Tack min dotter

Dom senaste dagarna har jag varit så segstartad. Har velat dra mig i sängen, inte gå upp och varit jätte trött. Men inte Louise hon har minsann varit piggelin och velat upp. Har jag något val? MEN när vi går upp har hon haft det så trist så hon tycker vadsomhelst är kul. Så hon sitter i sin stol med akvariet och jag får alltid sita i lugn och ro och äta frukost så jag vaknar. Nu sitter jag här och tuggar i mig mackor och dricker koffeinfrittkaffe. Om ca en timma ska vi sova lite middag det vet jag....väntar bara på den stora morgon blöjan. Shit vad hon sitter och bubblar för sigsjälv nu!

Mamma på madrass

Hur gick prommenaden till Tingsgården? Jodå bra tack, hon fick komma upp sista lilla biten dit. Tack vare det var hon nöjd hela vägen. Super mysigt att ha med henne dit, hon sitter ju själv i stol nu och babblar med alla som går förbi henne. Charmtroll. Påvägen hen fick hon ligga i vagnan och då skrek hon, men glad som en sol så fort vi kom hem och hohn fick komma upp igen. Vansinnigt kallt, kunde ju inte ha henne i selen då jue...Malin och Morgan gick med som stöd då vi tog oss hem...

Jag har bestämmt mig för en ny grej. Jag ska sova i Louises rum på madrass, och så får hon lära sig sova i sin säng och i sitt rum med mig där...det är en bra idé va? För just nu ammar jag bara 3-4 gånger per natt och det tror jag att vi orkar gå upp för. Det kommer antagligen minska snart med det också. Innan har det varit vaje timma och då har inget alternativ annat är sova nära i samma säng funkar. Nu blir det detta. Efter nyår. Vad tycker ni om den idén?

Besök väntas

Nu sover min lilla kärleksklump en stund innan vi beger oss mot caféet. Jag har slutat försöka gå när hon sover utan gör det hellst när hon är nyvaken och glad! Iallafall, jag pratade med min andra Malin idag, "lillamalin", min barndoms bästastebästastevän. Hennes mamma ska komme hiot till Etuna idag och gå på rea, då undrade hon om inte de kunde få titta upp och charmas av Louise. Självklart! Siv var ju som en extramamma för mig i typ 13år! Det ska bli kul. Just nu lysnar jag till ljuder av damsugaren och tvättmaskinen som centrifugerar....hur kan hon sova så gott till detta ljud?


Tingsgården

Har en nöjd och glad dotter denna dag. Kom att tänka på att året är snart slut. Är det något jag borde göra en sista gång? Jo....borde vi inte gå till Tingsgården? En sista gång innan den första? Ringde och frågade Malin och Morgan, dom höll med om att ett besök till behövs. Hoppas louise håller med. Vill helst inte kånka på en skrikande bebi på isgatan...

Hjälp mig!

Jag vet inte hur det går det här med sömngrejen...ikväll satt vi på köksgolvet och Louise satt själv flera minuter...sen föll hon och råkade slå sig lite....så skrek hon en stund och fick tutte och somnade kl 20.00....eftersom hon brukar somna 23 blir detta lite svårt...ska man försöka hålla henne för naten? Och riskera att hon blir jätte pigg vid 04? Eller ska man väcka? Eller låta henne sova en stund och vakna, tas upp och badas? VAD SKA JAG GÖRA? ALLA DESSA VAL JAG BLIR TOKIG!!! Hon har sovit middag 4 gånger idag, en i vår säng, tre i vaggan. Duktig hon är va? Totalt 2,5 timma. Jag är godissugen. Som vanligt. Suck!

Wow Willys!

Igår gjorde vi något vågat! När David kom hem från jobbet skulle han åka och nyårs handla, jag skulle stanna hemma med Louise eftersom hon har varit så arg i bilen varje gång och skrikit så att alla på ica maxi stirrar på oss med förskräckta ögon..MEN, hon hade nyss sovit en stund, hon hade bajsat mega massor nyss och ätit så hon var på topp. Vi klädde på henne och for iväg. Jag fick vara galen pajas hela vägen, men det gör ju inget. Hon satt glad och tittade på sin mamma. Så kom vi till willys och tod en sån vagn med barnstol på. Där satt hon och tittade en stund iallafall sen fick David kånka på henne för att hålla humöret. Då somnade hon. Bara så där! Det är ingen hon gör. Det hände en gång förut när hon var ca 2 månadet att hon satt i sin stol och bara deckade. Hon har somnat ibland när vi bär runt och nynnar men aldrig bara så där. Som en bebis sov hon tills vi var klara. I bilen när david packade in vaknade hon med ett skrik och fick lite tuttkontroll sen var det bara att åka hem. Alla nöjda och glada! Häftigt! Jag och David är nu kaxiga föräldrar ocjh funderar på att våga göra något ikväll också typ åka till TunaP och köpa joggingskor till mig. Vi får se. Vad det gäller läggningen så gjorde vi inget speciellt igår, det får bli ikväll. Men hon har sin fasta tis att somna och det är tyvärr så sent som 23. Helt ok och jätte muysigt att ha en glad och vaken bebis, men mamma och pappa skulle behöva vara ensamma en timma varje kväll iallafall....men vid 23 måsta alla sova...Vi får hoppas att hon kommer vilja bli trött tidigare. Kan knappast ta bort hennes middagssovande heller med tanke på att det bara är ca 2timmar/dag. Det är lite triskt detta med våra långa, långa kvällar! Hoppas hon an tänka sig att böärja sova vid 21 snart. När hon blir stor tjej ska hon insann sova eftert bolibompa! Annrs blir det inte syskon gjorda...
Jag är trött idag. Tråkiga mamma, tycker lilla "Lollo"! Tur att moster Malin kommer hit senare, hon orkar busa mer än mig...

Louises 4-månaders koll

Det har gått bra att vara ute idag!
 Nöjd/smågnällig i vagnen på väg till bvc-nöjd till fiket-sover på fiket-går på nytt fik (jag vet men bäst att ta en dubbel när man endå är ute) och blir lite gnällig, åker då framåt i selen hem med mammas finger i munnen.
Gick ju som smort!

Nästan 7 kg och hela 62,5cm lång, hon ligger i vikt, huvudomfång och längt på genomsnuittskurvan. Mamma stolt ;-D, hon växer som hon ska! 10 timmars sömn/dygn kan tydligen vara normalt, så hon säger att jag inte ska oroa mig men endå göra rutin av dessa 10 timmar. Nu sover hon middag för tredje och sista gången idag. Hon sov en stund innan vi gick imorse ca 10-10.30 och sen sov hon nog en hel timma efter BVC i mitt knä på Hutigs, då var klockan ca 12-13 tror jag, och nu 15.45 somnar hon igen. Denna gång har jag lagt henne i vaggan, något jag ska fösöka hålla på. Hon somnar av amningen, något annat har inte lyckats söva ännu, typ rullande i vagnen. Är det verkligen sant att bebisar somnar i vagnen?

Ikväll ska vi bada henne och lägga henne efter amningen i vaggan, sen ska hon få lära sig somna själv genom att ligga kvar oavsett. Vi ska titta till henne var 5e minut. Set ska tydligen få ta hur lång tid det vill. Vi får se hur det går. Gäller att vara stark och envis samtidigt som man är lugn och harmonisk. Först bada med pappa sen amma och då sjunger jag några visor också sen lägger jag henne. David får hjälpa mig att gå in och smeka henne över huvudet då och då. Det kommer ta energi!

Nu är familjen pappa och köper en hylla till oss. Vi fick ett presentkort av dem och nu åker dom åt oss också...en vit expetit hylla den som är 4x4 hyllor. Vi behöver den till alla hennes saker, men jag ska även ha kläder i den just nu. Mysigt att ha lite att pyssla med imorgon, om David lyckas sätta ihop den.

ÅH vad skönt det är avv ha slutat ha henne sovandes i selen! Att hon ligger själv! Det har blivit mycket kortade stunder hon sover, och ibland lite jobbigt man har helst velat sätta i henne....men låtit bli! Fortfarande lite hjälp att lugna henne med dammsugaren, men bara lite ;P Den är som vaggvisa....

Ikväll är det Stattparty. Inte för min del dock, Inte kan jag lämna min lilla Kerstin ännu! David är ju som han är....stannar helst hemma...knäppa han!


Måndag morgon

Åh vad skönt med en vanlig måndags morgon! Visserligen ligger nyårsfisandet bara några darag framåt, men idag är det måndag! Louise i sin stol, jag äter frukost. Jäspar efter halvtaskig sömn och tänker änu en gång att jag borde skriva upp vilka tider hon vaknar för att ha något att utgå från när vi formar rutiner. Och snart ska vi gå ut till BVC. Mitt i Louises middagssovning blir det, typiskt nog. Får se hur hon reagerar på vagnen idag. Amanda ska möta upp oss, och om lilltjejen tycker det passar sig blir det nog nån kaffe och kanske en kik på H&M, men bara om Louise är nöjd. Små bebbar har inget attgöra på melandagsrean egentligen, får väl se hur mycket folk det är.
Just nu dricker jag koffeinfritt kaffe, det är....ok.....typ.
Nu ska vi fixa oss!

Julen är över!

Då har det varit julhelg. Pakethelg, mathelg, familjehelg. Julafton var för oss jätte mysig. Lång dag med massor av intryck för lilla Louise. Åtta timmar på raken höll hon sig vaken i julfirandet och studsade runt bland oss alla innan hon slocknade. Hon fick såklart galet mycket i julklapp. Även jag och David fick massor. Maten var godare än någonsin. Kanske för att man inte ätit av det i en månad innan på jobbet? Annars är vi hemma nu och julen känns bara som man vill stöka bort. Smyger unden med en liten tomte varje dag nu så dom är snart slut.

Louise är så go nu, håller igång hela dagarna och gillar massor av saker att göra. Men så intensiv hon är! Det är konstant underhållning som gäller. Hon sover max 10 timmar/dygn, det är VÄLDIGT LITE för en 4-månaders baby och jag är faktiskt bekymmrad. Hur orkar hon? Hon har natt från 23-07(ibland05) och där i mellan vaknar hon till 4-5 gånger(ibland oftare) och vill äta/bara snutta lite. Hon sover middag 3 gånger men bara ca 30 minuter, max en timma. Imorron är det BVC dax igen. Vi kommer då be om hjälp med nattningen, vi behöver en metod som vi kan köra med och den måste vi sedan följa, det ska vara något David också kan hjälpa till med. Gröten har vi lagt av. Att hon skulle få lite ont var vi berädda på men hon har verkad få väldigt ont. Igår gjorde vi välling av gröten och hon fick i sig 10ml bara, efter någon timma vrålade hon länge och mycket innan vi lyckades kämpa ut mängder av gaser, likadant gjorde hon förra helgen när hon fått det. Hon tjöt så! Jag undrar jag, hur vi ska kunna trappa ner amningen...så där ont vill jag att hon ALDRIG ska behöva ha!

David och jag har nog nått toppen av osunda vanor nu. Det är faktiskt så pass att tilloch med han funderar på om vi kanske borde bättra oss lite. Det är enormt mycket dricka och skräkmat som äts här hemma varje vecka. Det är både vansinnigt dyrt och onyttigt! Jag mår inte bra av denna livsstil som David lyckats köra in mig på under dessa 4 år.....även om han är värre än mig.

Vi håller på att planera nyårsfirandet. Blir libanesisk middag med Malin, Morgan och mina bröder. Iallafall Oliver. Hoppas Joakim också vill komma. Försöker locka med lite dryck...Får se vad Louise tycker om raketarna?

Louise, Lillfluffo, Kerstin, Kråkan...kärt barn har många namn! Fullt ös i gåstolen och hoppgungan och alla andra leksaker hon fått är det nu. Vi har lyckats avvänja sovandet i selen! Äntligen! Jag lägger henne i vår säng eller i vaggan. I sängen på natten, vid mig såvi kan göra det enkelt. Jag är nöjd, när hon sover själv känns det som vi är på väg mot något lättare vardag...Vad det gäller vagnåkandet så är det fortfarande som att trycka på en skrikknapp när man sätter i henne. Oavsett hur nöjd hon är. SUCK! Det blir ju ett nytt försök imorgon. Önska oss lycka till...

Vi fick en god jul, fick ni?




Paus

TILLFÄLLIGT AVBROTT ÅTER EFTER JUL

Julen är här! "Lilljul" har vi haft idag. Inga lite julklappar för det. Louise är en bortskämt liten madam, mamma och pappa också för den delen. Jag känner att det finns så mycket att skriva om! Louise upptäcker och utväcklas så mycket varendaste dag nu! Men istället för att skriva om allt och lägga upp massvis av bilder tar jag en liten bloggpaus. Fullt ös blir det nu! Trevlig jul gott folk!


Pizza

Louise sover redan! Klockan är bara 21, i ca två veckor har hon varit uppe till 23 varje kväll! Hon ligger i dubbelsängen och myser under tänket! Får se hur länge? Gissar att hon vaknar innom halvtimman men jag tycker hon är så duktig för det lilla som blir iallafall. David och jag har tömt två pizza kartonger och druckit massa cola...måste ju värma upp magen inför julmaten på torsdag(?)! Helgen har varit bra, trots en 45-minuters skrik non stop idag. Sen dess har det bajsats hela eftermiddagen. Träffat Jessica, Maria, Ida och lilla Elise som är 2,5vecka äldre än Louise. Dom tittade på varandra och började beklaga sig som två gamla kärringar;) Så gulligt! Louise drog till med några leenden också. Jag tror hon gillade att upptäcka alla inte är lika stora som mamma & pappa. NU! vaknade hon. David provar. Arg är hon. Suck....så bloggade jag bort den lilla tid David och jag kunde kramats ;(


Hemma!

Hemma igen! Snart kommer älskling hem också
. Louise gillade att komma hem, det märks tydligt.
Mer blogga senare.


Nu åker vi till mamma

"Skrikfest" i timmar i natt. Väntar en vecka till innan mer gröt. Slappade lite övertid på morgonen vilket restultarade i sikt på ny tågtid. Kommer inte hinna gå på stan i Strängnäs utan Louise för mamma ska till ishallen.
Jag som verkligen behövde. Behövde iof sova en extra timma på morgonen med.

Nu ska jag fixa oss.


Gröt!




Mera maaaaat!!!!!

Det blev av iallafall trots magkrångel redan innan.
Hon älskade gröten och ville bara ha mer. Rärr bra på att behålla den också.
Men natten har varit jobbig, tror den hade varit det iallafall.
We'll never know. Blir några skedan ikväll igen iallafall. Så magen vänjer sig.



Pluttan


Har klickat av mig lilla hjärtat. Hoppar det går att sova en stund i vaggan.
Visst är hon för go för att ha ont i magen.
Jag funderar på att ringa doktorn igen.


Den lilla magen

Det är inte så roligt idag...Louise har ont! Lilla, söta magen är så dum!
Hon sover orligt, vaknar och tjuter och när hon är vaken störs hennes lekhumör av muller i magen.
Stackar goa söta lilla vän! Mamma vill hjälpa!
Vi var ute och gick idag, ca 10 minuter. Känns som sånna promenader förvärrrar snarare än hjälper.
Jag "dammsuger" ovanligt mycket nu. Tycker ju synd om pluttan. Grannarna bryr jag mig inte om så länge dom inte säger något. Försåker låta bli mellan 21-09.

Vinterpromenad!

Imorgon är David hemma. Då ska jag minsann också få komma ut och njuta av vindervädret!
För det blir nog inget av det idag. Fråga Louise varför.

Sluta amma

Ont i rumpan! Cyklade 20 minuter igår. Är faktiskt stolt. David cyklade 0 minuter. Försökte imponera honom men han verkade oberörd. Lata, trista människa! Jdg tyckte det gick lättare att cykla när David var hemma så jag hade någon att vara tuff inför.

Kvällspigga Louise lekte och lekte tills hon började vråla otröstligt. Jag både kände och hörde all luft i magen på henne. Masserade och knådade. Skrik, skrik, skrik!!! Hon är så hetsig när hon bli hungrig och äter mer luft än mjölk. Jag gör vad jag kan för att göra amningen lugnare för henne men det är för svårt. Susande ljud och i selen nersänkt är bäst hittills, då kan jag hålla hännes händer så dom slutar glida till munnen och störa. När natten väl börjat och hon varvar ner går det bra att liggamma lugnt.

Ikväll ska Louise få gröt kanske kan vi slippa lite av den hetsiga kvälls amningen, och kanske iallafall ett av alla nattmål (oftast 5!). Är det för tidigt? Vi har fått rådet av läkaren på barnmottagningen. Ser fram imot detta.
Jag längtar faktiskt tills jag och Louise slutar med amningen, det kommer inte bli många dagar till efter 6-månaderdagen.

Jag VET att det bästa för barnet är att helamma. Men så upplever inte riktigt jag detta med tanke på hur amningen går. Hon har ju alltid så svårt att äta! Vi kommer behöva lång, lång tid att avvänja henne. Vi har ju inte ens fått rutiner ännu. Minst varannan timma alltid, dygnet runt. Därimellan en del "tröstsnutt" som vi också försöker byta ut mot annan tröst. Det är inte helt lätt. Lite gröt till kvällen kanske gör mirakel? Kommer inom kort också prova 4-månadersvällingen, den kanske hon inte kastar upp som ersättningen. Ja...det blir en spännande kväll!

Dagen blir nog hur trist som helst. Vi skulle ju få besök från Strängnäs idag men det ville sig inte bli av. Tänkte en tanke att bege mig på babyöppet på tomaskyrkan...men inser ju att inte tar man ut Louise kl 09 på morgonen i minusgrader påväg någonstans ett par kilometer bort buss som man inte hittar till? Hon hade nog iallafall älskat att vara där. Efter jul kanske Amanda kan åka dit med oss någongång. Ibland behövs två för att hantera en.
Funderar även över detta med babysim...hon skulle ju trivas som fisken i vattnet men hur skulle det gå att passa tiden med min vagnilskna tös? Och sen ta sig hem. Måste inte mamma hoppa genom en dusch och klä på sig efter också? Vad gör Louise då? Skriker, och skriker tills vi är hemma. Jag vet detta. Vet iof inte när dom har babysim, kanske kan David komma med. Det är så roligt hur folt tycker "ni kan ju ta bilen istället".....dom har alrig åkt bil med Louise. Babysim kommer nog aldrig bli av. Finns det inga babyträffar med centralt? Pluttan vill ha kompisar i sin egen storlek nu! Men vissa saker kan man inte få om man vagn/bilvägrar...(vore det så att hon bara gnällde lite skulle jag tveklöst rulla på iallafall. Men hon panikskriker på nivå 11).


Inför dopet

Dopdopdop...hur kan man tänka så mycket på ett dop?
Amanda var här idag och fick smyg läsa det jag skrev igår.
Blev en liten saga snarare än en dikt. Håller på den tills efter dopet.
Håller på att göra i ordning textbladen...vill göra egna.
Jag har sagt att vi blir 50 till församlings hemmet. Har snarare bjudit 60.
Oj! Det löser vi, säger att jag glömde räkna oss själva och gudföräldrarna.

Middagslagningen har inte börjat. David verkar iof inte ha slutat.
Jag vill helst handla innan för vi har slut på matfett och på potatis.
Rotar och rotar i kyl och frys men lyckas inte finna en full måltid...
Bakade scones till lunch idag och frös in 4 stycken, smarta jag
nu kan jag lura D att jag varit uppe och bakat på fredag morgon,
jag är ett geni!

Åter till dopguiden....




Denna dagen

Vad har dagen att erbjuda?
Till att börja med jätte ont i fötterna fortfarande.
Ingen jogg ikväll heller :(
Det är inte en påhittad ursäkt för att vara lat utan det gör faktiskt väldigt ont!
Louise har redan somnat om, tidig förmiddagslur, hoppas den blir lång då är hon gladare sen.
 Amanda sa något om att titta förbi trr jag ;P Hoppas!
 Annars blir det hemma och ta det lugnt.
 Komma över gårdagen. Har aldrig gjort dummare val än då tror jag.
Louise har på sig Larz-Kristerz bodyn.
Lite för stor fortfarande.
Hon ville inte visa sin sötaste sida för kameran imorse så vi får ta bild senare.
Oj vad vi röstade för ett år sedan!
Och oj vad dom vann, vad glada alla blev!

Igår kväll kom Malin och jag hämtade middag till oss på Innovation.
Med lite vattenkram/dammsugare och leksaker till hjälp blev kväller bra för alla tre!
Nät David kom hem efter 21 var det full sömnfokus.
Runt 23 slocknade jag och Louise. Eller sov vi alls?
Var det inte så att hon åt hela natten igen?

Jag längtar efter David!
Hann knappt säga hej igår kväll och nu jobbar han.
Ska vara en duktig sambo och förberada middagen idag.
 Får se vad jag hittar på.
Jag vill göra honom glad.


Dikter

En dikt till Louises dop?
Den måste kännas rätt.
En tanke är att skriva den själv. Och kanske också läsa den?
Eller hitta en fin och be prästen eller någon annan läsa.
Malin ska iallafall sjunga låten jag valt.
Tips tack?


Kaoslunch

Nu har vi haft den där lunchen med syrran på stan. Orkar inte ens försöka berätta om hur det var(kaosaktigt), om Louise, om hur jag känner eller någonting. Låt oss bara säga att hon nu ännu en gång förlåtit sin mamma och strålat som en sol med det samma vi kommit in hemma. KUL, att hon trivs hemma! Just nu är jag inte på topp. Fråga Louise varför. Syrran har jag skrämt iväg. Kanske ska jag rinfa heme och fråga om hon vågar sig tillbaka till oss, efter att Louise sovit ett par timmar. Hon behöver det. Verkligen!
Har nu bokat av eller om grejer som jag tänkg göra för att Louise ska slippa åka mer vagn. Väntar ett tag och ser och det är lättare om en-två veckor, det händer ju mycker med henne nu. (Återigen har jag lyckats bygga upp nytt hopp bara efter att se henne le igen). Ingen träff hos lilian imorgon, inget tunapark på tisdag. Tydligen stattlunch imorgon, jag ber och bönar till mina kära vänner att vilja äte denna luncg på innovation så vi kan vara med. Min gamla vän Ida och hennes gulliga Elise (japp namnplanshysteri-elise, skäms fortfarande över hur knäckt jag blev...Louise är ju så självklar Louise, fattar inte hur jag kunde tro något annat;-P) kommer hit till oss på torsdag. Jag längtar tills dess, ska bli så roligt. Ida och jag hade väl vår "topp" i mellanstadiet och nu har vi blitt mammor båda två! Min dotter får för första gången hälsa på en kompis! Vi skulle ju ut till tuna egentligen. Louise sa åt mig idag att det inte går för sig att ta ut henne mer denna vecka. Jag gör som hon säger. She is my boss and she knows it well! Sover och sover nu, i selen, med dammsugaren på. Som hon vill ha det. När hon vaknar blir det lite magmassage....blev en del överflödig amning och troligen massa luft svald under kaoslunchen.

Pust....jag är nog lite trött idag.


Träningscykel

Godmorgon!
Vilken härligt vit morgon! Och det bara fortsätter! Hoppas iallafall det slutar snart för jag har bestämmt mig för att gå ut på lunch idag. Med syrran Malin. Och såklart ska Louise följa med. Vill gärna kunna ha henne sitta upp och titta eller hängandes i selen och då kan detvara bra att slippa nederbörd. David jobbarkväll. Tur att Malin är hemma. Hon är inte särskilt svensson av sig. Men en riktigt svensson grej finns hos henne. En undanställd träningscykel som inte används. nu ska jag OCH DAVID framför allt(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) låna den. Är en sån med pendlande armar. Jätte spännande. Inte idag har fortfarande jätte ont i fötterna, men David ska åka och hämta den innan jobbet iaf.
Louise lyssnar på dammsugaren och snuttar, kan hon få det bättre?
Mysigt att få frukost med David! Skulle gärna ha vana att gå upp på frukost tillsammans innan han åker varje dag, men det vill inte han....sova så länge man kan! Ganska bra iof, David gillar inte den enkla, billiga frullen. Han vill ha deluxe, såklart.

Tummen upp för en bra dag!


Sötaste hjärtegullet




Räkningen är här

Elräkningen trillade in. Jag har väntat och varit rädd.
Nu är den här. Dammsugarens faktura på barnpassningen.
1600kr, vi hade nog förväntat oss värre. Så det känns bra.
Bara att lämna över den till David kvar och köra med det vanliga...
 "det är för att du inte stänger av tvn och datorn"....


Tvättar selen!

Jag har precis slängt in babybjörnen i tvättmaskinen. Hu!
Hur ska detta gå? Men den måste ju tvättas!
Den är nerkräkt, plus att jag har haft den på under bakning,
alltså helt mjölig!
Imorgon ska vi till Tunapark och då vill jag ha den ren.
Den kommer ta ett tag att torka...
Hejdå bärselen, vi ses imorogn.
Hejdå armar, vi ses imorgon!


Julstädning!

Inte mycket bloggvärt denna förmiddag...Louise har varit väldigt snäll och lätt road vilket resulterade i ett rent badrum. Länge sedan det var så rent. Hoppas det förblir så. Får se om det blir något mer som får bli rent idag. Ska nämnligen bara vara hemma. Jag har jätte ont i fötterna.
DET ÄR VISST VIKTIGT ATT JOGGA I RÄTT SKOR!
Blir nog ingen jogging på ett par dager, så himla synd när man äntligen börjar komma upp i något som faktiskt får kallas joggingtur och nämnas med stolthet.
Har ställt fram golvmoppen. Försöker bli lockad av den. Får se hur det blir.
Hoppas malin kommer hit snart och sällskapar stackars Louise. Mamma är tråkig när hon städar!
David jobbar. Ledig på fredag, så vi får mini helg då "torsdagsmys" sen tar jag och fluffo mellan helg hos mamma på lördag och en liten mini helg till med David söndag kväll-tisdag morgon. Sen kommer ju snart storhelgen! JUL!
Åker till pappa 23e så man inte missar att ställa ut gröten, hänga upp strumpan och sen titta i dom innan grötfrukosten med småsyskonen(som inte är så små och antagligen sover över julfrukosten). Jag längtar så till jul i år! För att Louise är här och för att jag får träffa hela min familj på en och samma dag, kanske inte samtidigt, men samma dag. Samma julafton! =D
 
Gårdagens middag
Bookmakertoast med strips.


Pepparkaksgumman & "gammelmormor"

 


Glad Lucia!

Natten med David... ja, första timmarna snarkade han sen var han tyst faktiskt. Eller han andades tungt, men det får man väl inte klaga på? Louise åt sju gånger. Lyckades sova skapligt endå tack vara att jag fick David att gå upp med Louise kl 07 när hon blev piggelin. Sen kom hon tillbaka soch sov med mig till 09. David kokade gröt och grejer. Mysfrulle, mega mycket att välja på mot vad jag brukar ha. Oliver har åkt hem. Makarna Kruse var hit på en snabbfika, mest för att träffa Louise. Jag har tagit en jogg, 25 minuter idag. Nu måste jag ha träningsskor annars lossnar mina fötter. Inte bra. Ont som fan. Men det är så galet skönt att vara ute! Njuter som fisken i vattnet. Speciellt såhär på vintern. sussar i seleDavid sover nu, och lillafluffo n med sin lilla napp i munnen. Gos! Tog lite bilder tidigare men vill inte göra för mycket väsen av mig nu. Hon är såklart klädd i pepparkaksklänningden idag till Lucia. Trist med Lucia på en söndag. Har så fina lusseminnen dels från lännaskolan och från mina och lilla-malins lucior på Kristinagården i Strängnäs. Äldreboendet hennes mamma jobbade på när vi var små, det var så kul att sjunga för dom gamla!

Lusseluren David tar sig har överått till otrevligt snarkande på soffan.
Ikväll ska vi göra bookmakertoast med strips till middag!
Lite ost och kex också kanske? Har faktisk inte haft det på två dagar.
Det är länge för att vara vi. Sedan Louise föddes har vi ätit minst 10 förpackningat castello, det är sant. Det med massor av andra ostar och flera paket finncrisp och saltiner.


Grillkalas!



Ikväll intogs diverse köttbitar med massor av tillbehör.
Vi är såååå mätta.

Lilltjejen har lite svårt att komma till ro idag.
 Har spenderat mycket tid på lite sömn.


Alla pengar slut

Så, nu har jag handlat julklappar för alla mina pengar. Har nu 2kr och 17öre kvar på mitt konto.
Gick kanon för L&D att få lite mammafritt. Hon är så snäll. I eftermiddag kommer lillebror och flyttar in över natten. Tar över soffplatsen. Hur ska det gå föt oss att sova tillsammans inatt? Det känns redan jobbigt!
Vi ska ha "köttfest", det betyder att man tar ut alla köttsnuttar man har i frysen och tillager med sallad, bröd, potatis och såser. Antagligen fixar David detta till värsta gormemåltiden!


My baby likes the beatles, just like me;P


Dåligt samvete

Det blev 40 minuter ute. Kort med skönt!
Nu jäser kanelbullar här hemma. Louise jäser också för den delen. Hade tänkt baka sånna vanliga småbullar fast med saffran, men vi hade inte alls saffran hemma. Gott att fika med Yasmine sen iallafall. Tog såklart en degklutt....sen kom jag på att det var nog otroligt dumt att äta det när man ammar! Blir säkert jätte ont i magen på Louise på! DUMMA MAMMA! Känns inge vidare med samvetet nu....


Fredag igen

Ser inte ut att bli någon julklappsshopping för min den i helgen. Jag hade förväntat mig ett litet tillskott på kontot denna vecka, så blev det inte ser jag nu. Och inte kan jag ta mina sista pengar att köpa julklappar för....dom ska jag ju ha till blöjor och mat. Louise var jätte bra inatt! Mat lite nu och då men jätte korta stunder. Annars sov vi så gott 23-08! Skönt! I eftermiddag kommer Yasmine hit så Louise har gjort sig fin med nya hängselbyxor. Dösött! Snart ska jag också göra mig "fin" så ska vi gå ut och gå, inte till stan eller till mataffärn vi ska bara ta lite luft. kan bli allt mellan 2 minuter till två timmar beroende på hur gott Louise vill sova och hur länge hon vill ligga nöjd när hon vaknar. tar den tiden jag får om man säger så....;P Det är så skönt att veta att jag får gå ut en sväng när David kommer hem varje dag eftersom det funkar så dåligt med vagnen. Idag slutar han tidigt sen är det HELG (vägrar skriva fredagsmys...oj).


Mums mammas fot


Vad ska man med bitringar till?


Julpynt

Louise liggen nu vaggan och sussar så otroligt sött så jag kan inte låta bli att bara stå och beundra. David borde vara påväg hem strax. Eftersom jag inte vet vad vi vill ha till middag har jag istället julpyntat lite till....

En kyss under denna ikväll kanske?


Närmare julgran än så här kommer vi inte i år.
Hoppas jag.

Efter min lilla jogg(om det blir någon) ska jag värma lite glögg till oss. Blossa09, helt OK tycker jag.


Heaven & Hell!

Oj, oj, oj vilken tuff dag med begochdalbana all the way baby!
Louise, vilken tuffing hon är att ha hand om alltså!
Gick jätte bra att komma iväg imorse iallafall, klädde henne satte på dammis och vaggade max 5 minuter sen iväg med sovande baby i vagnen! Mötte Mimmi och sen gick vi ett par varv runt kyrkan i väntan på Amanda. Församlingshemmet är så mysigt och personalen hur goa som helst, dopfikat kommer bli perfekt. Som vi längtar nu! Louise vaknade och kollade läget där inne hon med.

 Efter besöket där gick vi och A till tingsgården. Mumsmacka och kolagömma(man får unna sig när man ammar!). Louise ammades och satt en stund och pratade med oss, lekte med sina skallror. Sen låg hon och tuttade på nappen. Så bara somna hon! Visste inte att hon kunde göra så. Hon var trött och bestämde sig för att sova. As ball! A first!

Vi gick då. Frestades av tanken att gå i stan och Amanda som är så bra med Louise var ju med så vi gick till torget och köpte mistel sen till utförsäljningen på cubus. Där innte vaknade L men hängde gladd på A medans jag plockade kläder till henne. Köpte också jeans till David och pluttan fick en opverall av Amanda. TACK! I kön började hon gnälla! Tröstade henne i cityhuset.

Vi gick vi till Waynes för att amma och lugna henne så vi kunde gå hemåt. Hon ville inte lugnas med tutte på waynes. Hon ville skrika! Och believe me, hon SKREK på waynes! Vi stoppade ner henne och sprang iväg. Jag vart helt förtvivlad. Känns så hemskt i hjärtat när Louise skriker så otröstligt, och alla blickar. Jag hör deras tankar " Vilken jävla lattemamma som går på café med en sån monsterbebis, stackars arma barn!" "Hur kan hon göra så mot sitt barn?" "Försvinn härifrån folk sitter och äter!" Vi gick ju faktiskt dit just för att Louise inte skulle behöva bli arg. Bara det att hon vart det iallafall. 

Hamnade vid Mimmis port(uta Mimmi) och knappade in koden sen tröstade jag henne därinne. Lugn och åter lycklig lades hon i vagnen. Amanda förtsatte hänga med, hon är verkligen en ängel! Louise gjorde nu det bästa någonsin! Hon somnade!!! Helt själv, i vagnen! Can you believe? Detta var dagens högsta topp.

Då tyckte ju jag att jag kunde handla såklart! Medans jag betalade i ica kassan fick Amanda rulla ut med arg bebis! JÄTTE ARG IGEN! Att jag kunde få för mig att våga handla efter wayneskaoset! Suck. Inte ens köpte jag någon vettigt utan behöver fortfarande gå igen för att köpa frimärken och onico.Vi sprang nästan hem.

Amande hjälpte mig upp med allt och hemma blev Louise återigen en solstråle och låg och snackade lite skit med gudmor innan hon begav sig. Hon ska äta julbord ikväll, tänk så gott! Nu sover gullet i selen efter dammsugning såklart. Är frestad av vaggan, men hon får sova en timma i selen först, det behöver hon verkligen!!!

En sån dag....har blivit så lycklig och också så ledsen...Louise...imorgon ska vi bara vara hemma! Mamma LOVAR! Och få besök av Yasmine dessutom.

Jag har köpt värtbröd, rödbetssallad och julskinka. Detta blir middag ikväll hoppas jag. Eller borde jag laga köttfärsen som jag tagit fram och spata skinkmackor till lördagsfrukost? Det är frågan. Skulle ju kunna ringa David och fråga. Men inte ringer man väl till hans jobb och stör med en sån fråga? Det vågar jag inte.
Längtar iallafall tills han kommer hem. Dels för att jag får gå ut en sväng och bara vara ensam,. det behöver jag idag och också för att jag vill pussas och kramas med han. I love my David!

På väg till församlingshuset


På café tingsgården, yngsta stammisen!

Slocknat på caféet, inte likt henne!

Lunch enligt kostcirkeln?

Nyfiken på Cubus!

En stund nöjd på Waynes


Sömn i vaggan

När dagen börjar tidigt sover Louise middag redan. Jag har druckig min goda godmorgonvälling och klätt oss före 08. Igår kväll stoppade jag Louise i vaggan. Eller först ungefär 17.30, då sov hon där en halvtimma dels med dammgugarljud på men inte hela tiden. Hon vaknade av grannarna. Sen nattade jag henne runt 21. Bara med amning, Jag står och ammar henne och vaggar. Sen la jag henne i vaggan igen. Hon vaknade två gånger innan 22.30 sen sov hon till 00, då jag gick och la mig och tog upp henne i sängen. Ena gången räckte napp och famnen. Hon tar napp mer och mer....

Jag och David satt uppe och pratade och sörplade på lite rödvin. Alltid tråkigt att begränsa sitt intag av detta men det gör jag såklart. Jag ammar fortfarande Louise. Vi pratade om det ena och det andra. Om hotellet. Om framtiden. Om jag kommer hitta jobb i sommar eller inte. Jag vill verkligen ut och jobba restaurang i sommar!
Vi pratade också om att vara mamma och pappa, hur man hittar sigsjälv i allt det nya. Och vi pratade om Louise och hur otrolig hon är! Det är så mysigt att vi gör på detta sätt lite oftare nu. Klart vi tittade lite tv oxå ;p Men det var jag som ville.

Senare till församlingshemmet med gudmödrarna sen efter det ska Amanda och vi gå och ta en fika. Måste ju passa på när man endå tagit sig ut med Louise. Kyrkan ligger ju otroligt nära tingsgården så att...kolagömma?
Det är jätte mysigt att vara på fik och Louise verkar inte alls misstycka, hon tittar så nyfiket och är bara glad. Det är när man går ut och stoppar ner i vagnen det börjar......kommer säkert med med en arg Louise senare och mega mycket skult över att jag gåt utanför dörren med henne.  Jag sätter 100kr på det.

Nu till tandborsting. Sminka? Jag trivs bäst utan så länge jag själv inte behöver se. Vi tar utan.

Mat!


Gårdagens.
Gravlax med dillstuvad potatis


Dagens.
Fläskpannkaka (massa lingonsylt jaaatack!)


Svammelblogg

Det börjar bli trist att sitta inne så mycket som jag gör. Ännu mer att sitta framför datorn som jag. Men när Louise sover i selen på mig blir det så. Jag får ju göra det som ska göras hemma, duscha och sånt när hon är vaken. När hon sover kan jag inte göra mycket. Tyvärr. Och lägger jag ner henne...ja då vaknar hon och jag får en övertrött och grinig bebis. Så hon får hänga där...det blir en ond cirkel. Jag vill såklart inte ha det på detta omständiga vis. Jag vill lägga henne i vagnen eller vaggan och göra sånt som måste göras när hon sover så vi har mer tid att leka och osa när hon är vaken. Varje gång jag försöker bryta cirkeln går det sämre än förväntat. Som här om dagen när vi var till Tingsgården. Det kan nog ha varit det värsta vagnkaoset hittills. Då önskar man att man hade suttit hemma framför datorn och försökt känna sig social via facebook med dammsugarens susande ljud på och en sött sovande nöjd baby i selen.

På lördag kommer Oliver. Något vi väntat på....nu måste vi försöka sova tillsammans! Soffan blir ju upptagen. Både jag och David vill sova tillsammans innert inne. Men det blir alltid samma. Vi lägger oss och jag ammar, sen vill jag sova. David vill se på tv, jag kan absolut inte somna med den på. Han lägger sig och ser på tv i vardagsrummet, och somnar framför den - som han vill göra. Är han trött samtidigt som Louise somnar för natten kan han lägga sig hos oss och hoppa tvtittandet. Då snarkar han och då kan jag inte somna för det. Han är obekväm med att sova bredvid Louise också, rädd att rulla över henne tror jag. Men om jag sitter upp och ammar kan jag försöka lägga henne i vaggan, iallafall en stund när hon vaknat första gången går det inte att lägga om henne, hon sover ju aldrig djupt! Vi har funderat på att börja med spjälsängen och hoppa över vaggan helt. Annars blir det väl att när vi äntligen fått till det med vaggan växer hon ur den. Vaggan är iof rätt stor men hur länge är den säker? Det ska bli KUL och MYSIGT att ha lillebror här oxå! Hoppas Louise har en bra dag då.

På lördag har jag föresten bokat in egentid IGEN! Börjar bli bortskämd nu....David får ta Louise så fort han är ledig hehe. Nej då, han har sin egentid han också. Bara att han tar ett lågnt skönt bad varje morgon och att han får sova ifred gör att jag med all rätt kan lämna honom med Louise på hans lediga dag. Söndagen kan han föresten göra vad han vill. Det jag ska göra på lördag är såklart leta julklapper på stan. Och gå och köpa en varm latte!!!.....Och dricka den varm också, utan bebis i knät! Sen får man se hur länge det tar innan Louise börjar längta efter sin mamma, då ringer hon och gnäller så är jag hemma på 5 minuter. Jag längtar tills lördag!

Middagen är redan klar! Jag har gjort en fläskpannkaka som bara är att värma sen. Skulle ju göra det igår men då blidde det gravlax och dillstuvade potäter. Skönt att spara värdefull tid. För när David kommer hem vill jag gå ut och sen ska jag duscha. Och han med, för han försov sig lite imorse det ser jag på badrummet ;P. Det brukar gå i ett på kvällen och helt plötsligt säger vi godnatt utan att knappt ha sagt hej.

Snacka om svammelblogg. Ska jag kategorisera om bloggen til svammelblogg? Jag tror jag gör det....
Bloggen med mer ingenting än allt. Frågan är hur jag lyckas skriva så mycket och göra så lite? Vad tusan handlar detta långa inlägg om nu då, jag har ju inte ens klätt på mig idag och endå har jag så mycket att skriva...svammel!

Hjärtegullet





Fika med mig!

Dagarna gick så fort ett tag. Nu går det långsamt igen. Redan igår tyckte jag min känna fredagsstämmning. Men det gör knappast något, spelar inte någon roll vilken dag det är för oss. Fast jag tycker om när David är hemma på dagen också. Idag är det iaf onsdag. Jag bakade två plåtar pepparkakor í lördags. Dom är slut nu. David har inte ens smakat. Måste vara Louise som knaprat i sig alla. Inte jag iaf ;p

Får för mig att jag vill ut och gå, ta en fika och hitta fler julklappar hela tiden. Hur mycket ska Louise behöva gapa i vagnen för att jag ska fatta att hon inte gillar att gå ut och ännu mindre att handla. Nej, idag blir vi hemma! Imorgon till kyrkan. Amanda kunde följa med, bra! Syrran vill nog inte komma på kaffe...dom har visst blivit sjuka igen...

Louise är så där mammig idag, eller tuttig. Hon vill sova men vaknar till och vill snutta då och då. Får ha henne i knät och bli sittande. Funkar det med. När David kommer hem går jag ut en sväng för att gå hjärnan syre. Kanske en kort jogg eller en prommenad, beroende på hur sent han kommer och hur Louise ligger till. Igår vert det en kort jogg, 20 minuter. Men jag hade orkat längre det kände jag. Vill ta det väldigt lugnt dock för efteråt får jag så ont i magmusklerna, dom sitter nog inte på sin rätta plats ännu? Känns som ja har fått permision när jag är ute själv. Inte för att jag har det någe illa hemma men jag mår väldigt bra av luften. Nu slappnar jag av så mycket mer när jag går ut än förut också, eftersom hjärtegullet blivit snällare mot sin pappa.

Jag känner för att baka något, men det är inte så lätt när man har en klängis. Innerst inne är det nog mest bara så att jag vill ha en Tingsgårdens kolagömma. Nu måste jag iallafall brygga kaffe.

Den första tiden....




När Louise kom sa många mammor till mig:
Njut av den första tiden, den går så fort.
Med den första menar man ofta 0-3 månader.
Sant! Det går fort.....

Njut av den först tiden den är bäst!
Visst har jag njutit av Louise, älskat henne och älskat att vara hennes mamma under den första tiden,
Men just nu njuter vi, alla tre av att den första tiden är över.

 


I did it again!

Jag gick ut och gick med vagnen. Tog ner henne när hon somnade gick bra andra försöket. Gick ner till stan iallafall, tänkte att vi var ju själva och kunde gå in och trösta/amma om det behövdes närsomhelst och dessutom tänkte jag bara gå på Åhlens. Allt gick strålande! Hon vaknade på åhlens men fick sitta och vara glad. När hon gnällde betalade dom grejerna vi hunnit plocka till dopet(fortf inga julklappar) jag och gick in på fiket. Sen kom också Mimmi dit och lunchade med mig. Hon hade väldigt goda personliga nyheter! Grattis!

När det vart dax att röra sig hemåt rullade Mimmi vagnen medan jag bar Louise vaggade och höll nappen. Somnade precis till Mimmis port. Jag tyckte att jag skulle hanlda på ica jag, hon sov ju sååå sött. Men hon vaknade i butiken, gnällde i kön och skrek när det var min tur att betala. ammade kort utanför mest för att lugna henne lite. Som folk stirrade. Inne i affären frågade en i personalen "är HAN hungrig?" Jag tittade på henne och sa " Tror du jag går och handlar med HENNE om HON är hungrig?" Får man skriva jävla fitta i en blogg? Jävla fitta! Jag spprang lilla biten från ica med vagnen. louise skrek. Folk stirrade. Jag råkade tappa pengar ur fickan. ca 125kr märkte jag hemma. Nu har jag iallafall köpt blöjor med kupongerna. Vad det värt det? Louise såklart superglad så fort vi kom in. Önskar ica-fittan kunde se det. Hon ser bara elaka mamman med sitt stackars svältande barn som torteras med vagnåkande när hon är hungrig!Struntar i att gråta över detta idag, men jag undrar om Louise orkar förlåta mig fler gånger? Det är hene det är synd om.


På torsdag ska vi till församlingshemmet för att bestämma lite mer inför dopet. Vad personalen gör, vad vi gör tider och dukning...Tydligen får man inte göra allt själv.


Yes, nu hör jag hur Louises blöja börjar fyllas på med senap!!!(Hon sitter i sin stol och myser framför "akvariumet") Det har varit lite trögt. Trots vagn-kaos tycker jag Louise mår bättre hela tiden, är gladare och mer lättroad, snäll och galet gosig. Förre helgen och denna helgen= helt olika töser.
I love my babygirl


Bra sömn!

Inget på dagordningen. Louise åt bara två gånger i natt (00-06 räknat) och sov bättre än på länge, någonsin? Jag med ;-P Tack, mitt hjärta! Har bäddat rent och tvättat, tagit en dusch och plockat det som var redan och ska inte göra något mer förens senare då jag ska förbereda middagen. Köttfärsrulle eller fläskpannkaka det är frågan? Säkert något helt annat bara för det. Har försökt bjuda in oss till M&M på kaffe men dom sover väl som stockar. Louise är trött nu och ammas till favoritljudet. Skulle kunna våga gå ut nu? På prommis i Nyfors med nära hem. Vågar jag? Nu sover hon iaf. Jag behöver ju gå och köpa blöjor...

Skrattet!

Louise skrattar! Höll på och fånade mig för henne vid skötbordet, hon lekte tandläkare och undersökte min mun så kom hihihi....tyst....hihihi.....hehehe!!! Så underbart att höra! Har längtat till detta!

Min klänning


Denna vill jag ha till Louises dop! Stl 34 tack, Tomten?

Jag borde inte ha barn!

Jag har nått min topp av uselhet som mamma. Louise har haft en jätte jobbig dag. Tack vara en mamma med ärthjärna. Jag trodde på allvar att jag skulle kunna rulla ut Louise i vagnen och gå till stan, fika och gå hem? Jo jag har ju faktiskt gjort det. Efter mycket bök med upp och ner en extra gång och på och av med kläder kom jag iväg och mötte Malin. Louise i selen med sovandes. Hon vaknade snart och jag satte henne i vagnen vid Åhlens. Där vad hon nöjd ett par minuter med leksak sen gnällde hon men höll sig nöjd uppe hos mig eller Malin. SKRIK! Hann absolut inte kolla på allt jag ville. Ammade i gallerian och gick efter en stund med henne skrikandes till Tingsg för att sitta och låta henne somna. Hon sov medan vi fikade och vaknade innan vi hann gå. Hon satt iof glad och mös i vagnen med leksaker och snackade med oss då. Ammade igen och hon var lugn när jag satte ner henne i selen. VRÅL! Försökte hänga henne till tutten i selen men det gick inte. Stog ute i regnet och ammade! Malin skulle inte hem så jag ville inte vänta på henne utan bara hem hem hem. Sprang lite med henne i selen men hon skrek bara mer och mer. Sprang lite med henne i vagnen men det skar så att höra skriken. Så satte jag mig med leggingsrumpa på en blöt parkbänk i regnet och ammade henne in rullad i åkpåsen. Jag kunde inte låta bli att låta några tårar rinna, av sympati för hur mycket Louise fått lida. Vad fan håller jag På med? Varför ger jag aldrig upp? Louise ska inte lida för att mamma vill julhandla eller fika! Är det verkligen sant att det finns bebisar som kan sova i vagnen??? Är det sant att mammor träffar kompisar och går på lunch, sovande babysar som bara vaknar en stund då och då för att bajsa duktigt och äta lite innan dom somnar om och mamma går vidare...
Nu får jag det att låta som om jag ville vara värsta lattemamman som bara lunchar och shoppar....så är det inte riktigt....Vet som sagt inte vad fan det var jag höll på med idag! Nu dröjer det innan jag går ut igen. JAg plågar min stackars flicka. Hon sover nu. i selen med dammsugaren på. There´s no other way! Hon log när vi kom hem, log och såg mig djupt i ögonen på ett underbart sätt....betyder det att hon förlåter?
David jobbar kväll. Vi får komma till Malin och Morgan om vi vill. Louise vill vara hemma. Så är det.
FAN! Vad egoistiskt jag betett mig idag. Jag skäms så! LOUISE VILL VARA HEMMA! Hur kunde jag tro att min pyttelilla stackars gullunge skulle må bra av att dras runt på stan och släpar in på caféer...?!

Tog lite bilder som bevis på att hon oxå var lite nöjd...

Så här satt hon på Åhléns...några minuter....

Sitter på bästa fiket i stan och gillar läget en stund....

Mackor, bullar och nyheten "kolagömma"

Hemma bäst!




Välkommen måndag!

En ny vecka tar start! Det ska få bli en härlig vecka! Började morgonen med att gå ut och ta lite luft, det var skönt som bara den. Hade för ont i kroppen för att röra mig dock (sprutan?) så det fick bli en mycket kort prommenad. David vad hemma med nyvaken liten solstråle. Sen åt vi mysfrukost. Vi ska i väg om ca 1 timma. Eller inte David han ska ju åka och jobba. Fortsättning på julshoppingen för mig iallafall. Det ska bli tokmysigt. Gå på Tingsgården igen och sen handla julklappar med Malin. Skulle inte våga mig ut med vagnen själv, tur Louise får ha med sig sin moster när mamma går loss på Åhlens.

Jag trodde det skulle ta måga månader innan jag började känna ett behov av en paus. Men det gick ganska fort. Därför är jag så lycklig över att Louise är nöjd så länge med sin pappi, och dessutom tar flaskan. Gäller bara att ha pumpat. Inte för att jag har tänkt rymma men det är skönt att ta en prommenad och veta att jag kan gå så länge jag vill, dom har det så bra endå hemma. Eller att vi kunde åka igår och lämna henne med mamma. Jag tror kanske att det är just för att det varit så intensivt med Louises magont, skrik och sömnlöshet som jag verkligen behövde göra detta i helgen. Jag behövde få veta att det går. Om jag måste så går det. Nu har jag haft en paus och det känns.

Nu vaknar min lilla ängel och jag tror nog det är dax att fylla blöjan, äta och sen börja göra oss klara för citylife!
Hoppas komma hem med lite klappar sen.





Jag och min dotter!


Världens bästa mormor!

Det har gått bra! Tog ca 40 minuter bara att fixa vaccinet tyvärr men sen blev det tunapark ett varv och fika, eller lunch var det väl bara att jag valde kladdkaka till lunch. Sen åkte vi hem och ammade Louise, hon var lite gnällis då mest över trött...hon har ju så svårt att sova! Sen åkte vi till Rusta och nu är vi hemma. Tyvärr inte så jätte många julklappar men en del iaf ;P JAg vågar nog ner på stan lite i veckan med Louise nu när hon blivit "lättare"....(peppar, peppar). David har lite ont i armen men jag känner inget. Trött som tusan men det beror nog på annat. Louise har slocknat hos mig nu. Det behöver hon. Blir nog en stund iallafall. Jag ska packa upp det nyinhandlade. David kokar fisk & skaldjursgryta, tillochmed fonden är hemmagjord! MUMS! Han är världens bästa kock. David har gett mig så många matupplevelser och lärt mig så mycket. Hoppas han får brilljera lite mer med sin proffisionalitet* snart!

*Hur stavas?



Första gången...

Dagan D. Första gången vi planerat lämna Louise till sin mormor och åka bort. Vi ska 10 minuter långt bort till Tunapark och mormor kommer till Louise. En säker variant. Bra förutsättningar för att det gå kanon. Morgonen blev tidig med lycklig! Mysigaste frukosten och gladaste dottern. Idag fick David sova lite längre av den enkla anledningen att det inte gick att få upp han. Imorn jobbar han kväll så då är det min tur igen.

Louise är en baby som inte behöver så mycket sömn verkar det som. Det kan vara så sa doktorn. Men om hon skulle råka sova mycket ska jag inte avbryta henne, behovet kan variera också. I natt sov jag lite mer igen. Har bytt sömnmedicin den här veckan, tror det hjälper. Och Louise har nog sovit lite längre perioder. Förut var de tvarannan timme, då tyckte jag det var ofta. Nu tycker jag varannan timme vore skönt...man lär sig att uppskatta när det är för sent.

Gjorde två plåtar pepparkakor igår. Vad gott det är! Brukar inte tycka det men nu gör jag! Mums! Nu lär man ju gå och knapra...December är väl endå frestelsernas månad? Let's go crazy! Håller dock för säkerhetens skull förbud mot herr chokladtomte som jag lätt fick ner 3x125g på en kväll förra året...men jag var gravid då, visste inte det men det förklarar en hel del beteenden från last christmas...inga chokladtomtar alltså.

Louise sover nu, David badar. Mamma kommer om ca 1h. Vad kul det ska bli med shopping! Synd att man måste begränsa sig....tänk om man fick shoppa loss utan att titta på prislapparna...vilka fina julklappar mina kära skulle få då! Sitter och funderar på den perfekta julklappen till alla i familjen nu....hm....nytt kök till pappa? En sommar/fiskestuga till David, eller en båt kanske? Shoppingweekend i Milano eller något med Elenor? Klippkort hos massör till mamma? En ny bil? NEJ.....det blir svårt att komma på perfekta julklappar iallafall! Så kan lika gärna hålla vår låga budget.

En bra dag!

Vi har en bra lördag här. Louise höll på samma sätt i natt också, men jag lyckades somna lite fler stunder iallafall. På morgonen tog David henne medans jag drog mig i sängen och duschade. Efter vi ätit frukost fick hon mat i flaska. Hon somnade nästan av det, mycket positivt! Sen gick vi ut med henne i vagnen. Lagom till Tingsgården vaknade hon. Vi fikade där, det vad lugnt. SÅ HIMLA GOTT OCH MYSIGT! Det var en liten stund värd guld för mig. Louise var jätte nöjd hela tiden, glad så fort hon fick komma upp ur vagnen! Hemåt fick hon hänga i selen, vi visste ju att hon var trött. När vi kom in blev det amning sen pappas famn medans mamma gick och handlade. Skulle gå en prommenad men blev jätte kissnödig och gick hem. Kände hur kroppen ville röra mer på sig så jag tog på mig fleece jacka och gympaskor och joggade! JAG! Vet ni hur befriande, underbart och värdefullt det var? Orkade bara 15 minuter på väldigt lågt tempo men jag är glad endå! Imorgon har jag nog ont men på måndag provar vi igen. Jag älskar att springa. Speciellt i skogen när det är kallt och vitt. Nu hämtar David mat från grodan. Louise är så underbar och go! Nu sover hon på favo sättet. Kommer bli en skön kväll tror jag. Och imorgon är det den stora dagen!



Min stora utmaning!

I helgen ska jag och David ta oss ut i julträngslet på stan. Först vaccin. Det ska bli jätte kul att få strosa runt och ta en fika...tända ljus och latte i ett fönster med sikt över folk som går med påsar fulla av julklappar. Romantiskt och mysigt. Men det allra största är att vi ska lämna Louise hemma. Med sin mormor. Nervigt för mig! Mamma och Louise får sig en utmaning med jag tror den största blir för mig faktiskt. Men mamma kommer göra det så bra. Blir en 3-4 timmar. Ska göra flaskor åt dom som bara är att värma, och sätta i Louises favo cd och brasan som hon tittat mycket på...Hon tuggar fortfarande lite skeptiskt på flaskan men är hon hungrig tar hon den. Jag kan hela tiden komma hem innom 10-15minuter. Hoppas nu bara att vi får lite klappar inköpta också!
Som vanligt när jag skiver blogg sitter jag med sovande tjej i selen och dammsugaren på. Det är ju fredag nu!!! Jag har värmt lite av brödet jag bakade i helgen och bryggt kaffe. JAg är en mycket bra bagare måste jag påstå! Vill bara ha mer och mer. Brödet som inte stillar nån hunger, Sitter och funderar på julklappar. Trist dag idag nu när vi börjat bli bortskämda med att få träffa folk så ofta igen.
Ska googla julklappstips nu tror jag...

Samma

Idag blir nog ungefär som igår. Dålig natt alltså. Ingen natt? Längtar tills jag får ge henne gröt, kanske blir hon mätt på ett nytt sätt och nätterna annorlunda då. Om två veckor. Imorgonbitti är det pappatime iallafall. Trots att David gått upp 5 i två dagar, det bryr jag mig inte om. Han sover ju flera timmar. Jag lagade middag och var iallafall lite männsklig igår kväll. Nu funderar jag på kaffe. Ska vi gå ut idag? Eller bara vara hemma och jaga sömntimmar?

Trött, elak och bitter

Jag är nog tröttast hittills nu. Kanske. Sitter med henne i selen, dammsugaren på högsta nivå och jäspar. Har legat i sovrummet ett tag och vilat ögonen iallafall. En timma. Fem gånger vaknade hon. Hon har inte ens sovit middag 2 timmar idag och då var hon endå vaken tok mycket i natt. Hur orkar hon ens? Hon växer väl...
David stackarn har jag hunnit varit arg på och han har inte ens kommit hem än. Han har bara ringt. "Ingen hosta i allafall" sa han...."nej tänk om det endå bara hade vart det!!!", "det kanske var mjölkallergi iallafall" "sa jag att hon verkar ha ont? nä, jag sa att hon vägrar sova utan bröstet!"....and so on....Om jag var han skulle jag rymma idag. Jag är på hugget. Ofrivilligt. Inatt blir det dubbla, trippla piller och tröjfritt. Imorgon ska jag vara pigg och orka vara den mamman Louise behöver. Idag är jag en tråkig mamma. Inga extra sånger...ingen rolig mamma teater...har nog inte rört vid en leksak på hela dagen...
Snart kommer David hem. Stackars honom!

Luft!

Jodå man kan amma ute i minus oxå! Vi gick till Amanda. Louise sov tills Sveaplan. Sen låg hon vaken och sista lillabiten skrek hon - så det slapp bli en skrikfri prommis. Kaffe och pepparkakor med ädelost! Louise var ju fortf. trött med kunde inte komma till ro där så vi gick rätt snart. Amanda följde med. Fick bära Louise så hon kunde somna. Det räckte inte hon började skrika så då gick vi in på en parkering och jag fixade fram tutten så bar jag henne en kort bit mot tutten under en filt tills hon sov. Sen gick vi till Nyfors  med henne i vagnen och gick i Nyfors tills hon vaknade. Gapskrik tills vi kom hem och upp. Nu ammar jag henne. Ska dammsuga henne till sömns om inte detta räcker. Amandas lägenhet var hur fin som helst föresten. Jag mår jätte dåligt. Jag är helt medveten om att jag inte sovit någinting ännu vid 05 och att jag sov en stund mellan då någon gång och 07, det var allt. Mindre än 2 timmar. Jag känner mig jätte snurrig och mycket illamående. Fingrarna är svaga och kroppen tung. Jag måste vila med Louise nu. Hoppas det går. Jag hatar att må så här. Man blir ingen bra mamma av det. Men vad skönt det var att gå ut och gå trots detta. Tur man har vänner som ställer upp på att hjälpa till med udda tröstmetoder...
Usch så jag mår. Jag har så svårt att hantera saker när jag är så trött...känner mig gråtfärdig!

Vaknatt

Louise var visst hungrig inatt. Hela natten. Knappt fått någon sömn alls. Hon vägrade släppa! Tutten skulle vara i mun, hela tiden. Mamma ska vara vaken och klappa pannan. Jag är vansinnigt trött men har bestämmt mig för att fånga dagen iallafall, får lov att bli en bra natt som kommer. Vi ska ut i kylan och till Amanda. Hoppas babyn vill ligga vagn. Annars har hon långkalsong, sockor och kofta under overallen så tar jag med en filt att hänga över om jag måste. Mycket att bära ner! Insåg ju igår under bajskalaset hos Mimmi att en fullpackad skötväska är nödvändig, bjöja och våtservetter i liten påse räcker inte. Satte på brasan till Louise på tvn imorse och julmusik, jätte härligt tyckte hon. Hon har varit super denna morgon! Nu sover hon nästan.

Brev till Tomten

Hej Tomten!
Hur mår du? Jag mår bra.
Jag heter Louise och är en jätte snäll som gör mamma och pappa stolta varje dag! Doktorn säger att jag följer min tillväxtkurva precis som jag ska. Jag är jätte duktig på att dricka mammas mjölk.
Snart kan jag sitta själv och krypa omkring på golvet!
Mamma säger att jag har världens sötaste leende, hon har nog rätt!
Här är min önskalista:

  • Tripp-trapp stol-vit eller ek, så jag kan sitta hos mamma och pappa!
  • Sagoböcker, som jag kan tugga på och titta i och sånna som mamma och pappa kan läsa för mig,
  • Leksaker, alla möjliga spännande ljud och färger älskar jag att leka med!
  • Hoppgunga, som jag kan hoppa i när mamma inte har tid att leka med mig.
  • Tallrik och sked, så jag kan äta själv!
  • Haklappar så jag slipper bli kladdig på tröjan.
  • En gåvagn så jag kan köra leksaker och träna gå med.
  • Man kan aldrig få för mycket kläder, jag tycker om att byta extra ofta!
  • FRED PÅ JORDEN


    PS Mamma (som oxå varit snäll) önskar sig:
    Att få köpa nya jeans och kläder
    Gå till frisören och färga håret
    En locktång
    En flask/burk-värmare (till min mat)
    Friskis och svettis
    Träningsskor

Vi ses på julafton! Jag längtar efter att få träffa dig, mamma säger att du har mer skägg än pappa, det tycket jag om!

Många varma kramar

Louise Jepsen, 3 månader från Eskilstuna

 




Pixbox!

Googlade lillebror för att hitta hans nya blogg...hittade min gamla pixbox istället...

Ungefär fyra år sedan och hur nykära som helst!


En avstickare

Vi tog en avstickare och gick ut. Trots influensa. Jag får hela tiden höra att jag är för försiktig med mitt barn. Så på förmiddagen i lugnet, då kan man gå på stan. Ner på stan alltså. Till gina tricot och åhlens. Louise sov när jag gick, eller rättare sagt jag gick när hon sov. Hon vaknade inne på Åhlens med låg snällt och tittade på sina kossor, pratade med dom och log. Ringde Mimmi, tänkte hon kanske kunde ses. Det kunde hon. Vilken tur för som Louise började skrika....oj oj oj. Mitt på stan. Elaka mamman och stackars lilla flickebarnet syns igen! Vi gick upp till Mimmi och skrek, åt och fyllde blöja. Ett litet bajskalas där upp hade Louise kan man säga! Haha, hon är cool! Synd att Henke missade detta!

Sen gick vi och fikade på Espressohouses övervåning. Jätte lite folk, perfekt för oss. Louise sov först med vaknade sen. Hem vägen satt hon upp i vagnen. Hissen krånglade vid stationen så där började hon gnälla och fick hoppa upp i selen. Hittade inte bra ytterkläder tuill henne. Vill ha en varn och superfin overall och mössa, vantan och tosser som matchat. Och nån slags fuskolle, halsen måste ju vara varm!!!Är så orolig helatiden, är hon för kall eller varm? Har hon tillräckligt på sig för att åka sele? Nej tack till förkyld bebis!

Mimmi och jag pratade om dopfikat. Kommer bli bra. Längtar tills denna dag nu. Dopklänningen är över 100 år gammal i släkten. Nu ska min dotter ha den på sig. Är inte helt säker på vad vi vill ha för psalmer på dopet ännu. Trygga räkan är ganska trist.

Jag köpte två tunikor på gina idag. Vill ha ett par leggings till men vinröda, det har dom inte där. Typiskt! Mina gamla kläder....kan knappt ha något alls. Jag tycker det är så trist! Kanske ska släppa den drömmen. Fortfarande inte neråt alls, lite uppåt istället. Varför? Orättvist faktiskt. Tänker inte gråta över det, men jag erkänner att jag hade varit lyckligare om det gick åt rätt håll. Det är inte helt lätt att bila ihop och acceptera detta för mig. Men jag får ju lov att göra det. Suck! Jag har faktiskt inte moffat många gånger alls. Ok om det står still...men uppåt? Prata inte med mig om detta!

Louise har somnat i selen, denna gång borde hon sova minst en timma. Det behöver hon. Jag ska plocka lite. Lovade david att jag skulle förberda middag. Önskar att vi planerade veckovis så man slapp komma på något varje dag...Man vill ju så gärna överaska med något gott också. Trist att komma hem till kokt potatis och fiskbullar lixom. Men det är sällskapet som räknas?


Glad att träffa Mimmi, spännande med café....

......men egentligen trött...jäsp!

Spännande att sitta upp i vagnen! Sova kan man göra hemma!



Ingen massage!

BVC tantan glömde vad hon lovat....inte blev det någon massage inte. Suck!
Men jag ska få gå och prata med någon och "boosta" mitt mammasjälvförtroende.
Louise åkte sele till bvc, vaken det gick bra. På vägen hem nyammad fick hon sitta upp i ligg vagnen först, det var kul en stund men sen skrek hon och då blev det sele, När vi kom till Nyfors somnade hon då la jag henne i vagnen och gick en sväng. Det blev lite för kallt så jag gick hem. Hon vaknade när jag skulle öppna dörren. Synd.
Snart kommer Malin.

Massage

Louise har varit lite gladare! Inatt sov hon en lite längre stund igen, ca 3h. Annars var det som vanligt. Två långa amningar och massor av små snutt stunder för att somna om, som borde kunna ersättas med napp men inte hos denna bestämda lilla fis! 

David har nyss åkt till jobbet. Kvällsjobb idag. Storasyster Malin kommer hit och sällskapar. Det blir julgröt till middag! Mumsfillibabba! Hoppas jag får mandeln också, hihi ;P I wanna be a married woman!

I eftermiddag ska jag och Louise rulla till BVC igen, denna gång för att lära mig att ge henne helkropps massage som hon ska få på kvällarna efter badet. Får inte glömma ta med olivolja! Om hon somnar gått efter ska jag faktiskt styra in på gina och köpa en tröja och ett par leggings till. I need! Jag hade tänkt ta på mig mina jeans till vintern...så blir det ju inte nu och därför får man köpa! Eller hur?

Igår kväll kom Malin förbi och hade sin mamma med sig. Nu har Maria äntligen fått träffa min underbara tjej. Vad stolt man är varje gång man visar upp henne alltså...hon är ju så vansinnigt go! Hon var dessuton rätt lugn igår kväll. Hon var med David mycket fast det var kväll och nu på förmiddagen har det bara varit pappa-time. Vi värmde lite bröstmjölk i flaska men det gick inte så bra idag tyvärr. Blir flaska en gång till sen. Om hon inte tar den får vi ställa in våran julshopping på söndag. Mamma ska komma och vara med lillis sålänge!

RSS 2.0