Kärlek & längtan

Jag håller på att spricka av kärleken till våran lilla där inne! Snälla snälla kom ut snart så vi får se dig, känna dig och ta hand om dig!!! Idag ska jag bara ta det lugnt. Frukost nu och sen ett bad tror jag. Senare ska jag gå hem till syster Malin.
Och jag har lovat David hemlagad middag så får jag lov att hålla. Han ska ha semester hela nästa vecka och är ledig i helgen!!! Jag ska gå och handla hem världens lyxfrukost till oss, det ska bli så mysigt med sällskap!
Hoppas han inte sover bort hela veckan bara...


Våfflor på gång

MVC besöket avklarat, blev som jag trodde ganske långt idag, lite mer att prata om nu och en mer engagerad bm än min vanliga. Allt verkar bra iallafall. Jag frågade om min mage är så stor som alla säger och hon svarar "du är höggravid" Jo, men jag undrar om de som undrar hur många barn jag väntar är super dumma idioter eller om jag putar lika mycket som en tvillingmamma? Jag har mage precis på kurvan, ett tag låg jag lite över men det var då. Alltså är alla som frågat mig om det är fler bebisar jätte dumma människor som jag trodde!!! Det är EN underbar liten vild bebis som verkar ha ganska tråkigt där inne nu, men mår bra och växer på. Möjligen en ganska stor baby om den liknar baby-David. Inte dubbelsize dock!!! David var med och efter mvc tog han sin tjuriga trötta griniga bittra tjocka flickvän till ThaiClassic. Jag hade aldrig bjudut den kvinnan på middag, men som tidigare skrivet: David har världens bästa tålamod!
Vi har köpt ett våffejärn idag, så jag strök det från önskelistan jag la upp igår. Vi tog ett dubbelt. Nu är det bara att vänta in kvällshungern...Vad ska jag hitta på så länge?
Imorgon ska jag träffa min syster. Om hon inte klev av färjan i Finland och hittade på något galet, men vet aldrig med henne...! Kanske borde dra i väg ett sms...

Moffperiod

Ganska bra natt igen!!! Nu börjar det ju bli riktigt trevligt det här med nätter. Fast det känns inte bra att ha David på soffan. Men han sover inte mindre för det och tycker desstuom hans rygg mår bättre av soffan (?!).
Jag (och David) har kommit in i en äkta moffperiod. Min kropp laddar väl in för förlossningen och amningen (även om jag tycker det verkar finnas tillräckligt lagrat redan) men vet inte vad inte vad hans kropp laddar inför. Han kanske snarare lagrar inför vintern? Så panka ska vi nog inte bli av fpenningen. Igår kom han hem tidigt från jobbet och mötte mig på stan. Subway. Sen långsamt fram och tillbaka mellan tråkiga klädbutiker. Jag vågar ju inte handla till migsjälv vet ju inte vilken storlek jag kommer ha, och vill såklart prova kläderna. Så jag har kollat kläder till David hela sommaren och är nu trött på det också. Men halvareapriset på Åhlens baby hittade jag ett fynd på en tuff keps. David tog en klänning med barbapappa. När vi kom hem var ju inte middag så intressant eftr subwaymackan så vi värmde buffalowings och gjorde lite grönsaksstavar med dipp. Mätt som fan. Sen när vi skulle lägga oss gick jag först ut på ballkongen, jag gör det en stund varje kväll. Där ute luktade det nybakt bröd med smör och ost....ingen återvändo. Tre smörgåsar innan sova. Glömde jag skriva att vi fyllde varsin påse på godisland också??? Jo då. Allt detta bi typ 6 timmar.
Nu dricker jag ingefärste. Det ska ju verka igångsättande så om jag börjarredan nu kanske bebis vill komma i den första halvan av augusti. Det kan du väl göra älskade lilla du? Vi längtar efter dig så mycket nu. Idag får jag iallfall gå till mvc. Denna gång blir det tusen frågor.


Min önskelista

Om två veckor fyller jag år och tänker passa på att önska mig massor av saker :)
Fast jag fyller 22år och kanske borde vara nöjd nu...
Men helt ärligt en lång önskalista har väl alla? Har jag tur läser rätt personer den!

Det mesta är till för bebisen.

Alla bäbisprylar finns på babyproffsen.

Min önskelista

Amningskudde-en stor och rund-Helst neutral, inga tummar eller mumintroll...
Rosa/vit randiga sängkläder till vagnen
Åkpåse -rosa brio

Bröstpump -elektrisk eller handpump?

Weleda -välgörande tvätt och badoljor/krämer till baby och mammas bröst

Hoppgunga -babyseat

Babygym-mjukt med kant på dynan

Sovpåse

Vagnleksak-Älskar dinglisarna från teddy co, så mjuka och söta

Mobil- sån man klämmer fast på skötbord/vagga(har en som man fäster i taket)
En rosa filt till vagnen
resesäng
Brio sun umbrella rosa


Kim saker
Kamera -så vi kan ta fina kort på våran stjärna
Fotoalbum -stort med plats för text till bilderna och gärna plastfickor

Vackra vita ramar -till familjebilder
Brödrost
kaffemjölkkanna och sockerskål
små kaffekoppar
Aminings linnen svart+vit HM stl small

Mysig kofta med snöre eller knappar




Jag vågar inte skriva så mycket mer ikväll, är om möjligt ännu mer irriterad över alla kommentarer och frågor man får som höggravid av främlingar ute på stan. Nästa gång en total främling kommer fram och kommenterar mitt sätt att gå på tänker jag se till att svara med något som får denna att känna sig lika påhoppad som jag. Nästa gång någon frågar om den får känna på min mage ska jag fråga om jag får känna på dennes rumpa. Detta gäller självklart inte mina vänner och min familj, ni får tycka det är hur spännande ni vill, det är helt annorlunda när främlingar lägger sig i.
Har köpt en förlossningsbok att fördjupa mig i. Imorgon är det mvc besök. Träffade Malin Sonestedt och åt glass, pratade om våra lekar som barn....jag hoppas verkligen att jag inte blir någonsomhelst lik den mamman jag var till mina stackars dockor ibland alltså...


God morgon

Snarkmannen var ganska tyst inatt, så jag sov rätt gott också. Somnade om direkt efter varje kisspaus. Hade väldigt mycket kryp i benen stundvis och höll på att bli galen men hantarade det till sist och sov....Vad ska jag hitta på idag?
Verkar ine vara någon onsdagslunch på gång. Oliver åker hem snart. Jag vill ta en dusch klä på mig och gå ner på stan och strosa. Men vill inte ha dödsont i höfterna heller. Sitta hemma blir jag så upprörd av så frågan är om inte det är värre.
Ska börja med en dusch sen får vi se...Mimmi fika?
Pappas fru fyller år imorgon, undrar om hon önskar sig något? Vi träffas nog inte imorgon men snart.
Augustis födelsegagsmaraton sätter snart igång. Inte lika kostsamt som juni dock.
Jag har ont i halsen. Har jag svininfluensan då?

Några rader med gnäll

Vi hann tvätta ganska mycket, mamma sprang upp och ner för trapporna och svettades, mellan tvättstugebesöken dammsög hon soffan och sängen och hela lägenheten. Nu är det inget damm på listerna längre.
Oliver vart kvar här, han ser på film med David nu, som är VAKEN! Klockar som är så mycket...
Vi har grillat entrecote som jag tyckte var oätbar, jag åt en tugga och tyckte det smakade illa. David och Oliver åt så det var nog bara fel på min smak. Jag var nere på stan några timmar och träffade Yasmine, det är synd att vi ses så sällan. Drack en jätte god fruktdrink på Grappa och beställde varsinn efterrätt sen latte på Waynes.  
I natt får jag sova med snarkmannen bredvid mig, hoppas man får lite sömn iallafall. Får väl passa på att gosa lite när vi endå delar säng. Jag är helt färdig ikväll, har nyss haft ett utbrott över disken. Jag exploderade när jag stod där och skrubbade. Det lixom "brinner" i ryggen och ilar från höfterna till knäna. Magen är utspäng till max, den spänner så det gör ont och lillan där inne vill bara vicka på rumpan och sprattla med föttterna, det gör ont, ont, ont. Tror jag ska operera bort halva revbenet innan vi skaffar syskon till denna. Mitt nya jag som gnällspik, känns ovant att klaga så här mycket kanske klagar jag otillåtet mycket? Jag känner hur det trycker på neråt nu, och uppåt...och åt sidan...Du ska neråt, ingen annanstans!!!


Städhjälp

Jag sover lite bättre nu, dom senaste två nätterna har jag tagit theralen droppar och det verkar funka för mig. Ska prova utan inatt dock, känns aldrig bra att somna på medecin med baby i magen. Men dropparna verkar varken söva eller lugna bäbisen så det är nog som doktorn säker, ingen fara för lillen.
Igår hade jag en äkta tråk dag. Jag var inte glad alls, det var så där att jag bara kunde se allt som inte är bra, bara tänka på dåliga saker. Sen tog Marielle initiativ att bjuda till en afterwork med stattarna så jag fick ordning på mig och trampade ner för trappen, kände då att jag har för ont i höfterna och blev kvar hemma. Lite tråkigt men om jag känner mina gamla kollegor rätt blir det fler kvällar? David kom hem sent efter fiskedag och jag var alldeles för pratglad för honom då han ville sova.
Jag har bara graviditeten, förlossningen, amning och tiden som kommer med babyn på huvudet och det finns en del att prata om då. Idag får jag lov att ha mindra ont för mamma kommer snart och ska hjälpa mig att tvätta kuddar och täcken och om vi hinner mattor och sofföverdrag. Hon tar med sig Oliver, tur det för jag vet inte om jag fixar att gå i källaren så mycket, jag har otroligt ont i höfterna, det strålar lixom och ilar. Längtar till lite massage senare. Snart har David semester en vecka till, skönt att ha sällskap!
Skriver nog lite mer senare...

Chris & Helens bröllop

Bröllop mellan Helen och Chris igår i Husby Rekarne kyrka med middag och fest församlingslokalen.
David hade utbildning hela förmiddagen så jag klädde mig och sminkade hemma, sen gick jag till Mimmi, Amanda och Henric för fördrink. Jag kände mig inte alls glad och bekväm inför att gå på fest men hemma men så fick jag syn på en av Amandas klänningas som nog kanske kunde rYmma en kula som min, och det gjorde den! Ännu bättre hon hade ett par svarta skor med resår som höll kvar foten. Jag kunde få i mina klumpar, och håla kvar dom! Så när David kom hade jag en helt ny look, jag som tvingat honom att ha rosa skjorta till min första klänning och allt...Men TACK, Amanda för kläderna! Väl i kyrkan hade Helen en rad vackra tärnor i klädda lila långkklänningar med olika urringingar. Och hon själv hade så otroligt vacker klänning. Under vigseln sjöngs you rase me up och from this moment. Shit jag känner hur håret reser sig när jag tänker på det. Det var mycket snyftande på kyrkbänkarna, jag höll tårarna tillbaka dock. Helt otroligt, var lite nervös inför att gå på kärleksfest med mina hormoner. 
Det var långt mingel efter kyrkan ute i solen. Folk hann få i sig ett par glas bubbel. Sen var det middag med många berörande tal, tårta och brudvals. Helens kusiner spelade gitarr och sjöng God bless the broken road, sååå vackert här brast det för mig, jag tappade några tårar. Dom spelade sen utan dina andetag. Det var mycket romantiskt detta bröllop. Helen har planerat och längtat så. Nu är hon gift.
 Jag och David var tråkiga och gav oss tidigt, åkte hem 23.00 med taxi, men efter dess var det nog mest disco och bar, inte så farligt för mig att missa. David jobbar idag.

            

        

Att gå på fest höggravid innebär att man får vara beredd på många kommentarer. Det hade jag inte tänkt så mycket på innan men jag tycker jag klarade det fint, fast det var jobbigt. Minst 15p kom fram och sa någonting om magen och ville veta när jag ska föda. Jag fick jätte många komplimanger för att jag var fin i magen också, inte bara höra hur väldigt stor den är. Spännande, min mage! Henric tycker att jag ser så där gravid ut som på film, eller som kändisarna. Glamorös, tänkte jag? Nej, överdriven vad ordet. När vi väntade på att ta för oss tårtan satte jag mig ner i en fotölj och då kom en man fram och frågade mig om det var dax. Då svarade jag faktiskt inte utan ställde mig upp och stod. Jag var mycket upprörd över detta när jag kom hem. En gammal klasskamrat till mig tittade också på magen och sa hur många är det? EN!!!!! Han såg inte ut att tro mig. Igår förmiddag fick jag massor det ont nere i magen, förvärkar antar jag men det var mycket och länge under flera timmar. Men det lugnade sig sen fast kom och gick under hela dagen och kvällen. Ska det göra så här ont? NU idag har jag inte kännt något iallafall.
Min älskade David började prata mycket om vårat bröllop igår, jag börjar verkligen tro att han vill gifta sig med mig. Och han säger att han vill göra det innan hans farmor och farfar går bort, han vill att de ska vara med och dela glädjen säger han. Oj, oj, oj vad hjärtat bankar nu.....
Jag kommer sitta och bröllopssurfa hela dagen. Jag har tänkt på bröllop sen 070116, då vi förlovade oss. Jag har när jag haft tråkigt skrivit gästlistor och läst låttexter, fantiserat om blommor och klänningar. Vi vill gifta oss på sommaren. Vi vill ha råd att unna oss och alla gäster en fantastisk middag(såklart!). Jag tänker på klänningen, vilka som ska vara med, vad de ska ha på sig. Jag blir helt varm och svettig av att tänka på detta. Tänk om jag får gifta mig med David!!!!!!!!!!!
Nu måste jag börja googla bröllop.....


Bildblogg

36 fulla veckor, nu ska magen vara som störst. Passar på att fota lite, har varit ganska dåliga på det.
Jag är skapligt trött på denna bula nu. Älskling, du är välkommen ut nu! Jag kan tänka mig att ta det i natt.
Borde gå på Helens wedding imorgon först, men imorgon efter det blir kanon! Är du med på det, lillan?

  
                   Jag med min mage                      David & bebismagen


                            
                                      

Har fått en jätte god middag av David ikväll, köttbullar med gräddsås, lingon, potatismos och en hel kruka mer persilja.
Lider av förvärkar och ryggont, har gått massor idag, ska krypa ner i soffan och tigga lite massage, sen lägga mig. Prova mina sömndroppar. Undrar hur Helen har det, imorgon står hon brud. Pirrigt kan jag tänka. Jag vill också gifta mig!!!

Pengar, pengar

Idag fick jag gå upp tidigt igen, hade tid kl 09 hos min sömnläkare. Ska få några droppar som man tar till natten. Ingen fara för barnet vid amning eller nu och få biverkningar, så det är absolut värt ett försök. Ska inte ta dem om jag tror det är förlossning på g bara, det vore jobbigt. I natt fick David sova i sängen. Han tog all sömn också kan man säga. Varför snarkar han i sängen och inte på soffan? I natt tänker jag ha sängen för migsjälv. Myspyset är inte värt en hel vaken natt. Jag sov inte mycket i natt, fick se dom flesta klockslag. Och nu är jag så trött. Ska hålla igång dock, snart gå och fika hos Lilian. Vi har betalat alla våra räkningar nu. Även hyran för september månad, så vi ligger lite före. Vagnen är betalt, utom bidragsbiten från far. Sista pengen från hotellet på kontot. Nu blir det inge mer lön. Längtar tills det blir dax att söka nytt jobb, men nu blir det mammaledigt tills nästa sommar. Nomore money to spend for Kim. Hur funkar det med A-kassan? När kommer den? Har begärt föräldrapenning från 24/8.
Jag ska göra mig i ordning för attt gå strax.
Hur ska man klä sig idag? Spillde o'boy på byxorna som jag kan ha.

Nya vanor NU!

Jag har haft en jätte bra natt igen! Somnade strax efter midnatt och sov till 07, vaknade en del gånger men somnade om ganska snabbt efter varje toabesök/kylskåpsbesök. Fick natthunger, brukar få det om jag inte kvällsfikar. Men oftast räcker det med ett glas yoghurt. Klockan 07 vaknade jag av av David dundrade omkring utanför, han har sovit på soffan inatt igen. En försovning till idag såklart. Tycker inte om att se honom stressa iväg. Han är så van att jag är vaken och sparkar upp honom. Men not today. Han hann iväg i tid till bussen iallafall, men han kommer nog vara hängig idag.
Denna försövning fick mig att börja tänka på våra (mest Davids) dåliga vanor och inser att vi behöver förändra oss lite här. Jag gillar att ha rutiner, jag tror att David också skulle trivas med att ha betydligt fler sånna än vad vi har nu. Vi lever väldigt slappt kan man säga, och unnar oss slöseri. Veckohandling är akutbehov som skulle ordna så att fler dåliga vanor tas bort. Middagsplanering ska vi ha och en dag i veckan ska vi handla. Då blir det inte fler påsar chips och fler 6-pack och läsk. Vi handlar dagligen nu. Jag köper inte hem så farligt mer onödigheter men mr.DJ kommer inte hem från affären utan folköl, läsk, snax, dyr salami och sånt. Tänk vad pengar vi kan spara! Jag är iof rätt bra på att komma hem med påsar från hm, kicks, åhlens och rodda upp med dyra hudkrämer och duschlyx. Fast min dyra duschkräm kostar inte mer än oliverna som David öppnar och äter några av sen somnar ifån och jag slänger nästa dag. Jag lästa en artikel om avfall här om kvällen och ville nästan gråta över tanken på hur många kilo/vecka man slänger i soporna.
Det är mycker jag tänker på nu, men det händer inte mycket. Min "Göra innan bebis kommer-lista" är klar och blev inte så jätte lång men det är tidskvävande som står på den, såklart det är därför jag vill ha detta nygjort när bebbe är här.
Jag provade mitt nya härlige rengöringsmedel igårkväll iallafall och det vad nice, doften är tyvärr inte så ihållig. Doftkrus och doftpåsar? Fast ska det lukta så mycket sånt här ner bebin bor här? Maybe not. Igår hade jag skapliga förvärkar innan jag la mig. Aj, aj. Kan jag inte få föda nu? Vi är här ute och väntar på dig, älskling. Vi längtar och vill träffa dig. Tänk att plocka upp det varma lilla knytet i famnen och bara sitta och gosa, sjunga visor och prata. Iställen för att trumma på magen och ropa -hallå, där inne vad gör du??!!!
Mindre än en månad till BF nu. Jag har redan ätit frukost, före 08 idag mot mit vanliga ca 13. Vad ska jag göra hela förmiddagen istället för att försöka sova? Jag ska krypa ner och se på tv, göra lite mer o'boy. Kanske, kanske göra lite nytta men i så fall bler det till eftermiddagen.


Lunchklubb & lillebror

Jag sov ganska bra i natt! Somnade och vaknade till och från under natten sen sov jag 3h i följd utan avbrott på morgonen och gick upp 10.30 istället för 12. Kände mig utvilad. Får jag ha det så här är jag nöjd. David låg på soffan det får nog vara så ett tag till. Vi kramas och myser en stund innan vi ska sova, sen varsitt rum.
Gick ner till stan för träff med lunch klubben, blev ganska kort dock för sen kom Oliver och hälsade på. Men hann med en mumsig lunch på Papas tapas och en mindre mumsig hallonpaj på espressohouse. Sen gick jag och Oliver en sväng, kollade på skorean för skor till lördagen. Blev ett par för 99kr. Dom gör ont och normalt skulle jag inte köpt dem men billiga nog att ha på en fest. Sen tog vi en isglass på torget och stötte på Lilian och hennes rara lilla dotter, fika på fredag. Hoppas på lite mer av förlossningsberättelsen och prat om första tiden med liten då. Tänk om en månad kommer Davids och min lilla tjej ut och flyttar in här. Då får han två damer att ta hand om min fina karl. Allt är så spännande. Känns som en evighet kvar dock. Hoppas dagarna börjar gå fortare snart...
Nu är jag hemma och har förberett middagen, bakad potatis med skagenröra,sallad och vitlöksbröd. Oliver var här några timmar men åkte tillbaka till Hammartorp, det skulle tydligen grillas oxfilé. Vi fikade bullar och saft på ballkongen. Tre fikan hittills för mig alltså, skapliga socker intag denna dag. Inte så där jätte bra när man är gravid kanske.
Jag ska skriva en lista på allt vad jag vill hinna göra, fixa innan baby kommer ut. Städlista, vill tvätta soffan, mattorna och sånt. Göra strålande rent överallt. Mamma sa något om att komma hit nån dag och hjälpa mig, kan det stämma?
I så fall kan jag tvätta soffan och mattorna i källaren. Får se vad mer som hamnat på listan. Köpte underbart skurmedel som doftar liljekonvalj idag, bara för att jag ville har massor ledel hemma redan. Skurmedel, sköjlmedel och tvål är nog kanske en sån där gravidcraving jag har. Middag strax, smakade så mycket av skagenröran då jag gjorde den att jag inte längre vill ha mer...bra jobbat! Men man vill ju gärna lycka när det är till David...jävla matproffs!(Egentligen är jag glad att han är så bra på mat)


Börjar vakna

Shit vad jag var väck imorse, helt knäckt.
Nu är jag tillbaka till verkligehetn från dimman. Har varit och fikar med M&M, lämnat Davids kavaj på kem, handlat middag och köpt en til sparkdräkt, en underbar och rosa. Njöt hela prommenaden av min nya super snygga handväska som jag fick av David igår på Bianco.
Nu har jag diskat, funderar på att förbereda middagen och sen krypa ner på soffan med mina tre tidningar som jag har köpt idag. Ska hålla mig vaken för att öka chanserna att jag sover nattetid, men jag måste vila iallafall.
Idag gick det bra och handla, när jag hade betalat ocgh packat kom jag på att jag glömt handla en sak och fick gå in igen. Gången innan det som jag handlade började jag gräla med en kvinna vid panten, hon ville hjälpa mig och jag var vääääldigt laddad, hade absolut inte lust att tala med en annan människa. Hon väntade på sin tur och ville panta åt mig eftersom jag tydligen var långsam. Då gick jag sa varsågod och gav henne panten, sen började hon jaga mig...jag typ sprang därifrån och hann nästan inte köpa någonting. Egentligen var jag väl arg på David som hade bjudit hem sin farmor och farfar på födelsedagsfika men var så bakis att han bara låg där på soffan och jag fick fixa fika och städa innan de kom. Egentligen skulle jag äta lunch men Mimmi, amanda, Helen och Lilian. Fast jag var på så dåligt humör denna dag iallafall, hade nog varit hemma oavsett. Lördagen som jag i Härad, varmt och myggigt. Tyckte det var på tiden att David gick ut och det gör han inte om jag är hemma. Då måste han "stanna hemma och ta hand om tjejen" tydligen. Jag önskar att jag slutade vara så nervös som jag blir när han dricker. Det har sina själ visserligen men nu var det över ett år sen något av detta skedde, tänker inte skriva om vad, det är inte så snällt. Men man kan säga att det inte alltid är så lätt att hinna hem innan man blir sömnig. och sover David så finns det ingen som kan väcka, tro mig absolut ingenting väcker honom.
Det här med egentid och att göra saker på egen hand pratde jag lite med min sister om igår och tänkte sen på hur dåliga jag och David är på det. Mest David. Han har sitt fiske, men det har verkligen varit lite sådant i år. Jag är ju gravid nu men brukar annars gilla att träna på gym, det är väldigt avkopplande för mig. Ska börja göra det senare i år, beroende på hur läge jag blöder och behöver läka efter förlossningen. Jag tränade väldigt mycket när jag träffade David sen mindre och mindre till inget. Kvällsprommenader brukar jag älska också. Fast antagligen inte nu längre när jag är så mörkrädd. Jag och lillen kommer vara ute mycket. Och jag fikar mycket på stan, nästan dagligen sedan arbetslösheten. Ok, jag har mycker egentid så jag tar också mycket tid att göra saker för migsjälv. Men David är dålig på det. Fast han sitter ju i sina data spel och ser på sina filmer och sånt, men umgår med vänner är inget som händer ofta. Vi har endå hunnit prata om hur vi vill att det ska kunna funka hemma med sådant och bestämt att satsa på att en varsin kväll i veckan där man kan gå på jympa, träffa vänner, ta ett långt bad eller vad man nu vill ska vi ha. Så får vi se sen hur allt blir.
Här blev jag sittande skrivandes och nu hinner jag inte förbereda middagen innan David kommer hem iallafall. Men den är inköpt och jag ska laga den. Varit en skaplig hemmafru idag. Crepes. Bäst att aktivera mig i köket så jag inte ser så lat ut när D kommer hem från slit och släp.

Så här knäpp är jag!

Jag är så trött på mina sömn"rutiner" nu. Imorse när jag var som tröttast och ledsnast planerade jag hur jag skulle isolera migsjälv, avboka resten av planer för sommaren och bara stanna inne och fokusera på att samla sömn. Så blir det nog inte efter tänker jag efter 3 timmats sömn på förmiddagen, jag orkar. Det är bara det att någon av dom här dagarna om ungefär en månad ska jag ju åka och föra barn. Kan jag vara såhär trött då?
Jag går alltid och lägger mig mellan 23-00, det är då David somnar in i sin djupsömn. Oftast har han redan slumrat någon timma på soffan då, och jag tjatat i någon timma om att han ska göra sig i ordning och krypa ner i sängen istället. Jag tycker om att kramas en stund och låta honom smörja m in mage. Det blir så ibland och ibland orkar han bara förflytta sig och sova vidare. Igår natt la han sig på soffan för natten, för att jag skulle få slippa hans snarkningar. Jag föjlde med ut och låg hos honom ett tag för att få krama honom ett tag sen gick in till mig. Mellan 23-03 är det mörkt, nu börjar det bli riktigt mörkt igen. Under de timmarna ligger jag och lyssnar på alla ljud och är på hel spänn. Jag han få magknip och känna att hjärtat dunkar obehagligt hårt och mycket. Under dom timmarna går jag upp och tittar in i alla rum, garderoben och bakom duschdrapperiet flera gånger. Kollar utanför fönstren då att inget står på taken utanför och glor in. Kollar ballkongen. Fullt medveten om att det aldrig kommeer stå någon där, att jag kollade för 20 minuter sen är vockså känner jag begär att endå kontrollera detta. Hur många grannar vakna? Står brandsläckaren där den ska, brandvarnaren blinkar den två gånger i minuten? Ca 15 minuter kan jag ligga i sängen innan jag känner att jag behöver upp och röra på mig igen. Försöka kissa såklart, är ju konstant kissnödig, men det hör till så jag är inte så störd över det. Gäller bara att somna mellan knuffarna på blåsan. Jag har problem med "kryp" i mitt högra ben. Detta varje natt ibland några timmar ibland många timmar. Tror det är sk restless legs, skulle ju kunna nämna det för en doktor, men vem vågar gå till vårdcentralöen när man kan få svininfluensan? Ibland somnar jag en stund någon gång mellan 03.00-06.00. Dom dagarna jag sovit på morgonen och sen fortsatt och sovit lite mer på förmiddagen mår jag jätte bra.  
Klockan 06 ringer Davids klocka 5 dagar i veckan, det är inte en ringning utan minst tre oftast fler och sen 20 minuters tjat av mig innan han reser på sig. Jag är oftast riktigt otrevlig på morgonen och stackars David får alltid höra gnäll och gap innan han går till jobbet. Oftast om hans snoozande, ibland om snarkandet och eller något helt speciellt för dagen. Sen när jag går upp är jag full med skuld över detta och varje dag när han kommer hem från jobbet börjar med att jag ber om ursäkt för mitt beteende och påminner om att jag faktiskt tycker att han är världsbäst...
I natt gick jag ut och la mig hos honom lite då och då, kände att jag inte orkade fortsätta försöka sova och dessutom sov han tyst, det är väldigt ovanligt. Jag var så trött ett tag och bara grät när jag tänker på var för mamma blir jag som är så rädd och orolig på nätterna? Och hur ska jag klara av att få naturligar sömn när lillen kommer? Tänk om förlossningen sätter fart någon av dom dagarna jag varken sovit på morgonen eller förmiddagen, då är jag ju så kraftlös. Orkar inte fler nätter på detta sätt. Sedan slutet på feb har jag varit så här, tidigare inget liknande. Och tro mig jag har sökt hjälp på psyk, hos läkare och berättat om det på mvc. Gått någon konstigt hypnosterapi och försökt hitta vad jag behöver "komma över" för att få bort detta beteende innan baby kommer. Tar lugnande som inte gör någon verkan alls, annat tar man inte som gravid. MYCKET har blivit bättre sedan mars-april, verkligen. Då var inte bara nätterna sånna här utan dagarna också. Jag behövde kontrollera runt om kring även när det var ljust ute och folk rörde sig runt omkring då, nu är jag helt obekymmrad och som vanligt på dagarna. Jag vågade inte ens gå in i släckta rum och ibland fick David kolla lägenheten åt mig och följa med mig till toaletten och "vakta". Så jag borde vara glad och inte gnälla men jag är så jävla förbannad och trött på sömnsituationen idag så jag kokar över. Mest av allt, så här kan det inte vara med babyn. Jag måste vara stor och trygg, hålla om min lilla figur på nätterna när den är hungrig eller rädd och vara lugnet själv. 
Oftast somnar jag och sover 3-4 timmar på förmiddagen. Det har jag gjort nu. Efter det känner jag mig alltid helt ok och tänker att det är inte så farligt detta, nästa natt kommer jag klara fint. Men det är ju alltid fel. Jag kommer vara uppe och kontrollera alla rum och fönster, tända lampor och hålla koll på hur många timmar varje lampa är på innan jag måste byta för brandrisken, kommer kolla allt som rör sig på gatan utanför. Kommer tänka på det som jag tänker så mycket på, det som jag inte kan sluta gå igenom med migsjälv igen och igen.

Shit nu ösregnar det, jag som ska gå och äta frukost på Tingsgården med Malin och Morgan. Om dom var hemma oftare skulle jag ställa in och stanna hemma. jag känner verkligen att jag inte borde göra annat än att försöka sova. Och jag fattar att man inte skriver om sånt här i sin blogg egentligen, att man inte ska gnälla som har det så bra som jag har det i övrigt, för jag har verkligen ett underbart liv med världens finaste människa som sambo och en stor familj med alla som jag älskar så himla mycket och jätte snalla och rara kompisar som orkar fika med mig varje dag och sällskapa i väntan på babyn... Men jag gnäller det endå nu. Det blev så. Jag känner en tjej som är så lik mig i detta, vi insåg det igår att vi är otroligt lika. Inte för att det glädjer mig att fler blir sånna här, men det är skönt att prata med henne då för jag vet att hon förstår precis hur jag menar när jag säger att jag verkligen inte accepterar att jag är sån här, att det tar lång tid för att det är svårt att avvänja detta beteende som bara hoppade på mig som en smitta. 

Men jag ska fixa lite tidningar och böcker till ikväll, koka mjölk och lägga benet på något högt. Vara trött idag och köra på. Hoppas få en bra natt på det. Gäller bara att behålla lugnet och styrkan när det mörknar. Att inte tänka på hur många timmar som går, glömma klockan och omvärlden. Bara sova...

Davids födelsedag

Igår fyllde David år. Jag köpte sista minuten present. Blen en riktig man-bag, en svart björn borg med axelrem. Blev också en härlig kofta till hösten och självklart lite kalsonger. Vad vore en paketöppning utan det? Jag tror han är nöjd med väskan, jag är väldigt nöjd iallafall. Han hade en så sliten och gammal. Har velat köpa ny flera gånger, men dom är ju så dyra. Jag hann inte förbereda någon födelsedags middag för jag åt lunch hos farmor och farfar och det blev ganska sent. Så vi beställde pizza, som David fick hämta för jag hade så otroligt ont i kroppen igår. Har tänkt något hemlagat ikväll som jag ska handla och laga. Borde kanske grilla men jag är sugen på något kallt och fräscht. Oj vad länge sen jag åt isglass. Måsta ha idag. Twister.

Sammandragningar och ryggvärk som strålar uppåt och utåt höfterna. Det kommer så fort jag sätter igång men lättar också så fort jag vilar. Lite svårt att hitta en viloställning bara, blir oftast liggande på vänster sida men då kommer sparkarna in under revbenen också fast mindre. Har börjat tänka på magen som "lilltjejen". Lite tokigt kanske, tänk om bm har fel...jag blir jätte lycklig vad det än är. Minst 5 veckor kvar. Någon tidigare förlossning lär det inte bli. Bebisen trivs jätte bra i magen och har så kul med att knuffa på min blåsa. Helt vansinnigt hur många toarullar det går på en vecka.

David försov sig imorse. Detta sker nästan alltid när jag somnar innan han går. Han är så van med att jag tjatar och drar upp honom. Fast nu hade han dessutom glömt sätta larm. Jag frågade 3 gånger innan han somnade igår men fick inget svar. Inte mitt ansvar heller men han är så van att jag ser till att det är gjort. Blev bara en timma sen som tur är. Jag gick upp och donade lite sen la jag mig igen, hade bara sovit någon timma. Sen klockan 12 hade jag min morgon. Vaknade av att det regnade in räkningar i dörren. Mängder! MIn fil hade frusit och jag kokade ägg för kort tid. Blev knäckebröd på ballen. Ungefär så länge som det tar att få i sig två trekantsknäcke och ett glas vatten orkar jag sitta i solen. Ger upp att sola. Kanske lite sola imorgon, ska åka ut till Härad igen, så David får lite flickvänsfritt. Verkar som enda sättet att få honom att hitta på något kul är om jag inte är hemma. När jag är hemma somnar han klockan 20 på kvällen och sover 10 timmar. Så rolig är jag att umgås med. Tur det finns sims, fast jag har redan tröttnat på det också. SimsKim och SimsDavid fick en liten dotter sist jag spelade.

Sätta fart med lite diska och dammsuga nu. Sen blir det väl ryggvärk resten av dagen. Måsta handla den där middagen också. Vad blir det?


Hällby

En lugn och skön dag i Hällby hos Marie har det varit.
Riktig lyx att bli upp hämtad få umgås, äta grillade hamburgare och dessutom hinna med lite shopping. Tiden går inte fortare för det, men mycket roligare än att sitta hemma och glo på magen.
Bad i poolen för vilddjuret Daniel. Jag tror aldrig jag har träffat en pojke med mer energi än denne.

1,2,3...Daniel!      
 
Jag har köpt en rosa mössa. Gårdagens superspännande ultraljud visade troligen en liten flicka. Vi fick inte ta det som mer än en gissning, barnmorskan ville inte säga att hon var säker. Men hon var väldigt noggran. Liten flicka. Får jätte längtan att göra små flätor, köpa härliga klänningar och hårspännen. Nu finns bara längtan. Jag är så full av längtan. Jag väntar, det är det jag gör. Hoppas det blir fler trevliga dagar som idag snarare än långa dagar ensam hemma! Imorgon hoppas jag på lite cityfika med Mimmi och Amanda. Åka till Härad i helgen kanske?

Tittade på allsång på Skansen ikväll, Larz-Kristerz såklart! Vad bra det var, super stiliga kostymer!
Ska krypa ner bredvid David lite innan han somnar.

En lång helg

Dåligt med blogg i några dagar nu. Det är för att det händer så lite. Dagarna går visserligen men oj så sakta!
David har varit ledig hela helgen. Mysigt med sällskap. I lördags var vi till tunapark och letade efter kläder åt honom som han ska ha då vi går på Helen & Chris bröllop. Vita byxor och nya skor. Ingen shopping för mig. Jo, ett blått blockljus till sovrummet och ett lilahjärta till lillens rum. Annars har vi gått om varandra mellan tv och dator mest hela helgen. En sån helg som han tycker går jätte fort och jag jätte sakta. På torsdag fyller David år. Jag tänker fira honom när lönen kommer. På torsdag får han en puss.


Jag har fått tillbaka den stora hungern som rådde i början av graviditeten. Helt plötsligt sättar den igång flera gånger om dagen, på kvällen och på natten. Det är väl inte så konstigt egentligen, babyn växer jätte mycket nu och är jätte aktiv där inne. Och jag laddar väl för en förlossning. Men, vad jobbigt det är att stå där vid köksbänken varje natt och bre smörgåsar...fast jag åt innan jag la mig.

Om ingen av oss får en kamerna i sommar så har vi nu inköpt en engångskamera och stoppat ner i bb-väskan. Jag tycker om att se bilder från min första dag så det kommer säkert våran lille också vilja. Ingen risk att vi glömmer kameran nu, om vi bara kommer ihåg väskan och om allt går till som det ska borde det inte bli någon större brådis när det är dax.
MVC idag. Ultraljud. 3,5h kvar. Jag är nyfiken. Shit, vad stor min mage är nu! Igår tyckte jag faktiskt man kunde se hur den växer. Som någon blåser upp en ballong. En supertung vattenballong. Fast vatten ballonger sprutar man väl upp?
Pigg och stark är den där inne iallafall. Nu kan jag inte ligga eller sitta i någon ställning alls utan att babyn krockar med höger revben. Undrar hur den har det där inne. Det kommer några förvärkar varje dag. Igår kändes det jätte mycket i ryggen också när det gjorde ont. Jag förstår fullt att kroppen behöver träna, men varför inte intensivträna under en dag och sen vara klar? Det kommer lixom helt utan förvarning och passar inte alltid så bra som i kassakön på ica.

Jag börjar tro att jag inte klarar mig om jag inte får vara väldigt missnöjd över någonting hela tiden. Nu är vagnmissnöjet förbi, pengarna tillbaka och nya vagnen på plats. Bäddad och klar.
Nu börjar jag se så många fel på våran lägenhet och inredningen att jag inte vet vart jag ska ta vägen med alla tankar. Är babyns rum verkligen mysigt? Är inte vardagsrummet jätte rörigt? Hur fult är det inte egentligen i köket? Det är alldeles för tidigt för att inreda om nu! Kanske i vår kan jag byta lite. Och jag vill städa. Tokstäda varje vrå. Men jag orkar inte det gör ju så ont i ryggen när jag börjar hålla på. Och halvfärdig städning är den sämsta. Så ingen städning blir det.
Innan baby kommer ska iallafall lägenheten städas till perfektion. På ett eller annat vis.
Vill du berätta för oss vilken dag du tänker komma, älskling, så vi kan göra fint för dig?
Ska man räkna med  22/8+8 dagar blir det 30/8. En jungfru. Genomsnitts förstföderskan föder 8 dagar sent. 
Det är faktiskt riktigt lång tid kvar med denna mage. Tur att inte magen växer upp så här redan dag 1.


Baby, baby, baby

Nu vill jag ha pengarna tillbaka för första vagnen!
Så jag kan shoppa mer till bebisen. Det är som om att jag känner mig lite närmre varje gång jag köper en ny sak. Det stämmer såklart inte med verkligheten men det lindrar längtan lite. Igår köpte jag småflaskor till reseneceasär på apoteket. Till bbväskan såklart. Fyllt en med olja och en med duschkräm till migsjälv. Tog en promenix till sveaplan igår och in på barnenshus, fast där köpte jag inget. Tittade lite på alla vagnarna och insåg igen hur nöjd jag är med vårt val. Barnenshus är inte så bra tycker jag. Så länge den lilla är baby blir det nog babyproffsen vid alla inköp, men nu vågar jag inte visa mig där på ett tag...  
Ultraljud på måndag. Känns som det är en evighet sen jag vad på mvc. Vill lyssna på lilla hjärtat. Magen har växt massor sen sist. Hur mår du där inne? Jag försöker prata mycket med magen. När jag är själv så mycket blir det så tyst om inte musik eller tv låter. Kanske är bättre om jag sjunger och pratar. Tur att det inte bor någon vägg i vägg.

Varför skulle David ha semester så tidigt för? Önskar att han inte behövde jobba nu. Att vi kunde hitta på saker hela dagarna istället. Men han jobbar, kommer hem, äter middag, ser på tv och somnar. Snark. En riktig trötter. Han är ledig hela helgen iallafall, hoppas det blir fint väder. Ska göra lyxfrukost och mysa riktigt mycket. På onsdag fyller han år. Tänk om inte pengarna har kommit ännu då. Jag vill ge något fint till honom. Han har verkligen varit så underbar under graviditeten, så lugn och trygg. Det är ett under hur den människan kan vara så stark alltid, och köra på oavsett. Det har ju inte varit någon rolig vår för honom i år. Men hösten ska få bli fantastisk. 

Tre timmar kvar sen får jag besök av Henrik Daver! Gå och fika. 

 

  

Babylängtan & kanelbullar

Ensam hemma med magen,
Vad ska man hitta på? Har varit nere på p.o.p, köpt sparkbyxor, mössa och tights på rean. Hittat ännu mer som jag vill ha till lilla älsklingen. Har bakat bullar och kakor så det räcker till alla vi känner i helgen! Och packat med bbväskan. Tvättat och dammsugit. Nu sitter jag bara här och tittar på magen. Hur många dagar är det kvar nu igen? 48+/-14 hoppas på -. Har säkert kört över en km med vagnen mellan babys rum och köket. Det kanske är en dröm? Kommer det landa en liten skrynklig rosa lilljepsen på mitt bröst snart? Jag trodde baby skulle bli lite lugn i magen nu när det är trängre...men tydligen har den mer energi och styrka är någonsin. Fan, vad det gör ont när det spänner så här! Och nu vet jag vad förvärkar är. Hade mycket ont igår, men inte idag. Kräktes två gånger inatt, det spännde sååå. Men den får sparka och pressa hur mycket den vill...bara den har det bra!

Oliver kom hit igår med David när han slutade. Nära på att det blev en hel vecka utan besök från lillebror. Fick hjälp att baka två satser kanelbullar. Mamma har sagt att det är en bra idé att fylla frysen för det kommer bli många fikan här när lillen flyttat in. Sen åt vi pizza IGEN. Fast jag fick bara i mig två bitar. Tycker om bulldeg =) Inte det bästa mot halsbrännan kanske.



På onsdag får jag besök av Henki, det ska bli kul har inte träffat honom sen Malins födelsedag.
Känns som söndag idag, men det är ju måndag. David är ledig, det är väl därför. Fast han är i Åker och fiskar. Han har lite mer än mig att göra under denna väntan...men jag tror nog han börjar längta rätt mycket nu han också!
Hur får man tiden att gå? Lite fortare än så här.


Namn till babyn?

Åh vad jag är glad idag!
Vi har hämtat vagnen och det kunde inte kännas bättre! Den är så fin och jag är så glad! Köpte en skötväska också. Svart brio så den passar vagnen och andra tillbehör. Nu är det bara åkpåse till vintern kvar att köpa men den får gå på önskelistan. Spanade in allt vad vi vill ha så jag vet precis vad vi önskar oss. Köpte en flaska, en bitring, myggnät och regnskydd också. Och en sötsnutte filt. Babyn har varit super aktiv de senaste två dygnen, tror den känner att jag är glad. Eller så är det något med vädret. Tycker det ska bli härligt att dra lillen i vagnen istället för i magen snart.
Det gick jätte bra att ta upp den för trapporna. Liggliften är lätt att bära. Utan baby i iaf. Chassit var överaskande enkelt att hantera och lyfta. Brio Joyful!

Storhandling på ICAmaxi efter babyproffsen. Det är verkligen kanon där. Vi har smockfullt i frysen nu! Känns bra det, så behöver vi inte handla så ofta första tiden efter förlossningen. Har t.o.m två paket newborn blöjor, badolja och salva hemma. Fyra paket tvättmedel, fisk, kycklng m.m. Svärfar bjöd på tunnbrödrullar innan hemfärd. Så nu sitter vi här hemma och är glada, mätta och färdiga för att välkomna bebis! Bara typ 7 veckor kvar nu då...att sitta och titta på vagnen och alla andra saker. Jag tycker 40v är lite väl många veckor. Eller kanske inte med tanke på vad som händer där inne. Men jag tycket längtan är jobbigt stor nu.

Igår kväll kom vi tillbaka till namnsnacket. Alla tips är välkomna. Jag försöker få David att gilla namnet Klas men det går inte. Han föreslår Lea och Loke, funkar inte alls för mig. Tror vi vet vad en eventuell flicka ska få för namn. Har två det är bra att ha alternativ. Ett pojknamn är klart. Sen vill man ju ha två mellannamn också så vi får ha namnsdagsfika ofta.

David sitter med en stor bit brieost framförsig. Chips och öl. Undrar vem som har cravings här egentligen, inte jag iaf.
6kg är normalt för en pappa att gå upp under grav, så han får väl ha lite cravings då. Synd bara att man inte får smaka på brien, eller ölet. Ska väl ta en nektarin och ett glas vatten och sätta mig hos honom strax. Bara känna lite till på vagnen först. Hoppas det inte åskar mer nu. Jag blir jätte rädd. Det är nytt. Har aldrig varit rädd förut.



   

Ny indisk restaurang

Jag måste skriva om igår först,
David kom hem med en jätte fin blomma till mig! Mini magnum och daimglass, eftersom jag tjatat efter glass. Så fint!
Han hade speciellt valt en blomma som passade vardagsummet i färger och lättskött. "Till älskling för att du står ut med värmen och med mig" skrev han. Jag tycker det är otroligt att han står ut med mig och värmen på hans jobb.
Jag blev väldigt glad!

Lång svettig natt igen såklart. Vaken till tidigt på morgonen efter att ha fått ut mitt älskade men så irriterande snarkmonster ur sovrummet. Stängde dörren och SOV. Drömmer om hotellbranden och vaknar igen. Känner mig som en flodhäst eller en fet padda i sovrums värmen. Äcklig och tjock. Svårt att koppla av och känna lugn. Men det är skönt att stoppa vetekudden i frysen och svalka på.
När David stuckit till jobbet låg jag och ansträngde mig för att få min lilla hjärna att tänka positivt så jag kan bli en glad och snäll Kim. Jag var ju såklart surig och butter på morgonen. Fick migsjälv å komma ihåg att jag är världens lyckligaste tjej som har så fin kille och en härig liten baby på väg. Det är ju sant, jag har det bäst. Jag är bara trött på tunga magen, min gravidakropp, värmen och omöjliga nätter just nu. Fantiserade om framtiden och barnet så kunde sova två timmar utan kisspaus, snarkningar eller branddrömmar. 

Dagen har varit lång och varm. Satte mig och läste med ryggen mot solen, försöker få baksidan av mina armar att bli solbrända som framsidan, skillnaden är lite väl stor. Gick in och ställde min i kallvatten och ut igen ett par gånger sen bestämde jag att gravid Kim får ha vit baksida och brun framsida. Kan ju alltid undvika att skillnaden blir större.
Provade kläder och frisyrer hela eftermiddagen. Sminkade och tvättede bort. Jag har inte haft smink på länge och tycker bara det känns kladdigt. Samma med hårspray och sånt, tvättade håret två gånger idag. Slutade med hängande ofriserat hår, osminkad och i helsvart skrynklig klänning till plast flipflop.  

Gick till stan tillsist, det är inte altid så kul att vara ensam med sigsjälv. Köpte ett par flipflop för 39kr, härligt nu har jag två par skor som passar mina tjocka fötter. Bortkastat att jag köpte nya sandaler i början av sommaren, trodde aldrig jag skulle svullna såhär mycket! Mötte David och vi gick till nya Royal India. Jag beställne ett nanbröd och tandori. Åt upp brödet och smakade bara kycklingen. Flintastek, ja så smakade den. David var inte heller nöjd. Fyra förvirrade indier, ingen söt indisk tjej med smycka i pannan. Kanske provar en annan gång på lunchen istället. Vill att det ska vara bra, älskar ju indisk mat. Åt en mjukglass på vägen hem och blev jätte mätt. Nötkross. Mötte Helen som snart gifter sig, pratade lite bröllop så säger David "Kim kommer också vara så stressad av planeringen när vi ska gifta oss"...
Han släcker törsten med iskall folköl framför tvn nu. Gott det ser ut att vara.

Jag tänker mycket på jobb nu. Mycket saknaden efter jobbet jag hade men också saknad efter att ha något att känna mig viktig och nyttig i, något att göra i vardagen. Vad som helst. Det kommer säkert kännas rätt att gå hemma när det kallas föräldraledig istället för arbetslös. Nästa sommar SKA jag jobba. Ska skicka ut cv till alla restauranger och hotell, söka jobb för sommaren. Bästa tiden på året i våran branch! Då ska David vara pappa ledig. På hösten sen ska jag söka jobb på heltid. Jag tröstar mig med att tänka på att jag hade troligen varit hemma nu även om hotellet stod kvar, det hade aldrig gått med denne mage! Fast man hade ju levt där nere ganska mycket iallafall. Precis så här ska man inte sitta och tänka! På hur det skulle ha varit. Eller hur jag så innerligt önskar att det ska bli. Det är lite för känsligt. Nu får jag tänka på något annat annars blir det tårar. Tänk om vi fick fortsätta där det slutade. Precis där. 

 


RSS 2.0