Min Ängel


Här ligger ängeln och sover. Hostandes helatiden.
Visst är hon endå ganska liten fortfarande?

Feber och hosta

Åh nej!!! Lollo har fått feber!!! Ont i halsen och torrhosta. Som mamma. Hon är jätte pipig och hängig och vill helst sova eller bäras omkring. Lilla vännen! Hoppas hon känner sig bättre efter att hon sovit och alvedon verkat.

Igår var verkligen en fantastisk dag! Och en mysig kväll. Vi åkte och köpte lite nytt till ballkongen sen satt vi ute och tog ett glas vin på kvällen. Jättemysigt. Sen tittade vi på tv i sängen och gjorde kvällsmackor. David åt massa ölkorv också och kom på att han själv är nog en enda stor ölkorv. Haha underbart kul!
Vi åt lunch på tingsgården också och var och handlade lite kläder till David(På morsdag!?)

Imorgon ska jag resa till storstaden. On my own:) Ska gå ut och äta med Elle och sedan övernatta hos henne.
Det kommer bli jättetrevligt. Men jag kommer nog längta hem till Louise en del, speciellt om hon ska vara sjukling.

Snart kommer Malin hit. Då blir säkert Louise glad och nöjd en stund.

Morsdag=)

Jag är dunderförkyld! Arbetsveckan är över. Skönt! Det har varit en bra vecka. Tungt närman är sjuk bara. Känner mig nöjd över att dra in pengar till familjen! Jag börjar verkligen landa på slottet nu också. Och jag gillar många av mina arbetskamrater starkt:)

Idag är det morsdag! Jag har fått en blomma av min dotter. Och ett erbjudandeom att få sätta tillbaka min navelpiercing. MEn jag tackade nej,Vad ska jag med den till egentligen? inte direkt ligga och pressa på beachen i sommar. Dessutom han jag kvar lite bulldeg på magen som jag inte trivs helt bra med. så ska jag föda ett barn till. Så nej, igen piercing! När vi har fått vårat nästa barn ska jag sätta in den.

Nu vaknar Louise! Min älskling!


Världens duktigaste tjej!

Okej då kör vi veckans sista arbetsdag! Sen är det mammaledigt i tre dagar!
Louise står själv utan stöd hela tiden sedan ett par dagar. Hon tycker att hon är världsbäst, och det är hon ju också!!!

Mer imorgon som sagt.


Är med Louise:)

En kortis!
Jag jobbade sent igår och sov varje minut jag kunde på morgonen tills jag verkligen var tvungen att gå upp för att hinna på sång med Louise. David passar på att ta en fiskedag när jag är hemma. Jag börjar 17.Imorgon kommer Louise sova middag när jag går upp och vakna när jag har åkt till jobbet. På söndag ska jag minsann bara vara mamma.

Igår var det riktigt kul att jobba och jag tänkte mindra på Louise. Bra va? Nu börjar jag vänja mig.

Jag ska snart få snabb-besök av Malin och Morgan. Måste dra på kaffet nu :)

Jag skriver lite mer på söndag!

Jag jobbar

Det blir inte så täta inlägg här när jag jobbar mycket.
Och det gör jag denna vecka.
Sent.
Och det känns skit jobbigt att tvinga David att ta varje morgon. Men jag kan inte annars.
Det är kul att jobba, men nu längtar jag till söndag-måndag. Då är jag hemma och ledig.

Sams igen

Nu är vi sams igen efter en mysig morgon tillsammans. Idag börjar min fösta fulla arbetsvecka. Fem dagar framåt är det jobba som gäller för mig. Och jag längtar redan tills det är klart. Vad är det med mig egentligen? Som jag har längtat efter att jobba igen!!! Nu vill jag bara vara hemma med Louise. Det är nog för att David är hemma också. När vi är hemma alla tre blir det så trivsamt. Alla får tid över till att göra något. Någon kan få sovmorgon, David kan hinna med en fisketur, vi kan gå till lekparken tillsammans, vi hinner laga god mat och jag hinner tvätta och sånt. Men det känns såklart kul att jobba också. Det är kul. Och nödvändingt. Att jobba har aldrig känts så viktigt. Jag försörjer min familj nu, jag jobbar inte för att enbart betala hyra, telefon och shopping. Det ska vara dåligt väder tills på lördag tror jag. Jag kommer försöka slippa moppe åkandet så gott jag kan. Men det är iallafall tankad och klar och väntar på mig där ute i förådet. Måste jag så måste jag.

Det är alltid likadant. På morgonen när Louise vill upp och ska leka, äta frukost,kläs på och tvättas då är jag segast på jorden och ligger mest på gilvet och smygblundar, tänker på att jag ska lägga mig när hon sover.Sen somnar hon och då vill jag inte vila mer. Då vill jag blogga, sätta på tvätt, plocka, vara uppe och bara lalla runt för migsjälv. Sen vaknar hon och då kommer jag på igen att jag skulle ju ha vilat. Alltid.

Vi är osams

Ikväll somnar vi osams. Jag och Louise. Eller jag är inte osams med henne, hon är osams med mig. Så dum mamma var ikväll! Louise har slutat tycka om att bada. Hon hatar att badas. Jag trångstvättade henne och skrik och gap blev det då. Sen lekte vi lite på golvet,hon förlät mig. Sen fick hon tag i min telefon igen. Hon fick hålla i den lite, jag hade ju varit så elak. Inte stoppa i munnen men vi tittade på lite videos och lyssnade på ringsignaler. Jättekul! Sen tyckte jag det räckte, klockan var 19 och hon behövde varva ner inför nattningen. Jag tog mobilen. Världen rasade samman. Livet blev pest. Hon skrek så hon tappade rösten. Jag fick lägga henne sån. Den är inte kul när det blir så. Det sista hon upplever innan hon somnar ska vara lite mammamys, lite mamma är bäst på jorden och jag är tryggast i världen. Men hon glömmer det under natten. Och förlåter mig. Imorgon älskar hon mig igen, eller hur?

David jobbar fortfarande och Louise sover ju. Så nu har jag min lilla kväll för migsjälv hemma. Jag är upp i varv men inte på humör att ta tag i något. Jag vill heller inte slappa och se på tv. Jag är ovan med sån här tid. Det märks. Känner mig lite vilsen...



Kan man bli sötare än denna sommarfina tös?

Mammaledig

Måndag. Min enda mammalediga dag denna vecka. Och David jobbar kväll. Vi ska strax gå ut på en glass. Louise sover som en gris just nu. Skönt för henne. Idag väntar vi troligtvis på besök av Marie. Eller om vi åker till henne. Det får vi se. Ikväll är vi med Malin. Precis varje gång David jobbar kväll åker Morgan bort. Det är fantastisk timeing.

Jag har rotat fram en jeanskjol som passar runt magen. Skönt. Alla små sommar blusar och t-shirt passar tyvärr inte. Shoppaloss? I wish...

Skönt att vara ledig

Idag har pappa, siw och pernilla varit här och hälsat på louise. Det var trevligt. Hon ville visa dom att hon kan gå helt själv med sin gåvagn. Duktiga unge.
David fiskar.
Det är skont att vara ledig. Bara vara med Louise. Synd aatt det regnar.
Igår kväll satt jag och David länge på balkongen med lite rosevin. Så härligt!
Imorgon är jag också ledig. Hoppas det blir finare.


Jobbar på slottet och tänker statt

Shit vart ska jag börja??? Jag har jobbat. Hårt och länge. Om man får säga så, vissa jobbar hårdare och mer. Långpanna och frukost. Frukost.....idag har jag tänkt mer på Statt är på länge. Jag har vikt pålägg, skivat tomater, sagt godmorgon 25.000 gånger...Hela tiden när jag jobbar så tänker jag "så gjorde vi på statt, så var det där"...frukostveteranen i mig undrar "varför gör vi så, var för inte så här"...

Nu är jag hemma iallafall. Sovit ynka 2,5 timma men jag känner mig som vanligt. Kanske brukar jag sova så lite alldeles för ofta? Louise sover middag, dumma unge precis när mamma kommer hem!!!!

Alla mina sommarkläder är alldeles försmå, ujtom dom från förra sommaren. Dom är alldeles för stora. Irriterande.

Lediga

En helledig dag för alla. Vi har handlat och åkt lite bil. No fun at all tyckte Louise. Hon har fått en ny stol nu men det gjorde knappast någon skillnad. Skit också!

På eftermiddagen var jag och Louise ute med Malin en sväng. Skulle ner till Åhlens och inhandla lite hudkräm. Ville gärna ha Louise att somna i vange såvi fick fika lite i solen. Det gick såklart inte att söva fast hon var så trött...tills Malin försökte. Då gick det. Självklart.

Nu är det vilaoch softa ikväll imorgon 09-sent.


Fantastisk natt

Idag har David sin första pappalediga dag. Han började med sovmorgon. Haha. Nej, det var faktiskt hans tur. Men lite komiskt är det ju.
Nu ska ni få höra. Louise somnade sent igår, hon var övertrött. Men sen. HON SOV från 20.30, vaknade EN gång kl 04 och somnade fort om tills 6.40. Familjen utvilad!!! Repris på detta tack. HELT OTROLIGT!!!
Jag bakar matbröd som vi ska ha till lunch. Men fisksoppa. Yummie!
Ikväll jobbar jag. Imorgon är vi alla lediga!!!
Sen kommer min första långpanna. Och min första frukost efter det. Jag ska bo på en extrabädd i ett grupprum. Känns ju...oloclande.MEn jag kan inte åka hem så få timmar som blir mellan passen.

Dom släppte stattbrännaren föresten....???

Jag var full inatt.

Nu har jag upplevt min första fylla sedan jag blev mamma. I didn't like it. Eller jo, jag var ute med Malin igår och vi träffade lite tjejer från mitt jobb och satt och drack, pratade och skrattade med dem, vi hade jättekul. Sen kom jag hem runt 23 och la mig. Då slutade jag gilla det. Fan vad det snurrade i skallen. Jag gick upp till David och bad honom hålla om mig för att det var så jobbigt med snurret. Han fick göra en macka till mig som jag smakade på och kastade direkt för att gå och försöka kräkas. Upp med alla äckliga nötter som jag ätit. Blä. Jag upplevde det som myckat obehagligt att vara full. Besvärligt. Trivdes inte alls. Jag dricker sällan tills jag blir full, jag har aldrig gillat känslan. Men däremot älskar jag vin och jag älskar fatöl. Jag tål inte så mycket längre...jag glömde det.
 
På det kunde jag inte sova i natt. Jag låg vaken nästan hela tiden även fast David lovat mig att jag fick sova till elva. Men jag mår OK idag. Det känns, men det går bra endå. Vi har varit med Amanda, hon blöd på lunch hos sig. Kollat på sulkys och bilstol på barnenshus. Varit i en lekpark, suttit i gräset. Mysigt. Nu är vi hemma, David jobbar ikväll. Louise sover middag just nu och jag har plockat lite. Inatt kommer jag sova gott.
Nej, TRE glas, det är min gräns. För alltid.

Helgen

I lördags efter lunchen åkte jag och Louise till mamma i Strängnäs. Louise var ganska nöjd och glad så vi gick till hamnen och åt jättestora och jättegoda glassar sen gick vi och gungade Louise i lekparken där. Dom har en väldigt fin lekpark i Strängnäs. Hon hade väldigt svårt att somna och att sova hela tiden. Hon blev också ovanligt stökig på natten, hon vaknade kl 4 och var vaken minst en timma. Mamma lagade god mat och vi tittade på tv. Lite ost och kex blev det också. Det var skönt att vara hemifrån lite även om det krånglar med Louises rutiner.
Det är jobbigt att ta sig från punkt till punkt och hon har väldigt svårt att sova hemifrån. Jag tvivlar på att det är en bra idé att resa i September. 15 minuter på ett tåg och vi hann göra massor. 6 timmar på ett flyg???

Nu har jag schema för JUNI (som börjar snart!!!!!???!!). 17 pass. Det blir absolut perkekt. David jobbar 4 pass, det blir exakt 21 tillsammans=heltid. Jag har korta, långa och mittimellan pass så det jämnar ut sig bra. En gång är jag ledig 4 dagar i följd, det känns bra. Jag kommer jobba mest kvällar och inte missa så mycket tid med Louise.
Jag ska fara ensam till Stockholm och vara med Elenor också. Middag och cocktails har vi bestämmt, sen sover jag kvar och shoppar lite dagen efter.

Igår när vi kom hem mötte Malin oss. Louise hade inte träffat henne på flera dagar och dom hade längtat efter varandra. Raka vägen över till moster, massa skratt och glömmer hålla koll på mamma direkt. Det är så kul att det är så! Med tanke på att hon är väldigt mammig och kräsen annars. Hos mamma blev hon vansinnig när jag gick på toa eller duschade. Vi har pratat om att Louise kanske ska sova över hos Malin en natt snart. Vi bestämde också att vi ska fika och leka hemma hos dom lite oftare. Louise behöver träna på att kunna sova middag borta och sånt. En resesäng behövs nu. 

Jag hade ingen kamera i helgen tyvärr. Ska fota Louise lite snart, jag lovar! 

Imorgon

Jag skriver mer imorgon.


Afterwork

Jag fick smita tidigt ikväll. Skönt eftersom jag har Louise imorgonbitti. Antagligen i natt också. Mr Pappa brukar ju sova så gott...:) Han ska dessutom upp och jobba. För min del är arbetsveckan över nu. Blev inte många timmar...Här hemma har allt ´gått bra.

Imorgon drar jag och pluttan till Strängnäs. Vi ska sova hos mamma. Hoppas det går bra. Det är bra för henne att åka bort lite ibland. Självklart ska man inte flytta hit och dit med en liten men att åka bort en natt så här är nog bara nyttigt.

Jag tar en afterwork nu. En kall öl och en liten skål chips(så att david kan skylla på att jag också ätit närdom är slut)...Gott.

Sov så gott så hörs vi imorgon.

Chips

Nu har pluttan varit på McDonalds första gången. Fast hon fick äta kalops. Hur glad tror ni D blev när jag föreslog lunch på donken? Ja...glad!
Det var jätte kul att ha med pappa på sång tyckte Louise. Och han tyckte det var kul att vara med.
Nu blir det han som får gå sista två gångerna. Tråkigt tycker jag, men rättvist antar jag.

Vi gick förbi ICA på vägen hem. David plockade en stor chipspåse. Då kan vi räkna i hop från torsdag förra veckan han han ätit: 1 påse doritos, 1 stor påse grillchips(OK, jag åt någta stycken, TVÅ påsar popcorn(OK, jag åt ett par små nävar) och nu väntar alltså en påse till. Han har iallafall "bara" gjort av med 3 6-pack folk öl.
Detta är helt ok, en lagom mängd. ??? När vi stod vid chipshyllorna som han smög fram till så där som ett suget litet barn alltid spanar in smågodiset påminde jag honom och hur mycke snax han faktisk ätit på ungefär en vecka. Då tittade han lite ledsamt och sa "ja, ja..." och vände ryggen mot chipshyllan. Då tyckte jag såklart synd om honom och sa att han skulle ta en påse iallafall. Annars blir han väl deprimerad och utsvulden? Sen pekade han på chokladhyllan och sa "titta" till mig...Det skulle kännas bättre om vi la lite pengar på det också va? Nej, ingen choklad idag!!!

Jag var tvungen att bloggaom detta. Vad tycker ni? Är detta Normalt???


Kort

Jobbar vidare ikväll.
Nu ska vi på sång. I ovädret.
Jag önskar att jag hade körkort.
Jag får skylla migsjälv.

Hon är sjuk igen :(

Nu är hon sjuk igen. Massormed snor. Men det rinner bra iallafall, än så länge. Hon skrek hysteriskt igår kväll. Efter nässugen såklart. Det var ett nytt skrik som ingen gillar. Men sen som hon bra inatt, helt otroligt. Två gånger gick jag mellan 22-06.det är väldigt lite det. Hon visste nog att mamma ska jobba sent idag och behöver sova.
Elenor kommer idag iallafall. Vi kommer vara hemma. Eftersom Louise är dålig och lite gnällig och sen blev ju vädret ingen hit. Lunch ute hade varit trevligt. Får kolla om någon i nyfors han öppet annars frå jag trolla fram mat hemma. David kommer hem innan jag måste åka, känns inte så snällt mot varken Louise eller Elle att lämna som ensamma idag,nu när det blev som det blev.

Jag åkertill jobbet såjag kommer lite tidigt, jag liftar med Amanda som börjar en timma tidigare än mig. Inget vidare moped väder idag. Student bal är det ikväll. Dom har flera baler där ute som jag ska jobba på. Kul, tror jag.

Datorn vill inte ladda in bilder.

Pigg endå

Tjoho!

I natt var en skitnatt, men jag är pigg iallafall hur det nu kan komma sig?! Brukar ha svårt att ta mig igenom morgonen när natten varit stökig men idag gick det undan.
Imorgon börjar min 2-dagar långa arbetsvecka. Moster Elenor tar sig an utmaningen att passa Louise. En timma eller två, innan David kommer hem. Vi ska ungås hela dagen först så det ska nog gå rätt så bra. Jag beundrar dem som vill ställa upp med barnpassning hos oss, Louise är ju skapligt kinkig med att mamma och pappa går bort samtidigt.

Fast Malin går ju bra. Jag vet inte vad hon gör med Louise. Någon hemlighet har hon. Jag kan lämna Louise gnällig och trött till Malin, gå och handla eller något. Sen när jag kommer hem sitter dom vid bordet och målar med färger som hon haft med sig och Louise skiner som en sol. Det är ju kul. Men jag är lite avundsjuk. 
 
Idag ska vi träffa gravida Josephine. Andra gravida får mig att längta efter en mage. Längta efter att vänta bebis. Som jag sa...bli inte förvånade om min mage jäser upp igen om ett par månader. Tanken på Louise och en liten bror eller syster som leker tillsammans är ljuvlig. Jag älskar själv alla mina syskon jätte mycket, Louise måste också få uppleva det.

Ska dom aldrig bygga klart här nere på gatan? Louise vaknar väldigt ofta av oljud nerifrån. Jag vill hellre ha en pigg tjej än en fin gata.


Idag blir det bra

Idag får jag lov att påstå att jag är pigg. Louise sov bra sista halvan av natten och ville inte upp förens närmre 07.
Två timmar senare vill hon sovaigen, nästan alltid. Hon har varit gladoch ätit gröt med god aptit. Idag skiner solen och vi tänker gå ut. Vart vet jag inte. Lekparken. Känske bränner genom stan en snabbis.
Jag litar inte på att hon sover någon längre stund längre så jag tar mig inte för så mycket när hon vilar. Plockar lite, klär på mig...kanske plattar håret och sminkar mig lite...vad som hinns med.

Igår kväll var vi med Malin. Jag badade med Louise. Hon somnade tidigt men var orolig ett par timmar. David jobbade sen kvällsfikade vi innan jag la mig. Vi tränade på att dela sovrum och tittade på tv i sängen ca 10 minuter innan jag ville stänga ögonen och vara ifred från tv, snarkningar och allt annat som lyser eller låter. Alltid något ;p
Usch, dt tynger mig att vi inte kan sova tillsammans.

Idag blir det en bra dag!!!

Dålig dag

Louise har sovit dåligt och är gnällis idag. Vi är hemma och tar det lugnt. Ska handla lite i eftermiddag. Malin kommer sen. Jag ska laga middag åt oss. Funderar på att köra ungspannakaka med vegofärssås. Det gjorde mamma nån gång när jag åt vegetariskt och det blev jätte bra.
Usch sånna här dagar är inte så roliga. I helgen när det vara pappadagar var hon på topp...nu när det är min tur...ja då är det en dålig dag. Hm, orättvist. Men det var bra att hon var så go i helgen. Det fick gärna fortsätta...

Sova snart...

Nu har jag gjort mig klar för natten. Tidigt jag vet. Men jag har en lång vecka att smälta!
Jag känner mig lättad. Lättad över att Louise och David har det så bra när jag är borta. Glad att David inte bara varit världens bästa pappa utan också hängt tvätt, handlat, diskat, lagar mat, försökt hinna dammsuga, haft släkt på fika, varit ute med Louise...
Jag känner ätt jag börjar smått landa ute på Slottet nu. Jag börjar bli mer vän än ovän med min moped.
Idag när jag kom fick jag hjälpa frukostvärdinnan lite att avsluta. MINNEN! Jag vill jobba frukost!!! Vart jag helst av allt vill jobba vet ni ju. Just nu hoppas jag att få mer frukostpass på Slottet. Uet är underbart där ute föresten, café är otroligt mysigt! Kom ut och fika!!!

Nu är jag mammaledig i tre dagar igen. Det kommer jag njuta av. Det är härligt att blanda. Men jag saknar Louise enormt, jag får inte tänka på henne då är det kört. Då längtar jag bara hem. Ni kan aldrig tänka er vilken sprudlande, stor, liten och underbar tös jag har här hemma!!! Både jag och David njuter väldigt mycket av föräldrarskapet just nu. Jag älskar att vara Louises mamma. Bli inte förvånade om min mage börjar växa igen i höst. Det är vad vi båda vill. Detta är underbart! En liten till, ett litet hus/radhus, jobb för båda, ett äktenskap och ett körkort till mig...vi är på god väg. Jag drömde att jag födde en liten son imorse när jag sovmiddag med Louise. Vi sov tillsammans, jag och Louise alltså, det var faktiskt länge sedan. Mysigt. David fick sovmorgon imorse. Det var han ju värd!

Att åka moppe föresten, det är som att sitta på en gigantisk vibrator!!! Vissa delar av mig var helt avdomnade när jag hoppade av. Som ett ofrivilligt samlag. Nej, jag fick inte orgasm på vägen,men hade jag velat, ja då hade det gått...fy fan! Nej, nog om det!!! Haha!!!

Nu ska jag varva ner. Varför har jag inget rödvin hemma? Ett glas nu med lite tända ljus uppkrupen i soffan hade varit helt gott. Det är lyx. Men vatten kan också vara lyx, om man vill.

Imorgon ska jag städa, leka med Louise, umgås med Malin och bara ha det bra!




Jobbigt

Jag jobbar. Och det är jobbigt. Rörigt. Svårt.
Många tankar att samla ikväll.
Imorgon moppe och hoppas att det går bra att jobba.
Louise har haft det så bra med moster, mamma och pappa ikväll. Kalas!
Hon kör på som vanligt här hemma fast jag jobbar, det är skönt. Jag behöver iallafall inte bekymra mig över henne. Men jobbet. Jag är så osäker, förvirrad och bortkommen. Suck! JAg vill att det ska bli höst nu.

Ett mirakel och stora utmaningar

Yes! För en gångs skull har jag fått Louise att somna i god tid så hon hinner vila innan sången!!!
Känns bra det!!! I natt sov hon JÄTTE BRA! Tror jag. Om inte David har varit där och jag missat det. Hon vaknade ett par gången första timmarna som vanligt men sen tror jag banne mig hon sov hela natten till 6.45. Är det så har ett mirakel inträffat. Jag la la mig 22, hörde att Louise stökade lite då men David var uppe så jag struntade i det. Sen gick jag vid 5-tiden och tittade på henne. Kollade att hon levde. Då sov hon. Det har bara gått åt en nattflaska plus kvällsvällingen. Fantastiskt!!!

Nu ska vi snart på veckans sångstund. Sen ska vi till banken och också umgås med Malin. Om det går bra för lilla drottningen tar vi en tur på stan. Annars går vi hem och leker.

Nu ringde dom från jobbet och pusslade om mina tider i helgen igen. Nu jobbar jag SJÄLV på söndag. Oh my God, det vill jag INTE! Men inte säger man nej till nya chefen heller. Det blir bara att våga. Nu blir det definitivt moped på söndag. AAAAAhhh Vilken jäkla dag full med utmaningar och höga krav på mig självförtroende. Det är helt OK att peppa mig nu!!! 10.30-15 är det jag och cafét. Och förhoppningsvis gäster, lagom med gäster. Inte mycket, inte lite. Lagom. Så att tiden går men jag också hinner ha ganska god tid på mig till saker.

Ikväll ska jag iallafall jobba i matsalen. Ha egna bord, sälja mat och vin, ta hand om gästerna. Det ska bli jätte, jätte roligt!!! Jag behöver inte oroa mig över Louise, över att få sova eller något alls. Bara jobba på. Lära känna slottet så mycket jag kan. Grejt!

Små prinsessor

Det går ganska bra med håret iallfall. Man surt att man sparat och sen bara får det av klippt sådär.
Idag har Louise stökat lite. Svårt att sova. Nu har hon iallafall somnat. På tok för sent egentligen men annars går det bara inte. Vi åt lunch på laantong. Dom är underbara där! Så gott så! sen gick vi hem för kaffe och då tittade Amanda upp också.

Jag har rivit av soffan och sängkläderna och börjat tvätta. Känns bra att vara igång.
Imorgon börjar min arbetsvecka. Undrar vad Louise och pappan ska hitta på på dagarna?
Jobbar 17-sent imorgon sen 13-18.30 lördag, söndag.

Ikväll ska vi äta pizza. För att JAG är sugen, det ni! David älskar nog mig lite extra för det :-)

Några bilder från i tisdags när vi var hon Louises kusin Angelina och hennes mamma Yllka

Min egna lilla prinsessa.
Vi brukar kalla henne för drottningen annars, det passar henne bättre.

Kusin Angelina har tusentals prinsessor på sitt rum!

Bad haircut

Igår...den dagen vill jag helst skryka ett sträck över. Men det går inte för det finns vissa spår som inte går att följa. Till exempelt ett avkapat hår. Jag var hos frissan här nere, hair cut 12. Tänkte jag ville ju bara toppa lite och klippa upp två cm där framme. Något helt annat hände. I ca 15 minuter klippte hon. JÄTTE FORT. Sisit jag klippte mig tog det två timmar. Jag stoppade henne rätt snabbt och frågade hur kort det kortaste var. Till öronen. Alltså där öronen börjar. Jag är jätte ledsen och nu blir det bad hairday everyday i några månader. Jag behövde iallafall inte betala. Det var som om jag har gått till solarium och kommit ut blerkare. Från missnöjd till värre.

Vi hade en bra dag iallafall. Jag Louise och Malin.Vi gick till stan och köpte klistermäsken till Louises fönster. Och kladdkaka. Tröstätande och tröstshoppande, det behövde jag. Jag har köpt färg också. Helsvart kommer det bli. När jag prkar färja. Då syns inte frisyren lite bra.

Kvällen igår var mindre rolig. Hade kunnat vara bättre.
Föruton att Louise vaknade flera gånger sov jag bra.
Det är jobbigt att springa in till hennes rum, man hinner vakna till.
Men hon sover så pass mycker bättre där så det får vara så.


Anti-Lat

Min duktiga fixar dag igår slutade med en hel mmmarabou sensation och en stund tv tittande. Om man vill köpa lycka, då ska man köpa god choklad. Då han man en kvarts njutning på hög nivå. Så är det.
Jag äter en hel choklad därför att det är synd om mig. Tant RÖD knackade på här igår och nu är jag inte bara mamma längre, jag är kvinna också. Jag som var så nöjd endå.

Idag vaknade Louise 5 igen och sover redan middag. Jag har tvättat, diskat och gjort rent badrummet. Hur kan man ha så mycket att ta hand om hemma hela tiden? Jag tror det är för att vi stökar till så mycket. Det blir dammigt, kladdigt och rörigt då. På torsdag ska jag tvätta soff överdraget. Jag är väldigt anti-lat just nu. När Louise vaknar ska jag dammsuga. Jag tycker jag inte gör något annat, men man vill ju att Louise ska krypa på ett rent golv. Vi har så många mattor.

Idag kommer Malin och tar med Louise till lekparken. Morgan och jag ska ut på moppeträning. Jobbigt men viktigt. Jag vill inte vara feg. Tur att jag har så snälla människor som hjälper mig. Jag är verkligen bortskämd med det.
Ikväll ska jag gå ner och ta ett glas vin med Mimmi. Då ska jag ha på mig mina snygga jeans.
Verkar bli härligt väder idag!

Jag är inte lat

I krig mot lathet har jag varit vansinnigt effektiv idag! Detta tack vare att jag har väldens bästa dottersom har varit så nöjd och glad med sina saker hela dagen.
Jag har tvättat två maskiner, vikt massor med kläder, putsat fönster, lagat köttgryta till Louise och potatisgratäng till ikväll, jag har handlat, varit i lekparken och gungat med Louise, gjort rent blöjhink och skötbord, dammsugit köket...och det känns så skönt!!! Nu sover Louise och efter det ska vi gå till kusin Angelina och fika.
Imorgon ska jag försöka få tvättstuga på kvällen. Nu känner jag faktiskt för att vara LAT med min karl ikväll. 
Imorgon tänker jag vara precis lika effektiv!!!

Världens bästa tjej!!! Har jag sagt att hon sov bra inatt också???
Hon är bara för underbar idag!!!
 


Lazy

Om det nu är så jobbigt att jobba...att man inte kan göra någonting annat efteråt...hur fan fungerar det i familjerna där båda vuxna jobbar...eller ännu värre där en är ensamstående??? Om det inte vore för att jag vill att Louise ska ha en ren lägenhet att bo i skulle jag börja ta bara soporna(om jag inte snoozar bort halva morgonen vill säga) i sommar, jobba, leka med louise och sen ligga på soffan (och förtära dyra drycker och småtugg). Men det tänker jag inte. Iställer tänker jag visa David att att kan ta hand om sitt hem och jobba samtidigt.

Han är lat. OK, ni har hört det nu.

Han tycker nog att jag är lika lat. Han tror nog att saker och ting sköter sig självt här. Förutom soporna då, dom tar ju han. När han hinner.

Moped ångest

Ikväll är det tjejkväll här hemma. David jobbar. Vi ska äta middag och ta ett skummbad, jag och Louise. Idag började jag dagen med sovmorgon. Det var välbehövt, sov till 8.20!!! När jag kom upp fixade jag lite sen gick vi ut. David och Louise gick till lekparken. Jag åkte moppe. JAG HATAR ATT ÅKA MOPPE!!!Jag är så nervös och osäker. Moper-ångesten får hela sommaren att bara kännas besvärlig. Men det handlar väl om vanan. Jag försöker iallafall vänja mig. I helgen måste jag åka med den till och från jobbet. Fy fan!!!

Hoppas den här kvällen går ganska fort. När David kommer hem blir det kvällsfika och desperate housewives...yes, han följer det han med. Han sitter alltid med mig och ser det. Fast han spelar på mobilen medans...

Usch vad jag är tjurig idag. Tjurig på vissa andras lathet. Gissa vem?
Vem fan sätter sig och glor på tv klockan 9 på morgonen? Varför inte diska frukosten, dra på lite tvätt, plocka reda på grejer, se till att få något gjort här hemma??? Hur ska det gå i sommar??? Det som inte jag gör, det blir inte gjort. Så är det.

Så får jag väl lov att skriva något fint om David också efter allt gnäll...han gör väldigt god mat.
Äsch, man får gnälla om sin karl!!!

Nu är jag världsförälder

Nu har jag blivit världsförälder. Jag förstår inte varför jag inte blivit det tidigare. Tittar på humor galan, för varenda unge. Alla dessa underbara, värdefulla barn, små och härliga som Louise.
Usch vad världen är orättvis.
Här sitter jag och gnäller över att jag ätit för mycket kaffebröd i helgen.
Det är ju helt sjukt.

Vindruvor

Nu har Louise somnat. Våran dag har varit långsam men tack vare lite sällskap av Malin, lite gunga och lite glass gick den iallafall. Vi testade Magnum Gold. Den smakar som kinderägg med karamellsås. Alltså för söt-sliskig. Att jag aldrig lär mig att magnum är för mäktigt för mig. Nu sitter jag med te och kvällsmackor. Bästa tänkbara middagen. Jag har köpt vindruvor också. Skönt att ha en stund för sigsjälv. David kommer nog inte hem en på ett par timmar. Han har det bra den där karln. Hoppas han vet det. Jag nämnde det för honom då sa han något i stil med "Du kan faktiskt också dra iväg när du vill". Ok, nu mera kan jag ju det, när det finns tillfälle. Men jag vill inte ha kompensation. Jag vill bara att han ska uppskatta det som är. Dessutom rullar det i gång med jobbet för mig nu och lediga helgen kommer vara få. Antagligen jobbar man dom flesta helgerna. Fast det har jag inget i mot heller. Näst på tur att taen timeout är iallafall jag. FAST JAG HAR HAFT MÖJLIGHET OCH INTE TAGIT DEN. Han menar ju typ på att jag inte behöver göra något nu eftersom jag har kunnat gjort något förut. Om jag förstår honom rätt?

Att hälsa på mormor var trevligt. Och viktigt. Gummarbörjar bli gammal och dålig. Mycket fika och prat. Sånt man gör med gammla. Jag har definitivt ätit mer fika än mat i helgen. Min morbror Jonas och hans familj hälsade på också. Louise fick nya leksaker igen.

Snart har jag ätit upp ett halvt kilo vindruvor...once you pop you can't stop.
Nu ska jag göra ingenting en stund. För utom att äta mer druvor då.

Fyra generationer. Min mormor Kerstin, min mamma Annelie, Jag och min Louise.

Louise med sin gammelmormor

Massor med leksaker att undersöka.


Home sweet home

Nu är vi hemma.Det har gått jätte bra att vara borta med Louise. Vi såg till att bara resa när hon skulle sova.
Natten var däremot inte så bra. Vi vaknade 03 efter en dittills stökig natt med många vaknanden.
Annars har Louise varit jätte go och glad. Nu hälsar hon på alla saker här hemme.
Jag får skriva lite mer sen. David kommer nog hem sent. Han ska få ha sin dotter i natt den saken är säker!

RSS 2.0