Dagens middag


Bigmac, mcfeast, cheezeburgare, morätter och pommes.


Testing, testing

Vi testar ersättningen nu. Louise har sovit gott och länge och när hon vaknade stoppade David direkt in flaskan i munnen på henne. Inga konstigheter med smaken iallafall. Först fick hon bara 120 men det räckte inte. Grejen är bara den att allt kom upp direkt...??? Nu får hon 80ml till. Varför kräktes hon? För att det var nytt? För kallt, för varmt?  Får se vad som händer när nästa flaska är nere...Hon skriker iallafall inte efter tutte, ligger kvar hos David. Efter 5 minuter fortfarande inte kräkts och verkar nöjd.  Det känns bra att veta att detta funkar, om det skulle hända mig en olycka eller så. Hoppas bara det inte blir någon magvärk. Borde kanske inte testat detta? nu är jag nervös...


Här omkvällen med min mjölk i flaska. Batteriet laddar just nu så det fick bli en "begagnad" flaskbild.


Äntligen lördag

Veckans bästa dag, lördag. Mumsig frukost efter en skön dusch och typ sovmorgon. Ligga kvar länge morgon iallafall. När solstrålen vaknade och inte ville sova mer gick jag ut och satte henne i sin babysitter och sa åt David att hans dotter var vaken, sen stängde jag in mig i sovrummet. Kunde inte somna om men det var skönt att dra mig ensam. Sen ammade jag Louise och sov en liten stund till med henne. Vi har haft besök av Louises farfar, farbror, gammelfaster och gammel farföräldrar. Och fina kusin Angelina såklart. Familjepizza, läsk kaffe och småkakor från frysen. Jätte fina presenter som vanligt. Innan detta packade vi in oss i bilden och for till skopunkten och h&m. Det blev tre par skor till mig ör 850kr. lite mer än vad jag hade tänkt lägga på vinterskor mer också fler. Två amnings bher till, är trött på att medvetet ta på mig nerkräkta bher faktiskt, ska jag amma 4 månader till ska jag ha 4 bher också. Och tossor till Louise. Fick ju inte plocka mer kläder till henne när David var med. Tur att han inte alltid är med för jag vill ha knästrumpor till mina nya stövlar och fler strumpbyxor till Louise. Sötaste tomte klänningen också. Dom har verkligen jätte fina kläder nu när vinterkollektionen kommit in till flickbabyn. Nu sover hjärtegullet på Davids mage efter flera försök att få sova. Hon har blivit så trött av alla människor. Orkar inte så länge när man bara är två månader...

Ingen av dessa tjejer är särskilt intresserad av kameran...

 


tossorna
              


Dagens middag!


Tänkte börja med dagens middag, uiställer för dagens outfit typ. Vi är ju familjen mat.
Entrecôte, råstekt potatis, chili aioli med dragon, rödvinssås och portabello svamp. Kock var David idag.
Om måltiden, inte så trevlig, Louise fick en rejäl skrikattack lagon tills att vi skulle äta. Tyvätt har den hållt i sig länge. Hon är otröstlig ikväll. Stackars liten. Hon har hel nöjd innan maten. Vad hände?

Modersmjölkersättning

Nu har jag gjort något som kanske tycks vara dumt, men det är det inte. Jag har köpt hem tre mini tetror med modersmjölkersättning till Louise. För att det kan vara bra att ha hemma, jag ska absolut inte sluta amma och när David matar ska det vara utpumpad mjölk. Illa nog detta samma dag som jag köpt hem tre småflaskor vin(till sås, jag ska inte supa till). När jag kom hem till porten efter lunch på stan och en prommenad i Nyfors med en skrikande baby som vaknade lite för tidigt hade jag alltså tre vinare och tre ersättningar i skötväskan. Kände jag mig som en bra mamma? Njae...Världens argaste fick tutte när vi kom in och nu sitter hon såklart i sin babysitter och är världens gladaste toknöjda unge, hon sprattlar och pratar med sjöhästarna, tittar lite på mig ibland och veckar pannan som sin pappa och sen sprattlar hon vidare. Jag dricker en kopp te, varmt te. Inte alltid man får göra det. Hon har verkligen blivit mer lättroad nu, det är underbart att se henne glad. Jag har diskat, plockat upp i hallen och nu bloggar jag, inte gör det henne någonting. Vi åt lunch på Thaiclassic. Man blir altid så trevligt bemött numera när man kommer in klampandes med liggvagn (not). Louise kunde inte sova fast hon var trött, det var för mycket ljud så hon hängde på min arm. Gnällde till lite ibland men inte något skrikande. Hon är för snäll på dagarna! När det var dax att gå tog jag på henne overallen utan större protester sen sov hon innan jag hann ut ur restaurangen. Därför blev det prommenad för mig, så hon fick sova klart utan att bli mer störd. Lilla hjärtegullet! Jag tycker det ska bli så mysigt med Davids lediga helg. Även fast det händer en del för os i helgen känns det som om det blir lugnt och skönt. På söndag när david och Louise är ute ska jag nog testa att tona håret. Ska kolla upp först så det är ok. David verkar tro att det ska påverka bröstmjölken(?!). Jag tror isåfall att det kan ge Louise en alergist reaktion men om ho inte är hemma när jag gör det borde det vara ok? ska undersöka detta. Vad gjorde osäkra mammor och pappor innan google? Föresten jag har blivit lurad!!! Jag läste någonstans att om man tar en ruta choklad med minst 70% kakao är man sedan nöjd och inte sugen på mer sött. Vad är det för idiot som påstått detta? Jag har en mörk choklad 72% med tranbärssmak i kylen. Jag har tagit en ruta och det enda jag vill är att ta en ruta till. Alltså funkar det inte. Det måste varit ett aprilskämt eller nåt. Nu ska vi lyssna på Louises doplåt och gosa.

Louise i sin vagn på promenaden, tyckte faktiskt hon är lite lik sin mamma här?
Har jag fel?


Frulle och dammsugning

God morgon!
Har försökt i tre timmar att få lillfisen att somna om för jag tyckte natten innehöll lite för lite sova. Nu sover hon. Och jag är inte längre trött. Typiskt. Har ätit jätte god frukost, stor kopp välling, fröigt knäcke med salami och brie och ett stort rött äpple. Det är så att när David handlar kommer det oftast hem fyre, fem, sex ostar. Dammsugaren har sövt min llla hjärtetös ännu en gång. Undrar verkligen vad detta dammsugande kommer göra på elräkningen...stor skillnad? Ett tg hade jag ju på den 2-3timmar om dagen. Men jag måste säga att den har hjälpt mig forma Louises sömnrutiner dagtid. Hon sover ju nu mycket mer än första 6-7veckorna då det inte fanns någon som helst dag som liknade den innan. Nu är det samma varje dag. Upp vakna mellan 6-7, ligga kvar (kanske sover en stund till där) Upp och leka, mysa, äta till ca 9.30 (tidigare ibland när vi sovit väldigt lite)sen sömn 2-2,5timmar. Sen är hon uppe en timma och vill somna om det är då jag brukar gå ut. Olika hur länge hon sover denna gång. Halvtimma till 2,5 timma. Sova längre än 2,5timma utan mat det gör hon inte alls under hela dygnet. Ännu. Om jag nu inte ska vila så ska jag väl göra lite nytta nu istället. Pappa ringde vid 08 imorse, jag ringde upp vid 09 han hade hämtat Malin och Morgan och velat komma upp och hälsa på. Hade ju vart trevligt att få besök klockan 08 på morgonen? Tjejlunch senare.

Helg

Planerar en skön helg. Har duschat i lugn och ro, Louise sov en stund I SPJÄLSÄNGEN så det var riktigt skönt. Jsg hade middagen klar när David kom hem så det är också klart, har diskat med. Pumpat och kokat pumpen till imorgonbitti. David har åkt till Willys, han ska helghandla. Listan blev lång. Han är rolig min David, när vi suttit och skrivit listan så ska han renskriva den. RENSKRIVA INKÖPSLISTAN. Helt ärligt är inte det lite puckat, lite slöseri med tid?? Han ville tydligen ha en mindre lapp med sig. För han hade lixom inte skrivit slarvigt eller så utan prydligt som vanligt. Louise gosar med mina tuttar. Halvgnällig ikväll. Det duger. Känns så skönt att vi handlar till helgen redan! Och imorgon ska jag gå till bolaget för på lördag blir det rödvinssås och på söndag ska vi äta fisk med citronsås så matlagninsvin behövs. Ska bli gott att smaka en liten skvätt såklart. Det får man fast man ammar. Köper sånna där minibar flaskor. Våran helg blir fredagsmys och härlig lördagmorgon med prommenad sen besök av Davids farmor & farfar, pappa, bror mfl. Dom skulle ta med pizza. Jag föredrar fikabröd på en lördag mitt på dagen....men pizza it is. Sen på kvällen ska David laga middagen med efterlängtade rödvinssåsen. På söndag får vi se men mamma kommer nog och David vill gå på fotboll. Mamma ska två veckor till Thailand och vill nosa i sig lite Louise innan hon åker. Nu är min lilla trött och vill ha sin mammas kramar en stund.
Imorgon blir det tjejlunch, ska bli riktigt trevligt!!! Det blir en bra start på helg!

Den han behövde renskriva....


Lillfluffo


Gulliga ungen




Förmiddags lur

Vi har sovit middag! Louise somnade strax före 10 och jag runt 10.30 sen sov vi tills 12. Nu är vi glada och piggare! Hon har fortfarande pjamas på sig. Sitter nöjd i sittern och jag har klätt på mig. Hade nog kunnat hoppa ini duschen utan att det hade gjort henne något idag, men det visste ju inte jag, jag får ta det ikväll. Nu siktar vi på prommenad till nästa lur, det är nog snart efter bjölbyte och mat.
Så lycklig över att vi, JAG sovit middag, jag är ju så dålig på att komma till ro annars.
David berättde för mig igår om att han är trött på att höra om att jag är trött så nu sliper han väl kanske det ikväll då.

2-månaders kontroll

Nu har vi varit ute på äventyr igen! Först gick vi ner till stan för att möta Julia och Karro, Louise låg tyst i vagnen med napp i munnen och spanade under nerfärden, duktig tjej!!! Innan vi mötte dom andra somnade hon och flickorna sov sött medan mammisarna fikade och pratade om sömn, bajs, amning, pappor och annat som rör sig i våra nya världar med babyn. När Karro behövde gå kom Malin och fikade vidare med oss, tänk så bra man kan ha det. Louise vaknade och åt innan vi gick till bvc. Älsklingen verkar må så bra så. Växer gör hon också 59,5cm och 5420g, för en månad sedan var hon 57cm och vägde 4800. Dom tyckte att det var bra att jag prövar flaska och tydligen ska jag inte försöka styra om sömnen ännu utan låta henne bestämma i en-två månader till. Sen lovade dom att även jag skulle få sova lite mer vid ca 4 mnaders ålder. Ni skulle sett vad duktig hon var här dom klämmde på henne! I helgen ska David och hans pappapolare gå ut på äventyr med sina små älsklingar. Nu när jag pumpar går det säkert jätte bra. Vad ska jag hitta på då? Sova? Bada? Prommenera ensam? Alltihopa kanske? Nu när hon tar flaskan kommer vi kunna dela så mycket mer på både det roliga och det mindre roliga. Tills nu har jag väl haft ensam rätt på både det bästa och det värsta tyvärr efter som David oftast kommer hem lagom till kvällsgnället och helgerna dom har ju bara sprungit iväg...
Just nu har Louise galet kul i sin sitter, hon gapar av glädje...mamma skulle också vilja sitta i en vibrerende stol....;-P Jag ska kanske prova att tona håret och se vad som händer. Annars ska jag gå till frissan i november tror jag.

Tidigare idag i söta kläder från Amanda


Sova i sin säng?

Idag ska vi till BVC, får vi se precis hur mycket Louise har växt på en månad. Innan dess ska vi träffa Karro och Julia och fika någonting Natten var lång, men så kort. Oj vad jag är trött! Knappast någon nyhet. Hon tog nappen bra i natt och imorse, det var mest jag som inte orkade ligga och hålla i. Håller vi på ofta lär hon sig nog. annars, när ska man bestämma sig för att ge upp? Jag la precis ner henne sovandes i spjälsängen efter långamning, tror ni hon sover? Näää...fast oif ligger hon nöjd och tittar på sina fjärilar, det är härligt att se. Jag tror pappa är och tapetserar hos Malin. Han har inte sagt något om att komma förbi, funderar på att låta bli att bädda och vika tvätt idag, om det är någon som inte ser sånt är det väl ha iallafall. Baddax för Louise innan farbror Doktorn ska undersöka henne i eftermiddag.

Nä morsan, här tänker jag inte sovamiddag, glöm det!


Hon lurade mig!

Nappen gick en stund ja, vad glad jag blev då. Nu är det hysteriskt kvällsgnäll. Fast hon somnade ifrån, vad skönt! Jag som hade tänkt hålla henne vaken lite ikväll men nu får hon sova. Vad som helst bara hon inte skriker. Jag har utmanat det mesta som låter här hemma på att trösta Louise. Dammsugaren vann som vanligt. David jobbar till 21. Klockan går saktare än saktast. Jag dricker välling. Gott. Bara att jag har Louise i famnen så den fick vara ljummen. Varm är godare. Jävla kvällspass! Visste inget förens igår heller...hade ju kunnat boka sällskap annars.

Bajsrekord!

Nu är alla bajsrekord slagna, tyvärr offrades byxor, body tröja och mammas tunika, trots trygga pampers blöjan. Mjuka fina byxor från Zara som moster Elle köpt och fina koftan från cubus, helt ny body med jätte fina figurer på, tack och lov klarade sig ullsockorna! Nu är min dotter trött vill jag lova efter denna bajs succé. Det måste ha varit den vibrerande stolen som gjorde det! Det går bra idag! ick inte så bra att lägga henne i spjälsängen för att sova dock eller ta tillbaka nappen igen, men jag är så glad för allt det andra. Julafton för mamma!!!

Trött mästarinna!

 


Nappträning

Det går bra med nappträningen idag!!!

Har varit ute en sväng, lunchat med mimmi och besökt H&M, var så sugen på lite luft, sällskap och bebiskläder. Fick allt! På vägen hem vlev Louise ganska missnöjd, låg och skrek. Prövar väl napen som vanligt...och hon tar den jätte bra! HELA VÄGEN HEM!!! Jag får hjälpa henne att sätta in den ivland men hon suger rätt nästan hela tiden och visar tydligt att hon vill ha tilbaka den. I trappen upp skrek hon igen och medans jag tvättade händerna när vi kom in. Tog upp henne och satte henne i babysittern som vi nu har satt batterier i. Den blinkar, vibrerar och spelar musig och det är fiskar i vatten som hon tittar på och lite plast att sparka på. Hon sitter och ler och jolrar, har det så bra!!! Jag blir såglad när det går bra!!! Nu ville hon inte suga men vi provar snart igen, intensivträning nu! TÄNK OM VI FÅR TILL DET! Ni skulle sätt mig när jag gick med vagnen och hon låg där med napen i mun, jag log stort och hurrade på henne, folk tittade på oss, jag kunde inte sluta le skickade massor med mms till alla! Oj vad hon gör mig stolt ibland! Babysittern satt hon i när vi åt frukost idag också och igår kväll, länge och hade det så bra. David jobbar ikväll. Så himla trist.

Nyshoppat.                                    I sittern igårkväll.           
    


Det går bra med flaskan!

Vi har sovit en stund nu. Vaknar och bytt blöja sen satte jag henne i babysittern, super förbannad såklart men jag ville prova och värma flaskan igen. Tog en liten stund innan hon förstod att hon skulle suga på flaskan sen åt hon up, det var vara ca 80ml nu men det räckte visst, hon hade ätit 1,5timma innan så. Efter flaskan somnade hon nästan om och nu ligger hon solstråle i babygymmet. Tutten kvar i bhn. Nu får man ju pumpa ut lite igen. Kul att prova flaska. Har gjort det i några dager hon har tagit den av David också, vilket är grejen med det hela, att han ska få kuna mata ibland. Men vad jobbigt att hålla på å frysa in 30ml hit och dit och tina skvättar. Värma och kyla under rinnande vatten...hur har man tid med detta? nej det blir inget flaskande mer än en gång om dagen för oss här hemma. Det är just nu bara för att vänja henne. Så att om någon händer kan man kanske ge ersättning i flaska. Nu harjag sovit en timma på dagen och känner mig jatte nöjd. Kommer föröska ta en lur till i eftermiddag. Fick inte behålla min tid på mvc imorgon så vi har en tom dag på också! Helt OK för våran del:)


Vet ni? Snart är det advent <3 Julstämmningen kommer vara på topp i år! Älskare lilla Louise kommer förgylla årets mysigaste månad, december, så mycket för hela familjen, det vet jag.


Vilodag för mamma mu & lillfluffo

Situationen oförändrad. Stannar hemma och försöker vila så mycket vi kan idag. Iallafall i eftermiddag, nu är lillebror/morbror Oliver här och leker med henne och jag väntar samtal. Har inte sovit en nattsömn på tre dygn tillsammans, det börjar verkligen kännas. På allvar, jag är rädd att det ska ske en olycka här snart. Hoppas jag inte gör illa min bebis. Varför har jag så svårt att sova? Jag vill inte ta medicinerna när jag har Louise, även fast man får ta dom med amning. Tänk om jag skulle sova lika tungt som David då. Oliver och jag har ätit frukost, mumsiga rostiga mackor! Jag delade säng med min karl inatt. Det gick bättre än jag trodde, men han snarkade ibland och ett tag störde det när Louise skulle somna om. Jag började lägga mig och Louise vid 20-tiden igår och det blev sömn först runt midnatt, snacka om att det är svårt att få till det med lite sömn! Nu är hon vaken och med Oliver, men hon är trött och har somnat tre gånger och vaknat igen tre gånger på en timma. Jag avbokade min efterkontroll idag, ringde igår kväll. Tittade på kallelsen och insåg att det är först imorgon. TYPISKT! Hoppas jag har kvar tiden imorgon då, annars blir det hemma och vila dag då med. Jag har så där ont i hela kroppen. Inatt fick jag magknip, jätte ont. Vet inte om det var helgens moffande som gjorde ont? Det som verkar gott är inte alltid det goda...Jag förökte ära choklad och njuta igår, men tyckte inte om det. Antar att det är positivt? Det godaste som finns är endå godmorgon välling med kanel i. På onsdag ska vi på bvc med tvåmånaders babyn, jag trodde det var imorgon. Jag är förvirrad!
YES! Jag har fått pengar! Då blir det pump köp idag! Ska bli en äkta mamma MU! Imorse klämde jag ut 100ml på 3 minuter, börjar nästan tycka det är utmanande. Igår kväll fick David hålla flaskan i medan jag handmjölkade och ammade samtidigt, sen fick han gå och hälla över i påse och frysa in. David tycker nog att dessa sysslor är äckliga. Han kanske tycker hela jag är äcklig numera? Igår när mamma var babyvakt en stund föreslog jag att vi skulle åka ut i skogen...det gjorde vi inte :-(

Tröttast

Jag mår apilla! Sov inte mer ett tag mellan 02-04 inatt. Inte för Louise utan jag kund bara inte. Idag har vi vart hos mamma och nu har vi Oliver med oss hem. Kinamat på gång. Jag skriver mer imorgon. Jag är verkligen trött. En fara för Louise snart tappar jag henne i backen.

Afternoon tea på slottet

Nu är vi hemma igen. Fy så jag mår! Äckligt mycket hade dom på buffén. Har helt klar överdoserat. Men det var jätte mysigt. Först scones, bröd, paj, minipizza, ostar och marmelad sen bakelsebuffé, hur mycket som helst. Galet vad vi tog för oss....och åt upp! Två omgångar sconesbuffé innan bakelserna. Jag och Amanda smider stora planer om Louises dop :) Hon har föresten varit världens snällaste baby hela tiden. Hon bajsade visserligen TVÅ gånger men det tog Amanda hand om. Hon sover som bara den idag. Varför inte detta på natten??!


Tack snälla, fina Amanda för en värdefull dag! Jag är precis så mätt och illamående som jag ville bli ;-p


Chokladtårta!

Nu är det lördag!!! Louise sover förmiddag och vi har ätit frukost. Nu är det som att vänta på tomten...snart är det jag och chokladtårtan!!! Jag drömde att jag tvångmatades två pizzor innan afternoonteat inatt, så jag inte orkade äta där. Hemskt! Hoppas det går bra att ha Louise med oss. Gillar inte att åka bil, nu ska vi åka Amandas bil. Snälla barn skrik inte i bilen! David tänker åka och fiska. Inatt var louise vaken många gånger men hon gjorde en ny grej. Hon släppte bröstet eter en kort stund och låg och vred sig lite nöjt tills hon somnade. Detta två gånger. Sen ville hon upp tidigt jag försökte till 7.30 att få oss somna om men hon ville leka, bajsa och prata, som hon ville fick det bli! Hennes söta miner på morgonen och jollrandet kan nog få vem som helst att komma över en lång natt. Jag har blivit lite dålig på att ta bilder. Får man föräldrapenning en 28e?
Trevlig helg!

Undrar vad dom har för tårtor....       


SKYLDIG

ekuriren.se

I dag dömdes 29-årige Bülent Karpuz, den så kallade Stattmannen, till livstids fängelse samt livstids utvisning från Sverige, för grov mordbrand på Hotell Statt.
Tingsrätten anser att han är skyldig till brottet.

Idag dömdes 29-årige Bülent Karpuz, den så kallade Stattmannen, till livstids fängelse samt livstids utvisning från Sverige för grov mordbrand på Hotell Statt. Tingsrätten anser att han är skyldig till brottet.
29-åringen har hela tiden nekat till brott, men tingsrätten väljer alltså att gå på chefsåklagare Ulf Stålhanes linje.
Hotellbranden inträffade vid fyratiden på morgonen 25 februari och ett hundratal hotellgäster evakuerades. Bara slumpen och ett bra arbete av hotellpersonalen gjorde att ingen gäst skadades allvarligt vid mordbranden.

Bland annat det här skriver tingsrätten i domen:

"Att nattetid anlägga brand med motorbensin inne i ett hotell där ett stort antal hotellgäster förväntas sova är ett hänsynslöst beteende. Bülent Karpuz måste ha varit fullt medveten om vilken risk han utsatte hotellgästerna för."

"Sammantaget finner tingsrätten att brottet innefattar flera sådana moment som gör att mordbranden framstår som så allvarlig att påföljden ska bestämmas till fängelse på livstid."

"Brottet är så allvarligt att förutsättningar för utvisning är uppfylld."

Tingsrätten i Eskilstuna menar att det är ställt utom rimlig tvivel att Bülent Karpuz är den som anlagt branden i stadshotellet.
– Den samlade bilden av åberopad bevisning ger tveklöst stöd åt påståendet att Bülent Karpuz är gärningsmannen, skriver tingsrätten.
Rätten menar vidare att mordbranden är grov eftersom elden anlagts i en byggnad av särskild betydelse inom ett tätbebyggt område – dessutom nattetid. Branden har kunnat sprida sig till angränsande byggnader och har dessutom inneburit fara för ett stort antal människor samt vållat skador för höga värden.

Under rättegången har åklagaren framlagt mycket tungt vägande bevisning. Både teknisk och i form av förhör med vittnen, målsäganden och expertis. Bland annat finns DNA-spår som binder 29-åringen till brottsplatsen, telefon- och sms-meddelanden som skickats i samband med branden samt bilder från ett stort antal övervakningskameror.

Bülent Karpuz har bekräftat att han kom till Statt på kvällen innan branden och att han hade med sig en väska. Han har uppgett att han tänkte lämna över väskan till några kamrater. Men dessa har motsagt den berättelsen. Dessutom finns inte "kamraterna" med på någon av hotellets övervakningsfilmer från kvällen.
En annan omständighet som visar på att 29-åringen inte talar sanning är att inga andra personer har kunnat berätta att "kamraterna" funnits på hotellet innan branden.

Åklagarens teori har hela tiden gått ut på att den väska som Karpuz hade med sig till hotellet innehöll den motorbensin som han använde för att tända eld på Statt.

Tingsrätten menar att åklagarens bevisning motsäger Bülent Karpuz egen version om varför han gick till Statt med väskan.
Förutom livstids fängelse och utvisning ska Bülent Karpuz betala ett sammanlagt skadestånd på 518 325 kronor till ett stort antal aktörer


Jag på Perrôngen


SKÖNT! Detta betyder mycket för många!
Så klickar man in på Statts fb-sida och börjar gråta vid bilderna som jag egentligen inte vill se. Underbara arbetsplats, värdefulla hotell. Där träffade jag min David och många, många vänner som betyder mycket. Jag lärde mig så mycket där, upplevde massor. Oj vad jag har skrattat där. Haft bra (och dåliga) dagar som har spelat stor roll i livet. Det gör fortfarande ont att tänka på minnen, men man blir varm innuti av dom. Jag är så glad att jag hann vara med och uppleva Statt.
Föralltid får vi undra varför? Men nu vet vi att den vidriga person som tände hotellet får sitt straff. Jag vill fortfarande vakna och ha drömmt allt. Åh vad jag önskar att vi får hotellet tillbaka. Inte en enda gång till vill jag se Statt så tomt och trasigt.

 


En lugn vecka

Så nu har jag två dagar att berätta om! Vet inte vad det var för fel med bredbandet igår. Men nu sitter jag här igen med Louise i selen, sovandes. En bra grej senaste dagarna har varit att jag har kunnar sitta, ligga med henne på magen när hon sover, utan att hon vaknar. När jag har lagt ner henne vaknar hon fortfarande, men jag har tyckt det kännt mysigt att bara ligga och gosa när det inte finns tider att passa. Igår var vi inne hela dagen, utom en liten prommenad i Nyfors när hon sov eftermiddag. Pyjamaser till efter lunch och bäddade inte ens sängen. Jag gillar att ha sånna dagar. Inser att jag har något att göra utanför alldeles för ofta. Helt plötsligt vill jag leva ett lugnt och inrutat liv. Jag är säker på att Louise har gillar lugnet den här veckan också. Jag menar inte att vi ska isolera oss och stänga ut världen. Jag har skrivit ner vilka tider hon har ätit och sovit, och det finns ganska bra vanor tycker jag. Hon äter runt 9 och somnar sen någongång före 10 och sover 2timmar, sen vaknar hon en timma äter och bajsar, leer lite och skriker en sväng, sover 1-2timmar till. Detta är varje dag. Hon somnar såklart inte bara sådär, inte heller vid tutten, jag vaggar henne i famnen eller bär henne i selen. Det är så hon vill somna. Just nu känns det OK. Nätterna är olika men har gemensamt att hon vaknar minst tre gånger mellan 23-06. Vi sover mellan 07-08 ungefär och ligger sen och myser till 09, då är Louise på underbara morgonhumöret och helnöjd. Det har varit lättare att få henne att släppa bröstet under långsnuttstunderna nu, jag har tagit upp hene på axeln och suttit med henne gugandes och nynnat. Sen lägger jag mig med henne på mitt bröst. Kanske verkar konstigt att sova så? Jag tycker det känns ok och tryggt. Imorgon är det LÖRDAGEN! Lördagen då vi ska klä på oss och åka bil till sundbyholm och gå loss på deras afternoontea!!! Jippi, Äntligen! Och på söndag är det godis frossa! Först till Strängnäs på fika, då kommer jag kräva gott fika bröd sen hem god middag och godis! mums mums, en månad utan och jag har verkligen längtat!!! På söndag har vi haft Louise i TVÅ månader!!! Värt att fira! Om jag får tillfäle ska jag ner och köpa lite nya kläder till henne, har fått h&m kupongerna. Och F-penning idag kanske? FAKTISKT så finns det ett par grejer som BEHÖVS i hennes klädhögar! Trots mängder av fina prsentkläder. Hon är ju så bra på att kräkas och bajsa, libero är skyldiga oss lite kläder tycker jag...VÄRDELÖSA blöjor! VIsste ni föresten att man blir drabbad av akut och jättestark hunger när man ammar? Jag äter kvällsfika varje kväll för att slippa natthunger men det hjälper aldrig! Igår tog jag TVÅ dubbelmackor vid typ 21.15, ändå kurrade magen vid 04 som om jag inte fått äta sedan frukost. Man vill lixom inte gå upp och äta på natten när man är vaken så mycker endå.

Louise och Ninis ligger och drar sig på morgonen medan mamma fixar sig frukost!



Idag faller domen för mordbrännaren. Tänker mer än tidigare på hotellet just nu faktiskt. Jag hoppar över att skriva något om det nu. Jag har fortfarande hopp.


Bredband

Bredbandet har inte funkat idag. Ganska nyttigt för mig kanske. Nu är jag allt för tjurig för att skriva inlägg. Louise också. Mer imorgon.


Sömnig dotter

Idag har vi sömnighetens dag! Hon sover gott min Louise. Hennes natt mitt på dagen? Hon sov 9.50-12.25 och åt 12.25+13.00 sen sov hon 13.25-15.40 och vaknade och t då. Nu är hon helnöjd, ligger i babygymmet och sprattlar för sigsjälv. Jag har pumpat två gånger idag, 80ml på morgonen (tog 2 minuter) och 40ml nu. Får se om vi provar att ge detta i flaska något se, beror ju helt på humöret och om hon blir snuttig eller bara äter när hon kan vara hungrig. Nu borde det vara bajstime, det tror jag nog är på g, därför hon är så nöjd. Bajsa är nice! Idag är det onsdag. På lördag ska vi till Sundbyholm och fika igen allt fika vi inte fikat på en månad, och på söndag ska jag äta allt godig jag vill. Sen är det tillbaka till låta bli inför nästa "morot" vi väljer. Oliver kommer hit på söndag, eller vi ska hämta upp honom efter att i varit hos mamma på fika. Nu vill louise att jag ska vara med å leka!


Snutt & tutt

Det här med att skriva upp hur vi gör här hemma,med mat, blöjor och sömn och sånt för att jag ska försöka hitta våra rutiner, eller någon att utgå från när vi bygger lite vanor är bara jobbigt. Höll på tills 22.30 igår och inatt tog jag upp mobilen och skrev en liten antecking varje gång, men nu har jag lagt ner, det är för jobbigt. Men iallafall så var det väldigt gnälligt igår och hon ville hänga på tutten såklart, jag fick det till att bli 45min-1timma mellan varje amning iallafall. Inatt vaknade hon fyra gånger och vid 02 var det lite jobbigt, då ville hon långsutta. Det bara kryper i hela mig när hon gör så. Jag mår illa, tycker att jag svettas och blir jätte törstig, kissnödig, det kliar ja allt som inte går vill jag göra just då! Imorse vaknade hon två gånger bara av att jag drog upp tröjan, och gå hade jag väntat en stund sedan hon somnat. Hon har inte kräkts eller legar och klämt med magen iallafall. Idag är vi hemma. Louise har precis somnat. Jag har ätit frukost, en stadig och mumsig sådan. Saknar kaffet :( Vet inte vad jag ska göra idag, men det tror jag inte blir några problem att få dagen att gå. Lill-Älsklingen lär sysselsätta mig. Just nu lyssnar vi på dammsugaren, har precis satt mig efter att ha trampat hene till sömns. Jag vill bara ha henne och ingenting annat på to do-listan nu, för det känns som hon inte riktigt mår bra. Jag önskar mer än något annat på jorden att hon fick sova bättre, för sin egen skull främst. Och att hon ville hitta en alternativ tutte. Och ligga för sigsjälv när hon sover oftare. BVC på tisdag. Jag tycker det är på tiden. Hur mycker är försöka lagom med en 8 veckor underbar liten baby? Är jag för försiktig och borde ta "hårdare tag" eller är jag dum i huvet som vill göra nya vanor åt henne?

Stackars lilla Louise

Dammsugare och utslagendotter i famnen. Åter tillbaka till tankar om hur jag är som Louises mamma. Jag träffar inte jätte många mammor, men ett par stycken och jag läser ett gäng mammabloggar men bebisar i Louises ålder, +/- 2 veckor ungefär. INGEN av dem äter och snuttar som Louise, dom tar napp och sover minst 4 timmar på sträck. Jag vill att Louise ska få ha det så! Att hon ska få sova gott, hitta tröst som inte är tutten. Jag känner mig hemsk varje gång hon får bröstet fast hon inte är hungrig. Men jag vill trösta, vill inte att hon ska behöva skrika. Jag bär runt på henne när hon är trött, låter henne sova i selen eller våra famnar, min famn nästan alltid. Jag lägger inte ner henne, jag vill inte väcka henne ju men hon kommer inte kunna lära sig sova vagga heller. Hon är helt beroende av rörelse för att somna, och för att fortsätta sova. Hon har typ ALDRIG mer än två timmar mellan målen, en gång/timma eller mer och jag vet snart inte längra vad som är snutt eller tutt om man säger så. Jag vill inte ge henne bröstet så här ofta, jag gör det endå. Jag kommer kämpa lite hårdare nu med att öka mellanrummet och få det till varannantimma för att sedan få det till var tredje och förhoppningsvis lite längre mellanrum på natten. Det känns som en fantasi som inte kan bli sann, men den måste bli det. Jag skäms verkligen över att jag inte lyckats ge Louise några rutiner alls. Vi ska vara hemma resten av veckan och bara koncentrera oss på att skaffa rutiner. Jag måste hjälpa min dotter, NU! Jag vill att hon ska kunna sova i vaggan utan dammsugare, sova ett par timmar utan att vakna och låta magen vila mer melan målen. Ska skriva upp exakt hur ett dygn ser ut och utgå från det för att hitta en bättre dag och natt till min lilla älskling. Louise är föresten 8 veckor nu!

Innan vi gick ut idag. Sötast är hon!!! Lik sin pappa här, alltså måste David också vara söt =) Önskar henne allt det bästa!

Allas morgon

Tisdag. David ska jobba kväll och är hemma till 12, fast Louise och jag ska ut om en timma, träffa Janna och Maria. Känns inte jätte lockande att ta sig ut just idag, men det blir nog skönt när man väl gör det. Bättre natt inatt tycker jag, Somnade strax efter 21 och sov till 23, då var det bara jag som vaknade Louise vaknade 00 och sen 03, 05 men hon somnade om innom en halv timma varje gång tror jag, känns verkligen som jag sovit mer iallafall. Vi gickm upp 07.30 och väckte David Idag sa han -känns som jag inte sovit någonting, mot gårdagens -jag är för pigg för att sova kändes det lite mer rättvist. Skillnaden är bara den att han har sovit, inst 6 timmar i följd. Men strundsamma, alla är vi olika. Morgonen började inte jätte bra. Jag skulle duscha och det blev till Louises skrikande. Svårt att hitta en 30 minuter varannan dag där jag får tvätta mitt hår, raka mina ben och smörja mig med hudkräm, föna håret och ta på lite rouge och mascara. Vill ha detta! När louise somnar på morgonen brukar det ju oftast vara i selen eller så brukar jag vara jätte hungrig och behöva fixa mat när hon sover, gilar inte att duscha när vi är själva, jobbigt om jag bara hinner raka ett ben eller inte får föna håret om vi ska ut i minusgrader. Därför gör jag detta på kvällen. När hon skriker, så jag absolut inte njuter eller kopplar av. Stackars David har gjorde frukost imorse, jag var nog mest otacksam. Louise ville bli omkringburen men jag ammade istället vid bordet för att trösta, slutade med att hon blev för mätt och kräktes jag fick skuldkänslor hann inte äta och mina kläder som jag fått på mig blev smutsiga. Jag gick sur från bordet och tyckte att man väntar med frukost tills det passar Louise. Han ville ju bara göra någon snällt och jag fick dettill att bli ett besvär. Typiskt mig. Men jag gillar inte att äta när hon är missnöjd. Det blir såklart annorlunda när man plötsligt är tre på en vardagmorgon. Helgmorgon är en annan sak, då han jag någonslags förmåga att känna mig lite lugn.  Idag ska jag inte dricka kaffe igen, tänker ta lite te dock. Två koppar. vad dricker man annars? Varmdryck är gott på höst/vintern. Jag älskar ju välling, men det är lite väl matigt att bara sitta om smutta på, varmchoklad är lite väl sött för att dricka ett par gånger om dagen. Grönt te. Blä! Men jag kan ju prova lite fler sorter...
Nu sover Louise på sin pappa, en timma ungefär mellan 09-10 brukar hon ta, det är bra. Jag hade kunnat duscha nu istället. När hon vaknar ska hon få en fin vil förkläklänning. Jag lägger fortfarande fram kläder til henne och mig dagen innan, vid någon sånt tillfälle där jag går runt med henne i selen och inte får stå still för då vaknar hon, man brukar få en hel del gjort då. Imorgon har vi en helt oplanerad dag, torsdag fredag också! Skönt, det behövs. Vi är ju dessutom total panka just nu, borde verkligen inte äta på Tingsg idag igen ;p Ikväll är Louise och jag själva hemma till 21.30 eller något sånt. Annorlunda. Kommer nog inte tycka om det. Men vi kanske har en jätte mysig tjejkväll...

Om amningen

Hemma efter en tuff med kort prommenad från Malin. Louise gapskrek hela vägen, jag fick onda ögat av dom flesta förbi passerande. Snart kommer jag slå någon kärring som har glömt att hennes barn också skrek för 50 år sedan!!! David, jag och Louise gick ut en sväng och efter det lunch på Tingsgården, Malin kom också. Åt deras skapligt stora kycklin, bacon, feta sallad. Idag var jag mer frestad än någonson av deras vaniljbullar. På lördag. 12.30 går vi loss på afternoon tea. Choklad. Choklad.....Choklad!!!!! David är och fiskar. Jag är hemma och har långammat och tröstat...den som har tips på hur jag ska få ner måltiderna till kanske bara 12 mål dag och lite bättre sömn i vaggan får gärna dela med sig! Jag kan bara inte låta henne skrika. Jag vet att om hon ligger i vaggan på natten och kommer längre från mina tuttar kanske hon inte behöver dom lika mycket heller, men hon vaknar direkt av vaggan och man får börja om. Och jag orkar inte gå runt och nynna så länge heller nu eftersom jag är så trött. Flera gånger när jag reser mig har det svartnat framför ögonen, är rädd att tappa henne. Hon har iallafall börjat sova bra i vagnen, det är jätte bra! Bara att vagnen inte finns här uppe. Trötta mammor är inga bra mammor. Önskar att vi hade en sån där nest till sängen som man kan ha babyn i. Hade varit kanon för just Louise, men det visste man ju inte. Nu vill jag inte lägga pengar på det för dom är rätt små. Jag måste erkänna att jag börjar tycka amningen är jobbig, jag skäms över detta men efter många snuttiga nätter, och dagar börjar jag tycka det känns jobbigt att lägga henne till bröstet. Jag hoppas det går över, känner mig så usel som inte myser och njuter av amningen. Det gör ont i mig. Jag kommer absolut inte sluta, men det får gärna sluta kännas såhär. Tre olika nappar provar vi med men ingen går, inte vid något tillfälle på dygnet, snuttefilt och fingrar undersöker hon, men inte när hon är missnöjd. Tutte tutte tutte! Har provat att jag äter mellanmål också, och kvällsfika, ifall det är mjölken som har dålig näring på natten men det verkar inte vara det heller. Kaffe drack jag först lite sen prövade jag inget sen nu lite igen. Ska väl sluta helt igen. Jag får tårar i ögonen när jag ammar, vet inte varför. Skuldkänslor över att jag inte lyckats ge henne fler sätt att känna sig trygg på. För mätt är hon. I övrigt mår hon bättre än tidigare, hon sover gott på dagen och i rörelse bara men hon sover enklare än innan och magen är mycket bättre! Mycket gas men hon verkar inte ha lika ont, den kommer ut utan attt hon tar i. Hon är lätt att roa och sysselsätta och hon är en riktig solstråle mest hela tiden mellan amningarna. Hon leker i sitt gym, tittar på oss och är nöjd. Kvällsgnället börjar bli väldigt kort, om alls. Hon kan ha det mesta av stl 62 nu, alla presentkläder, det är så kul! Idag har hon gult, det är fint. Men jag tror rött och grönt är hennes bästa färger. Hon är fin i allt. Jag ska försöka få hene att ligga och sova nu och ta en lur själv. Hoppas det går bra, vore trevligt att umgås lite med David ikväll. Tror jag iaf, om han inte börjar prata om att instalera en bastu vardagsrummet igen.
Sover så gott i sin sköna vagn när det skumpar så härligt

Har skoj i babygymmet nu, dålig mobilbilder tyvärr, David har snott min kamera.

David är pigg

Davids lediga måndag igen. Hans är faktiskt ledig till imorgon eftermiddag nu! Oj vad bjöjor han ska få byta. Nu ligger han iof i baded och tar en skön morgon. Jag har Louise sovandes på mig, hon har ju natt nu. Jag börjar känna att jag verkligen vill bryta henes nattsnuttande, jag tror hon åt mer än hon sov i natt. Helt ärligt jag orkar inte amma som i natt 22, 00, 01, 02.15-03.30, 05, 06 och såklart 07 och 09. Hon är som besatt av tutten och ser inget annat, försöker anropa henne tillbaka till oss här utanför bhn. Inatt var en extra besvärig natt. kl 07.30 kom David in till oss och jag sa att vi skulle försöka sova en stund till, gör det du med sa jag. Jag är för pigg. HAN ÄR FÖR PIGG! Vad SKÖNT! David vill att vi ska ut och åka bil idag. Jag vill ut och åka vagn, eller dra vagn, prommenad! Får se vad det blir. Jag brukar var klädd och klar nu. Varken jag eller Louise är klädda ännu! Vart tog morgonen vägen? Ska bli intressand att se om någon nytta blir gjord idag.

Söndagsfin tjej



Mina trosor

Jag upptäckte precis att mina trosor satt ut och in! Jag skiter i det här nu! Jag vill ha en trevlig dag! Sängen kan vara äcklig en natt till. Köket kan David ta imorgon och badrummet blir ju bara dammigt på en gång igen iallafall eftersom vi tvättar där. SÅ! NU SKA JAG BYA HUMÖR! =)

Förbannade jävla skit!!!

Idag är jag så arg!!! FAN FAN FAN! Jag satte på tvättmaskinen utan att lägga slangen i toan, tvättvatten i halva badrummet!!! Badrummet som jag inte hunnit städa på ett tag. Detta efter att jag badat Louise och själv duschat trots protester, det vad NÖDVÄNDIGT. Efter vi klätt oss behövdes det visst kräkas lite på båda också. Fortfarande renare än innan iallafall. Trötta, mega trötta kvinnor klarar inte att hålla hemmet på topp, eller alls. DAVID HJÄLP MIG! Helt plötsligt börjar jag se allt, hur köksluckorna ser ut, spisen kyl & frys hela köket behövs skuras! Tack snälla lilla underbara dotter som legat länge nöjd och glad i sitt babygym så jag fick upp allt vatten iallafall!!! Behöver bädda rent också nu är det nog kräk eller bröstmjölk i hela sängen, jag har väntat några dagar extra för att jag tydligen bytar för ofta???!!! Kan man bädda rent för ofta där en baby sover? Just det jag började morgonen med att bädda soffan och ta bort rester från chips och öl, DET VAR INTE JAG! En liten snutt ölkorv låg också på bordet. Mys! Ingen blött snus dock, hurra för det! Nu är Louise på kanonhumör iallafall, det var hon inte i morse. Jag är grå, gul, grön och vit i ansiktet, håret hann jag inte balsamera så det är helt utan glans. Just det, börjar bli gråhårig också. Vi ska såklart inte gå ut på brunch som planerat. Är för tröta. Louise är väl glad nu men jag är körd. Kanske kommer ut på prommenad? Men det finns ju så jävla mycker att göra hemma!!! Skura...JAG BLIR GALEN! Det kryper ihela mig, mitt trötta fula jag i vår äckliga smutsiga lägenhet!
Härligt att Louise är lycklig och underbar, hon är den bästa!!! Hon har verkligen jätte kul i gymmet! Jag ska väl passa på att göra nytta, skura en lucka eller kanske borsta tänderna? Ska väl hänga upp den där jävla tvätten också, och dra av lakanen i sängen...sen är väl klockan 18.00 igen!!!

Louise växer!


Louise tredje dagen första gången i vaggan, nyss hemkommen från BB och pytteliten

Onsdags i vaggan, lite större?

En dag gammal

Louise just nu, ställer altid upp med leenden när kameran kommer fram!


Inte ens två månader! Visst går det fort?



Dammsuger dom nu igen?

Louise har haft lite svårt att somna och sova länge idag. Så jag dammsuger lite igen, efter besök av Malin och Henki. Undrar vad grannarna tycker? Hör dom? Jag tror det...borde jag fråga? Det är lixom enda sättet att få henne att sova djupt...Under tiden som damsugaren är på fixar jag lite med kläder och sånt. Enda jag faktiskt behöver göra är skura badrummet, men det gör jag faktiskt inte med Louise på. Fisen är snuttig idag, men hon snuttar inte bara på mig utan lite nap, lite tumme och lite filt också. Ska prova silikonnapp sen, kanske bättre. Vill helst att det blir napp för hennes del, tyg och tumme kan man ju inte ta bort sen. Glömde kameran idag. Vi fikade såklart på Tingsgården. Tänkte ta Sylvia, för deras god macka...men inget skötbord där och med bajskalasen som hålls sedan jag började ge henne droparna bör skötbord finnas. David tror han hinner hem till 17 idag. Skönt. Vi ska äta grönpepparsås tror jag. I love! Köttsugen!

Kaffe

Lördag morgon. Mysigaste stunden på hela veckan? Inte idag, David jobbar :(
Vi brukar ju duka frukost och sånt, gå ut med vagnan på förmiddagen. Nu sittar jag här och dricker fullkorns välling, bästa morgonmaten men ensamt, fisen sover. Hon är bra trött, kommer väl sova till och från nu tills i eftermiddag när hennes dag börjar. Vi ska gå och träffa Henrik och Malin också. Om Malin kommer ihåg, ska ringa och kolla att hon är vaken om ett tag tror jag. Vi ska gå och fika och Henki ska få bekanta sig med min fina baby. Jag ska bekanta mig med en riktigt mumsig smörgås. Om en vecka afternoon tea. Jävlar, vad sugen jag var igår! Efter det sätter vi ett nytt mål och jag får välja en ny grej istället för varmchoklad, om jag vill. Funderar på mörkchoklad? Välja mjölkchoklad vore ju ett skämt med tanke på att det är typ enda godis jag äter annars. Igår la vi oss 20.30, stackars David får så ensamma kvällar men jag måste försöka sova lite innan Louise vaknar 23. Hon körde inatt som vanligt vaken varannan timma 23, 01, 03 0ch 05, och så igen 06. Inte OK med morgon 06 när man varit uppe så mycket. Långvaken vid 03. Jag är lite pigg såhär på morgonen tills kläder är på, säng bäddad och sånt typ vid 10, då har jag svacka. Då dricker man gärna en kopp kaffe och fungerara över lunch till 14 behövs kaffe igen. Sen blir det ingen mer trevlighet från min sida. Jag blir monster. Stackars David jag är verkligen inte mysig på kvällarna, jag försöker men kan bara inte hitta mys-Kim. Och det är bara mys-Kim som kan locka fram mys-David så Mys, det blir nog inte av här på länge. Jag har noga studerat om amning och kaffe drickande och fyra koppar är ok, så jag låter mig dricka två. Gott det är, älskar verkligen kaffe! Dricker då inget te och aldrig cola ftersom jag inte dricker kolsyra sålänge vi inte känner Louises mage helt än. Om jag skulle ta å klä på mig. Hoppas Louise vill ligga vagga eller nåt.

Ikea besöket

Det gick väl ganska bra med ikea. Hon sov vägen dit och där, satt i babybjörn på David. Tydligen jobbigt att använda selen? Visste jag inte. Hemvägen hängammade jag över bilstolen, haha. Det går när man sitter bak vilket vi gör. Hon behövde intensiv underhållning och det fick hon så det var OK. Vi köpte den vanligaste flickbabymattan av alla och den lampan som alla småflickor har till Louise. Tråkigt men bättre än ingenting. Jag ska aldrig mer åka bort utan att sova ut, jag kan inte tänka klart idag. Jag är så trött att jag feber svettas och mår apilla. Vi handlade för 1800kr istället. Suck! Mycler ramar och doftljus, en stor vit hallmatta (ja VIT), en korgstol, gästtäcke, gosedjur, diverse plock lixom.
Ikväll blir det chickenwings och bluecheese dip med grönsaksstavar till middag. oj, oj vilken bajsfest som just tog fart i knät på mig! Måste nog vara med och heja lite här nu...Sov gott sen, det SKA vi!!!

Louise i bilen, nöjd =)

David äter köttbullarna, jag tog lax. Blä!

Äckligt trötta jag på väg hem.

Bajsande helgfin pruttunge. Går och byter...

Och bajsar igen.
Vad ska vi annnars hitta på?



Mot ikea?

Vi har ju planerat att åka till Ikea idag. Natten var sådär, morgonen blev väldigt tidig kan vi säga. Jag är trött. Louise sover, David badar. Ska åka om en halvtimma typ. Nervös att åka bort med Louise i bilen. Tänk om hon vill bråka? Men hon sover så sött nu och borde vakna glad. Det är en fördel om hon vill sova i bilen också. Hennes fmlur kommer bli försenad nu, får se när vi kommer iväg. Det är nog lite folk idag iallafall. Jag hoppas pågardiner till vardagsrummet! 1000kr. Jobbiga val kommer behövas göras! Nu vaknar fis! Bra!
Ha en fin dag!

Varmchoklad

Louise protesterar när jag tar upp henne ur babygymmet! Är det inte härligt? Hon har varit ortoligt lätt att sysselsätta den här veckan! Och sover gott gör hon också. Även om hon vill vakna varannan timma på natten och har kvällsgnäll så tycker jag hon är lättare och lättare att ha och göra med. Underbart! Oj vad jag älskar henne, hon är för go! Vi har ätit lunch med Jonas och Mimmi som följer rättegången på plats. Jag gick en sväng innan vi träffades, förbi statt igen. Stannade och tittade och kände hur det började svida och tåras, men jag ruskade av mig. Förstår intevarför jag ska gå där och bli sentimental, det hjälper knappast. Vilken bra arbetsplats det var. Och vilken god mat vi serverade där! Som min David lagade...mer sånt hemma tack! Ikväll ska jag hålla om honom, kramas och pussas. Jag var inte så rolig igår. Gnällde och var dö trött. Det är ju inte hans fel. Jag fick nog kanske för mig det lite. Men jag saknar hjälp av honom på nätterna...Jag saknar annat på nätterna också ;p
Jag önskar verkligen att han var ledig i helgen! Men jag har att göra iallafall. Henki kommer på lördag förmiddag och på söndag ska vi troligtvis på brunch. Bloggar jag för ofta nu? Vill ju inte ta mig för något som tar lång tid så jag blir sittande ganska ofta, men det betyder bara bra egentligen, att Louise inte är lika klängig längre. Fast idag fick ja iof frågan om inte jag ska sälja vagnen...just på stan ses jag mycket med selen. Malin kommer på fika snart, funderar på om det blir kaffe, te eller varm cacao på rismjölk? Jag får ju dricka varmchoklad, min abstinensgrej. Och dricker choklad, det gör jag 5 dagar i veckan också! Bra med kalcium och vitaminer?


Min nya look


Mamma+Babybjörn+Louise

Piggare

Vi satade 100% på sängen igår vid 20.00, fanns inga alternativ. Jag trodde jag skulle rasa samman. Vi sov från 22 och vaknade 23, 01, 03, 05 sist 07 och upp 08. Men det var korta vaken gånger, hon somnade om och jag med fort, känner mig mycket, mycket bättre! Blir nog ut och gå senare idag, för vi ska nog på lunch tror jag. Nu ligger lillan i knäet på mig och smälter sitt senaste varv på frukostbuffén. Imorgon Ikea, med världens minsta spenderarbyxa, 1000kr får vi ta, that's all! Jobbigt för mattan jag vill köpa till Louise kostar 1200...fast den är ju inte på ikea heller..hihi =)

Vi är föresten redan klädda! Lägga fram dagen innan är grejen, till båda alltså!

 


Miniform

Dammsugaren verkar söva även vid kvällsgnäll. Hon börjar som vanligt gnälla lagom till David kommer hem. Jag hade tagit ut kättfärssoppa och tinat så vi åt direkt, hon satt i sittern och tittade på tv. Får man göra så? Hon verkar så nöjd av den, men är tveksam. Inte får man väl sätta bebis framföär tvn? Jag har iallafall gjort det två gånger idag. Nu har David åkt igen. Skulle hämta körkortet på posten. Är posten öppet nu? Ikväll hoppas jag att Louise hoppas över sin vaken period mellan 22-23, för jag tänkte somna tidigt. Vi har köpt miniform. 10droppar/måltid ska det vara, men jag kan knappast ge så ofta? Jag provar med morgon, fm, lunch, em,kväll,natt? Jäsp! Skönt att middag och disk och tvätt är klart, Jag har tom strukit! Vad gör man när man har en babybjörn på bröstet lixom? Hoppas vaggan passar ikväll, en stund iaf. Testade på dagen hon sov typ 2 minuter men låg kvar länge och tittade, bekantar sig med sin nya plats... 


Dammsugaren är barnvakt


Solstråle! Efter nästan två timmars sömn till dammsugaren. Vad kostar det att ha den på i timmar varje dag? Hon soven så gott till den. Någon slags bajsstrejk pågår, men ofrivilligt. Jobbigt för henne men det går ganska bra idag iallafall. Vi gick ut 09.30, skrikande men somnade fort i babybjörn och sov ett bra tag i vagnen, fikade med Malin och Morgan på Tingsgården sen gick vi och köpte vantar och halsduk till mig. Hemma 12. Sen dess har hon nästan sovit hela tiden. Jag har inte vilat men är heller inte dö trött. Nu är det matdax, hon missar inte det...Hon äter fortfarande väldigt ofta tutten åker ut minst 20ggr/dygn och jag försöker verkligen minska det. Så svårt att veta hur man ska göra ibland. Jag vet att det är god tid att börja styra lite rutiner på mat och sömn, men det är inte lätt...jag vuill inte bråka med henne heller. Önskar faktiskt att någon kunde bestämma precis hur det ska vara, Louise kanske ska få fortsätta göra det? Är jag en dålig mamma då? Kommer hon äta varje timma, vakna varannan och sitta i mitt knä när hon är 18 år också om jag tar det lugnt med att forma vardagen?

Vaken natt

Vilken natt! 01.15-04.30 vaken, snuttig, gasig Louise. Mega trötta! Jag drack choklad på kvällen och åt gräddsås till middag, kan det vara mjölkprotein kanske? Vaknade 07.15 igen, satsat på en liten frukost lur. Har redan ätit frulle, så hungrig man blir efter en vaken natt med galet mycket amning. Hon ville bara tutta i tre timmar, men det går ju inte, då blir magen bara värre för henne. Vad gör man? JAg kände mig snurrig i natt och försökte få upp David att ta och gå lite med henne, gosa och massera mage. Gick inte så bra. Jag ruskade på honom och sa att vi har en jobbig natt. Han hade nog en skön natt. Ska försöka få oss tillbaka till korgs nu. Får se om vi gör något alls idag.

Sköna dag

Så värt med lugn och ro. Har haft en super bra dag med Louise. Mimmi har varit här på em, kaffe och prat, mysigt. Innan var jag ute och gick med vagnen ca 1 timma. Och innan David kom hem hade jag lagat middagen klart! Louise satt i selen och som gott medan jag fick massor gjort. Bara sådär. Lugn och snäll bebis. Hon har nog gillat hur denna dag varit. Haft mys, tända ljus, gått och nynnat. Tagit dagen som den kommit. Nu ligger hon i vaggan och sover, ensam. Ätit, diskat och duschat, som vanligt fast utan att känna mig stressad. Jag borde gå och sova nu, det ska jag. Hon har sovit mycker idag. Det blir nog en lugn natt. Imorgon? Inga planer. Kanske vara med Malin. Det blir absolut en prommis iallafall.
Natti natt!

LAT

Jag behöver varva ner och bli lugnare, NU! Menar inte att jag är stressad, jag har bara inte den där harmonin som jag vill ha, som Louise behöver. Låta det ta lång tid att nynna henne till förmiddagslur, låta morgonen vara lång och rofylld. Då sover hon bättre och längre, är piggare när hon är vaken och mycket gladare. Jag måste ha det lugnet som behövs för att skapa harmonisk miljö här hemma. Måste känna mindre krav att bädda säng, diska direkt, tvätta, hålla städat, sminka mig, ha frisyr och prova kläder. Som dom sa på förändraträffarna, en bra mamma är en LAT mamma. Jag förstår verkligen vikten av det nu. Jag ska bli LAT! Låter det inte fantasktiskt? Att få bli lat, behöva bli lat? Men det är inte helt lätt. Det är klart att man kan bestämma lunch och sånt ibland, och gå ut. Men inte varje dag. Louise får bestämma när vagnprommenaden ska ske, inte jag. Och på eftermiddagen, typ efter 16.00 är det ingen idé att ta ut henne, hon vill inte då. Kvällen blir längre och jobbigare för alla om inte hon får ha det lugnt och mysigt redan då. Jag har täbk doftljus. Dom röda från ikea som luktar Statt. Dom fyller upp hela rummet med härlig doft. Ska gå ner till indiska och inhandla lite doftolja som är mild och passar när vi går ut sen. Vi skule ju fikat med Janna och hennes Maria, men dom har fått förkylning. Jobbigt att få det när man har en liten. Louise myser i bilstolen, håller på att vakna nu. Ska ta upp henne innan hon behöver skrika.
Ha en lugn och skön lat dag, det ska vi.

Fula dagar

Varje dag är en ful dag. Håret är bara besvär svart med ful utväxt. Vill ha mitt gyllenbruna, men jag måsta vara jätte ful jätte länge för att få dt tillbaka. Ingen bena passar mig. Sminkar jag mig blir jag fläcklig och kladdig och käner mig smutsig. Kläderna är som korvskinn och hur osköna som helst, kan inte ha mina kläder som jag tycker om alls. Sålänge garderoben växer med halvfina plagg. Det är svettigt och jobbigt att klä sig. Bulldegen är mjukare än mjukast. Slitna fula skor som jag helst sluppit ta på mig. Hallå, vad hände med min rumpa lixom? Den är inte sig lik alls, som ny.

Jag vet...jag har fött barn. Och jo, jag är lycklig, ja, det var värt det.....Men det vore inte helt fel att känna sig lite, bara lite vacker. Kanske bara trivas i kläderna och skorna? Eller iallafall ha en frisyr, en hårfärg. Hela jag är fel just nu. Jag känner mig bara ful, all over, allt som syns ser illa ut. Om jag bara en enda dag kunde få trivas. Jag kliar och sticks. Jag är obekväm. Usch! Dagens utbrott nummer ett.

Morgonstund...

God morgon...

Så här sött ler min Louise till mig varje morgon när vi vaknar och en ny spännande dag tar start.


Varannan timma tycker Louise är lagom ofta för nattmat. 01, 03, 05. En av gångerna vill hon vara uppe länge, minst en timma. Så har senaste nätterna varit, verkan vara så hon vill ha det. Men hon sover bättre på dagarna nu, och på kvällarna. Vi kämpar på lite mer med att få henne att sova bättre i vaggan nu. Hon vill helst vara nära. Hon har fortfarande jätte mycket luft i magen, men nu kommer den ut lättare iaf. Och bajsar gör hon! Lassvis. Härligt. Idag hoppas jag på en lång prommis, men det blir troligtn lunch på stan. Trevligt det också. Men jag måste börja gå en timma om dagen. Bättre för sömnen, bulldegen och immunförsvaret. Pruttungen mår också bra av att mamma går med vagnen mer. Skulle behöva någon som ser till att jag håller detta. Längtar till fredag. Ikea. David jobbar lör-sön nästa helg =( Vad ska vi göra då? Åka till mormor igen? Louise saknar redan mormor. 


Helg hos mammut

 


Louise hos sin mormor i den mysiga babysittern som väntat på att invigas. Fårskinns tofflor från marknaden på.


Badar i slasken. Trångt men skönt.



Mys i morbrors fluffiga säng

Jag, Oliver och Joakim

Joakim och Louise

Mina bröder

 

 

 


Nu åker vi hem

Snart kommer David och hämtar oss med bilen. Då blir det lite söndags shopping här och där. Jag är sugen på lite nya fina ljus till hösten. Har ju faktiskt eldat lite i mina lyktor och tyckt det varit mysigt igen. Jag gillar skenet, behöver ju inte stirra på lågan. Louise kommer nog sakna sin mormor nu när vi ska hem. Jag kommer sakna mormor! Hoppas det goda humöret som mamma trollat fram håller. Louise är så lugn och nöjd, min goa härliga pruttunge! Det ska bli kul att åka med David hem. Han ringde igår kl. 20.00, undrade om jag ville att han skulle köpa hem något han var på Willys och köpte se 6-pack. Vem tar bilen till Willys en lördagkväll för ett 6-pack? Han vi enr 100meter till ica? Nä... Gå dit och köpa grejer till en gravidcravande flickvän var han för lat för, alltså ganska glad i att köra! Jag har tagit lite bilder här som jag ska sätta in senare. Mamma har tvättstuga, tar det vi har fixat lite tvätt kan man säga. Bara idag har hon fixad både Joakim och Olivers sängkläder plus kissat ner badlakan. Lillfluffo myser med Oliver i hans fluffsäng, ska vi verkligen åka hem?

En sån mormor!

Nu är vi hos mamma och blir bortskämda i Strängnäs. Louise är mirakellugn. Igår lämnade vi henne kl. 19 på kvällen, mitt i den tid som borde vara toppen på skrikis. Men hon hängde lugn på mammas axel, sov på Olivers mage och bara hade det kanon. David kom och vi åkte en sväng i hens bil. Han är bra nöjd. Jag med. Nu har han åkt ut igen, han ville åka typ 7 på morgonen men jag höll kvar honom på frukost iallafall. "Lill-Fluffo" och jag stannat tills imorgon. Hon verkar ju trivas bättre här än hemma. Hon sover så gott. Mamma får ha henne idag när jag går på marknaden tror jag, hon är ju veteran. Jag fick tid att duscha sminka och spegla mig nu på morgonen, usch så jobbigt! =) Inte van att hinna upptäcka att man har en badhairday och skinket känns kladdigt och fläckigt. Har ingen sladd till kameran med mig. hon är såklart toksöt idag också! imorse vaknade hon tidigt på strålande humör och sjöng så alla vaknade lika glada! Härliga unge!

Vi åker till Strängnäs

Packar ihop oss och åker till mamma över helgen. Det är ju marknad. Hon är så glad att vi kommer, tänk att hon har köpt babysitter och babygym! Louise kommer bli bortskämd i helgen, antagligen jag också då. Vi ska åka 11.05 tåger jag och fisen. Hon har INTE bajsat än, hon har varit gnällig på morgonen. Hur ska detta gå? Vi hoppas på att det lättar lite på trycket i lillmagen snart. Vi ska träffa Jessica. Gå en sväng i Strängnäs, se om jag fortfarande hittar i min hemstad. Äta god lunch där man gör det. Allt detta med en solstråle i barnvagnen, min plan. Jag brukar oftast ha tur med Louise, hon kommer säger ge sig innan det är dags att åka. Så vad det dettamed att packa för en helg med en baby...hur många ombyten till henne? Hur många tröjor till mig? Glömmer vi något kommer nog David med bilen...hans blåa opel någonting. Han säger att den är billig och bra så jag tror honom.

OK, jag är GLAD!

David är inte hemma fortfarande. Jag börjar smått känna mig glad över bilen. Vi ska ha bil. Jag ska bli stammis på Ikea. Jag ska bli icamaxihandlare. Hihi. Och jag vet att David är super glad, det är jätt kul tycker jag. Jag dammsuger. Massor. louise sover i selen. Detta verkar hon gilla! Det vora kanon! Jag vågar inte sluta så det börjar bli rent. Har nu lilla munstycket och dammar. När gjorde jag det sist lixom? Babybjörn rockar!

David tog körkort

Grattis my love! Jag och David var och plockade ut alla våra hittills sparade pengar imorse till bil. Nu är han och köper. Det går undan. Hoppas vi har nytta av den. Shit vad nervös han var, riktigt kul att se honom sån, det var nytt. Trots förlossning nyligen. Jag och Louise har gått en ganska lång prommenad med Karro och Julia. Jätte skönt. Jag vill vända upp och ner på lägenheten och tokstäda. Jag vill verkligen. Känner hur det kryper i kroppen. Nästa vecka ska jag försöka få mycket gjort. Bara fika varannan dag kanske är en idé. Göra någon nytta varje förmiddag och prommenera på eftermiddagen. Om Louise vill. Hon harinte mått så bra idag, kunnat sova och äta men mellan det verkar hon inte ha det så bra. Det ÄR gaser, jag är säker på det. Massagen verkar inte tillräcklig. Jag äter bara snäll mat tycker jag. Kan det vata vetegluten eller nåt sånt? Jag är orolig för henne, vill ju att hon ska ha det bäst. Kunna ligga och snacka och flina som hon gör ibland. Inget sånt idag. Stånk och stön! Undrar hur kvällen och naten blir. Jag skulle behöva sova två timmar i sträck, det borde Louise också! Magen stör henne. Shit vilken lång natt det var inatt. Snart kanske David är hemma me en bil. Våra semesterpengar till i sommar :( Men nu har vi iaf transporten fixad. Bila till solen? Med ettåring? Nåja, JAG ÄR GLAD! Men jag kan ju inte vata helt nöjd, eller hur?!

Nattamat

Uppe med snuttig bebis. Sedan minst tre timmar. Hon somnar inte utan bröstet och sover inte om bröstet flyttar sig. Myrkryp i hela mig. När ska vi sova? Jag har inte sovit mer än mellan 23-00.20 och om två timmar är det morgon, Davids klocka kommer ringa han ska köra kl. 07. Innan Louise somnade skrek hon. Gapskrek, i timmar. Ingenting lugnade henne. Vi kunde inget göra. För någon timma sen kom det bajs och galet mycket luft, det var noh det. bara att skrikbeteendet var inte som det brukar vara när hon har luft. Hoppas det inte blir ofta på det viset. Jag är jätte hungrig. Man blir det är timmar med snuttis. Och trött! Jag måste sova minst två timmar om jag ska kunna funka imorgon. Louise sover såklart jätte bra på min arm här vid datorn, det gör hon alltid. Just nu önskar jag faktiskt at David kunde ta henne. Han har redan sovit mer i natt än vd jag gör på två nätter tror jag. Men nu går det ju inte at väcka honom. Om jag väckte han skulle han aldrig orka gå upp. Suck!

För ett år sedan (långt)

Ont i magen-dag idag. Snart 24h utan bajsblöja. Louise och jag kämpar! Som hon tar i lilla pruttungen, ingenting händer. Hon skriker mycket. Jag önskar att jag kunde hjälpa henne. Nu har hon nyss sovit i min famn en timma, men inte efter detta heller verkar det komma något. Jag har varken tvättat mig eller klätt mig ännu, men vi ska inte ut idag. Yasmine kommer sen, då ska jag iaf vara klädd. Louise har fått på sig sötaste klänningen som hon fått av bonusmormor Siw och bonusmoster Bull. Vi lyssnar på barnskiva som Malin köpt. Tror jag tycker det är roligare än vad baby gör än så länge, Louise tycker nog jag är konstig som dansar runt och sjunger när hon har ont i magen.


Jag har precis bryggt kaffe till migsjälv för första gången sedan vintern. Jag behöver det. En kopp kaffe gör underverk när man inte dricker så ofta! Förra hösten började jag varje morgon med att dra på en hel kanna som jag drack under dagen tiisammans med mängder av cigaretter. I november när jag var sjukskriven på heltid i nästan en hel månad. Då var ingenting som nu. Jag trodde inte på livet då. Fy fan för oktober-november förra året. Två graviditeter hade slutat olyckligt för oss. Jag sov jätte illa, hade stressad mage och fick aldrig behålla mat. Hade stora blödningar och fick åka till sjukhuset, det var tungt. Hade kass matlust, gick ner i vikt och var blek och grå. Jag skakade och vad jätte klen. Fick antideprisiva som försämrade måendet. Värdelösa sömntabletter som inte hjälpte. Jag tappade all arbetsglädje, ville inte gå ut alls och gjorde det inte på många dagar i sträck ibland. Försökte börja jobba och ta tag i migsjälv flera gånger men misslyckat. Usch. Jag vet inte varför jag sjönk så lågt som jag gjorde, det blev för mycket innuti som gjorde ont. När jag skriver om detta måste jag också skriva att under denna period vad David min hjälte. Han gav mig kärlek i mängder, all sin lediga tid (som inte vad så mycket) la han på att vara en helt underbar sambo och stöd till mig. Jag var aldrig glad, otacksam och inlåst i migsjälv, hade ett väldigt egoistiskt beteende och tog nog mer energi av David än vad hans ibland 08-23 arbetsdagar gjorde. Nu gråter jag. Jävla kaffebryggare som sätter fart på många minnen. I december mådde jag bättre. Jag började jobba fast i lagom tempo. Alla var kanon på jobbet mot mig, helt underbara trots massor av jobb. Jag fick arbetsglädjen tillbaka. Jag fick handla hur mycket julpynt jag ville för David och gjorde mys hemma. Malin var mycket hos oss ofta och vi hade jätte flummiga dagar och bara va. Jag njöt av att jobba på och funka bra och började jobba fullt igen, fast mer dag än kväll. Larz-Kristerz och pappa dansbandskampen, det var glädje! Och 21a dec hade vi en super bra p-fest, jag hade galet kul. Första ovh enda gången David fått hejda mig från att festa över min gräns. Haha, tänk att det har hänt! Dagen efter var jag och David på stan. Jag älskar julruschen! Vi satt på espressohouse och jag berättade för David att jag hade "tusennålar" i magen, alltså så som det känns när livmodern växer. Vi testade positivt och var båda glada. Jag var förvånad, min kropp skulle få vila eftr det som hände ett par månade innan men vi ville, det kom lite tidigare än vi trodde. Lyckan total, jag hade kämpat med mitt mående hela december och kommit tillbaka till migsjälv och så hände detta, det var otroligt. Hade världens värsta influensa och förkylning, högfeber och var helt paj över jul. Jag gick t.o.m hem från jobbet på juldagen. Så gör man inte. Men jag mådde bra då, min själ var glad och lugn. Bebisen växte i mig. Bebisen som nu ligger sovandes i min famn. David och Louise betyder så mycket för mig. Hela min familj betyder massor. Jag lever ett väldigt rikt liv. Jag njuter varje dag. Älskar att vara trött för att jag har varit uppe med Louise när jag vet hur jag för ett år sedan var tröttare och uppe med jobbiga tankar mitt i natten, rökandes på balkongen. Det kanske inte var så dumt att ta fram kaffebryggaren idag iallafall? Ibland behöver man minnas det värsta för att uppskatta det man har. Jag har det bästa. Jag har en trygg själ, jag litar på migsjälv, på livet och vet vem jag är, jag har min stora kärlek, och tillsammans har vi vår prinsessa. Och en hel stor familj, bästa systrarna och bröderna.


 Tack David, jag älskar dig gränslöst föralltid och oavsett.
Louise, jag är så rik sen du kom, du förgyller varje dag mer än jag någonsin kunnat ana, Jag är lycklig som har dig, som är mamma till just dig.

Macklunch

Sitter och lyxar med underbar macklunch. Har varit å köpt ett dinkelbröd och tunnbröd. Bästa man kan få till lunch! Skulle tveklöst få i mig en påse tunnbröd på en liten stund. Har tagit en prommenad. Mötte en av dom andra mammorna från föräldraträffarna, vi bytte nummer. Kul! Pappa och Oliver kommer runt 16, David ska köra och kommer nog hem senare än vanligt. Hm..undrar vem som ska laga steken vi planerat till middag? Jag tycker inte om att laga mat till David. Han klagar aldrig och är aldrig taskig när jag misslyckas, men han är ju såklart alltid bättre. Jag kan tycka det känns bortkastat att jag lagar mat som han gör så mycket godare. Nu vill min baby ha sin mamma tror jag.

Hej på er! Nu har jag varit med i hela sex veckor! Visst är jag sötast?

Mamma är trött

Lång dag, trött som tusan. Illamående trött. Bultande trött. Sov jag inatt? Men en bra dag har det varit iallafall. David fixade provet. Inatt ska det sovas! Imorgon ska vi göra ingenting. Pappa skulle titta förbi på em, resten av dagen blir mys och vila, denna gången menar jag det. Skulle jag råka få lite energi finns ett stort skåp i köket att rensa och min garderob. Just nu vet jag inte vad energi är. Städa badrummet måste jag.
Så trött att det snurrar. Bums i säng när Louise somnar. Just nu sover hon bara bra på tutten. Lägger jag henne får jag börja om från början. Orkar inte det, jag är en lat mamma. Och hon behöver sömnen.       



Sovmorgon?

Sitter och väntar på att moster Malin ska ringa, vi ska gå ut. Louise har somnat nyss, hon är alltid lite för tidig med sova förmiddag, men det gör inget. Inatt har David sovit med oss. Med snarkplåster, funkar lite faktiskt. Efter ett tag med sånna, om dom funkar, kanske jag kan börja slappna av och sluta känna mig stressad när vi sover tillsammans. Hoppas det. Så vi kan bli normala! Jag är så trött idag så jag vet inte hur jag ska ta mig igenom dagen. Jessica är förkyld så vi har avbokat. Synd, men bra att hon inte kommer och smittar oss med förkylningen. Senare i veckan ses vi! Jag och Louise flyttar ju till mammis i helgen! Jag och David började diskutera hur vi delar på kvällar och mornar med Louise igår kväll, så jobbigt men nödvändigt. Eftersom han sover hela nätterna vill jag kunna få sova lite längre en morgon varje helg. Det blev inte så i helgen och jag var sur över detta...det ena leder till det andra och ja helt plötsligt har man en dryg jobbig diskution sent på kvällen som leder till ingenting mer än att man blir trött och less. Jag kan inte släpa diskutionen utan at den leder till något och David vänder ryggen och vägrar prata för det är sent. Jag tycker att det är ju då vi inte sitter framför tvn, när ska vi anars prata...han tycker att jag väcker Louise när jag pratar, jag tycker att i så fall väcler han med sina snarkningar...han tycker att jag bara tuttar henne och han inte kan ta mogron och kväll, jag tycker att det finns massor runt amningen...ja ni kan tänka er...den som inte är med vet inte. Suck! Idag har han teoriprov, det kommer gå bra. Jag har gett honom en stor lycka till puss och nu ska han få vara ifred hemma och plugga. Vi blir nog ute ett bra tag, solen skiner ju! Jag har jeanskjol och strumpbyxor, jätte skönt hade aldrig kjol under graviditeten.

Tittar på när mamma och pappa äter frukost...



Totte och Malin

Snart slut med helg. Känns bra med lite måndag igen tycker jag. Jessica ska vara här med oss imorgon. I förmiddags när David skulle dammsuga (!) klädde jag Louise och gick ut med Malin Sonestedt. Vi fick ös regn och satte oss uppe på stationen en stund, skrapade femman lotter. Sen gick vi upp hit. Jag har bakad scones som vi fikade med David och Seppo efter att dom varit ute och åkt. Nästa helg åker David själv, det är jag säker på. Louise har inte sovit bra idag och nu är hon helt slut och grinig, det bara går inte att få henne till riktig sömn. Snart börjar kvällsgnället också...jobbig dag för henne. Och lite jobbigt erkänner jag att jag tycker det är också, men jag tänker inte ge mig. Hon behöver sova. Nu ligger hon på min arm och sover lite iallafall. Lägger jag henne är det kört. Har provat sängen, vaggan, bilstolen och vagnen. Mammas arm ska det vara. Inte ens babybjörn går för sig. Mysigt att Malin och hennes lilla Totte var här idag. Totte är en mycket snäll och söt vovve. Kanelbullensdag idag, har ju massor av bullar men jag ska ju invänta afternoontea om två veckor. Eller är det tre? 

Min kanelbulle, den mumsigaste man kan få.

Jätte fina och duktiga Totte

Malin underhåller Louise, eller tvärt om?

Min egen sötnos, älskade Louise!

Storhandling

Sitter ned Louise i selen, klar för att åka till maxi för att handla på oss massor av mat och grejer. Lång lista har jag skrivit! Hon sover gott. Snart blir vi hämtade. Hur ska detta gå? Kommer hon gapa så det hörs i hela butiken? Åka bil första gången sedan resan hem från BB. Jag är nervös! Hon sover så bra nu, undrar hur länge det håller.
Ikväll blir det lamm och rödvinssås igen. Mumsa! Vi har köpt en overall till Louise på kappahl och druckit kaffe på waynes. Jag mitt pucko tog en soyalatte, skulle "lyxa" men jag gillar det ju inte, samma varje gång. Och nu kan jag inte dricka mer kaffe idag, jag som egentligen vad sugen på en vanlig kopp svart kaffe! Känns som latte räcker för en dag då man ammar. Imorgon blir det SVART KAFFE och inget annat! Nu får dom komma och hämta innan Louise blir för varm, hon har kofta på sig.

Smittad bebis?

Vad är nu detta? Våran lördag tillsammans och solen skiner inte? Jäkla osis! Inatt har Louise sovit gott och bra. Jag sov lite sämre efter att jag vaknade och hörde att hon var snorig. Mitt barn har snor!!! Jag blåste ut det lilla som var och låg och lyssnade typ två timmar på henne och kände mig värdelös, hemsk, elak. Jag har umgåtts med snuviga personer, tagit i dem och tagit i min dotter. Jag har gett henne snuva. Det kom inget mer snor sen. Nu har hon en slemkråka uppe i nosen. Vi ska gå och köpa fler filter till nässugen. Jag är orolig. Vill verkligen inte att hon ska bli förkyld. Måste bli försiktigare, jag som tycker jag varit så försiktig med henne. En ny overall behöver hon nu också. En med ben som går i selen, har bara en påse och en som håller på att bli för trång. Dagens innehåll vet jag inget om än. Har sagt till Seppo att vi vil handla men först går att David får köra. En promenad blir det iafl. Kanske köper overall, har kupong på kappahl. Får se om David vill med eller inte. Pruttungen har legat våra knän hela morgonen och snackat och varit glad. Härligt! Bara hon slipper ligga själv är humöret på topp! Helst ska både jag och David sitta och gosa med henne, då är livet kanon tycker hon. Nu ligger hon hos mig. La av en jätte brak, fyllde blöjan och somnade. Bra ordning? Inte så värst. Men hon sover nog bara en liten stund sen kan jag byta. Långa luren spar hon till promenad.

Fredagsluncher

Skönt med fredag! Mysigt att ha David hemma i helgen tycker Louise och jag. Åh vad vi ska pussa och krama på pappa! Äntligen! Fredagsmys är verkligen något alldeles speciellt när man har blivit en liten familj. Jag har varit på lunch med Mimmi, Amanda, Helen, Lilian och lilla bedårande Rebecca! Något vi tänker sikta på att göra varje fredag. Louise ville också vara med lite, men mest sov hon sött över lunch, lilla raringen. Lilian och Rebecca följde med oss hem. Inte helt lätt att få in två vagnar, två skötväskor, två mammor och två döttrar i porten här och upp i alla trappor. Det är så kul att prata med andra mammor tycker jag. Rebecca har värmt upp Louises leksaker lite åt henne, så bra! Mer spännande med alla Davids sladdar som ligger längs ala lister. Något han måste göra något åt innan Louise börjar fara omkring och tugga på allt. Träffade Seppo på vägen hem och berättade att vi behöver åka och storhandla i helgen. Hoppas. Vill ju följa med, David köper så himla mycker skräpmat och onödiga grejer annars. Idag är jag glad och nöjd=kort inlägg. Ska jag gnälla lite över något så får det väl vara...nä jag är nöjd!   Tänka sig, hur ska detta sluta?

Hon kom definitivt inte från ovan, men hon är en ängel min Louise
Jag älskar dig, gullunge!

 


Rättegången

Idag har vi haft mosterbesök, besökt tingsrätten, fikat och shoppat! Elle kom redan vid 08 och gick med oss ner till rätten. Det gick fort där, vi var klara till 10. Insåg först efter att det nog var väldigt jobbigt att sitta där för jag hade ont i magen ett bra tag. Jag fick dom frågorna jag trodde jag skulle få. Känslan av att sitta så nära och att se brännaren var så jävla obehaglig. Äckel var nog vad jag kände. Skönt att kramas med andra stattare, och kul att få visa upp en vaken Louise också. Hon och Elle kunde sitta med där inne och höra på när jag vittnade. Det tog en halvtimma och lillbabyn var så lugn och sussade sött. Tack, Elenor och Mimmi för mysigt fika (gissa vart?) efter. Att gå hem själv och sitta med tankar kring allt hade varit tungt. Louise gillar inte heller när jag grubblar. Visste ni att man får tröstshoppa när man gjort något jobbigt? Jodå. Två nya skjorta, leggings, strumpbyxor och diadem. Jag har en ursäkt till för den som inte nöjer sig med tröst-ursäkten. Vi börjar ju med månadsbudget nästa månad, så bäst att passa på nu, duger det? Så nu har jag erkänt och ursäktat shopping. Igen. Strumpbyxor och diadem räknas föresten som förbrukningsvaror. Louise fick en ny sovpåse i stl 62. Alla jamaser har blivit för korta. Hon är lång, blir kanske supermodell? Nu är vi hemma och Elle har åkt hem. Fisen har gnällt ett bra tag men nu sover hon så otroligt sött på min tutte. Där kan hon få ligga en stund. Jag ska lägga mig och vila med henne strax. Vet ni hur mycket jag älskar min dotter? Och hennes pappa. Lilla, fina Louise du är våran ögonsten, vår stolthet och lycka, våran egen lilla dotter, vi älskar dig gränslöst.


Louise och jag myser i soffan, det tänker vi göra resten av dagen!

Moster Elenor och Louises krusiga, gulliga, lilla bjöjstjärt


Tidig morgon!

Helt otroligt! Här sitter jag sminkad, hårplattad och klädd med frukost i magen och en glad liten tjej som ligger och myser och sjunger för sigsjälv i vagnen. Hon är visserligen inte klädd än, men det är en timma kvar tills vi ska iväg. Stör helst inte när hon har det så mysigt. Natten var sådär, Louise skrek och var arg till midnatt ungefär och vaknade sedan runt tre, sov en snutt till innan 06 när Davids klocka ringde. Så vi är lite trötta, ca 3 timmars nattsömn. Men jag känner mig helt ok iallafall, verkar som båda gör det. När jag skulle sova inatt var det värre jag låg och fick för mig konstiga saker som att det skulle komma någon hit ta Louise och hota mig. Typ att jag skulle tvingas ljuga och säga något för att skydda mordbrännaren. Vad det nu skulle vara. Det har stått en kille nere på gatan här och tittat up två gånger igår, sånt gillar inte jag. David tröstade mig lite med att han skyddar oss. Känner mig lika fjantig varje gång det blir dag och jag inser hur onödigt orolig jag varit på natten. Snart dags att vittna. Undrar vad jag får för frågor. Det får gärna gå jätte fort så jag kan komma ut till Elle och Louise snabbt. Tänk om hon får för sig att gaphalsa hela tiden...satsar på förmiddags lur då.

RSS 2.0