bara folk låter bli att klämma på henne. Det mer tänkbara är att David eller jag blir dålig och smittar henne. Jag har jätte bra immunförsvar så när jag har vaccin mot den värsta influensan, svinis, då ska jag börja röra mig ute igen! H&M har nog bytt hela babyandelningen sen sist...Har lite anat på agendan idag istället. Henki kommer förbi på en kaffe. Ännu en anledning varför jag ska baka bullar istället för att sova middag när Louise sover. Tvätta lite ska jag göra sen tänkte jag inte tvätta mer i helgen. Det räcker med to do för idag. Lördag ska vi inte göra någonting. Bara jag som ska ut på stan en sväng. Fast jag har inte mer än 180kr på kontot. Helt ärligt. Söndag ska vi upp och göra köttbullar, sen blir det finbesök!.........Det fans ingen jäst, och imorgon vill jag inte kladda med bulldeg. Hm...får bli köp fika...inte min stil egentligen. Då blir det visst vila middag.Detta inlägg skrevs lite pasivt...har byttblöja och vaggat Louise till sömns melan. Hon ville inte äta innan, det är ovanligt. Helt OK hon är mätt från snuttnatten.


Kyckling sallad & kebabtallrik

                                                               Ännu en gång: lata föräldrar=bra föräldrar ;-p (just nu iaf)
David kom hem lite senare och jag hade inte hunnit...imorgon blire hemlagat har kocken lovat =D Vi har för nära till pizzerian...

 

 


Dumma val

30 minuter ute med vagnen, SKÖNT! Hade gärna gått en stund till men vaknar Louise så är det ingen idè. Iallafall inte när det är så kallt. Fan vad bökigt vi har det med porten, trapporna, vagnen och allt. Tänk om jag kunde söva henne inne, lägga henne i vagnen ocg gå tills vi rullar hem igen. Nu gich det till så att jag klädde henne med body och plysch overall och gick med henne här uppe i selen tills hon somnade. La in henne i åkpåsen, på med mössa och vantar. Då vaknade hon men somnade om fort. Klädde på mig ocg då kom posten ramlandes. Hon somnade om fort igen. Gick ner och la henne i vagnen, låst upp den och slällde ut liggdelen på trappen och rullade ner chassit. Gick en sväng, nära hemma. Efter 25 min vaknade hon och ja brände hemåt i rekordfart. Upp med babyn och påsen i famnen, backa upp för trappen med vagnen, in lägga henne (som börjar gapa tok högt) i vagnen medans jag parkerar och låser den. Sen går vi upp till 4e våningen skrikandes. Skönt att jag inte hade med mig skötväska och vagnleksaker....annars är det lite plock med det också. Pust! Jag vet, vi valde själva detta...Det kommer bli lättare när hon kan sitta. Ta ut henne sovandes kommer nog aldrig att gå...därför sover hon dåligt i vagnen och våra promenader blir mer jobbiga är sköna. Sen är ju inte våran dotter jätte bra på att sova själv heller, hon gör det knappt alls. Nu sitter hon i sin vibrerande stol, utan leksaker och lyssnar på dammsugaren, ska se om det kanske går. Hon är trött. Kranen eller damsugaren hjälper mycket, men hur länge kan man hålla på så här? Erkänner att jag känner mig misslyckad som inte kunnat lära henne att sova i säng/vagga/vagn. Inatt var det inte jätte kul att söva henne...fy vad lång tid det tog. Vi hade bestämmt att sova alla tre i sovrummet för en gångs skull, men det höll inte. När man har hållit på i två-tre timmar vill man inte riskera att något väcket henne dessutom vill man sova ostört själv. Davids klocka ringde fem gånger i morse, jag är ganska glad att det inte var i sovrummet. Tyvärr vaknade Louise iallafall fast av att jag gick upp och väckde David(som har försovit sig hela veckan och typ hela förra). Mamma ska ligga nära och stilla annars tänker hon inte sova, så är det. Kärlekslivet går bra när vi har det så här...(inte). Jag och David drömmer om hus. Eller radhus, flerfamiljshus. Helst villa. Eller herrgård, slott, palats..... David satt i timmar igår och tittade, räknade och drömde. Det kommer inte hända. När vi väl flyttar ska vi ha flyttfirma säger han. Bära upp allt 3,5 trappor var jobbigt, bära ner bler värre. Annars skulle jag vilja flytta till en tvåa med hiss NU. Det är inte ens fint här, fattar verkligen inte hur jag tänkte. Vi tänkte att det problemet med trappen löser vi smart. Vi borde ha bott kvar i tvåan, spart 1500kr i månaden mot nu. Varför skrev vi på en dyrare lägenhet precis dagen efter våra jobb brann upp? Vi hann inte tänka...Jag ångrar hela beslutet om att flytta hit. Visst Louise har ett jätte fint rum...som om hon bryr sig? Usch jag är så arg på migsjälv!!! Just nu är jag visst på skriva om allt humör så jag borde nog sätta punkt innan jag tar upp både det ena och det andra. Jag är trött. Louise kör olika tider varje dygnt nu, hon håller på att byta dygnrrytm ju....man vet inte alls när man får sova. Snart kanske? Imorgon funderar jag på bullbak. Ska ju ha massor av besök på söndag. Kan bli svårt att få till det med baka, men fula bullar är godaste bullar och det vore nog inte så farligt om jag för en gångs skull lät degen jäsa klart...Det blir nog bra. Längtar till lördag när jag ska få en liten stunds "egentid"....

Pasta med laxsås


Hemma

Inte så mycket värt att blogga på dessa dager, vi är ju bara hemma och aktar oss. Shit vad jag saknar att gå runt på stan och gå på fik, träffa kompisar...men det känns inte rätt nu när det smittas så mycket. Kanske ska jag gå ner på lördag. David har lovat att vara hemma med Louise mitt på dagen då ska jag göra något skönt blir ett bad, en långpromenad eller shopping. Fick en liten peng av David idag som han vunnit i spel. Jag vill ha gardiner till vardagsrummet är bara inte helt säker på vad det är jag vill ha. David skulle ju tvätta ikväll men vi bytta faktiskt, på min vilja. Louise är så snäll och sömnig ikväll så hon har varit med David helatiden sen han kom hem och jag tycker det är skönt att pyssla med något ett tag. Tvättstugan är hemsk här, vi betalar för höga hyror i detta hus för att behöva tvätta i ett äckelrum med maskiner från typ 70-talet och parkera vagnarna i porten. Imorgon ska jag ringa till hyresvärden och gnälla över lite av varje. Göra ett nytt försök att få lite mer utbytt här.
Nu är fisen hungrig tror jag stånk och stön från soffan....

Dagens ?


David jobbar ju så det blir en tredje kopp favoritvälling för mig och småknaprande på mumschoklad just nu...chicken wings senare när David kommer hem tror jag. Louise fick testa lite ersättning idag igen men kastade upp allt så vi ger upp det. Bäst att ha ett litet bröstmjölklager i frysen istället, ifall det händer något.


Influensan

Nu sover fisen igen och David är kvar på jobbet til 21. Hon sitter i selen och vi har dammsugit...slipper gärna kvällsgnäll idag så jag är glad om hon sover förbi det. Vågar inte lägga ner henne då vaknar hon nog. Jävla influensan! Jag är så rädd att Louise ska få något. Att David ska bli smittad på jobbet eller något. Morgan är jätte sjuk och vi kan inte träffa Malin. Pappa är tydligen också dålig så ingen därifrån kan hälsa på oss. Lång tråkigt men jag vill verkligen vara försiktig. Jag vet att lite snuva inte är hela världen men jag vill inte att Louise ska behöva stå ut med det hon är ju så liten. En prommenad får det bli imorgon iallafall. Frisk luft är bra grejer!

Bättre

Sen vaknade den här och allt känns underbart igen...

Tog nog i lite förut...

Mycket skit...

Jävla skit natt, Jävla skit morgon och jävla skit tjaffs och jävla skit tårar!
Om det är någonstans missförstånd fyller vardagen så är det här. Imorse hade jag ännu en gång kunnat slå David gul och blå. Tur för honom att han kunde åka till jobbet och slippa sin tjatiga ältiga bitch till sambo. Onödigt skit med stor betydelse? Jag vill inte ha tvn på när vi äter, jag vill prata med David. Han sitter och glor i tvn på samma repris av simpsons som han sett 17 gånger medans jag pratar med väggen...Jag kan inte minnas att man blev så sliten av att jobba? Jag byter bajsblöjor på Louise eftersom han, som gärna vill göra det(?), vill se klart avsnittet först...Han laddar en playlist med tv för hela kvällen det första han gör när han kommer hem. Jag är så trött på detta jag tycker det är trist....men jag ammar ju i soffan och det innebär tydligen att jag vill se tv hela tiden. Jag skulle verkligen vilja se David göra något hemma efter jobbet ibland. Idag bad jag honom boka en tvätttid i källaren för vi behöver tvätta lite stora grejer (soffkuddarna som är fulla med hårvax och matos lukt) Ok när vill du ha den? frågar han. Ta när du vill för det är DU som ska tvätta sa jag. Ok, hoppas det finns kvar på söndag då. (Jobbar tills fredag och behöver ju en vilodag framför tvn på lördag) På söndag går inte för vi ska ha gäster sa jag, du kanske kan ta det efter jobbet någon kväll?
SUCK!!! Imorgon 19-21 ska han gå upp och ner för trapporna med soff överdrag och kuddar. Vad ska vi göra när det inte går att sitta i soffan mellan maskinerna? Vi snackade också julgran. Jag vill inte ha det i år. Dels för att vi slängde den vid flytten och inte har råd med en ny och dels för att jag tycker det är så mycket att hålla reda på här iallafall. Vi ska inte ens vara här på jul. Detta innebär att jag är dum mot Louise som får växa upp (spender sin första jul) utan gran och låter inte David dekorera någonting hemma någonsin (Kan ju undra varför vi har två fula palmer och ikeas mest sålda vitrin med blå spotlights). Vi kom överens om en mindre gran på en plats jag valt och bara rödakulor. (Annars kunde han tänka sig att dekorera palmen sa han då började jag gråta) Adventsstjärnor och julgardiner tycker han är onödigt med gran ska man ha. Detta började med att han frågade om jag skulle gå ut på ballkongen och sätta upp belysningen som vi köpte igår senare idag och jag undrade hur han hade tänkt att det skulle funka att jag höll på med det när Louise är så hängig(gnällig som tusan har hon varit sen igår). Nu ska vi inte sätta upp den förns efter lucia eftersom jag inte vill ha gran innan lucia. Jag tycker ballkongbelysning är vinterpynt och gran julpynt men skitsamma. Mina stjärnor kommer iallafall upp till advent. En hel del annat hann vi diskutera också. Jag mår inte så bra nu och är i snyftläge. Finns så mycket jag vill prata med David om som alltid kommer upp såhär...om vi bara kunde sitta och prata när vi äter middag, eller en stund på kvällen istället så skulle vi slippa ganska många missförstånd och överdrivna gräl. Men då skulle han väl inte orka med jobbet....
Plockade lite här i vardagsrummet tidigare..hittade 14 lottkuponger som skräpar...sånt får det att koka ännu mer i mig. Som sagt tur att han är och jobbar så Louise slipper ha en mamma och pappa som grälar för jag är så förbannad att tårarna sprutar (inte så kul för henne det heller, men hon sover och jag kan inte hjälpa det). Jag vill inte leva en vardag(kvällarna) som jag inte trivs med, jag vill inte vara tacksam för att David tar sig tid fem minuter att prata om dop, julklappar, middagsplanering, Louise eller annat fast nya familyguy har kommit. Vill inte att det ska kännas som han gör en uppoffring när han tar disken. Jag vill inte be honom slå av tvn och vara med Louise när hon är på lekhumör. Jag vill inte att vi ska ha så fjantiga diskutioner som om när man tömmer diskstället innan man diskat eller när man bara fyller på. (Jag har bett honom tömma diskstället innan han diskar nytt det innebär att jag vill ha blöt disk i skåpen fast den stått på tork sen kvällen innan) SNÄLLA MÄNNISKA SLÄPP TVN!!! Vi lever vårat liv framför tvn!!! SNÄLLA!!! Vi har våra bra stunder också, och JO jag älskar David, kanske är jag dålig på att uppskatta honom, för egocentrerad, för krävande...men jag önskar faktiskt att jag kunde hoppa i i tvn och prata med honom ibland...HAn försöker alltid få mig att inse att tv är enda alternativer genom att när Louise är som gnälligast fråga om jag vll gå ut och gå. Vad ska vi göra då, frågar han alltid. Prata lite...en stund varje dag. Stänga av tvn och se vad som händer. Hur nyttigt kan det vara för Louise att hela tiden ha tvljud bakom? Att sitta i babysittern och titta upp på pappa i soffan och dela uppmärksamheten med en apparat. Helt ärligt, David är TVsjuk. SÅ får jag höra att detta är mitt fel eftersom tvn brukar stå på när han kommer hem...det är sant för jag brukar sitta och amma framför den...det är därför David är som han är, för att jag på eftrmiddagen ammar framför tvn. Bäst jag slutar göra det då!!!

Dagens middag

 
Fläskfilé med grönpepparsås, rucola och krocketter
Kock: David


Sen lördag

Måndag. Fast vi har lördag. Har varit och handlat, passade på under förmiddagen när det är så lite folk. Louise fick hänga i selen under en filt. Rusta och willys. Hemvägen vaknade sötnosen och sken som en sol. Tills hon plötsligt började skrika värre en någionsin. Blev amning utenför sporthallen. Hemma igen fortsatte skriket. Nu sover hon men vi är nog inte förlåtna ännu. Åk inte bort med mig säger hon. David städar sin garderob. Kanske för att jag tydligt förklarade för honom att han ligger för mycket på soffan och tittar för mycket på tv. 8 timmars jobb = 8 timmars återhämtning framför tvn håller inte. Man måste göra någonting mer. Har väl blivit lite så att han är en hjälte här hemma som jobbar och drar in pengar till oss alla tre, och att han därför borde få vila alltid när han inte jobbar. Men nu är det ju så att jag faktiskt inte kan jobba. Och när jag börjar jobba ska vi båda vila framför tvn all fritid då? Så jag är nöjd att han fixar lite nu. Medan jag vilar från tvätt och sånt idag. Fast jag har haft fullt upp med Louise och sen städat blend hennes kläder. Stl 56 helt utsorterat nu. 62 finns massot, 68 lite men inte mycket. Dax att bjuda hem på "tremånaders fika" snart...barnet behöver ju kläder!

Först ser man ut så här....två sekunder senare.....


......så här....vilken är sötast?


Dagens middag


Big Tasty, cheeseburgare, cola och minimorötter
Jag vet, vi äter mycker skräpmat. Men på "föräldrautbildningen" sa dom att de bästa föräldrar en bebis kan ha är lata föräldrar, det är sant!


Farsdag

11.30 gick jag och Louise upp idag! Vi var uppe och lekte lite vid 7.30 men la oss snart igen. Hon sov konstigt inatt. Hon låg inte still alls utan låg och sprattlade och vred sig. Magknip kanske? Sov mer än vanligt gjorde hon iallafall. Vaknade under natten 23-06 bara två gånger det brukar ju vara tre. Förmiddagen sen var lite till och från. Skönt att vara lat. När vi gick upp tog jag en dusch och fönade håret. Hon är så snäll som låter mig göra det. Så var det farsdag presenten också. Jag vill inte ta ner Louise på stan, det är inte helt enkelt och dessutom kan vi få svinis. Det blev ica Nyfors. Inte helt lätt det heller lovar jag. Tog ner henne i åkpåsen vid 12.30 efter amning. Inte kul tyckte hon när jag la henne i vagnen. Gick i Nyfors en stund och gav upp. På vägen upp i trappen somnade hon. Det är verkligen typiskt Louise att göra så. 13.10 gick vi till ica. Mötte hennes farfar utanför med kusin och farbror. Dom skulle på farsdags fika hos Davids farfar. David jobbar ju så vi visste inte detta, vi hade ju kunnat komma med iallafall. Röda rosor, trisslotter och ett tråkigt kort får David senare idag. Känner mig otroligt tråkig som inte fixat något annat men om han visste hur vi kämpade för att fixa detta blir han nog glad iallafall. Man fick strumpor på köpet också sen tänkte jag att vi kunde äta någon av hans favoriter pizza eller mcdonalds ikväll. Ingen tid över till prommenad för mig tyvärr, hon vaknade efter ica. Synd hade gärna gått några varv här i Nyfors annars. Bättre att gå ut på förmidagan när hon sover bäst, bara att då vill jag antingen sova jag med eller så har jag mycker att göra hemma. Jag har mycket att göra nu...diska och vika tvätt, hänga ny tvätt och återställa vardagsrummet efter myskväll. Tänkte "storstäda" först nästa fredag för på söndag ska vi ha gäster från Dalarna.
Nu sitter Louise helnöjd i sin stol. Oj så skulle jag inte skrivit.....

Så här arg var hon när vi kom hem...

Davids present
 
Louise i sin stol


Dagens middag


Stekt torskrygg med brynt smör, färsk spenat, pepperrot och räkor serveras med överkokt potatis som fick bli mindre bra mos.
Kock:David


Älskade flicka

Nu kommer snart David hem. Jag har trampat runt i lägenheten en stund med Louise. Luktar på hennes huvud och lyssnat när hon andas. Dagarna med henne är så värdefulla. Hon är så fridfull när hon sover. Vi har det bra. Bäst när David också är hemma. Igår när vi var ute och gick cyklade hon som var med första timmarna på förlossningen förbi. Så jag har tänkt en del på den morgonen idag. Blivit lite så där "Åh våran älskade dotter" sentimental. Nu på eftermiddagen badade jag henne. Hon njöt. Jag är rädd att hon blir kall så hon fick bara bada liten stund. Då blev hon så arg. Gick runt med henne inlindad i filt och tröstade. Hon skriker sällan på det där intensiva högljuda sättet. Hon gnäller och gnyr. Stackars mig, dumma mamma, dumma pappa. Varje kväll innan jag somnar med Louise sitter vi alla tre i sängen och Louise underhåller oss. Jollrar, ropar och sjunger Åh vad jag gillar er och då blir vi säkra på att hon mår bra. Varje gång hon ler och blir nöjd efter en gnällstund glömmer vi det. Tidig kväll är hon fortfarande oftast arg och ledsen. Sen kväll är hon gladast på jorden. Så vi gillar när hon sover tidig kväll och hoppas över att gnälla. Nästan så gjorde hon igår. Nu sover hon så ikväll kommer hon vara vaken. Men det behöver ju inte bli gnälligt för det. Man känner ingen bra helgkänsla när David jobbi
ar. Det är inte helg då. På måndag är han ledig, då har vi helg. Nu kommer han närsomhelst hem. Då ska han få en puss.

David på förlossningen


Ligger på latsidan

Nu är det lördag igen...lördagar brukar innehålla lite shopping, fika och prommenad men istället har Louise och jag legat på soffan hela förmiddagen. Nu har jag precis fått duscha, hon fick sitta och titta i sin babysitter så länge. Nu äter hon som om hon ingen mat fått på hela dagen. Det har hon naturligtvis. En del av det under tre timmar på soffan....Vi vill inte ha svininfluensan!!! Det klokaste känns att vara hemma. Gå ut och gå kan man ju göra, men handla kan vi göra utan bebisen. David jobbar. Imorgon också. Men det blir mys för det. Ikväll ska han laga middag och sen blir det tv. Körslaget/dansbandskampen brukar det bli. Dansbandskampen bara för att både jag opch David är smygkära i Settman. Han är för underbar. Jag skulle inte tacka nej till en dand med honom. Körslaget för att Larz-Kristerz Stefan är med, nu är det ju final. Han kommer ta detta. Älvdalingarna och övriga L-K fans röstar ju som om hög telefonräkning vore det bästa man kan få. Jag ska ta mig lita fika strax. Louise ska säkert sova igen, hon gillar ju att sova dagtid. Nattugglan verkar hålla stadigt på vakenperiod 03-05. Sen sov en halvtimma och vakna igen. Kul tjej. Mamma gillar.


Dagens middag

Thai Kyckling (Chicken Satay)
Thai från Laan Thong i Nyfors


Familytime

Davids fredag. Louise var vaken jätte mycket inatt, och då jag ännu mer såklart. Men har vart skapligt pigg iallafall. Vi har tagit det väldigt lugnt. Ibland blir det lite tokigt att vara alla hemma på dagen när jag är så inkörd på hur vardagarna brukar vara. David ville åka bil. Jag ville ut och gå. David vill gå på köpcentrum, jag vill gå på fik. Det blev en kort och jobbigt långsam prommenad iallafall. Det härliga var att Louise låg vaken, med napp och myste i vagnen i säkert 15 minuter innan hon somnade. Jag vart helt lycklig av detta. David visade ingen reaktion. Han tror nog att vi alltid har det så enkelt. Vi åt lunch på Beirut Seller sen tog vi kaffet på Smak. Louise var super snäll och härlig hela tiden. Utom när vi gick mellan Beirut och Smak, då gapade hon. Det var skönt att vara hemifrån lite för mig. Vi har gett henne napp massor idag, det har gått rätt bra. Inatt också. Men hon har inte blivit nappunge ännu. Jag vill verkligen att hon blir det hon är på tok för snuttig och gnällig. Nappen skulle hjälpa David mycket också. Nu har han åkt iväg i sin bil. Körsugen. Jag är inte åksugen. Ännu mindre böka med gnällig baby och lyssna på skrik i bil sugen. Jag sitter med snuttan som har sin kritiskaste tid på dygnet nu. Min kritiskaste tid är förmiddagar. Jag trodde jag skulle slå ihjäl David imorse. Stackaren. Så det kan gå när man frågar en trött mamma om hon sovit gott... 


Dagens middag



Tortillabröd med kycklingfilè, salsa, gucamole, ost och grönsaker


Ge oss en bra dag!

Det är ingen bra dag idag tycker Louise och jag kan bara hålla med. Hon äter och skriker. Hela tiden hugger hon efter tutten. Sen sover hon igen. Om jag inte väcker henne genom att lägga henne själv. Detta humör kommer troligen bli värre ju senare det blir. En enkel, härlig dag med glad bebis och tuttarna i bhn oftare än utanför imorgon tack!


Jag är en napp!

Mitt barn har börjat äta mer. Hon äter upp all mjölk och tar inte tutten om det bara kommer två strålar. Det ska vara mycket mjölk. Det ska spruta. Detta är nytt, jag brukar ha ca 400ml föt mycket/dygn. Nu har jag en pump och den ligger. För jag orkar inte pumpa och sen mata och det blir ju inget över till frysen. Gud vad mycker mat hon vill ha innan hon är nöjd! Napp är inget vi använder här. Napp är min funktion. Det tycker jag inte är jätte roligt. Det tar mycket tid. Jag leker hellre eller gosar. Hon börjar fatta hur man gör för att få det precis som man vill ha det nu. Bortskämd kanske, men det ska hon vara. Det har blivit lite väl snuttigt och nära nu när hon varit hes bara. Igår när jag och Malin satt i köket och fikade och jag vaggade Louise i famnen slog hon upp ögonen så fort jag satte mig, och stängde dom direkt jag ställde mig upp. Fem gånger gjorde hon detta tills jag bestämmde mig för att nästa gång ger jag upp. Då sov hon vidare fast jag satt. Imorgon är David ledig då ska jag nog gå ut och gå, jag behöver luft. Inte så lockande att böka på Louise och ta ut vagnen och allt i detta snöväder som vi har idag. Lite besök skulle vara trevligt!!! Ta med vaniljsås för jag har en äppelpaj och en rabarberpaj i frysen som har ropat på mig i flera dagar nu.


Dagens middag


Färdig Tomatsoppa från Kelda med frallgiffel och fet, god dansk prästost
Dessert: Vitvinsglögg och alladin hjärtan som David köpt till mig.
Kock: Kelda


Inget läsvärt idag

Inte så mycket att skriva. Jag är trött men får inte ro att vila när Louise sover. Äckligt trött igen. Hoppas på en skön natt och en bättre dag imorgon nu. Hon har fått rösten tillbaka, lite hes fortfarande men hon är glad att kunna skrika på riktigt igen verkar det som. Hon sover och sover vakan en timma mellan lurarna och fixar lite blöja, lite umgås, lite skrika och äta. Som en bebis ska vara. Gör vad jag kan för att undvika att hon använder halsen för mycket så det blir mycket dammsugare, tuttar och bärsele. Imorgon tror jag att jag ska ta ut henne för lite luft. Det är bra för immunförsvaret. Hon fick ett kort bad imorse. Får inte bli kall. Ingen risk i vårat badrum är det nog 25 grader när man har dörren stängd så där kan hon vara naken. Nu ska jag lägga mig på soffan. Vara lat. Malin har varit här och fikat småkakssmulor med mig. Trevligt. Tänker akta oss för svininfluensan lite extra nu. Egentligen behöver vi ju inget annat än varandra. Bra att David har bil till jobbet slipper han sitta på bussen och bli smittad. Nej tack till sjuk bebis.


Tidig morgon idag

Varför vill inte min dotter sova????!!!!! Nu har jag varit vaken sedan tre när hon vaknade tredje gången sen vi la oss 22.30, klocka är åtta nu. Hon har bara sovit ett par korta stunder vid bröstet sedan dess och borde vara jätte trött. Nej då hon sitter och har skoj i sin stol. Jag vet inte hur jag ska hålla mig vaken. Väntar nu på att få sova förmiddag brukar bli ca 2 h somnar vid nio-tio tiden. Borde bli tidigt idag. Snuttighetens natt har det varit. Hon gnäller om jag råkar ta bort bröstet innan hon sover och när hon har svåt att somna då blir det väldigt mycket mat. Hon har ätit en häst till frukost. Minst. Snart blir det selen och dammsugaren tills hon sover tungt, då jag kag lägga mig också innan jag ramlar och somnar ifrån barnet...! Hon ska väl äta en gris också innan dess. Hesheten är kvar fortfarande inget annat. Håll tummarna på att lilla pigga matvraket får må bra!

Dagens middag


Stekt falukorv med stuvade makaroner
Kvällens kock: Jag!

 


Förkylning?

Hon har inte låtit mycket men när hon låter...usch! Fy så hes hon är. Hon har sovit nästan hela förmiddagen men det brukar hon ju. Pratade med bonusmormor som jobbar med sjuka småbarn hon säger att det är väldigt vanligt att en förkylning börjar med heshet. Hoppas verkligen hon slipper snor och hosta. Tänk om hon har svininfluensan! Jag har precis tagit en dusch. Ingen jag gör dagligen längre, det är sant. Ett sånt äckel jag blivit. Passade på när hon var nyvaken och lättroad. Idag får hon som sagt ha allt på sitt sätt. Vill hon ha dammsugaren på får hon det, vill hon tutta mycket får hon, vill hon åka sele får hon bara hon låter bli att skrika med sin klena röst. Jag får gå ut och ta lite luft när David kommer hem. Louise vill sova, sova, sova. Det är bra, då kanska hon blir bättre fort. Det är skönt att hon verkar oberörd av hesheten. Nu åker mamma...jag vill också! Kanske blir en charter för oss om ett år, fast en lite närmre destination så det går att flyga med Louise. Tillbaka till nynna och bära barn...

Sjuk unge!

Min bebis är hes!!! JÄTTE HES! Det svider i hjärtat på mig när hon låter. Hon har ju uppenbarligen ont i halsen! När gjorde jag så hon bled såhär? Hon mår bra i övrigt, är som vanligt ingen hosta eller feber. Får hon det vet jag inte vad jag gör! Vi gör allt vi kan för att hon inte ska behöva skrika minsta lilla med sin klena röst. Vi har sovit ganska bra inatt igen tycker jag. Hon körde nya tider men det funkade. Hon snuttade korta stunder och somnade om. korta alltså typ 2-5minuter. Et gång ville hon bara gosa. Inte ens kissat på hela natten, inte igår heller. Till och med hennes glädjerop från babysittern är hesa. Usch! Vi stannar såklart hemma idag! Inte min mamma hon åker till Thailand för två veckors semester...

Stackars halssjuk baby i omatchande kläder. Hade strukit hennes jeansklänning och köpt vinröda fina strumpbyxor men vi spar det till en bättre dag.


Dagens middag


Capricciosa och calzone
Dessert: naturgodis

Våran dag

Nu har vi varit på äventyr igen. Rullade ut i nya åkpåsen och lämnade selen hemma minsann. Vi träffade Amanda och kusindottern Hilma på Waynes och åt goda kycklingwrapen, Louise ville också äta där såklart. Sen när vi skulle gå somnade fisen sött och jag tog chansen att leta upp en vinterjacka. Blev en lång tjock men tajt, det går att ha selen över den, om man behöver. Min pappa var i stan så stackars liten fick gå på ett fik till. Inte lika nöjd längre, mamma tog det lite över gränsen som vanligt. Fast hon låg vaken och nöjd på vägen hem och nu sover hon som en stock. Så hemsk är jag nog inte iallafall.


Amanda & Hilma


Louise på Waynes

    
 Lillfluffo och Ninis vinkar i sin mysiga åkpåse

Hemma igen 


Sover gott på soffan

 

 


Sovmorgon

Vi har legat och dragit oss länge idag...skönt! Man är glad om man får sovmorgon efter en pigg natt. Hon körde vakna 01 och äta sen vakna 03-05 igen. Men sen sov hon gott. Jag tror faktiskt vi sover lite mer nu, jag känner mig mycket piggare så det måste vara så. För inte har jag anpassat mig till mindre än 4 timmars sömn, det kan man inte. Nu sitter hon och myser med sjöhästarna i sittern igen och jag har druckit min mumsiga godmorgonvälling. Tänkte att jag kunde ta ögonmått, vad blaskigt det blev. Synd. Undrar vad det blir för en dag idag...jag behöver lite luft iallafall känner jag. Och troligen lite fika?!

Ligger på skötbordet och bajsar under favorit mobilen, här trivs hon kanske allra bäst. Så där står vi och vaktar ett bra tag varje dag....


Kunde inte vänta till farsdag på söndag


Sova??

Sova??? Nu får ni väl ge er, ska ni se på tv så ska jag också vara med annars tänker jag skrika!!!

 


Dagens middag



Fläskkarré och potatispuré smaksatt med tryffel samt blandsvampsås på ostronskivling, portabello och skogschampinjoner
Kock: David


Stackars liten

Stackars unge nu har mamma och pappa varit så dumma! Inte nog med att tas ut på prommenad fast man skriker så fort man äntligen somnar packas man in i bilen och förs till maxi, så fick man skrika lite där också. Ok, jag erkänner våran dotter är inte så lättsam. Men faktiskt är hon hur go som helst för det mesta. Idag har hon en dålig dag. Nu är vi hemma iallafall. Sover gott äntligen. Bara pappa håller truten nu även om AIK gör mål...Min mamma kommer hit senare. Jag tvättar och plockar lite med Louise i selen i eftermiddag. Hon får gärna hänga där nu, bara hon sover! Nästan varje gång vi har träffat lilla Julia har Louise bråkat...Sami och Karro tror nog att hon är värsta monstret och att vi inte fattar alls hur man är mamma och pappa. Vi stannade p babyproffsen och köpte åkpåse till Louise, från Davids farmor och farfar. Det blev en babytravel. Behöver inte alltid ha den bästa, funktionen är det viktiga. Jag och david har konstaterat att det är mer psykiskt utmanande att bli pappa, att ha svårt att trösta, inte samma fördelar som mamman har. Det är mer fysiskt jobbigt att bli mamma, kroppen, vikten, tuttarna, sömnen. Så är det. Inte nog med att man måste äta ölkorv, dricka bira och glo på fotboll...blir man tilltalad av en kvinna under matchen ska hon besvaras med hårdhet, det är viktigt detta. Så fotbollen gör med våra män! Jag och Louise får hålla oss undan lite tror jag ;-p

Bebis gick ut.

Okej...min bebis har gått ut med sin pappa. Första gången. Mamma vill kräkas och har ont i magen. Med andra ord är detta väldigt nyttigt för mig...och för david. på tiden att dom går ut själva. Dom har mammas mjölk med sig i en flaska. Känner för att hälla i mig kaffe oh röka ett paket cigg, jag är så jävla nervös! Känner mig nästan dum. David tycker nog att jag var lite jobbig och dum som var nervös. Jag sa att han inte skulle bry sig om det. Om han är trygg och lugn blir Louise det så kan jag vara här hemma hur nervig jag vill utan att det stör dom. Klart han kommer hem om hon skulle må dåligt ju! Bebisarna sover sött i vagnarna och papporna trampar på. Fast när dom gick gapskrek Louise i selen. Så gjorde hon nog bara för att reta mig.

Nu ringde han och sa att dom kommer hem. 30 minuter. Hon skrek i telefonen. Nej nej nej det fick inte bli såhär. Det skulle gå jätte bra. nu kommer David inte gå ut med henne på länge.

RSS 2.0