Flytthelg!!!

Lite update!
Vi bor i lådor! Värsta tänkbara flyttröran. Dety finns miljoner saker att göra men jag får inget gjort känns det som. Nu är det äntligen snart över. I övermorgon sover vi på Bärnstensgången. Imorgon kommer mamma och börjar hjälpa mig med städningen. Jag har inte alls hunnit allt vad jag velat. Louise har haft ett par gnälliga dagar. Hon har börjat vakna tidigare på morgonen och inte kunnat somna om så förmiddagarna har varit ganska kämpiga. Och sen sover hon middag för tidigt och eftermiddagen fortsätter med gnällighet. Men inte kan hon hjälpa att fyra srycken jättestora hörntänder växer fram i munnen.

Jag har beställt soffa! Och vi har fått ersättning för grejerna i källaren. Och jag har med stor sannolikhet snart ett extra jobb. Louise börjar dagis v. 41. Gnejsgångens förskola. Sen tror jag att jag kommer få jobba 2-3 dagrar i veckan. Mer om det när jag kan säga säkert!

Nu svamp och trasa...

Ingen vila här inte...

Nu har jag högsta växeln i! Dagarna och kvällarna rusar förbi! Flytten är väldigt nära. Varje minut jag får över går till packning alternativt städning. Och det känns helt OK, jag kör gärna på nu. Jag har dessutom lyckats få David att ordan med sin garberob. Nu är ugnen klar. Jäklar vad sånt tar tid med galler och plåtar, luckan och allt.

Idag har Louise haft hög feber. Andra gången i sitt liv. Först hade hon 38.8 sen gick det ner till 37,7 sen tok vände det upp mot 39.6. Hon har inte riktigt varit sig själv. Vi har legat i sängen och läst och vi har suttit i soffan och kollat in Larz-Kristerz på youtube. Hon har varit så stillsam och lugn. Får man lov att smyg njuta lite? Men vi har varit ute och gått också. Och lekt i lekparken imorse innan hon blev dålig. Youtube och L-K är iallafall världens bästa feberaktivitet. Det där dansbandet är hennes idoler hon bara älskar att lyssna och titta på dem. Som andra barn kanske blir förtjusta i seriefigurer. Jag har sagt åt Malin att vi får se till att hon får se dom spela någon gång.

Ovissheten om framtidens sysselsättning börjar få klarhet. Jag fick inte jobbet jag sökte och stannar hemma med Louise året ut. Hon kanske börjar dagis i november. Vi får se, måste skydda mina föräldradagar. Jag behöver dom på sommarlovet. Nu ska jag nämnligen plugga. Jag ska inte söka mer jobb. Jag hoppas så mycket på att komma in på lärarlinjen. Annars får jag köra en termin på komvux först eller hitta en annan inriktning som jag vill. Men som jag känner nu är det just läraryrket som lockar.
Jag känner mig nöjd i hur det blev. Faktiskt. Det känns bra. Jag längtar tills våren. 

Nu ska jag hittapå något vettigt att avsluta denna kväll med. Louise har redan varit uppe en gång, vi får se vad detta blir för natt. Hon hade inte feber nu iallafall. Men hon skrek. Kan det vara öronen? 



Den mögliga vagnen!

Trevligt eller hur???

 


Fullt upp!

Jag får inte tiden att räcka till! Jag har för mycket att göra för att fokusera på ett mål just nu. Måste hinna med lite av allt. Vilket inte ger så mycket till resultat...jag har alltid en lista i huvudet på vad jag ska göra under dagen. Mycket av det ska göras när Louise sover middag. Jag gör lite här, lite där och glömmer hälften. Nu har jag iallafall fått iväg skadeanmälan och ansöka till högskolan. Men betyg och sånt måste skickas med post, jag måste maila bilder till folksam. Allt blir halvklart. Och jag måste fixa något inför flytten varje dag också! Skura rent någonstans eller packa något, sortera något...

Och så loggar jag in på bloggen! Hallå!!!

Trötter

Hej!¨
Tisdag. Kanske veckans mest ospeciella dag? Grått ute och regnet hänger i luften.
Jäklar vad soffan lockar just nu! Louise sover och jag måste vara flitig. Jag vet inte ens vart jag ska börja...
Tvätta och diska och plugga lite...det måste jag få gjort!
Men soffan...tvn...kudden...ÅH!
Lyllos Louise som får sova middag mitt på dagen!!!


Jag har röstat!

Så där röstad och klar! Jag och Louise var tidigt på förmiddagen på plats i vallokalen. Sen tog vi en promenad, som vanligt. När vi var framme vid lekparken fanns det bara en sko på barnet. Samma promenad igen. Inte helt poplärt men hon får faktiskt skylla sigsjälv som kastar skor omkring sig! Vi fann den iallafall! Och lekparksbesöket blev aldrig av. Man lär av sina misstag, lille vän! Kanske senare. Lekparken är ju kul 7 dagar i veckan. Tycker hon. Men inte jag. Speciellt inte när det regnar.

Snart kommer Mimmi hit. Trevligt med sällskap. David kommer bara hem och äter idag sen iväg på träning(!) så lite sällskap känns nödvändigt. Jag menar inte att jag är ensam...jag har ju Louise och hennes sju(!) dockor här...men lite vuxet sällskap då, det får man önska sig.

Jag måste verkligen få klart skadeanmälan! Vi måste få tillbaka pengar snart, Louise behöver en bättre vagn!

Inga dåliga väder...

Okej...en ruskig lördagmorgon i rinmansparken med liten envis tjej som vaknat på fel sida kanske inte var det mysigaste sättet att njuta av helgen. Men vad gör man inte för sina barn? Vill hon ut så vill hon ut!
Nu är vi inne iallafall och hon har ätit en tidig lunch och somnat tidigt. Själv har jag egentligen inga ursäkter...jag måste göra min engelska nu!
Men det är ju så skönt att bara slö surfa!

Lite senare ska vi gå och fika hos Louises gammel-farmor och farfar.
David jobbar idag och imorgon. På måndag ska vi hälsa på hos barnen och fröknarna på Gnejsgångens förskola i Stenby. Det ska bli jätteroligt! Louise kommer trivas där. Hoppas bara vi får anledning att sätta henne på dagis nu i oktober...hoppas mamma börjar jobba!!!

Om två veckor idag går flytt lasset!!! TVÅ VECKOR!!!
På onsdag kommer anicimex och går igenom källaren. Hoppas man kan få hjälp att ta hand om allt.
Känns som vi andades in nog med mögel då vi fotade och räknade allt.
Usch, vad tråkigt det är! Tur att jag har Louises minnes saker här uppe!

Nu grammatik!

Fredag igen!!!

Fredag! Utan tvekan bästa dagen på veckan!
Mysfrukost med Louise och sedan sångstund på förmiddagen!
Nu är hon lunchad och vilar sin middagslur.
David är ledig och har precis börjat sin dag. Sömntuta! Men det behövde han.
Senare ska vi gå på älskade Tingsgården och fika fredagsfikat!
Jag älskar att gå på stan på fredagar. Det är alltid en speciell stämning.

Louise hade en jättebra kväll igår med sin mormor! Jag blev väldigt glad när jag kom hem från rekryteringen och mamma berätade att allt gått över förväntan. Nu du mamma ska du få sitta barnvakt:)
Mina 3 minuters utfrågning igår efter 2,5 timmars nervös väntan gick bra. Det kändes bra. Förutom att jag svarade på frågan om hur mina vänner upplever mig som flummig. Men jag rättade mig och förklarade att jag är rolig. Jag vill ha detta jobbet. Verkligen!!! Jag vill bli frukostvärdinna på Comfort hotel Eskilstuna!!!
Håll tummarna nu snälla!

Jag tog en omväg hem igår eftersom Louise somnat och mamma endå var där. Jag gick förbi HåPe's och spanade in i köket lite. Drack lite rödvin. Vad härligt det var att se David i kockrock! Snyggt!
Det värsta med HåPe's grejen är nog att dom har pizza. David tog med en pizza hem som vi åt sent innan vi sov. Hur bra är det för figuren lixom?

Vad ska jag nu hitta på när D badar och L sover?


Lyxigt värre!!!

Det är lyxigt att vara hemma med en snäll ettåring!
Hon sover gott nu! 20.30-07.30, vaknar en gång strax före 23. Jag sover från 23. Ostört!
Hon vaknar glad och utvilad och vi har mysiga frukostar tillsammans. Hon leker jättebra själv med sina dockor medans jag i lugn och ro drar på tvätt, diskar och plockar. Vi går ut. Promenerar i 30 minuter och leker sedan i lekparken en stund innan lunch. Efter lunch sover hon i nästan 2 timmar. Jag kan plugga, fixa med flytten och allt möjligt. Jag hinner alltid med massor. Sen kommer hon upp och förtsätter ta hand om sina dockor. Vi går ut och går igen, handlar och tittar på fåglar. Sen lagar vi middag och David kommer hem och vi har en mysig stund tillsammans alla tre. Bad och kvällslek.

Jag har verkligen kommit igång med jogging nu och jag njuter! Äntligen har jag fått bättre kondition och joggar nu i 40 minuter. Igår sprang jag till Vilsta sen ner mot stan och längst ån.
Och David går på sin innebandy träning. Ok, det är bara en gång i veckan men det är det mesta jag sett honom motionera på 5 år! Familjen Latoxe börjar rycka upp sig!!! Jag längtar till och med tills nästa joggingtur.

Ikväll ska jag på anställnings intervju. Jag frågar ut migsjälv lite här hemma för att förberada mig. Önska mig gärna lycka till jag vill VERKLIGEN ha detta jobbet.
Malin och Morgan har åkt till Grekland och kan inte passa Louise ikväll så hon ska vara med sin mormor ikväll. David jobbar ju lite kvällar numera. Det blir första gången för mamma att ta en helkväll med sin lilla kråka. Men jag är inte orolig. Louise kommer vara snäll mot mormor.

Nu till det skönaste med mammaledigheten, lunch vila!

Underbara höst!

Hösten är ju bara för härlig!!!
Jag och Louise går ut och går varje förmiddag och efter det leker vi i lekparken.
Idag kände jag verkligen den underbara höst doften! Löven börjar byta färg också!
September och oktober är riktigt härliga månader!

Idag låter jag mig vara lat. Normalt kör jag på med högsta växeln i när Louise sover men idag behövs det inte-JAG HAR VARTIT SÅ EFFEKTIV!!! Tvättkorken är tom, lägenheten är så städad som en halvt nerpackad lägenhet kan vara, allt är klart inför flytten, adressändring, bredband, el, besiktning(som gick jättebra!). Många lådor är packade. Nu är det mest Davids grejer kvar. Vi får se vem som packar dom till sist;-)
Louise har fått dagisplats i Stenby också. Vi får se om det blir i oktober eller januari som hon börjar. Det beror ju på och mamman ska jobba eller plugga:) Jag hoppas såklart på det första!

Vi väntar besök av Janna och Maria om en stund. Playdate! Jag kokar risgrynsgröt som vi ska ha till mellis. Mellis är en av alla underbara vardagsrutiner som Louise har. Och självklart får jag också mellis, annars vore det opedagogiskt och orättvist också! Det blir som en extra frukost:) Jag älskar ju smörgåsar, gröt och sånt...jag kan äta smörgåsar till varje måltid. Louise är lite svår vad det gäller mellis, hon leker mest men det är endå en väldigt viktig måltid eftersom hon ska stå sig till kvällsmaten. På kvällarna blir hon plötsligt vrålhungrig och jättearg om inte maten serveras genast. Det känner man ju igen!

Nu ska jag ta och röra om i gröten!



Skadeanmälan

Var 5e dag verkar vara höstens bloggrutiner:)
Louise sover middag och jag sitter med vår skadeanmälan på källaren.
Behöver en pause! Det är mycket att skriva och många bilder/kvitton/telefon nummer m.m att bifoga.
Jag har räknat ut värdet på alla babykläder stl 50-68. Ca 7000kr!!! Kan ni fatta det???
SÅ MYCKET PENGAR!!!
Värdet totalt på allt där nere ligger kring 12000kr. TOLVTUSENKRONOR!!! Minst!
Om någon har lust att hjälpa mig med detta vore jag glad! Jag har redan skrivit fel tusen gånger!!!

Annars flyttpackar jag. Rensar. David Mr. Spara På Allt jobbar ju så jag passar på att göra det så mycket jag hinner på dagarna. Vi var i lägenheten vi ska bo i och tittade en gång till i helgen.
Denna gång kändes det riktigt bra!!! Efter lite tapetsering och målning kommer jag verkligen tirvas. 
Det ska bli riktigt skönt och roligt faktiskt! 

David har sagt upp sig från Salt och Peppar! Nu får jag äntligen berätta om det! Äntligen ska han jobba med a la carte igen.

Nu vaknar lillfisen snart. Ska försöka få lite mer gjort på skadeanmälan...jag vet iallafall vad jag ska göra ikväll:(
 

Mögel i källaren

I våran källare finns det en brio barnvagn, knappt använd, en hel baby-uppsättning med hoppgunga, gåstol, vagga, babygym, massor av kläder, mammakläder, amningskläder, barstolar, barbord, flyttlådor med diverse innehåll, lite mer möbler....ja ganska mycket.
Mögligt.
Förstört.

Jag har pratat med vårat försäkringsbolag och jag tror det ska gå bra.
Men jag måste ner och gräva i alla klädsäckar, leta upp så många kvitton jag kan och fota allt, dra ut konto utdrag...

JÄVLA SKIT!!!

Vardagen

Vardagen är tillbaka. Idag jobbar David igen. Semestern är slut.
Och jag tycker det är sköööönt!
Men OJ vad mycket jag fick att göra nu.
Det är mycket på gång. Jag håller lite på det så länge.
Men med flytten och mycket annat kommer vardagen förändras. Till det bättre. Det kan hända mycket nu på ett par månader.

Nej, här ska jag ju inte sitta!
Louise sover middag och jag måste få så mycket jag kan gjort...
Engelskan, tvätten, flyttpackning...vart ska jag börja?

Läsning

Hörntänder. Jag hatar hörntänder. Louise hatar hörntänder!!! Jag önskar att jag kunde ge henne mina. Jag älskar soppa så för min det vore det helt OK. Hon skriker på nätterna. OCh har så svårt att somna om. JAg sjunger och läser och nynar, vaggar och bär. Sen somnar hon om. I min famn alldeles stilla. Det kan jag inte låta bli att smygnjuta av lite. Louise är aldrig i famen och myser annars, det har hon inte tid med livet är för spännande.
Men jag vill hellre att hon sover gott...även om det är lite mysigt.

David är borta ikväll och jag sitter och lyssnar på Louise som håller på att somna. Sen är det jag och boken. En engelsk roman till skolan som jag ska göra bookreport på sen.
Jag måste berätta att Louise också börjar gilla att läsa sagor lite smått. Hon fick två böcker med bilder i och så står det bara vad det är, men man kan lägga till lite om man har fantasi. Sen är det en lucka på varje sida och den öppnar man för att få svar på en fråga. Hon fullkomligt älskar när jag läser! Jag är så glad. Snart kan vi krypa ner under täcket och läsa sagor på kvällarna. Just det, hon sitter stilla när man läser också. Och härmar mig med boken när hon läser för sin favorit docka. Hur gulligt som helt!
Jag har börjat gå längre promenader också med henne.Vi kan gå i upp till 40 min utan att hon tröttnar. Hon tycker om det, slappnar av och är hon trött somnar hon och sover. Inte så länge dock men det går. Ältligen har vi hittet lite lugnare akriviteter åt henne. det behöver hon. Mammas vilddjur!!! Ettårsmagik?
Just det på tisdag ska vi ÄNTLIGEN till bvc. Efter lite rådgivning där ska nätterna förändras. Flickan är ETT ÅR. Mamma och pappa är trötta. Nu måste vi ta tag i detta. För allas skull!!!
Och så får vi ju vikt och längd, spännande efter 4 månader. Louise är en lång och stor tjej. Oj oj oj vad hon har växt. Jag vågar inte handla kläder i hennes storlek nu hon får förstora, hon växer ju bara ur dom. Jag viker upp så länge midjan passar.
Äsch..SVAMMEL!
Nu tror jag hon sover...

RSS 2.0